UPDATE 03/04/24 01:25: dinsdagavond zijn er al zo'n 150 kaarten aan leden verkocht, er zijn er woensdag nog iets meet dan 100 te koop voor leden en aanhang.

KCC/CK Kozijnen speelt playdowns voor handhaving in de Kenonz Korfbal League. Pas op zaterdagavond 6 april weten we waar en tegen wie we spelen op donderdag 11, maandag 15 (en indien noodzakelijk zaterdag 20) april 2024. Zo lang kunnen we niet wachten met de organisatie dus de kaartverkoop is al even gestart.

Ook dit veldseizoen worden de senioren-teams en de A-teams ingezet om wedstrijden te fluiten voor KCC/CK Kozijnen. In onderstaand overzicht vinden jullie de wedstrijden waarvoor jullie zijn ingepland of daar waar het team als achtervang staat. Vriendelijk verzoek om z.s.m. te laten weten wie er komt fluiten. De bond wil graag dat KCC ook de thuis-scheidsrechters van te voren doorgeeft. Dit geeft daarnaast ook gelijk duidelijkheid voor iedereen. Het kan zijn dat je zelf een uitwedstrijd moet spelen en toch moet fluiten. Door de hoeveelheid wedstrijden was dit helaas niet te voorkomen. Bij achtervang is het belangrijk dat je hier alert op bent. Dit blijft namelijk zo tot de week voor de betreffende wedstrijd. Dan krijgt het team definitief te horen of je wel of niet hoeft te fluiten. 

Allen weer bedankt voor jullie inzet!

Jan van den Berg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(coördinator interne scheidsrechters)

Op maandag 8 april en woensdag 10 april kun je bij Korfbalvereniging KCC/CK Kozijnen meedoen met de speciale Doe- Mee trainingen.
Iedereen van 2 t/m 12 jaar is van harte welkom, ook als je nog nooit hebt gekorfbald. 
Meedoen is gratis! Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke verrassing.

Afgelopen zaterdagavond bereikte ons het droevige bericht dat Jan Bongers, voormalig coach van ons eerste team, plotseling is overleden. Hij is slechts 55 jaar geworden.

Aanstaande zaterdag is er een pyjamatraining voor de allerkleinste leden van onze club. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom!

Afgelopen vrijdag was er weer de 6de dartavond van het dartseizoen. Een avond met veel drukte. Dit kwam mede door het feit dat de recrestars in de sporthal een toernooi afwerkte.

Logischerwijs kwamen zij na de wedstrijden een drankje en een hapje nuttigen in de kantine. Daardoor moesten we wel regelen, dat beide groepen elkaar niet in de weg zaten. Uiteindelijk verliep het allemaal prima.

Met 25 deelnemers hadden we de drukste dartavond van het seizoen. Leuk is vooral ook dat er weer 6 nieuwe deelnemers zich aanmeldde.

Na de zaal zal de kwartfinale van de Zuid-West beker gespeeld worden en KCC/CK Kozijnen A1 is doorgedrongen tot de kwartfinale. Na een makkelijke 6-19 overwinning in de vorige ronde uit in Oud Gastel tegen Juliana A1 is woensdag 17 april 2024 om 19:30 uur in Zwijndrecht Albatros A1 het volgende station.

Ook in maart wordt er gedart bij KCC/CK Kozijnen. Vrijdagavond 8 maart om 20:00 uur zijn jullie weer welkom. Inloop vanaf 19:30 uur.

Op zaterdag 9 maart 2024 spelen het tweede (17:15 uur) en het eerste (19:00 uur) van KCC/CK Kozijnen tegen GG/Ronald Mc Donald Huis Emma (verder Groen Geel) in Wormer. KCC/CK Kozijnen moet die wedstrijd winnen om in de stand over Groen Geel heen te gaan en kans te houden op handhaving in de Korfbal League via de play-downs. We gaan er vanuit dat je de wedstrijd wil bezoeken om als Negende Man achter onze spelers te staan. Dan is het wel belangrijk om onderstaande even goed door te lezen.

Door zes goals in de laatste wedstrijd tegen Unitas eindigde Bo Oppe het reguliere seizoen in de Kenonz Korfbal League als topscorer met 118 goals. Een topprestatie die hij heeft kunnen bereiken dankzij zijn neusje voor de goal en zijn teamgenoten.       

De selectie van KCC/CK Kozijnen heeft zaterdagavond haar laatste wedstrijd gespeeld in de Kenonz Korfbal League voor seizoen 2022-2023. De tegenstander was Unitas/Perspectief uit Harderwijk. De ploeg van Marc Houtman en Jelmer van der Beek moet volgend seizoen een klasse lager spelen, aar liet wederom zien dat de ploeg is gegroeid. Het pakte vorige week brutaal een punt tegen LDODK/Rinsma Modeplein. In de wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging werd er veel strijd geleverd en gingen er een historische twee punten mee naar Harderwijk. Tot 9 minuten voor tijd was er nog niks aan de hand maar daarna sloeg Unitas haar slag en vierde de zege uitbundig.

Nog twee rondes in de Kenonz Korfbal League en dan zit het er op voor KCC/CK Kozijnen. De ploeg van Wassink en Diepenhorst was al zeker van nog een jaartje op het allerhoogste niveau van Nederland maar er restte nog een verre uitwedstrijd in Nijeveen tegen DOS´46. Ook voor de thuisploeg stond er niks meer op het spel en beide ploegen konden vrijuit spelen. KCC/CK Kozijnen speelde een zeer goede eerste helft, maar kon dit niet volhouden tot het einde. Met nog 14 minuten te spelen staat het 15-21 en lijkt de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Negen minuten voor het einde is het 19-22 maar dan gaat er veel fout. Onnodige overtredingen lijken de ploeg de das om te doen. De dekselse Dekkers, notabene ex-KCC, zorgt in de allerlaatste seconden nog voor een gelijkspel.

Op zaterdag 18 maart spelen het tweede (18:00 uur) en het eerste (20:00 uur) van KCC/CK Kozijnen tegen DOS'46 in Nijeveen. Als jij die wedstrijd(en) wil bezoeken is het belangrijk om het onderstaande even goed te lezen.

Deze personen hebben zich al ingeschreven voor het KCC-korfbalkamp 2023.

In ronde 16 van de Kenonz Korfbal League stond een “duel om des keizers baard” op het programma. KCC/CK Kozijnen was gastheer voor het Papendrechtse PKC/Vertom. Wedstrijden tegen de ploeg van Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp zijn altijd lastige klusjes en er werd eigenlijk nooit echt van gewonnen. De wedstrijd kon vrijuit gespeeld worden. Drie rondes voor het einde van de competitie is de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst al zeker van nog een jaartje op het hoogste niveau van Nederland. PKC/Vertom had officieel nog één punt nodig om definitief de eerste plek te bemachtigen. KCC/Ck Kozijnen speelde weer een goede pot tegen een top 4 ploeg en had één minuut voor tijd de winst in handen. Zita Schröder zorgde voor haar ploeg alsnog voor een puntje.

Afgelopen vrijdag was er al weer de derde dartavond van het dartseizoen.

Deze keer ook weer een prima opkomst. Met 24 deelnemers wel iets minder dan de vorige dartavond (33 deelnemers), maar het darten leeft (nog steeds) bij KCC/CK Kozijnen en dat is mooi om vast te stellen.

Voor de dartavonden van januari t/m juni 2023 maken we een jaarklassement op.

De puntenverdeling is op een dartavond als volgt:
Nr. 1 krijgt 12 punten
Nr. 2 krijgt 10 punten
Nr. 3 krijgt 8 punten
Nr. 4 krijgt 7 punten
Nr. 5 krijgt 6 punten
Nr. 6 krijgt 5 punten
Nr. 7 krijgt 4 punten
Nr. 8 krijgt 3 punten
Nr. 9 krijgt 2 punten
Alle overige deelnemers krijgen 1 punt voor hun aanwezigheid.

De winnaar krijgt een beker aan het einde van het dartseizoen. De beste 4 avonden tellen mee.

PlaatsNaam6-jan10-feb10-mrt totaalaprmeijuni
1 Gerard Reijm 0 12 10   22      
2 Peter Nell 6 8 6   20      
3 Julian Middelkoop 12 0 7   19      
4 Marcel den Ouden 10 0 4   14      
5 Olaf Ullersma 8 4 1   13      
  Karl Both 0 5 8   13      
7 Gerbert Schippers 0 7 5   12      
  Stephan Groeneweg 0 0 12   12      
9 Roel Visser 2 6 1   9      
10 Paul Oschner 7 1 0   8      
11 Marijn van Wingerden 5 1 0   6      
  Timo van Dieren 4 1 1   6      
13 Stefan Dekkers 3 1 1   5      
14 Ronald Dortland 0 3 1   4      
  Bo Oppe 0 1 3   4      
16 Dave Kalkman 1 1 1   3      
  Steven Buijs 1 1 1   3      
  Edwin Stans 0 1 2   3      
19 Jaco Both 0 2 0   2      
  Jelle van Houdt 1 0 1   2      
  Martin van Dieren 0 1 1   2      
  Rick Stans 0 1 1   2      
  Koen Houkes 0 1 1   2      
  Anne Dorsman 0 1 1   2      
  Sanne Smaal 0 1 1   2      
26 Sydney Schol 0 1 0   1      
  Ricardo Knoops 0 1 0   1      
  Henno Ploeg 0 1 0   1      
  Tijn van Houdt 0 1 0   1      
  Jan Willem de Winter 0 1 0   1      
  Machelina de Winter 0 1 0   1      
  Caitlin Dijksman 0 1 0   1      
  Merel Sneijder 0 1 0   1      
  Zita Maquelin 0 1 0   1      
  Cleo de Winter 0 1 0   1      
  Anouk Edens 0 1 0   1      
  Dominque Brands 0 0 1   1      
  Mauro Orru 0 0 1   1      

Alle gevonden voorwerpen die we verzameld hebben tot en met 4 maart 2023 hebben we op de foto gezet en kunt u terugvinden via deze link.

Het verbaast ons elke keer weer hoeveel kledingstukken en andere voorwerpen er achterblijven op het veld, in de kleedkamers en in de kantine. We verzoeken dan ook iedereen om goed op jullie spullen of op de spullen van jullie kinderen te letten. 

Kijk goed naar alle foto's en als je iets herkend van jezelf laat het ons dan weten, herken je iets van iemand anders geef dat dan aan hem/haar door dan kunnen we een poging wagen de gevonden voorwerpen terug te krijgen bij hun rechtmatige eigenaar.

Op 14 april zal er voor de A t/m senioren een BINGO georganiseerd worden! Een avond vol gezelligheid en met mooie prijzen. Ben je er ook bij? Geef je dan snel op via onderstaand formulier.

Nadat KCC/CK Kozijnen vorig weekend een spectaculaire en nog nooit eerder vertoonde zege in Amsterdam boekte op Blauw-Wit met maar liefst 24-32, stond er zaterdagavond 4 maart 2023 weer een cruciale speelronde op het programma in de Kenonz Korfbal League. In Wormer wachtte GG/RMcD Huis Emma. De ploeg van Dik en Muller moest winnen om de kansen te behouden om ook volgend seizoen nog op het hoogste niveau van Nederland te acteren. Voor KCC/CK Kozijnen was het duidelijk. Bij een zege werd het abonnement in de League met een jaar verlengd. Met weer een feestbus vol uitzinnige supporters was het “uitvak” in de hal goed gevuld. De Negende Man zorgde de hele wedstrijd voor de sfeer en vierde na afloop een groot feest.

Opvallend in de beginopstelling van GG/RMcD Huis Emma, geen Lindsy Krop en Stijn Hoekstra in de basis. Bij KCC/CK Kozijnen stuurden Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst weer een gewijzigd achttal het veld in. KCC/CK Kozijnen zorgde na 15 seconden al voor een fraai blok van Laura van der Linden op het schot van Romy Knuppe. De toon was gezet. De ploegen waren beiden nog zoekende in de beginfase doordat men elkaar uit de wedstrijd verdedigde. Er lag direct volle druk op beide aanvallen waardoor het eerste doelpunt voor KCC/CK Kozijnen, via Demi van Oosten, pas na ruim 3 minuten viel (0-1). Snel hierna volgde Van Oosten weer met de 0-2 vanaf de stip. De thuisploeg was pas na vijf minuten trefzeker en trok via Kevin Dik de score weer gelijk. Na de 3-2 van Thomas Schagen liep KCC/CK Kozijnen snel weg van Groen Geel. De duels waren soms hard en op het randje en Van der Terp en De Groot moesten op sommige momenten even corrigeren. Het bleef allemaal netjes. Het zorgde voor een smakelijke wedstrijd, waar iedereen voor elke bal ging. KCC/CK Kozijnen kon van 3-2 uitlopen naar 3-6, mede geholpen door Terrenc Griemink, die tot twee keer toe de strafworp miste. Tessa Noordzij, die wederom een sterke wedstrijd speelde, zorgde voor de 3-7. Maar voor de thuisploeg was het Kevin Dik die zijn ploeg in de wedstrijd hield. De 4-7 en 5-7, een buzzerbeater kwamen uit zijn handen. Het verschil bleef lang twee doelpunten, maar bij 7-9, wederom van Dik, hij had er al vijf gemaakt, liep KCC/CK Kozijnen via de geoliede machine Oosting en Collée weer uit naar 7-11. De 7-10 kon weer ingelijst worden en was bijna een kopie van vorige week.

Na de 7-11 vielen de doelpunten niet meer aan de kant van de Capellenaren, waardoor Groen Geel terug kon komen in de wedstrijd, ondanks de hoge verdedigende druk. Binnen twee minuten is het 10-11 en het thuispubliek ging er eens goed voor zitten. Zeker als Thomas Schagen snel hierna de 11-11 binnenschiet. De wedstrijd lijkt opnieuw te beginnen. In een snelle actie na de 11-12, kon Sanne Alsem vanaf de stip de 11-12 scoren. Via Bo Oppe wordt het 11-13. De wedstrijd golft op en neer. Met nog ruim drie minuten te spelen wordt er alles gegeven. Zo was er een fel duel aan de middenlijn tussen Carlo de Vries en Julian Middelkoop. De nieuwe regel “duiken naar de bal” werd heel letterlijk genomen. Nadat Middelkoop opgelapt was kon de wedstrijd verder. De 11-14 van Tessa Noordzij twee minuten voor tijd zorgde voor een ruime marge. De laatste minuut was in gegaan. KCC/CK Kozijnen schroefde het verdedigende werk nog wat meer op waardoor Thomas Schagen met nog twee seconden op de schotklok een noodschot moest nemen. Maar ook Oosting kreeg veel druk. Met nog vijf seconden zuivere speeltijd moest hij zijn schot lossen en vanaf de middenlijn schiet hij zijn ploeg naar een verdiende 11-15 ruststand.

Na de pauze begon de wedstrijd stroef. Beide ploegen wisten nog niet te scoren door de druk. KCC/CK Kozijnen speelde korte aanvallen en Groen Geel kon wel langere aanvallen spelen maar waren niet trefzeker. Pas na ruim vijf minuten was Laura van der Linden onder de korf haar tegenstander te slim af en zorgde voor de 11-16. Zeventien seconden later gevolgd door een schot van Collée (12-17). Na de 13-17 kwam toch Lindsy Krop bij Groen Geel voor Romy Knuppe in het veld. Bo Oppe zorgde nog wel voor de 13-18, maar hierna leek het dat KCC/CK Kozijnen even de controle kwijt was. Groen Geel bleef op het vinkentouw. Twee doelpunten van Krop verkleinden het gat naar twee (16-18). KCC/CK Kozijnen verloor duels waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef, gesteund door het publiek. Wassink en Diepenhorst brachten Sydney Schol voor Julian Middelkoop en Michelle Jongenburger werd gebracht om Krop te gaan verdedigen. KCC/CK Kozijnen bleef zoekende. Via Tessa Noordzij wordt het dan 17-20, maar er waren nog ruim negen minuten te spelen. Groen Geel bleef aan het elastiek hangen en komt via Schagen terug tot 18-20. Hierna een zeldzaam gemiste strafworp van Oppe. Kevin Dik zorgde weer voor opleving en schoot binnen een minuut de 19-20 en 20-20 binnen en de hal ontplofte want Groen Geel kreeg mogelijkheden om alsnog de overwinning te pakken.

Voor KCC/CK Kozijnen was het nu een kwestie van overleven. Bij een zege was de competitie gespeeld. Met nog twee minuten te spelen een schotklokoverschrijding bij KCC/CK Kozijnen en was de start van een sensationele slotfase. Beide ploegen kregen kansen maar verzilverden deze niet. Groen Geel deed er alles aan om nog op voorsprong te komen. Met nog 1.09 op de klok zorgden Oosting en Collée voor een ware ontlading in de zaal. Met Oosting hard naar binnen en met een pass lp de uitstappende Collée schoot Collée de 20-21 binnen. Een time-out voor de Capellenaren. Met nog 0:55 op de klok overleefde KCC/CK Kozijnen de vrije bal van Thomas Schagen. Maar met nog 42 seconden nog een aanval voor de thuisploeg. Oppe pakte op 30 seconden de rebound en bracht de bal naar de aanval. Men kreeg nog één volle schotklok. Met nog 15 seconden te spelen nam Randy Oosting het schot. Niet per se de handigste keuze op dat moment, maar de bal viel binnen en daarmee was het definitief gespeeld. Uiteindelijk nog een onnodig lastige avond voor KCC/CK Kozijnen dat het niet cadeau kreeg. Eindstand 20-22.

KCC/CK Kozijnen speelde een goed eerste helft met een 11-15 ruststand, maar in de tweede helft had men niet altijd de wedstrijd onder controle waardoor Groen Geel zich in de wedstrijd knokte. KCC/CK Kozijnen kon niet de wedstrijd in een vroeg stadium beslissen en liet het nog 20-20 worden. Uiteindelijk gooide het koningskoppel Oosting en Collée de wedstrijd in het slot. Het abonnement voor nog een jaartje op het hoogste niveau werd verlengd. Nu volgt er volgende week in Sporthal Schenkel een wedstrijd tegen koploper PKC/Vertom, gevolgd door een uitwedstrijd tegen DOS’46 en sluit de selectie het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Unitas/Perspectief.

Doelpunten: Bo Oppe en Koen Collée ieder 5x, Tessa Noordzij, Demi van Oosten en Randy Oosting ieder 3x, Laura van der Linden 2x en Sanne Alsem 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
Meer over deze wedstrijd kan je teruglezen in de Recap

De reguliere zaalcompetitie eindigt voor veel teams op zaterdag 2 april en daarom gaan deze teams (S7, S8, S9, A3, B2, C1, C2, D1, D2, D3, alle E en F teams en de Kangoeroes) in de week van 4 april weer op het veld trainen. De Kangoeroes trainen ook op zaterdag 2 april op het veld.

De trainingstijden zijn gelijk aan die van het eerste helft veld en zijn hier te vinden.

Wij wensen iedereen weer veel plezier op het veld!

Op zaterdag 2 april 2022 speelt KCC/CK Kozijnen de beslissende uitwedstrijd tegen Groen Geel/IJskoud de Beste in Wormer. Het tweede bijt in Wormer om 18:00 uur de spits af en het eerste speelt om 20:00 uur.

Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen voor de wedstrijd GG/IJskoud de Beste 1 - KCC/CK Kozijnen 1 van aankomende zaterdag 2 april? Niet getreurd, je kunt de wedstrijd in onze eigen kantine kijken via de livestream. Vanaf 19:00 uur is de kantine geopend om ons vlaggenschip virtueel te steunen. Daarnaast is ook de bar geopend om wat lekkers te bestellen als je wilt. Ook na de wedstrijd zal de kantine geopend blijven om met elkaar na te praten, te proosten of wie weet nog een dansje te wagen.

Beste KCC-leden,

Deze week is bekend geworden dat de vereniging KCC/CK Kozijnen met de doelpuntenactie op zaterdag 12 maart in totaal € 300,- heeft opgehaald.

OP KAMP!!!! HET MAG WEER!!!!

PINKSTERKAMP 2022 (vrijdag 3 juni t/m maandag 6 juni)

Kampgangers opgelet, na twee jaar komt er eindelijk weer een ouderwets korfbalkamp! Drie dagen lang sport, spel en plezier.

Deze personen hebben zich al ingeschreven voor het KCC-korfbalkamp 2022.

Zaterdagavond 26 maart 2022, sporthal Aquapelle, het decor voor de kraker in de Korfbal League in de strijd om handhaving. Voor KCC/CK Kozijnen de wedstrijd om de handhaving nog dichterbij te brengen. Voor TOP/LITTA 'do or die', echt de allerlaatste strohalm om komend seizoen nog steeds op het hoogste niveau te acteren. In een wedstrijd, die meer spannend dan goed was, gebeurde van alles. Emoties voerden de boventoon, maar KCC/CK Kozijnen was uiteindelijk de beste. Voor TOP/LITTA was directe degradatie een feit.

KCC/CK Kozijnen speelt zaterdag 26 maart in sporthal Aquapelle de thuiswedstrijd tegen TOP/LITTA (2e 18:15 uur, 1e 20:00 uur). Natuurlijk wil jij hierbij zijn! Lees hieronder hoe je kaarten voor deze wedstrijden kunt reserveren. LET OP: ook niet KCC-ers kunnen nu kaarten kopen.

HIER zie je wie er allemaal een kaartje gereserveerd hebben.

KCC/CK Kozijnen speelt zaterdag 26 maart in sporthal Aquapelle de thuiswedstrijd tegen TOP/LITTA (2e 18:15 uur, 1e 20:00 uur).
Iedereen die een kaartje gereserveerd heeft kan zijn polsbandje ophalen (en eventueel betalen) beneden bij de kassa in Aquapelle.

Er is nog een klein aantal kaarten aan de deur beschikbaar, wees dan wel op tijd want OP = OP en reserveren is niet meer mogelijk.

Mark van der Waaij
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hallo allemaal, hier een klein verslag van het toernooi.

Dat het een groot succes was, dat was duidelijk. Alles zat mee en de zon was heerlijk aanwezig. De zin om te spelen ook.

Wij hebben als selectie een leuke pauze activiteit verzonnen, namelijk tennisballen gooien! Tijdens de rust van KCC/CK Kozijnen 1 – TOP/LITTA 1 wordt er 1 korf in het midden van de zaal gelegd. Als je bij de deur een (of meerdere) tennisbal(len) koopt voor €2,- dan kun je kijken of je vanaf de tribune beter de korf kunt vinden dan de selectiespelers. Er valt een mooi prijs te winnen, namelijk de helft van het geld van de verkochte ballen! Het overige geld gaat naar de AKCCie voor het organiseren van de Crazy Neon Party op zaterdagavond. Gooi je armen los, koop de tennisballen, mik ze in de korf en wie weet ga jij er met die felbegeerde prijs vandoor!

Al eerder is bekend gemaakt dat ons bestuur sinds 2022 een aantal nieuwe leden heeft mogen verwelkomen, maar na het aftreden van onze voorzitter Cor van Os, is de rol van voorzitter een aantal weken vacant geweest. Wij zijn erg blij te kunnen melden dat we in Anton van der Heiden een nieuwe voorzitter gevonden hebben. 

Arbitrage omvat: scheidsrechters, beoordelaars, waarnemers, juryleden.

Ik kan met trots melden dat na afgelopen weekend de arbitrage van KCC/CK Kozijnen alle sportieve verplichtingen heeft weggewerkt.

Het wegwerken van deze sportieve verplichting houdt in dat alle wedstrijdteams van KCC/CK Kozijnen ook volgend zaalseizoen zonder punten in mindering aan het seizoen mogen beginnen.

Het einde van het Korfbal League seizoen nadert met rasse schreden. Nog twee wedstrijden en dan is het duidelijk of KCC/CK Kozijnen zich rechtstreeks heeft gehandhaafd of dat het nog voor lijfsbehoud moet spelen. Zaterdag stond de return tegen Oost-Arnhem in Aquapelle op het programma. De ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst is sinds de overwinningen op Groen Geel/IJskoud de Beste en TOP/LITTA goed op weg om ook volgend seizoen op het allerhoogste niveau in Nederland te blijven acteren. Met het “foutje in Arnhem” nog vers in het geheugen, had KCC/CK Kozijnen wat recht te zetten, maar wachtte Oost-Arnhem dat haar allerlaatste kans kreeg. In een onverwacht makkelijk avondje KCC werd de ploeg geen strobreed in de weg gelegd en kon men zich uitleven in de Arnhemse speeltuin.

De eerste aftrap is gegeven. Rennen, springen, gooien, vangen, rollen en scoren. Dat was zaterdag 12 maart het thema van de training van de kangoeroe klup. Dit alles met de opbrengst voor Oekraïne.

Onderstaande mensen hebben een kaartje voor de wedstrijden tussen KCC/CK Kozijnen en TOP/LITTA op zaterdag 26 maart 2022. De kaartjes liggen zaterdag BENEDEN bij de ingang van Aquapelle klaar. LET OP: ook KCC-leden en leden van de Club van 50 moeten reserveren. Alleen als je een seizoenkaart hebt hoef je niet te reserveren en kan je op vertoon van je seizoenkaart naar binnen. 

Heb je nog geen kaartje? Bestel ze dan HIER.

Na de prachtige overwinning op Oost-Arnhem heeft KCC/CK Kozijnen een weekend vrij en speelt zaterdag 26 maart in sporthal Aquapelle de belangrijke thuiswedstrijd tegen TOP/LITTA (2e 18:15 uur, 1e 20:00 uur). Natuurlijk wil jij hierbij zijn! Lees hieronder hoe je kaarten voor deze wedstrijden kunt reserveren.

HIER zie je wie er allemaal een kaartje gereserveerd hebben.

Voor de wedstrijden tegen Oost-Arnhem op zaterdag 12 maart zijn er ruim 260 kaarten gereserveerd.
Heb je een kaartje gereserveerd dan sta je op de lijst en kan je je polsbandje zaterdag bij de kassa afhalen.

Voor KCC/CK Kozijnen 5 is op zaterdag 19 maart een thuiswedstrijd ingelast tegen Maassluis 2.

LET OP: dit is een thuiswedstrijd, maar deze wordt gespeeld in de WION-hal.  

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen 5.

EINDELIJK is het zo ver! Een langverwacht KCC-feest!
Haal je mooiste witte kleding uit de kast, want we gaan weer dansen, swingen en zingen op een te gekke Crazy Neon Party. Dit feest mag je niet missen!

Na het mooie resultaat van de landelijke actie van maandag 7 maart jl. willen wij op initiatief van Aart Hagenaar bij KCC/CK Kozijnen graag ook een actie organiseren en wel op zaterdag 12 maart a.s. voor Oekraïne. Het zou heel mooi zijn als zoveel mogelijk korfballers en familieleden van korfballers aan deze actie mee willen doen. Alle KCC-teams krijgen vandaag of morgen via WhatsApp een bericht hierover. Het idee is om per team een bedrag te doneren wat gebaseerd is op het totaal aantal gescoorde doelpunten van de wedstrijden van a.s. zaterdag 12 maart. Het bedrag per doelpunt kan ieder team zelf bepalen.

Na het “foutje in Arnhem” heeft de ploeg van Wassink en Diepenhorst zich goed gerevancheerd en zit in een flow, ook na de belangrijke winst thuis tegen Groen Geel/IJskoud de Beste. KCC/CK Kozijnen pakte vorige de overwinning en kwam daardoor gelijk met TOP/LITTA en laat dit nu nu net de eerstvolgende tegenstander zijn. In een kolkende sporthal de Korf was KCC/CK Kozijnen de hele wedstrijd heer en meester en werden de geroemde namen Jimmy Swikker en Barbara Brouwer op nul gehouden. Met de uiteindelijke 20-21 overwinning leek het een spannende geweest te zijn, maar de eindstand was wat geflatteerd.

Onderstaande mensen hebben een kaartje voor de wedstrijden tussen KCC/CK Kozijnen en Oost-Arnhem op zaterdag 12 maart 2022. Als het lukt graag je polsbandje(s) op donderdag 10 maart tussen 19:30 en 20:30 uur ophalen bij Mark van der Waaij, beneden in de Aquapelle hal. Lukt dat niet dan liggen ze zaterdag bij de ingang van de hal klaar.

Heb je nog geen kaartje? Bestel ze dan HIER.

Ready? Set? GO!! Race JIJ recht door de Spikes heen en kom je er als eerste weer uit aan de andere kant? Overwin JIJ de hoogste run in de Ninja Run? Scoor JIJ de meest mooie doelpunten in de Soccer Cage?! Ga de uitdaging aan bij Bounce Valley! Na Bounce Valley zullen we met zijn allen gaan kliederfrieten in de kantine van KCC/CK Kozijen!😋

Beste KCC-ers en iedereen die op KCC/CK kozijnen heeft gestemd,

Nadat wij voor de Rookvrije Generatie Award de publieksstemronde hadden gewonnen, moest er nog een deskundige jury zich buigen over onze nominatie. Helaas hebben wij van de jury niet de voorkeur gekregen en heeft een andere vereniging ‘de 4 tennisverenigingen van Heemskerk’ uiteindelijk de Rookvrije Generatie Award in de categorie Sport gewonnen.
Zoals een goed verliezer betaamt feliciteren wij hun met het verkrijgen van deze award.

Het korfbalseizoen voor de selectie van KCC/CK Kozijnen zit er na een rit naar Nijeveen op. Het beoogde doel om een mee te doen voor een plekje in de playoffs was voor de ploeg van Wip en Van der Steen een stap te ver. De ploeg moest bouwen aan een stabiel scorend team en dat zal na de vele blessures hopelijk volgend Korfbal Leagueseizoen haar vruchten gaan afwerpen. De nieuwe coaches Wassink en Diepenhorst hebben nog voldoende huiswerk te doen.

Gisteren ging een grote groep vrijwilligers op pad om onze 75 Jeu de Boulers thuis te verrassen met een aardigheidje. Deze KCC-leden vallen voor een groot gedeelte in de kwetsbare groep, en zitten nu al ruim een jaar voornamelijk thuis.

Na goed overleg, zal KCC/CK Kozijnen na dit seizoen afscheid nemen van Niels Molendijk. Vier seizoenen lang, was hij werkzaam bij onze vereniging. In de afgelopen vier jaar heeft hij mooie resultaten neergezet, met als hoogtepunt het behalen van de kruisfinale met de A1. De afgelopen jaren hebben we Niels gezien als een trainer met veel ambitie en heeft hij zich vol ingezet om onze spelers beter te maken.

Afgelopen weekend hebben meer dan 75 kinderen van de E t/m Kangoeroes inclusief hun vriendjes en vriendinnetjes meegedaan aan de vossenjacht.

Capelle aan den IJssel, zaterdagavond 18:45 uur. Het is nu toch een feit. De eerste zege in de Korfbal League dit seizoen voor KCC/CK Kozijnen. Een wedstrijd waar beide ploegen elkaar in het vizier hielden qua score, maar KCC/CK Kozijnen, met Behrens terug in de basis, speelde de wedstrijd op karakter uit en kon eindelijk de gewenste twee punten bijschrijven. Beide ploegen maakten er een mooie pot korfbal van, waarbij de scores nooit ver uit elkaar lagen en de ploeg van Wip en Van der Steen hun doelpuntengemiddelde aardig opkrikte. Een mooie thuisoverwinning voor de vertrekkende Wip en Van der Steen.

Met het aanstellen van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst als coaches van het eerste en het aanblijven van Jacco Glerum voor het tweede, maakt de komst van trainer Henno Ploeg de technische staf van onze selectie compleet. Daarmee vervangt Henno Michiel Last, die de afgelopen drie jaar trainer is geweest van het tweede (hierover later meer).

Zo langzamerhand krijgen we weer wat lucht, en ja ik weet het, we kunnen nog niet ‘los’, maar we mogen weer trainen. Het competitie verhaal loopt in de zaal op het eind en over het veld is nog weinig of niets bekend. We hopen maar dat er versoepelingen komen en dus weer mogen trainen met verdedigende druk.

Het Korfbal League seizoen loopt tegen het einde aan. Voor KCC/CK Kozijnen een enorm moeilijk seizoen om zich goed te kunnen etaleren tegen de andere ploegen. Met veel personele problemen is het lastig een op elkaar ingespeeld team in het veld te brengen. Het scoringsvermogen moet omhoog om punten zien te pakken. Met nog drie rondes te gaan was er tegen DVO/Accountor de laatste hoop om bij een overwinning nog stiekem naar de 4e plaats te kijken. Al snel werd bekend dat het niet een net zo bizarre wedstrijd als in Bennekom zou worden. Met het gemis van de vaste waarden Behrens, Middelkoop en Edens, werd het een moeilijke opgave om de punten in Capelle aan den IJssel te houden.

In memoriam,

25 februari jongsleden overleed Pieter (Piet) Ploeg. Hij was jaren actief speler en betrokken bij de Jeu de Boules.
Als voorzitter heeft hij vele jaren het woord gevoerd namens de Jeu de Boules.

Piet heeft de leeftijd van 71 jaar mogen bereiken.
We wensen zijn vrouw Ria en haar gezin/familie veel sterkte toe.

Het bestuur

Vanaf 3 maart biedt KCC/CK Kozijnen weer de mogelijkheid om buiten te trainen voor senioren. Onderstaande geldt voorlopig tot 15 maart. Conform het kabinetsbeleid maken we onderscheid in senioren t/m 26 jaar en senioren van 27 jaar en ouder. Vanaf woensdag 3 maart mogen senioren t/m 26 jaar weer samen buiten trainen in teamverband, zonder de restrictie van anderhalve meter. Ook onze senioren van 27 jaar en ouder willen we vanaf 3 maart de gelegenheid bieden om te trainen/ een balletje te schieten. Dit mag nog niet in teamverband (geen partijtjes), maar wel in tweetallen en op anderhalve meter.

In navolging op eerder bericht dat de huidige technische staf ook volgend seizoen aan KCC verbonden blijft, is de TC blij te kunnen melden dat de laatste positie volgend jaar zal worden ingevuld door Jacco Glerum.

Gistermiddag is er geïnventariseerd welke artikelen tot 1 juni over de houdbaarheidsdatum zouden gaan.

Besloten is om deze artikelen aan de voedselbank in Capelle te doneren.

Het KNKV heeft zojuist bekend gemaakt dat de tweede helft veldcompetitie is afgelast.
Ook wordt geadviseerd om de deuren tot 1 juni gesloten te houden. KCC volgt dit advies. Alle clubactiviteiten zijn tot 1 juni opgeschort.

In navolging van de zojuist gegeven persconferentie zijn ook de klaverjas- en dartavonden in april en mei komen hiermee te vervallen.

Beste mensen,

Hangend aan de bar of zittend aan een tafel geven wij een mening over de gespeelde wedstrijd. Onder al deze spelers en supporters zijn huisartsen, verpleegkundigen en ongetwijfeld mantelzorgers. Mannen en vrouwen die nu in de frontlinie staan en lange werkdagen maken.

Een wedstrijd tegen een virus waarbij wij als mens op achterstand staan, maar korfbalkenners als we zijn, dit ‘duel’ nooit maar dan ook nooit zullen opgeven. Uiteindelijk winnen we de ‘wedstrijd’.

Nu het leven opeens een bijzondere draai maakt, is het tijd om achterstallige taken uit te voeren en daar is het behalen van je spelregelbewijs er wellicht wel een van!

16 maart 21.00 uur
Het KNKV heeft kennisgenomen van de additionele maatregelen, die het kabinet 15 maart heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het huidige pakket aan kabinetsmaatregelen - ook gelet op de toespraak van premier Rutte van 16 maart - heeft voor dit moment de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:

Beste KCC’ers,

Het bestuur wil eenieder bedanken voor alle inzet en voorbereidingen van de kruisfinale wedstrijden.
Wij vonden het wederom een huzaren stuk.
Veel leden hebben (veel) tijd geïnvesteerd om deze wedstrijden tot een waar feest te maken.
Dat het Corona virus daar een streep door heen trekt is buitengewoon jammer.

Nogmaals dank.

Wij wachten verder af wat het KNKV-bestuur met alle afgelastingen gaat doen.

Het bestuur

Door de corona crisis staat het dagelijks leven de komende tijd voor heel veel mensen op zijn kop. Wij hopen dat de genomen maatregelen natuurlijk het gewenste effect hebben, maar als livestreamcommissie bedachten wij dat we misschien iets zouden kunnen betekenen door het ter beschikking stellen van onze apparatuur.

Update 15 maart 2020:
Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Eén van die maatregelen is dat Sportclubs sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Tot die tijd is de kantine van KCC dus niet geopend. Lees hier het volledige bericht.

Het KNKV heeft besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen om tot en met 31 maart trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan.

KCC volgt het KNKV. Naast alle trainingen en wedstrijden is besloten ook alle andere bijeenkomsten te annuleren.

De klaverjas- en dartavonden in maart komen hiermee te vervallen.

Het KNKV heeft besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen om tot en met 31 maart trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan.

Deze maatregel volgt op de additionele maatregelen, die het kabinet 12 maart afkondigde in verband met het coronavirus én diens oproep om sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Met deze maatregel volgt het KNKV het advies van het kabinet en sportkoepel NOC*NSF op.

Meer informatie over de consequenties van deze maatregel volgt zo spoedig mogelijk.


In navolging hiervan vervallen per direct alle trainingen voor alle KCC-teams t/m 31 maart.

Ook vervallen alle wedstrijden, dus ook de play-offs.
Komend weekend volgt een bericht over het terugbetalen van reeds betaalde bus- en toegangskaarten.

In navolging van het regeringsbesluit, maar in afwachting van richtlijnen van uit het KNKV komen alle trainingen tot 19:00 uur te vervallen.

Rond 18:00 uur hopen we nader te berichten.

Zojuist heeft het kabinet als maatregel aangekondigd dat alle evenementen in maart met meer dan 100 bezoekers worden afgelast. Dit heeft gevolgen voor de play-offs en misschien ook voor de reguliere competitie. Meer nieuws vanuit KNKV/KCC volgt z.s.m. Hou daarvoor de website en social media kanalen in de gaten.

Op zaterdag 14 maart wordt in Sporthal Schenkel om 20:00 uur de eerste kruisfinale tussen KCC en Oost Arnhem gespeeld. Het wedstrijdsecretariaat probeert gelijktijdige wedstrijden te verzetten maar is afhankelijk van de wil van de tegenstander om mee te werken en beschikbare zaalruimte. Als er wedstrijden definitief verplaatst zijn, dan melden we dat hieronder.

Op zaterdag 21 maart wordt in Arnhem om 15:30 uur de tweede kruisfinale tussen Oost Arnhem en KCC gespeeld. Helaas spelen er rond die tijd heel veel ploegen. Het wedstrijdsecretariaat probeert deze te verzetten maar is afhankelijk van de wil van de tegenstander om mee te werken en beschikbare zaalruimte. Als er wedstrijden definitief verplaatst zijn, dan melden we dat hieronder.

Zaterdag 14 maart a.s. gaan we weer van start met de play-offs. Op deze avond kan er vanaf 18:30 uur alleen met de KCC-pas of muntjes betaald worden! Deze muntjes zijn € 1,75 per stuk of 3 stuks voor € 5,00. De muntjes zijn verkrijgbaar vanaf 18:15 uur.

In de laatste reguliere competitieronde moest de selectie afreizen naar de hoofdstad Amsterdam om te strijden tegen Rohda. De thuisploeg is al weken terug gedegradeerd uit de hoofdklasse en krijgt nu ook nog eens de kampioen van de hoofdklasse A op bezoek. Een hels karwei voor de ploeg uit Amsterdam. In de wedstrijd in Capelle aan den IJssel ging het uiterst moeizaam. Wat zou het nu gaan brengen? Kan KCC zich nogmaals opladen voor dit “verplichte nummer”? In de voorwedstrijd pakte de reserves met een monsterzege het kampioenschap in de reserve hoofdklasse.

Vandaag speelde KCC 2 in Amsterdam haar kampioenswedstrijd in de reserve Hoofdklasse tegen Rohda 2. De ploeg begon wat stroef tegen Rohda (dat nul punten had), maar kort voor rust liep de ploeg uit naar een 9-16 voorsprong. De tweede helft speelde KCC uitstekend korfbal, won uiteindelijk met 18-34 en mag zich dus kampioen van de reserve Hoofdklasse noemen. In feite is het tweede nu voor de 4e keer op rij (!) kampioen geworden in de reserve Hoofdklasse (met 2 jaar KL daar tussen). Een volgens mij unieke prestatie.

In memoriam
Op 16 februari jl. overleed dhr. Dolf Koekoek (90 jaar), beter bekend als de opa van Ed en Nick van der Steen.

Een korfbalman in hart en nieren die overal samen met zijn vrouw Riet, de korfbalverrichtingen van hun kleinkinderen volgden.

Op de rouwkaart staat een bedankje van opa voor de vele mooie jaren die hij heeft mogen beleven aan en met de korfbalsport.

Doordat KCC gisteren het kampioenschap binnenhaalde, staan de eerste wedstrijden in de play-offs vast. In de kruisfinales speelt KCC tegen Oost Arnhem en Nieuwerkerk tegen Dalto. Voor deze wedstrijden is altijd heel veel belangstelling en zijn er maar beperkt kaarten. Hieronder lees je alles over de kaartverkoop. 

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2019-2020 kon KCC het kampioenschap binnenslepen. KCC stond 3 punten voor op Nieuwerkerk, dat dit weekend speelde tegen Rohda, dat reeds gedegradeerd was. Dat Nieuwerkerk zou winnen was duidelijk dus alleen bij een overwinning van KCC was het kampioen. In een niet al te sprankelende wedstrijd was het Oppe die AW.DTV in de laatste minuut op de knieën kreeg en zo pakte KCC alsnog de winst.

Na een uitstekend zaalseizoen verloor KCC/SO natural B1 de laatste competitiewedstrijd (onnodig) van TOP/SolarCompleet B1. Daardoor werd de ploeg van Wouter Schippers en Sophie Dijkxhoorn tweede en moest het in de kwartfinale afreizen naar het sterke DVO/Accountor in Bennekom. Na een ware thriller was het Bas Stuurstraat die in de verlenging 8 seconden voor tijd de 24-25 binnen schoot. En daarmee plaatste de B1 zich voor de halve finale op zaterdag 30 maart tegen DOS'46 B1 in Harderwijk.

Wellicht zat je gisteren ni Ahoy naar de negende speelronde van de Premier League of Darts te kijken. Of gewoon lekker thuis voor de buis.

Als je de smaak te pakken hebt, grijp dan je kans, want vanavond gaan we ook weer darten bij KCC/SO natural.

We beginnen om 20:00 uur, inschrijven kan vanaf 19:30 uur. Meedoen kost €2,50.

Tot vanavond!

KCC/SO natural is negende geworden in de Korfbal League en speelt nu play downs tegen de verliezer van de Hoofdklasse finale: kv Tempo. De eerste wedstrijd wist KCC/SO natural met 19-24 te winnen. Op zaterdag 6 april om 20:00 uur wordt de tweede wedstrijd gespeeld bij KCC/SO natural in Capelle aan den IJssel. 

KCC/SO natural is negende geworden in de Korfbal League en speelt 2 (of 3) play down wedstrijden voor handhaving tegen de verliezer van de Hoofdklasse finale (die wordt gespeeld op zaterdag 30 maart tussen Groen Geel en Tempo). Hieronder vind je alle informatie over de kaartverkoop.

KCC/SO natural is negende geworden in de Korfbal League en speelt nu 2 (of 3) play down wedstrijden tegen de verliezer van de Hoofdklasse finale: Tempo uit Alphen aan den Rijn. Hieronder vind je alle informatie over de kaartverkoop.

KCC/SO natural is negende geworden in de Korfbal League en speelt nu 2 (of 3) play down wedstrijden tegen de verliezer van de Hoofdklasse finale: Tempo uit Alphen aan den Rijn. Hieronder vind je alle informatie over de kaartverkoop.

Zojuist is het definitieve wedstrijdprogramma voor de tweede helft van het veldseizoen 2018/2019 geplaatst. Hieraan zijn vandaag de scheidsrechters voor de eerste week en het vervoer toegevoegd. Kan je een keer niet rijden op een datum dat je wordt ingepland, ruil dat dan even met een andere ouder uit het team. Als je ons mailt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) dan passen wij het ook op de website (www.kcconline.nl) aan.

De sponsoractie van de B1 om de Portugal-reis te bekostigen, heeft afgelopen zaterdag bijna 200 euro opgeleverd. Zowel de verkoop van de taart en cake, als de loterij bij de wedstrijd van het eerste waren een succes.

Ter voorbereiding van het 2e deel van het veld hebben we de onderstaande oefenwedstrijden geregeld.
Wanneer eventueel wijzigingen plaatsvinden, wordt dit aangepast in het schema.

Het eerste is definitief negende en speelt play-downs tegen de verliezer van de Hoofdklasse Finale (die 30 maart gespeeld wordt). Dat wordt dan tegen Groen Geel, Tempo of AW.DTV (die laatste twee spelen dinsdag de derde beslissende wedstrijd).

KCC/SO natural B1 eindigde door een onfortuinlijke nederlaag tegen TOP/SolarCompleet B1 vorige week, als 2e in de Hoofdklasse C en speelde daardoor zaterdag de kwartfinale om het kampioenschap van Nederland voor B-jeugd tegen één van de absolute topfavorieten voor de Nederlanse titel: DVO/Accountor B1.

De wedstrijd Terda 1 - KCC/SO natural 8 van zaterdag 16 maart was al verplaatst naar dinsdag 2 april om 20:15 uur.
De hal is nu ook aangepast. De wedstrijd wordt gespeeld in Racketcentrum Wisselaar, veld 1.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural 8.

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat Max van Leeuwen op 19 maart jl is overleden. Max werd 87 jaar.

Max was jaren lang een bevlogen voorzitter van korfbalvereniging De Bermen, daarnaast was hij ook op andere korfbalvlakken zeer actief. Max heeft voor De Bermen en voor het korfbal in Capelle aan den IJssel heel veel betekend.

Onze toppers van de B1 zijn uitgenodigd om te komen oefenen tegen het Portugese nationale team U17. Van 1 t/m 5 juni zal de B1 diverse wedstrijden en gezamenlijke trainingen afwerken in Lissabon. Het Portugese team is dan in voorbereiding op het WK (eind juni in Eindhoven), en wil zich dolgraag meten met onze B1. Een unieke kans voor onze spelers!

Verschillende teams zitten nog midden in de spannende eindfase van de zaalcompetitie. Maar de ledenwerf-commissie heeft de focus alweer op het veld gericht. De KangoeroeKlup zaterdagochtend in de zaal waren een groot succes, met veel deelnemers. Daar gaan we buiten op het veld gewoon mee door! 

De eerste 3 teams waarvan minimaal 8 spelers gratis lid worden van Cashback World winnen een clubpas met een team tegoed van €50!

Zuur, zuur en nog eens zuur. Wat een zinderende wedstrijd zaterdagavond in Delft in de 17e ronde van de Cashback World Korfbal League. De nummer 4 in Delft tegen de nummer 9. Voor Fortuna/Delta Logistiek een wedstrijd voor een plekje in de playoffs en voor KCC/SO natural één om te hopen op een stuntje om definitief de playdowns veilig te stellen. Een moeilijke opgave, maar wat KCC/SO natural in Delft liet zien was om te smullen. Het liet Fortuna bijna wankelen en de passie, strijd en power was weer helemaal terug. De wedstrijd duurde helaas 2 minuten te lang, maar doordat DeetosSnel in Nijeveen verloor, speelt KCC/SO natural alsnog extra wedstrijden voor nog een jaartje Korfbal League.

Door het verlies van DeetosSnel zijn we definitief 9e in de Korfbal League en gaan we play-downs spelen tegen de verliezer van de Hoofdklasse finale. We spelen op woensdag 3 april UIT, op zaterdag 6 april THUIS en indien nodig op woensdag 10 april UIT. De tegenstander is pas na de Hoofdklasse finale op 30 maart bekend.

De kaartverkoop voor de thuiswedstrijd op zaterdag 6 april 2019 (waarschijnlijk om 20:00 uur) start zaterdag 23 maart na de wedstrijd van het 1e om 22:00 uur.

KCC/SO natural B1 had zich al geplaatst voor de play-offs bij de B-jeugd, maar vandaag speelde de ploeg van Sophie Dijkxhoorn en Wouter Schippers om het kampioenschap tegen TOP/SolarCompleet B1 in Sassenheim.

Ja en wederom een bericht over de korfbalmasterz! De laatste dateert van een paar weken geleden. Daan Stubbe behaalt zeer snel de masters en ook Lotte Larooij doet dat vlak na hem. Super!

Zaterdag 9 maart was er weer een kangoeroe kennismakingstraining. De opkomst was boven verwachting. Er waren 27 kinderen gekomen voor deze activiteit in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar. Ze hadden veel plezier.

Het zaalseizoen komt bijna ten einde, dus de beslissingen gaan weer vallen. DAAR BEN JIJ NATUURLIJK BIJ MET JE KCC SUPPORTERSSJAAL of T-SHIRT. Hieronder lees je hoe je die kunt bestellen. Bestel dus uiterlijk woensdag 13 maart je Sjaal of T-shirt.

De cruciale weken voor KCC/SO natural zijn begonnen. Gaan we volgend seizoen nogmaals acteren in de Cashback World Korfbal League? Of moeten we een stapje terugdoen naar de hoofdklasse. Deze vragen worden de komende weken beantwoord. Met nog drie wedstrijden op het programma, AKC Blauw-Wit thuis, Fortuna/Delta Logistiek uit en tenslotte DOS’46 thuis treffen we lastige tegenstanders. Met een schuin oog wordt concurrent Deetosnel nauwlettend in de gaten gehouden.

Blauw-Wit thuis is het weerzien van Christian Dekkers die het direct mag uitvechten met zijn broer. De broers staan recht tegenover elkaar en moeten elkaar spreekwoordelijk “het leven zuur maken”. Helaas is het wederom niet de avond van de ploeg van Wolsink en Van der Steen en wordt er opnieuw een niet zo’n leuk record gevestigd. In de tweede helft weet de ploeg de mand slechts éénmaal te vinden. Daarentegen is Blauw-Wit compleet anders uit de kleedkamer gekomen en wint de tweede helft met maar liefst 12-1.

Een begrip in Capelle, en niet te missen als je van Rotterdam naar Capelle rijdt: Fuji Fuji Sushi & Grill. Langs de N210 en vlakbij metrostation Capelsebrug. We heten onze nieuwe reclamebordsponsor van harte welkom bij KCC/SO natural. Bijzonder aan deze sponsor is dat hun voornaamste doel is om in contact te komen met jongeren die een bijbaantje zoeken. We gaan ons best doen om ze daar bij te helpen. Behalve een reclamebord langs het veld, kom je deze sponsor straks ook tegen op de narrowcasting, op onze website en via de live stream.

I.v.m. de competitiewedstrijd van de A1 op maandagavond 11 maart zijn de trainingstijden van de ploegen die op maandagavond in Schenkel trainen eenmalig aangepast. Wijzigingen zijn in het rood weergegeven.

Soms zijn er van die zaterdagavonden die je snel moet vergeten en zaterdag 2 maart 2019 is er zo één. In de voorbeschouwing van deze wedstrijd werd teruggekeken op het eerdere treffen in Capelle aan den IJssel waarin KCC/SO natural PKC/SWKGroep aardig in bedwang hield. De Capelse formatie verloor “slechts” met 19-22. Wat er zaterdagavond in Papendrecht allemaal gebeurde is moeilijk met een pen te beschrijven. KCC/SO natural vecht al weken tegen lijfsbehoud en kreeg een werkelijk ontketend PKC voor zich. Met fraaie acties, sneuvelende records was er geen houden aan voor KCC/SO natural en moet deze horroravond snel vergeten worden want volgende week komt Dekkers met Blauw-Wit naar Capelle aan den IJssel.

Om kwart voor acht was het nog erg stil in het clubhuis. Natuurlijk waren Ria en Gert er al. Stephan was niet lekker dus Peter stond er deze avond alleen voor in de organisatie. Gelukkig sprong men direct bij vanuit de inmiddels binnengestroomde dartgroep en werden de borden snel opgehangen. Het werd een gezellig spannend dartavondje met 16 deelnemers waarbij de nummers 1 en 2 niet echt een verrassing konden heten; Stephan Groeneweg en Gerard Reijm stonden op het podium. Wel een nieuwe nummer 3; Peter Nell mocht op zijn tweede dartavond de derde prijs op komen halen.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Het is vrijdag en er zijn weer vier weken voorbij sinds de laatste dartavond. Haal je dartpijlen maar weer tevoorschijn want vanavond kun je weer darten bij KCC/SO natural.

Darten bij KCC/SO natural draait vooral om gezelligheid. We doen verschillende dartspelletjes. Wel houden we scores bij zodat we de beste drie darters van de avond een prijsje kunnen geven. De scores laten we ook meetellen in ons jaarklassement.

Maar zomaar een keer een losse avond meedoen kan natuurlijk ook!
Inschrijven kan vanaf 19:30 uur. Meedoen kost maar €2,50.

Tot vrijdag!

Vrijdag 30 maart, Goede Vrijdag, kun je weer darten bij KCC/SO natural. Zoals altijd kun je een klein prijsje verdienen, maar het is vooral supergezellig.

We beginnen om 20:00 uur. Meedoen kost €2,50. Inschrijven en warmgooien kan al vanaf 19:30 uur.

Op zaterdag 7 april 2018 van 9:00 tot 10:00 uur is er voor alle kinderen van 5 t/m 10 jaar een leuke korfbal-kennismakingsles bij korfbalvereniging KCC/SO natural. Deze kennismakingsles is gratis en wordt gegeven op het korfbalveld buiten.

Conne Nevens (lid van de Jeu de Boules) heeft zich aangemeld als 100e lid van de Club van 50. KCC/SO natural heeft nu dus 100 mensen die jaarlijks € 50 doneren voor HUN club, maar we willen natuurlijk graag nog veel meer leden! Dat betekent dat we nu elk jaar € 5.000 beschikbaar hebben voor doelen binnen onze club en de clubavond van de Club van 50. 

De inschrijving voor het kamp loopt voorspoedig, al bijna 40 kinderen hebben zich aangemeld. Het maximaal aantal kinderen dat mee kan is 80 en VOL is VOL.

De inschrijving voor het kamp loopt voorspoedig, al meer dan 50 kinderen hebben zich aangemeld. Het maximaal aantal kinderen dat mee kan is 80 en VOL is VOL.

In de tweede week van april 2018 start er een cursus Jeugdscheidsrechter bij IJsselvogels.
Vind je fluiten leuk!, heb je je Korfbalmasterz gehaald?, en heb je zin om op kosten van KCC/SO natural dit om te zetten in een officieel diploma,  doe dan mee aan deze cursus.

Je had het natuurlijk al meegekregen: KCC/SO natural doet mee aan de actie Cash voor je Club! A.s. zaterdag 24 maart presenteert KCC/SO natural zich de hele dag in Winkelcentrum De Terp. Er is een kraampje met folders en korfbalspelletjes voor de kinderen. Zo proberen we zoveel mogelijk muntjes te verzamelen, en daarmee een groter sponsorbedrag voor KCC te verdienen.

Voor maandagavond waren alle velden afgekeurd om te trainen.

Gezien de staat van het veld kunnen de trainingen de rest van deze week gewoon doorgaan, tenzij het weer en/of de voorspellingen weer veranderen c.q. het weer kouder wordt.

Het definitieve wedstrijdprogramma voor de tweede helft van het veldseizoen 2017/2018 is geplaatst. Het vervoer is inmiddels ook toegevoegd. Hieraan worden de komende weken ook de scheidsrechters nog toegevoegd. 

Voor maandagavond zijn/waren alle velden afgekeurd om te trainen. Gezien de staat van het veld kan de rest van de trainingen deze week gewoon doorgaan, tenzij het weer en/of de voorspellingen weer veranderen cq het kouder wordt. Let op: bij plasvorming op de velden mag er niet op getraind worden.

Zaterdag 17 maart 2018 was de allesbeslissende avond in het debuutjaar in de Korfbal League voor KCC/SO natural.
De ploeg van Van Vloten en Verberk had 2 punten voorsprong en won in Bennekom met 10 verschil. DVO/Accountor moest, om rechtstreekse handhaving te ontlopen, met 11 verschil winnen. Een haast onmogelijke opgave zou je denken. Gesteund door vele supporters knipte DVO/Accountor bijna het Capelse elastiek door, maar één schot, 31 seconden voor tijd van die dekselse Gertjan Meerkerk zorgde dat het dak eraf ging in sporthal Schenkel. DVO/Accountor naar de play-downs en KCC/SO natural volgend jaar wederom in de Korfbal League. Hoe blij kan een KCC-supporter zijn als je met 24-34 verliest!

In verband met de aanhoudende vorst kan er maandagavond niet op het kunstgras getraind worden.

Hou de site in de gaten voor de rest van de week.

Dankzij onze promotie naar de Korfbal League hadden we dit zaalseizoen een extra uitdaging. Maar liefst 12 extra verplichtingen moesten we wegwerken in dit zaalseizoen met een totaal van 138 stuks. Gezien onze resultaat van vorig seizoen zouden we dat moeten kunnen halen, maar je weet natuurlijk nooit wat voor obstakels je tegenkomt onderweg (blessures, vakanties, extra jury verplichtingen omdat er ook nog eens twee extra ploegen met schotklok gingen spelen dit jaar) en dan willen we natuurlijk het liefst ook nog de 12 maximale bonus verplichtingen bereiken.

Zaterdag 17 maart staat om 20:00 uur in Sporthal Schenkel een echte kraker in de kelder van de Korfbal League op het programma: KCC/SO natural - DVO/Accountor. Voor die wedstrijd moet IEDEREEN een polsbandje hebben om binnen te komen.

Gezien de stand op de ranglijst en de belangen voor beide ploegen belooft de wedstrijd KCC/SO natural - DVO/Accountor (zaterdag 17 maart 20:00 uur) erg spannend te worden. We verwachten - ook i.v.m. het Jazz-feest na afloop - dat het erg druk wordt en we hebben er dan ook voor gekozen om deze wedstrijd anders om te gaan met de toegang dan de eerdere wedstrijden. Om te kunnen garanderen dat er niet meer dan 800 mensen binnen zijn, moet iedereen zaterdag een polsbandje hebben om binnen te komen, dus ook alle KCC-leden.
Lees daarom dus goed onderstaand bericht.

Vandaag is het definitieve wedstrijdprogramma voor de tweede helft van het veldseizoen 2017/2018 geplaatst. Hieraan worden de komende weken nog het vervoer en de scheidsrechters toegevoegd. Kan je een keer niet rijden op een datum dat je wordt ingepland, ruil dat dan even met een andere ouder uit het team. Als je ons mailt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) dan passen wij het ook op de website (www.kcconline.nl) aan.

Voor KCC/SO natural wederom een lange reis. Zo zie je nog eens wat van korfballend Nederland. In het pittoreske Nijeveen stond de beslissende confrontatie tegen DOS’46 op het programma. Wetende dat ook DVO/Accountor-TOP/SolarCompleet op het programma staat, kon KCC/SO natural, als het eventjes mee zit dit weekend de competitie al beslissen. TOP/SolarCompleet, met een bak aan internationals, zou het toch moeten kunnen redden, maar de Sassenheimers gingen onderuit. KCC/SO natural moest winnen, want anders waren de 10 punten voorsprong op DVO/Accountor niks meer waard. DVO/Accountor vierde een klein feestje, maar het feestgedruis werd abrupt verstoord toen er een 28-31 zege op het Nijeveense scorebord verscheen.

In de Overgangsklasse C was KCC/SO natural dit seizoen een maatje te groot voor alle tegenstanders. Alleen Tempo kon nog bijblijven, maar dat kwam met name door een eigen misstap van KCC/SO natural A1 in de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Die Haghe. Verder won de A1 alles met ruime cijfers. Ook de uitwedstrijd tegen Tempo (20-27), zodat vanavond de twee koplopers KCC/SO natural en Tempo zouden uitmaken wie er zou promoveren naar de Korfbal League. Er was veel publiek op de wedstrijd af gekomen die ook via de livestream werd uitgezonden.

Op zaterdag 17 maart 2018 van 13:15 tot 14:15 uur is er voor alle kinderen van 5 t/m 10 jaar een leuke korfbal-kennismakingsles bij korfbalvereniging KCC/SO natural. Deze kennismakingsles is gratis en wordt gegeven in sporthal Schenkel.

We sluiten ons zaalseizoen af met een knal van een jazzavond op zaterdag 17 maart 2018 na de wedstrijd tegen DVO. Vanaf 22.00 kunt u genieten van de Jazzband Rinus Groeneveld.

Update 8 maart 2018: binnen 24 uur zijn alle beschikbare schaarse VIP-tafels verkocht. Een fantastisch resultaat. De organisatie gaat nu samen met de “kopers” invulling geven aan de arrangementen.

Afgelopen zaterdag 3 maart is op Winkelcentrum De Terp het startsein gegeven voor de actie "Cash voor je Club". Onder toeziend oog van wethouders Ans Hartnagel en Eric Faassen werden de vijf deelnemende clubs voorgesteld, waaronder KCC/SO natural. Rosa Schneider mocht namens KCC/SO natural de eerste 100 muntjes in de inleverdisplay doen. KCC-lid Lisanne Verdoold was de eerste bezoeker die haar muntjes aan KCC/SO natural doneerde.

Is op 10 maart een ritje naar Nijeveen waar het eerste speelt net iets te ver? Kom dan de A1 steunen in de belangrijke wedstrijd tegen mede-koploper Tempo A1.

Het inschrijffomulier voor het KCC/SO natural kamp 2018 is hier als PDF te vinden of hier als WORD bestand.

Het inschrijffomulier voor het KCC/SO natural kamp 2019 is hier als PDF te vinden of hier als WORD bestand.

Afgelopen zaterdag speelde KCC/SO natural in Gorredijk tegen LDODK/Rinsma Modeplein, de ploeg van trainer Erik Wolsink die volgend seizoen bij KCC/SO natural aan de slag gaat. Een lastige wedstrijd aangezien de Friezen dit seizoen 13 van hun 19 punten thuis behaalden met daarbij zelfs een Korfbal League record qua doelpunten (44-20 tegen Avanti/Flexcom). In de eerste helft leek het voor KCC/SO natural even dezelfde kant op te gaan, maar - mede door een iets betere tweede helft van KCC/SO natural - werd het uiteindelijk 33-22. 

Waar KCC/SO natural 1 en 2 nog even mogen genieten van een paar welverdiende vrije weken, mogen de overige teams morgen weer het veld op, nu de veldcompetitie morgen weer wordt hervat. Tijd dus voor een nieuwe voorbeschouwing, waar we een nieuw team mogen verwelkomen: KCC/SO natural F3! Zij trainden al op het veld en in de zaal maar vanaf morgen zullen zij ook echte wedstrijden spelen. Reeuwijk F1 is de tegenstander van morgen. Succes F3!

Tussen al het korfbalgeweld werd er vrijdagavond ook nog gedart. Tot onze verbazing zagen we wederom veel nieuwe gezichten. Onze opzet valt blijkbaar in de smaak en we maken er altijd een gezellige avond van. In de top drie wel bekende namen. Mitch Garos moest nog wel een barrage spelen om op het podium te kunnen klimmen, maar ging toch naar huis met een Bol.com bon. Die waren er ook voor Gerard Reijm en Stephan Groeneweg.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Het wedstrijdprogramma voor de eerste helft veld is aangevuld met het vervoer. Dit wordt later nog aangevuld met de scheidsrechters. Kan je zelf niet rijden? Ruil dan met een andere ouder, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan passen wij het aan op de website.

De droom van KCC/SO natural is uitgekomen: na drie jaar op rij geen resultaat is het in het vierde jaar raak. KCC/SO natural won met liefst 20-31 van Avanti en speelt volgend seizoen voor het eerst in de clubhistorie in de hoogste en belangrijkste competitie van het korfbal: De Korfbal League. De Hoofdklassefinale zelf en de vele uren ervoor en -na waren een groot volksfeest. Kortom: puur genieten.

Ook bij het terugkijken van de livestream en RTV Rijnmond blijkt dat het echt waar is, een droom komt uit, KCC zit in de KORFBALLEAGUE.

Gisteravond was een memorabele avond voor iedereen met een zwart-wit hart. Net wakker geworden en mijn eerste gedachte was: "We spelen volgend jaar gewoon in de Korfbal League!" Dit is waar we vier play-offs op hebben gewacht en nu is het werkelijkheid. WAANZINNING! Dit is zo mooi, en dat komt allemaal dankzij onze:

Zaterdag 25 maart 2017 gaat de KCC geschiedenisboeken in als memorabele dag. KCC/SO natural speelde de "grand finale" in Papendrecht tegen Avanti (P), de nummer 2 uit de hoofdklasse B. Wederom een finale tussen twee clubs uit dezelfde hoofdklasse. Avanti, pas net spelend in de hoofdklasse, heeft zich zeer goed ontwikkeld en verbaasde vriend en vijand door "gewoon" in drie keer te winnen van het gerenommeerde Nic/Alfa College. KCC/SO natural, al vier jaar hunkerend naar de Korfbal League, moest het wel gaan waarmaken, nadat ook zij in drie wedstrijden Dalto/BNApp.nl had verslagen.

De geschiedenis herhaalt zich: voor de vierde keer op rij staan er twee ploegen uit dezelfde Hoofdklassepoule tegenover elkaar in de Hoofdklassefinale. Ditmaal is ook KCC/SO natural één van die twee ploegen, nadat het de vorige twee seizoenen de finale op een haar misliep. KCC/SO natural zal met Avanti uit gaat maken wie er volgend jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis in de Korfbal League speelt. KCC/SO natural en Avanti kennen elkaar dus nog van de competitiefase, en die twee wedstrijden leverden veel doelpunten, strijd en emoties op.

Aanstaande zaterdag zijn we voor de Hoofdklasse finale te gast bij PKC/SWKGroep. De zaal gaat om 18:45 uur open en de kassa om 18:15 uur.

PKC/SWKGroep heeft een aantal huisregels en regels m.b.t. het afschieten van streamers die je hieronder kunt vinden.

Komende zaterdag 25 maart 2017 is het dan eindelijk zover. Dankzij de overwinning op Dalto/BNApp.nl staat KCC/SO natural voor de tweede keer in onze vierde play-offs in de grote hoofdklassefinale, die wordt gespeeld in de PKC-hal in Papendrecht.

The day after. Met een kater opstaan en alleen maar terugdenken aan afgelopen dinsdag. In de afgelopen twee seizoenen ging het om een kater na de verloren derde wedstrijd uit de best-of-three series. Ditmaal werd er gewonnen, en er vloeide gisteren veel alcohol in de monden van het Capelse publiek.

Met al die play-off wedstrijden is het gezellig druk bij KCC/SO natural. Ook vrijdag kun je weer gezellig meedoen. Nee, geen korfbal, maar we hebben dan weer een dartavond.

We beginnen rond 20:00 uur. Inschrijven, bakkie doen en warm gooien kan al vanaf 19:30 uur. Meedoen kost €2,50 en ook deze avond zijn er weer drie prijzen te verdelen. Het niveau verschilt enorm, maar het is iedere keer weer echt gezellig. Dus kom ook en doe lekker mee!

We hebben het geflikt! Voor de tweede keer in onze vierde play-offs staan we in de Hoofdklasse finale. Deze wordt gespeeld op zaterdag 25 maart om 20:00 uur in de PKC-hal in Papendrecht.

Dinsdagavond 21 maart 2017 gaat de geschiedenisboeken in van de club. In een kolkende en stijf uitverkochte Capelse arena werd toch weer eens duidelijk dat je van goede huize moet komen om sporthal Schenkel met twee punten te verlaten. Onder toeziend oog van 'n grote KNKV-delegatie en RTV Rijnmond, stonden er twee doldwaze supportersgroepen, die hun helden naar de o zo belangrijke overwinning schreeuwden. Na de galavoorstelling in de eerste wedstrijd (35-24), volgde uit in Driebergen een 19-17 nederlaag. In een alles of niets wedstrijd, die meer spannend dan goed was, liet KCC/SO natural Dalto/BNApp.nl teleurgesteld achter.

We mogen ons op gaan maken voor de derde en allesbeslissende wedstrijd in de best-of-three tussen KCC/SO natural en Dalto/BNAPP.nl, die vanavond om 20:30 uur gespeeld wordt in Sporthal Schenkel. Daarom een voorbeschouwing om in de stemming te komen, want vanavond is er weer een bloedstollende wedstrijd te zien in Capelle aan den IJssel.

Er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar (€ 5 per stuk) voor de 3e kruisfinale KCC/SO natural - Dalto op dinsdag 21 maart om 20:30 uur in Sporthal Schenkel.

Wil jij hier nog naartoe? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en geef de volgende gegevens door: Naam, Club, E-mailadres, 06 nummer, aantal kaarten.

Je krijgt dan zsm een reactie of er voor jou nog kaartjes zijn.

Er worden GEEN kaarten aan de deur verkocht

Vandaag is de kampioenswedstrijd van de B3 van KCC/SO natural tegen Nexus B1, Schiedam. Dat het een uitwedstrijd is, is op de tribune niet te merken, want die is gevuld met Capellenaren en Vlaardingers. Vlaardingers? Jazeker, ook vertegenwoordigers van de andere kanshebber (Twist B1) voor een gedeeld kampioenschap zijn komen opdagen om te zien hoe dit zou aflopen.

KCC/SO natural speelde vorige week een ijzersterke wedstrijd tegen Dalto/BNApp.nl en won met 35-24. Dit kwam met name door de hoge schotpercentages van beide vakken (28%). De zwart-witten reisden dan ook met vertrouwen af naar Driebergen voor de return.

Na een mooi zaalseizoen waarin KCC/SO natural C1 het kampioenschap pakte in de Hoofdklasse, speelde KCC/SO natural C1 op zaterdag 18 maart 2017 het NK in Roden (Groningen).

Door de prachtige overwinning op Dalto zaterdagvond heeft KCC/SO natural zich voor de tweede keer in haar geschiedenis geplaatst voor de Hoofdklasse finale. Nog slechts 50 minuten scheiden ons nu nog van de Korfbal League. De finale wordt gespeeld op zaterdag 25 maart om 20:00 uur in de PKC-hal in Papendrecht.

Omdat de klaverjasvond op 21 april komt te vervallen is de stand na 17 maart de eindstand voor het klaverjasseizoen 2016-2017.

De tweede play-off-wedstrijd om de Hoofdklassefinale komt dichterbij en dus is het tijd om vooruit te blikken op aanstaande zaterdag. Waar Dalto/BNApp.nl een ferme tik moet zien te verwerken, moet KCC/SO natural het hoofd koel zien te houden om de Driebergense aanval te weerstaan. De belangen zijn groot voor beide teams, en dus kunnen we weer een mooie wedstrijd verwachten.

Je plant een regio toernooi op 15 maart, en je weet niet wat voor weer het wordt. Wat was het geweldig, schitterend weer en dat de gehele dag. De mensen waren allen op tijd en de organisatie liet zich niet kennen, na vele zweet druppels was alles in gereedheid gebracht en kon het spelen beginnen.

Het is donderdag, dus tijd voor een verlate nabeschouwing, waarin we terugblikken op de een-na-laatste speelronde in de zaalcompetitie. Aanstaande zaterdag komen er nog een aantal teams in actie, maar de meeste teams gaan zich bijna voorbereiden op het resterende veldseizoen.

Aan het begin van het seizoen hadden niet veel mensen verwacht dat KCC/SO natural C1 één van de kanshebbers voor het Nederlands Kampioenschap zou zijn. Niet erg verrassend, want de C1 is een jonge, nieuwe ploeg, waarvan velen vorig jaar nog in de C2, D1 en zelfs D2 zaten. Met de jonge coaches Wilco Knops en Yvar van Hijum, die in de twee jaar ervoor de C2 onder hun leiding hadden, ging KCC/SO natural C1 voor handhaving voor zowel op het veld als in de zaal.

Ons bereikte het bericht dat afgelopen zaterdag Cora de Groot is overleden. Veel mensen bij KCC/SO natural zullen haar nog wel kennen. Naast het feit dat Cora een trotse moeder was van haar spelende kinderen bij KCC en later haar kleinkinderen, heeft zij jarenlang bardienst gedraaid op de donderdagavond tijdens de trainingen van de selectie. Cora was altijd goedlachs en positief. Iets wat zij tot het eind heeft volgehouden.

Onze gedachten gaan uit naar de familie. Heel veel sterkte de komende tijd.

De slotdag is ieder jaar een populaire dag binnen KCC/SO natural. Aangezien de aKCCie veel energie en tijd zal gaan steken in het ochtendprogramma, zijn wij dringend op zoek naar personen die het middagprogramma op zich willen nemen. Het zou zonde zijn als we geen team kunnen samenstellen om de slotdag voor iedereen geslaagd te maken. Ieder zijn/haar hulp is welkom: zowel spelers als ouders.

De aKCCie is een organisatie binnen de club die gedurende het seizoen met veel plezier activiteiten organiseert voor de jeugd. In verband met werk en studie kunnen enkele aKCCie-leden hun deelname aan de aKCCie helaas niet voortzetten. Daarom zijn wij op zoek naar jou!

Het draaiboek lag voor de kerst al klaar. Zaterdag 11 maart de nationale NLDoet dag, begint voor de vrijwilligers van KCC/SO natural al op vrijdag 10 maart en zaterdagochtend vroeg. Zij bouwen de hal op en bereiden zich voor op een mix van gezelligheid en veiligheid.

Wat was het een prachtig dag gisteren en wat is er hard gewerkt door bijna 100 vrijwilligers. Ik ga hier geen namen noemen want dan vergeet ik zeker iemand, maar jullie weten allemaal wat je gedaan hebt en maar misschien niet allemaal hoe jullie inzet gewaardeerd wordt door iedereen. Of het nou in de kantine, gang of sporthal was. Iedereen zette zijn beste beentje voor en dat leverde gisteravond dan ook een lading complimenten op van o.a. het KNKV, de wethouder, directeur Sportief Capelle, Bestuur en de tegenstander.

Het maakt me zo verschrikkelijk trots dat we dit binnen onze club voor elkaar krijgen, en dat voor het vierde jaar op rij!!

Aangezien het niet allemaal persoonlijk kan, wil ik jullie (weer) allemaal bedanken voor jullie inzet!

Wanneer je als korfballiefhebber geen kaartje had gescoord voor de absolute kraker tussen KCC/SO natural en Dalto/BNApp.nl, dan heb je zeker wat gemist. In een kolkende sporthal Schenkel met 800 mensen maakten beide supportersgroepen er een waar playoff-feest van. KCC/SO natural had het in de eerste helft lastig, 2-4 na 3 minuten, maar gedurende de 1e helft ging het lopen en de rust brak aan bij 17-14. In de tweede helft speelde KCC/SO natural met Dalto/BNApp.nl en werd het duidelijk dat sporthal Schenkel een onneembare vesting is. Met hogeschoolkorfbal werd Dalto/BNApp.nl teleurgesteld teruggestuurd naar Driebergen. De eerste klap is uitgedeeld! 

KCC/SO natural C1 won afgelopen zaterdag ook de laatste wedstrijd tegen ONDO (8-16) en bekroonde dit fantastische zaalseizoen zo met het kampioenschap in de Hoofdklasse. Een geweldig resultaat waardoor de ploeg op zaterdag 18 maart in Roden (Groningen) mee mag strijden om het Nederlands Kampioenschap voor  C-aspiranten.

Omdat wij met het KCC/SO natural arbitrage team zo fanatiek bezig zijn geweest tijdens het zaalseizoen, hadden wij al in een redelijk vroeg stadium de maximaal te behalen bonus in de rompregeling gehaald.
Wat te doen met de rest van de te fluiten/beoordelen wedstrijden?

Morgen wordt om 20:00 uur de eerste kruisfinale gespeeld tegen Dalto/BNApp.nl in Sporthal Schenkel. Met 800 mensen in de hal gaan we er voor het vierde jaar op rij weer een geweldig feest van maken. Er is al een uitgebreide vooruitblik geschreven die je hier kunt lezen. Hieronder vind je enige algemene informatie over zaterdag.

Het is vrijdag, dus tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. De laatste alweer dit zaalseizoen en de veldcompetitie nadert langzamerhand weer. De meeste teams zijn al uitgespeeld, al ligt er voor een aantal teams nog wat op het spel. Twee teams maken nog kans op het kampioenschap.

Aanstaande zaterdag staan KCC/SO natural en Dalto/BNApp.nl tegenover elkaar in de play-offs. Voor KCC/SO natural de vierde keer op rij, terwijl Dalto drie seizoenen geleden nog aan de play-offs in de Korfbal League meedeed. Beide ploegen hebben in ieder geval één gemeenschappelijk doel: (terug) de Korfbal League in.

Wij zijn blij om u te melden dat er aanstaande zaterdag een livestream aanwezig is bij de eerste play-off wedstrijd tussen KCC/SO natural en Dalto/BNApp.nl. Natuurlijk is het al een tijd bekend dat wij vanaf dit zaalseizoen begonnen zijn met streamen, maar dit hebben wij nooit mogelijk kunnen maken zonder de hulp van iedereen. Dankzij alle betrokkenen en de sponsoren, met in het bijzonder SO natural, CK Kozijnen, Capelle XS, Koophuis Makelaars, De Club van 50, C.C. van Hulsteijn B.V, De Familie Wierenga, De Familie de Waard, en André Kager, kunnen aanstaande zaterdag alle afwezigen toch via Youtube naar een spannende kruisfinale kijken.

Dinsdag 11 april 2017
team
tegenstander
u/t
verz.
aanv.
veld
scheidsrechter/vervoeraccommodatie
S1
Oranje Wit (D) 1
U
zelf
n.n.b.
    Nieuwe Noordpolderweg
S2
Oranje Wit (D) 2
U
zelf
n.n.b.
    Nieuwe Noordpolderweg
Zaterdag 15 april 2017
team
tegenstander
u/t
verz.
aanv.
veld
scheidsrechter/vervoeraccommodatie
S1
Fortuna/Delta L. 1
T
zelf
17:30
1
n.n.b. Sportpark Schenkel
S2
Fortuna/Delta L. 2
T
zelf
16:00
1
n.n.b. Sportpark Schenkel

Zaterdag 11 maart 20:00 uur is het zover, de eerste kruisfinale wedstrijd tegen DaltoBNApp.nl. Hier hebben we met z'n allen naar toegeleefd, dus fantastisch dat we het gehaald hebben. Het belooft zaterdag heerlijk druk te worden. Om alles in goede banen te leiden is er aantal keuzes gemaakt met betrekking tot de bar en verkoop van snacks.

Voor de meeste teams is het zaalseizoen bijna ten einde en over een paar weken gaan we het veld weer op. Voor een aantal teams stond er nog iets op het spel. KCC/SO natural B3 deed in ieder geval uitstekende zaken in de strijd om de eerste plaats, want het won met 12-7 van koploper Twist B1, waardoor de ploeg van Martijn de Kreij en Wouter Kouwenberg op gelijke hoogte komt met de nummer 1 uit Vlaardingen. Omdat KCC/SO natural een wedstrijd minder gespeeld heeft dan Twist, kan de B3 volgende week het kampioenschap behalen, als het op bezoek gaat bij Oranje Wit B3.

Gelukkig was het zaterdag allemaal "eind goed, al goed". KCC/SO natural moest alle zeilen bijzetten om een nederlaag in Scheveningen te voorkomen tegen KVS/Maritiem. In de wedstrijd in Capelle aan den IJssel ging alles vanzelf en werd KVS/Maritiem afgetekend met 28-10 terug naar de kust gestuurd. Voor KCC/SO natural was het zaterdag allemaal niet een perfecte generale voor de kruisfinale. Ondanks een snelle 2-5 voorsprong hapte de Capellenaren in de eerste helft vaak naar adem, maar herstelde zich de tweede helft goed en werd KVS/Maritiem geslachtofferd.

De grootste droom van Jet Ittmann is om het avontuur aan te gaan in Expeditie Robinson. Dit jaar krijgt ze misschien die kans en die wil ze natuurlijk grijpen.

Overleven op een eiland en de proeven doorstaan is een fantastische uitdaging, maar de mooiste uitdaging voor Jet is het gebrek aan eten... Want ze is, zoals ze zelf zegt, een klein klikomonster ;-)

Dus STEM HIER op Jet, deel dit bericht op je social media accounts en wie weet zien we Jet binnenkort niet alleen in de hal maar ook op de buis!

Afgelopen weken hebben jullie je kunnen opgeven voor een kaartje naar de 2e kruisfinale bij Dalto in Driebergen met eigen vervoer of met de bus.

De voorlopige busindeling vind je hierCheck svp even of dit klopt. Zo niet, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De bus vertrekt op 18 maart om 18:00 uur bij KCC (17:30 uur verzamelen) en gaat om 22:30 uur weer terug vanaf Dalto.

De lijst met eigen vervoer volgt later dit weekend.

In de week van 13 maart kan je je toegangskaartje en buskaartje bij ons betalen/ophalen in de kantine.  Hou de website in de gaten wanneer dit precies kan.

Mark van der Waaij en Sander Souren

LET OP: we gaan 6 maart de bussen reserveren. Als je gereserveerd hebt voor de bus en je gaat toch niet mee moet je dit uiterlijk 5 maart mailen anders moet je helaas gewoon betalen.

Is er iets kapot of heb je vragen inzake onderhoud?

Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben jij 3 tot 6 jaar en hou je van een beetje bewegen? Kom dan morgen naar de Kangoeroe-activiteit in Sporthal Schenkel (vanaf 9.30-10:30) Meer informatie vind je hier

Ben jij 6 tot 10 jaar en hou je van leuke activiteiten? Kom dan naar de Korfbal Clinic die van 10:45 tot 12:00 uur gehouden wordt. Iedereen is van harte welkom! Meer informatie vind je hier.

Deze week is er weer een update omtrent het mobiel Digitaal Wedstrijdformulier (mDWF). DIT IS NU VOOR ALLE PLOEGEN VERPLICHT. Iedereen die af en toe of regelmatig fluit en vragen heeft over het digitale wedstrijdformulier kan zich melden bij Saskia van Vlaanderen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we kunnen inventariseren of er een centrale voorlichting moet komen.

Alle updates zijn hier te vinden

Aanstaande zaterdag 2 april worden de gevonden/verloren voorwerpen uitgestald in de kantine. Ben je wat kwijt of bent u iets kwijt van uw kinderen dan is dit de gelegenheid om te kijken of we het hebben gevonden. Aan het einde van de dag wordt alles weer weggelegd en kan u ondergetekende benaderen om er nog een keer doorheen te kijken. Eind april gaat alle textiel dat over is in onze textielcontainer en komt de opbrengst ten goede aan de vereniging. Gevonden (en nog bruikbare) sportschoenen gaan in de kast voor 2e hands schoenen.

Kom vooral kijken!

met vriendelijke groet,
Saskia van Vlaanderen-Kanij
(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Ja, je leest het goed; er staat zaterdag. Eerst gaan we aanstaande vrijdag in ons eigen clubhuis darten. Gewoon volgens ons vierwekelijkse schema. Maar we zijn echter ook uitgenodigd voor een darttoernooi onder korfbalverenigingen op zaterdag 2 april bij Velox.

Beste (oud-)leden van KCC, vrienden, familie en kennissen,

Heb jij een verborgen talent zoals dansen, zingen, playbacken of misschien wel hoolahoopen? Twijfel dan niet en laat je talent zien bij KCC’s Got Talent!

Na het succes van het schoolkorfbal voor groep 3 en 4 van de basisscholen, organiseert KCC/SO natural op 11 mei a.s. een Giga Kangoeroemiddag voor de groepen 1 en 2 van de basisscholen. Alle kinderen uit groep 1 en 2 uit Capelle a/d IJssel of Rotterdam-Oost zijn van harte welkom! Doel van deze middag is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de korfbalsport. Naast allerlei balspelletjes worden er nog vele andere leuke activiteiten georganiseerd. Voor iets te eten en drinken wordt uiteraard gezorgd.

Wie kan ons vrijdagochtend 1 april vanaf 8:30 uur (geen geintje) helpen met het terugplaatsen van de sponsorborden langs het hoofdveld? De wedstrijden gaan weer beginnen en de ballen, vliegen alle kanten op. Wij zijn blij met alle “extra handjes”. De borden moeten er echt weer in, anders blijven de ballen alle kanten op vliegen, met zijn tweetjes is dit op één ochtend niet haalbaar.

Groet,
Aad Buijs en Bert Brandse

Omdat we merken dat nog niet iedereen even handig is met het digitale wedstrijdformulier (DWF) en er ook regelmatig ouders als invalcoach stoeien met het DWF is er op woensdag 6 april van 19:30 tot circa 21:00 uur een voorlichting over het DWF waar ook vragen gesteld kunnen worden.

Zoals iedereen heeft gezien staat het wedstrijdprogramma voor de tweede helft veld online.

Als je zelf wil bepalen wanneer je bardienst wil draaien, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de datum en de tijd wanneer je wilt staan.

Klik hier om de nog openstaande blokken te bekijken.

Na vier weken loten verkoop was gisteravond de trekking voor de korfbal. De trekking werd verricht door de voorzitter Bert Wierenga. De trekking voor de leden van de jeu de boules heeft dinsdag live plaats gevonden.

Op zoek naar een kamphuis voor 2017 kwamen wij terecht bij een huis in de omgeving van het 't Harde. Nadat wij een optie hadden genomen voor 2017, hoorden wij dat dit kamphuis, vanwege een annulering, voor het Pinksterweekend 2016 beschikbaar zou zijn voor ons. Na overleg met het bestuur, hebben wij dit huis geboekt.

Dat was het dan, het zaalseizoen… En wat voor één. In een loodzware poule, met veel kapers op de kust voor een plek in de playoffs moesten we laten zien dat we een van de favorieten waren voor het kampioenschap. Het pakte iets anders uit: een wisselvallig seizoen waardoor we met de hakken over de sloot naar de kruisfinales zouden gaan. Maar het belangrijkste, we stonden er weer. Het feest kon weer beginnen…

Na de afstraffing in de tweede wedstrijd (21-12) was KCC/SO natural dinsdag vastbesloten om de wedstrijd anders te beginnen. Dat er iets anders moest gebeuren was duidelijk en daarom startte KCC/SO natural met Jet Ittmann en Stephan Groeneweg in de basis. Dat leek aanvankelijk goed uit te pakken maar uiteindelijk was het TOP dat - na een spectaculaire inhaalrace van KCC/SO natural - toch de wedstrijd met 17-16 naar zich toe trok. Daarmee levert dus ook het derde jaar op rij in de play-offs niet de gewenste promotie op naar de Korfbal Leaugue voor de zwart-witte brigade van Bongers en Carolus.

Graag roepen wij uw hulp in voor het volgende.

Vanavond word de derde kruisfinale gespeeld, om 20:30 uur tegen TOP in Arnemuiden.

  • De spelersbus vertrekt vandaag om 16:30 uur bij de kantine. Terug vertrekt de bus uitwerlijk 23:00 uur uit Arnemuiden en is dan ca. 00:30 terug in Capelle.
  • Supporters die met de bus gaan (zie onderaan dit bericht) verzamelen 17:30 uur en vertrekken om 17:45 uur met één supportersbus naar TOP Arnemuiden. De supportersbus vertrekt uiterlijk 22:45 uur uit Arnemuiden en is ca. 00:15 uur terug in Capelle.
  • Ga je met eigen vervoer, dan zie je hieronder waar je kunt parkeren.

Julian Middelkoop is dit weekend wereldkampioen geworden met Oranje Onder 17 door een 26-12 overwinning op België. Een geweldige prestatie waar we als KCC/SO natural natuurlijk enorm trots op zijn. Prachtig om mee te maken natuurlijk maar daardoor mistte Julian helaas wel de 2e kruisfinale van KCC/SO natural tegen TOP. En andersom weerhield dat mensen er misschien van om het WK te bezoeken. Dat maken we meteen goed door hem een gratis kaartje voor de bus en de derde wedstrijd te geven a.s. dinsdag 22 maart 20:30 uur bij TOP in Arnemuiden. 

Ondanks de pijnlijke nederlaag zaterdag en de beslissende wedstrijd die we dinsdag om 20:30 uur in Arnemuiden spelen zullen Jan Bongers en Arthur Carolus een strijdplan verzinnen waarmee we ons toch nog kunnen plaatsen voor de Hoofdklasse finale op 26 maart. Daarvoor hoeft er verdedigend niet veel aangepast te worden, maar aanvallend des te meer. Ook de steun van de Negende Man is natuurlijk weer een essentieel onderdeel in Zeeland. Bestel daarom nu je shooters voor slechts € 2,50 per stuk.

Wil je er één of meer bestellen? Mail dan nu naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na vier weken loten verkoop was gisteravond de trekking voor de korfbal. De trekking werd verricht door de voorzitter Bert Wierenga.

De prijzen zijn dinsdag 22 maart of donderdag 24 maart tussen 19.00 uur en 20.30 uur af te halen in het clubhuis.
De trekking voor de leden van de jeu de boules zal komende dinsdag live plaatsvinden.

Wat was er zaterdag met KCC/SO natural aan de hand ? 

Na de probleemloze 25-18 thuisoverwinning vertrok KCC/SO natural vol zelfvertrouwen naar Arnemuiden voor de tweede kruisfinale tegen TOP (A). Helaas waren de rollen nu compleet omgedraaid. In een sfeervolle hal waar maar ter nauwernood 700 man publiek ingepropt werd, zorgde voor de wedstrijd de Negende Man voor de sfeer. Het inschietvak van de thuisploeg moest het ontgelden. Tientallen shooters gingen het veld op en de Arnemuidense vegers bleven maar vegen en vegen. Ook de Capelse pleerollen werden netjes achtergelaten in Arnemuiden. Toen de sfeer wat gedoofd was kon scheidsrechter Kuyer influiten voor de wedstrijd. Deze ging de eerste 10 minuten gelijk op (3-3), maar daarna gaf KCC/SO natural aanvallend niet thuis en werd er met 21-12 verloren.

Parkeergelegenheid voor supporters KCC/SO natural bij Sporthal De Blikken te Arnemuiden

Locatie A:         parkeerterrein bij sporthal De Blikken, Pereboomweie 2
Dit parkeerterrein wordt gedeeld met de voetbalvereniging. Zal dus wel snel vol zijn. Auto's graag in de parkeervakken parkeren, want er wordt door de gemeente soms gecontroleerd en parkeerboetes uitgedeeld. Het is dus voor eigen risico als buiten de parkeervakken wordt geparkeerd. In ieder geval de doorstroming naar de parkeervakken garanderen.

Locatie B:         parkeerterreintje aan de Van Cittersweg achter het clubhuis van TOP.
De bedoeling is dat daar de eventuele supportersbus van KCC/SO natural achteruit wordt ingeparkeerd.

Locatie C:         parkeerterrein aan de Korenbloemlaan, direct links na afslag van de Van Cittersweg.
Als supporters van KCC/SO natural die met auto komen inderdaad niet op locatie A terecht kunnen dan graag de auto's op dit parkeerterreintje parkeren.

Vandaag spelen TOP Arnemuiden en KCC/SO natural de tweede wedstrijd in de kruisfinales. De wedstrijd begint om 17:00 uur. Natuurlijk is niet iedereen in staat om bij de wedstrijd TOP (A) - KCC/SO natural te zijn. Er reizen 165 supporters af naar Arnemuiden.

We zouden het door al het kruisfinale geweld bijna vergeten, maar één van onze jeugdspelers Julian Middelkoop speelt met Oranje onder 17 van vrijdag 18 maart tot en met zondag 20 maart het WK onder 17 in Schijndel. Als trotse KCC-ers wensen wij Julian daarbij natuurlijk veel succes en speelminuten toe!

Kijk hier voor alle informatie over het WK

Goedenavond,

Hierbij de mededeling dat de Girls Night voor aanstaande vrijdag helaas niet doorgaat. 
Door te weinig aanmeldingen, hebben wij dit besluit moeten nemen.

We hopen jullie bij de volgende activiteit weer te zien!

Groetjes, 
De aKCCie

Woensdag 16 maart hielden we een regio doublet toernooi. Het aantal inschrijvingen van de regioverenigingen viel tegen. 20 koppels is het minimum dat wij hebben gesteld voor het door gaan van een toernooi. Dankzij de grote deelname van onze eigen koppels was het aantal 22, dus laten wij het toernooi dan doorgaan.

Het weer werkte mee, beetje koud door de wind, maar met een lekker zonnetje. De boulers die bij ons inschrijven zijn echte recreanten, dus wordt er altijd wel voor de winst gegaan, maar toch vriendschappelijk gespeeld en er zijn bijna nooit onenigheden.

Na 4 wedstrijden van ieder koppel kon de einduitslag bekend gemaakt worden. De eerste 2 plaatsen waren voor KCC’ers en dat is altijd leuk in eigen huis. Klik hier voor de volledige uitslag.

Het eerstvolgende evenement is een clubontmoeting thuis tegen TOGB uit Berkel op 20 april a.s.

Ada Dommershuijsen

De wedstrijd KCC/SO natural 10 - Triade 3 die oorspronkelijk gepland stond voor 12 maart wordt nu gespeeld op zaterdag 19 maart om 12:30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural 10.

A.s. zaterdag 19 maart wordt om 17:00 uur de tweede kruisfinalewedstrijd gespeeld tegen TOP in Arnemuiden. De kaartjes zijn uitverkocht, maar wil je toch mee, geef je dan op voor de reservelijst. Wie weet krijgen we nog kaarten terug of een paar extra kaarten van TOP. De kosten zijn € 5 als je met eigen vervoer gaat, wil je met de bus (er zijn alleen nog kaarten in de party-bus), dan komt daar nog € 8 bij. Geef je dus op en wie weet kan je dan de wedstrijd toch bijwonen.

A.s. zaterdag 19 maart wordt om 17:00 uur de tweede kruisfinalewedstrijd gespeeld tegen TOP in Arnemuiden. De kaartjes zijn uitverkocht, maar wil je toch mee, geef je dan op voor de reservelijst. Wie weet krijgen we nog kaarten terug of een paar extra kaarten van TOP. De kosten zijn € 5 als je met eigen vervoer gaat, wil je met de bus (er zijn alleen nog kaarten in de party-bus), dan komt daar nog € 8 bij. Geef je dus op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet kan je dan de wedstrijd toch bijwonen.

Tijdens de Business Club avond van KCC/SO natural kwam ter sprake dat er naast twee supportersbussen ook een spelersbus zou gaan rijden, maar dat dit weer een extra belasting was op de “potjes van KCC” waarop een aantal sponsoren spontaan de portemonnee trok om hierin een bijdrage te leveren.

Caspar, Edo, Leon, Michel en Martin, bedankt!!

Voor de wedstrijd KCC/SO natural D2 - IJsselvogels D2 die gespeeld wordt aanstaande zaterdag 19 maart om 1800 uur in de Schenkel Hal ben ik dringend op zoek naar iemand die kan fluiten en niet meegaat naar Arnemuiden. Wie-o-wie wil deze wedstrijd aub fluiten.

Bel me dan graag even op 06 41 386 387.

Met vriendelijke groet,
Saskia van Vlaanderen-Kanij

Voor de uitwedstrijd naar TOP hebben we al drie stewards (Aad Buijs, Antine Dorsman en Martijn de Lange), maar we zoeken er nog één.
Je kunt dan gratis mee met de bus en krijgt een kaartje voor de wedstrijd.

Kan jij mee op 19 maart? mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De tijd gaat snel en zo kan het zijn dat de codes alweer een paar maanden geleden zijn uitgedeeld. Heel wat leden zijn inmiddels aan de slag gegaan met de spelregels. En dat maakt dat er nu 29 geslaagden zijn. Gefeliciteerd!

De kaarten voor de 2e play-off wedstrijd op zaterdag 19 maart om 17:00 uur in Arnemuiden zijn uitverkocht. Wanneer jij één van de gelukkigen bent die een felbegeerd ticket heeft weten te bemachtigen lees onderstaande dan goed. Wil je toch nog mee, mail dan en je komt op de reservelijst, je weet nooit of we nog extra kaarten krijgen

De zaalcompetitie is voor de meeste teams nu echt klaar. We gaan binnenkort weer het veld op. Enkele teams spelen nog een inhaalwedstrijd (de meeste teams spelen volgende week zaterdag nog een keer), en dan heb je natuurlijk nog KCC/SO natural 1 voor wie het zaalseizoen nog even niet klaar is. 

Er werden afgelopen weekend behoorlijk wat nederlagen geleden. Wel wist KCC/SO natural 4 te winnen van Vitesse 3. Het toonde maar weer eens waarom het kampioen is geworden en ging met een 10-31 zege terug naar Capelle aan den IJssel. Ook KCC/SO natural 6 boekte een ruime overwinning. Er werd met 8-22 gewonnen van Futura 3. Hoe verliep het de selectieteams van KCC/SO natural? De wekelijkse nabeschouwing staat weer voor u klaar!

Wat was het weer een geweldige ambiance in Sporthal Schenkel die uiteindelijk eindigde in een prachtige overwinning en weer een stapje dichterbij de Korfbal League. Natuurlijk zijn de sportieve prestaties om te promoveren de basis, maar vergeet niet dat dit ook mogelijk wordt gemaakt door de vele vrijwilligers die we binnen onze prachtige club hebben.

Voor het derde jaar op rij staan we in de play-offs en ook nu weer was het een fluitje van een cent om voldoende vrijwilligers voor alle taken te krijgen. Het gaat te ver om iedereen apart te noemen, maar ruim 60 KCC-ers hebben 800 supporters op heel veel gebieden in ieder geval een geweldige avond bezorgd. Iedereen bedankt voor jullie inzet.

Ook onze hoofdsponsor SO natural deed iets leuk voor de vrijwilligers en KCC leden, die kregen een mooie kleine orchidee in een potje.

Het maakt me trots om KCC-er te zijn en laat zien dat het met het clubgevoel bij iedereen wel goed zit!

Mark

KCC/SO natural staat voor het derde jaar op rij in de play-offs voor promotie naar de Korfbal League. De ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus speelde zaterdagavond tegen TOP (A) de kampioen uit de Hoofdklasse A. In een met 800 toeschouwers gevulde bomvolle sporthal Schenkel sloegen de zwart witten de eerste slag met een 25-18 overwinning.

KCC/SO natural B1 had zich door een 18-20 overwinning op DOS'46 B1 geplaatst voor de halve finale om de landstitel en die werd zaterdag in de OVVO hal gespeeld tegen Groen Geen B1. De ploeg van Sander Jacob schoot uit de startblokken en nam een 0-3 en 2-5 voorsprong maar moest nog voor rust toezien dat Groen Geel langszij kwam tot 5-5.

Morgen begint voor de derde keer op rij de kruisfinalegekte voor KCC/SO natural. Daarnaast gaat de B1 van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers in Maarssen op jacht naar een finale plek op het Nederlands Kampioenschap B-teams. Maar ook andere teams komen morgen in actie, die we zeker niet mogen vergeten.

Morgen speelt de B1 om 14:45 in de OVVO-hal tegen Groen Geel B1 en spelen KCC/SO natural en TOP Arnemuiden de eerste kruisfinalewedstrijd om 20:30 in Sporthal Schenkel. Uiteraard zullen er weer veel supporters aanwezig zijn bij beide wedstrijden, maar niet iedereen kan aanwezig zijn. Sommigen moeten nog gewoon spelen, anderen hebben hun weekend al volgepland. Of je hebt geen kaartje kunnen bemachtigen.

Alle 800 kaarten voor de thuiswedstrijd op 12 maart om 20:30 uur in Sporthal Schenkel zijn uitverkocht. De ervaring leert dat er altijd mensen op de wedstrijddag zijn die aangeven dat ze toch niet kunnen en dan krijgen wij die kaartjes terug. Als jij nog één of meer kaartjes wil hebben, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., geef aan hoeveel kaartjes je wilt hebben en mail je telefoonnummer mee. Als er kaartjes zijn krijg je (vanaf 09:00 uur vandaag) binnen een half uur een reactie. Geen reactie? Dan zijn er ook geen kaartjes meer.

De kaarten voor de uitwedstrijd op 19 maart zijn uitverkocht, voor de thuiswedstrijd op 12 maart is er nog een beperkt aantal kaarten te verdelen.

Ter aanvulling van onze vaste bezetting zijn wij voor aanstaande zaterdag 12 maart op zoek naar mensen met een EHBO en/of een AED diploma die kunnen helpen bij de play-off wedstrijden. Dit zal waarschijnlijk niet meer inhouden dan het aanwezig en oproepbaar zijn in de zaal bij eventuele calamiteiten.

Wie kan ons helpen? Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mark van der Waaij

Komende zaterdag belooft het weer bijzonder druk te worden bij de kruisfinale tussen KCC/SO natural en TOP. De hal is uitverkocht en er zullen dus 800 mensen aanwezig zijn. Dit vraagt wat aanpassingen met betrekking tot de bestellingen en betalingen bij de bar.

Dinsdag is de kaartverkoop voor de thuis- en uitwedstrijd van KCC/SO natural tegen TOP gestart en dat zorgde voor lange rijen in het clubhuis.

De selectie van KCC/SO natural, administratiekantoor @dmiDi, Gebroeders Kalkman B.V. en een anonieme gever hebben - net als eerdere jaren - weer een financiële bijdrage gedaan waarmee we sfeerartikelen kunnen aanschaffen en de bus goedkoper kunnen aanbieden. En die zijn hard nodig met de halve finale van de B1 en de twee kruisfinales van het 1e voor de boeg.

Wij bedanken de gulle gevers hiervoor en zijn blij dat dit soort speciale wedstrijden ook nog steeds bijzondere dingen losmaken binnen onze mooie club.

Na het verslag van KCC/SO natural - TOP (A) kan het verslag van KCC/SO natural B1 - Groen Geel B1 uiteraard niet uitblijven. De twee ploegen behoren tot de beste vier B-ploegen van Nederland, samen met DeetosSnel B1 en Unitas/Perspectief B1. Wie mag zich na zaterdag opmaken voor de finale om het Nederlands Kampioenschap B-korfbal? Lees hier de speciale voorbeschouwing.

Waarschijnlijk zal nog steeds niet iedereen geloven dat KCC/SO natural het weer geflikt heeft en zich op mag gaan maken voor 2 of meer mooie kruisfinalewedstrijden. Toch is het zo. Na twee keer op rij AWDTV (een met een goed vervolg, de ander met een minder goed vervolg) treft de selectie van Jan Bongers en Arthur Carolus TOP uit Arnemuiden. De speciale voorbeschouwing staat voor u klaar.

Beste KCC 'ers,

Weinig mensen hadden er nog op gerekend, maar het is toch nog gebeurd! Ons eerste team is op de valreep tweede geworden in de competitie en mag nu via de kruisfinales proberen om een plekje te bemachtigen tussen de beste tien ploegen van Nederland in de Korfbal League.

Door het 28-28 gelijkspel tegen SCO en de nederlaag van OVVO tegen HKV/Ons Eibernest heeft KCC/SO natural toch een plekje in de kruisfinales weten te bereiken tegen TOP uit Arnemuiden. Hieronder vind je alle informatie over de kaartjes voor de eerste thuiswedstrijd op 12 maart 2016 (20:30 uur) en de uitwedstrijd op 19 maart 2016 (17:00 uur).

Het zaalseizoen zit er bijna weer op. Dat houdt in dat er weer buiten getraind gaat worden
De buitentraingen beginnen weer vanaf 14 maart volgens het reeds bekende schema.
Voor de precieze tijden, dagen en op welk deel van het veld, klik hier.
 
De C3 zal alleen op de woensdag trainen. Zolang de B1 op titelkoers is, blijft dit team uiteraard binnen trainen.

En ja hoor. Houdini-act 2.0 is completed. Zaterdagavond moest KCC/SO natural in de laatste reguliere wedstrijd alle registers opentrekken om nog via de achteringang het portaal van de kruisfinales te bereiken. Bij de wedkantoren stond KCC/SO natural niet hoog genoteerd want ja, je moest zelf winnen van SCO, dat nergens meer om speelde en hopen dat OVVO/De Kroon, die nu in een flow zitten, punten verspeelde in Den Haag tegen de, reeds gedegradeerde, Eibers. Menigeen dacht dat KCC/SO natural maar zo'n 10% kans had om het wonder van Wolvega te laten uitkomen. Met een beetje hulp, het wonderwater van Den Haag, werd het rond 21:30 uur een waar gekkehuis in Wolvega. Bam. KCC/SO natural naar de playoffs, OVVO/De Kroon met een kater achterlantend.

Goedemiddag! Vandaag staat er weer een mooi wedstrijdprogramma voor de boeg. Of achter de boeg? Heb ik het echt niet gedroomd? Ik kan nog steeds niet geloven dat het eerste zich tóch geplaatst heeft voor de kruisfinales, en ik zal vast niet de enige zijn. En laat ik dan juist dat ene speelweekend arbitrale verplichtingen hebben. Vandaag dus een nabeschouwing vanuit ander perspectief, de informatieve wedstrijdverslagen volgen nog wel.

Het was rustig, verdacht rustig, toen we even na half acht binnenstapten. Terwijl de borden opgehangen werden stroomde het roch wel weer vol. Niet zo druk als de afgelopen keer, maar met wat minder personen bij een bord is het toch wel lekkerder gooien.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Op zaterdag 12 maart 2016 speelt KCC/SO natural B1 de halve finale om de strijd van het kampioenschap van Nederland in Maarssen tegen Groen Geel B1, aanvang is 14:45 uur. Bij voldoende aanmeldingen zal er een supportersbus rijden naar Maarssen.

Met een gelijkspel tegen SCO (28-28) en het verlies van OVVO/De Kroon tegen HKV/Ons Eibernest heeft KCC/SO natural zich geplaatst voor de play-offs.

De eerste wedstrijd wordt thuis gespeeld tegen TOP (A) op zaterdag 12 maart, waarschijnlijk om 20:00 uur of 20:30 uur. Op zaterdag 19 maart volgt de return. Een eventuele derde wedstrijd is op dinsdagavond 22 maart. De winnaar van deze play-off wedstrijden plaatst zich voor de Hoofdklassefinale op zaterdag 26 maart bij PKC/SWKGroep.

Informatie over de kaartverkoop volgt vanavond (zondag) laat.

Vrijwilligers en sponsors voor sfeerartikelen kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Dit mailadres kan nu nog niet gebruikt worden voor het bestellen van kaarten!
Mailtjes die daarover binnenkomen worden verwijderd, meer info volgt vanavond laat.

Vanavond meer...

...

In het verre Nijeveen werd zaterdag met 18-20 gewonnen van DOS'46 B1.

Dit betekent dat de B1 zaterdag 12 maart de halve finale speelt. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op neutraal terrein bij OVVO/De Kroon in Maarssen. De tegenstander en tijd zijn op dit moment nog niet bekend.

Door een onverwachte dienst vorige weekend zijn we vorig weekend van van nog 1 verplichting te gaan al de bonus in gegaan. De bonus is dus bereikt en dus zijn we uit de boetes voor dit zaalseizoen. Nu maar eens kijken hoe ver we kunnen komen.

Allemaal ontzettend bedankt!

Saskia

Het einde van het zaalseizoen nadert nu echt. Voor sommige teams zijn er nog een aantal speelweekenden te gaan, terwijl andere teams zelfs al na dit weekend klaar zijn en zich op het veldseizoen kunnen richten. Het wedstrijdprogramma is weer eens ouderwets volgepland. Enigszins jammer, omdat hierdoor velen niet naar de beslissingswedstrijd DOS ’46 B1 – KCC/SO natural B1 kunnen gaan. Maar goed, daar is weinig aan te doen. In ieder geval gaat de (mini)bus naar Nijeveen toch rijden en zit deze nu vol. Mocht je toch nog mee willen naar Nijeveen, dan zal er zelf gereden moeten worden.

Pak je dartpijlen er maar weer bij, want vanavond kun je weer darten bij KCC/SO natural.


De doen verschillende spellen op ieder niveau en het is vooral erg gezellig.

Meedoen kost €2,50. We beginnen om 20:00 uur, maar warm gooien en een bakje koffie bestellen kan al vanaf 19:30 uur.

Noteer ook alvast de overige avonden in je agenda.

Helaas is het ons door diverse oorzaken niet gelukt om voor dit jaar een kamp te organiseren. Op dit moment zijn wij wel bezig met een alternatieve activiteit, maar dat is afhankelijk van diverse factoren en dus allemaal nog onzeker. Zodra er meer bekend is, zullen wij dat via de KCC-site aan jullie laten weten.

Zoals het er nu voorstaat, gaan wij er wel vanuit dat wij voor 2017 wel een kamp kunnen organiseren.

Groeten,
de kampcommissie

Ook in de periode tot eind mei 2015 (2e helft veldseizoen) zijn de S- en A-teams ingedeeld om thuiswedstrijden te fluiten. Dit zoals aangegeven in het Beleidsplan Scheidsrechters. Het is de bedoeling dat de teams zelf iemand uit hun team afvaardigen om de wedstrijd te fluiten. S1, S2 en A1 hebben afgelopen weekend de eerste wedstrijden al ingevuld.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 10). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nr. Deelnemer Totaal 12-09 10-10 14-11 19-12 16-01 30-01 27-02 27-03 24-04 22-05 19-06
1 Wesley Gordeau 100 15 - 16 16 14 15 15 9      
2 Gerard Reijm 85 13 - 14 13 15 14 8 8      
3 Stefan Dekkers 76 14 15 12 8 - - 12 15      
4 Martin van Dieren 73.5 11.5 8 7 14 10 7 10 6      
5 Gert Jan van Dieren 66.5 11.5 12 6 10 7 9 11 -      
6 Marcel van Vliet 64 - - 13 12 13 - 13 13      
7 Nick de Borst 59 - - - - 11 16 16 16      
8 Jan Leeuwenstein 51 8 - 4 7 8 6 6 12      
9 Stephan Groeneweg 42 - - - - 16 12 14 -      
10 Daphne Reijm 41 7 7 5 9 9 - 1 3      
11 Christian Dekkers 39 10 - 10 - - 8 - 11      
12 Peter van Dieren 38.5 9 13 9 2 3 - 1.5 1      
13 Stephan Mosheuvel 36 2 10 11 4 1 - 4 4      
14 David Ruijtenberg 28 - 16 - 6 6 - - -      
15 Fred van Erkel 27 - - - 15 12 - - -      
16 Roy Leeuwenstein 27 3 - 8 - 5 10 1 -      
17 Marcel den Ouden 26 - - 15 - - 11 - -      
18 Bob Vermeulen 23 - - - 11 - - 5 7      
19 Peter Nieuwelink 21 1 9 1 3 1 4 1 1      
20 Michael Wolvers 18 - 11 3 1 - 1 1 1      
21 Willem Knoops 16 16 - - - - - - -      
22 Joost Schellaars 16 - 14 2 - - - - -      
23 Guido Molendijk 14 - - - - - - - 14      
24 Damian Vermeulen 14 - - - - 3 - 1 10      
25 Germen Lihapo 13 - - - - - 13 - -      
26 Bob van der Weide 11 - - - - 4 - 7 -      
27 Nick Zevenbergen 9 - - - - - - 9 -      
28 Wouter Kouwenberg 9 - - - - 1 3 - 5      
29 Gert Kroon 8 1 6 1 - - - - -      
30 Marvin Knoops 6 6 - - -   - - -      
31 Marcel van der Graaf 5 - - - 5 - - - -      
32 Ricardo Knoops 5 5 - - - - - - -      
33 Adrienne van Ofwegen 5 - - - - - 5 - -      
34 Olaf Ullersma 4 4 - - - - - - -      
35 Jan de Bel 4 - - 1 - 1 1 - 1      
36 Gerbert Schippers 3 - - - - - - 3 -      
37 Koen Buijs 3 - - - - - - 1 2      
38 Leon Boereboom 2.5 - - - - - - 1.5 1      
39 Cornel van Dieren 2 1 - - - 1 - - -      
40 Nick Zevenbergen 2 - - - - - 2   -      
41 Demi van Oosten 1 - - - - - 1 - -      
42 Manouk de Vries 1 - - - - - 1 - -      
43 Ruth Sprey 1 - - - - - 1 - -      
44 Jet Itmann 1 - - - - - 1 - -      
45 Mariska Brands 1 - - - - - 1 - -      
46 Leon Boereboom 1 - - - - - 1 - -      
47 Tessa Noordzij 1 - - - - - 1 - -      

 

Binnengekomen waren Gert en Ria Reijm alweer druk bezig achter de bar. Al snel kwam Jan de Bel binnen als eerste darter. Een klein half uurtje later stond de teller op 20 deelnemers. Weer een gezellig grote groep dus. Nick de Borst was ook deze avond vrijwel onverslaanbaar en won met grote overmacht.

Jeu de Boules LADDER donderdag, maart 26, 2015  
nr. Spelers 2015 totaal   p.mnd 5-3 12-3 19-3 26-3   kado    
SUB 2015 10 11 12 13   2015 mnd  
1 Margaret Gerrese   341,50 184,50 157,00 32,50 43,00 43,50 38,00   341,50 mrt  
2 Bert Zimmerman   298,50 163,50 135,00 31,00 40,00 35,00 29,00   298,50 mrt  
3 Jan Broomans   297,50 174,00 123,50 27,00 41,50 39,00 16,00        
4 Tom Binnendijk   284,00 171,50 112,50 40,00 34,00 7,50 31,00        
5 Ben van Lit   281,50 178,50 103,00 40,00 39,00   24,00        
6 Theo Legierse   276,00 196,50 79,50 9,50 6,00 28,00 36,00        
7 Ben Verheijen   262,50 125,00 137,50 40,00 44,50 35,00 18,00        
8 Kees Gerrese   262,00 184,50 77,50 8,00 30,50 6,00 33,00        
9 John van den Donck   256,50 145,00 111,50 27,00 24,50 31,00 29,00        
10 Frits Knoppert   251,00 143,50 107,50 5,50 33,00 42,00 27,00        
11 Gerard Lindenhof   245,00 132,00 113,00 16,50 37,50 35,00 24,00        
12 Ria Ploeg   241,00 153,00 88,00 12,00   39,00 37,00        
13 Koos Persoon   235,50 179,00 56,50   24,50 24,00 8,00        
14 Greetje Persoon   220,50 168,50 52,00 18,00 7,00 27,00          
15 Selma Zimmerman   219,50 131,00 88,50 32,50 19,50 15,00 21,50        
16 Rob Walthaus   215,50 116,00 99,50 20,50 41,50 3,50 34,00        
17 John Sikkel   208,00 145,50 62,50   5,00 25,50 32,00        
18 Co van Rheenen   207,50 155,00 52,50 5,50 13,00 29,00 5,00        
19 Lia de Haan   197,50 119,00 78,50 14,00 36,00 14,00 14,50        
20 An Dijkstra   189,50 90,00 99,50 36,50   37,00 26,00        
21 Annie Schep   187,50 135,50 52,00 43,00 9,00            
22 Jan Beerewout   182,00 104,00 78,00 16,50 18,00 43,50 0,00        
23 Ans Visser   182,00 107,50 74,50 14,00 24,50 33,00 3,00        
24 Ada Dommershuijsen   180,50 102,50 78,00 25,00 37,50 7,50 8,00        
25 Emmy Pijnaker   177,00 140,00 37,00 19,00 10,00   8,00        
26 Tineke Ramondt   166,50 119,00 47,50 23,50 14,50 3,50 6,00        
27 Carl Bodenstedt   165,50 85,50 80,00 30,00 8,00 41,00 1,00        
28 Henny Kroep   165,50 131,00 34,50 34,50              
29 Jaap Kroep   156,00 121,50 34,50 34,50              
30 Carel van Kaam   146,50 137,00 9,50 9,50              
31 Nies Beerewout   145,50 127,50 18,00 7,00 1,00 10,00          
32 Henry Knip   145,00 66,50 78,50 36,50   30,00 12,00        
33 Kees Dommershuijsen   140,50 91,50 49,00 1,50 16,00 20,50 11,00        
34 Henri Smit   139,50 81,50 58,00 14,00 11,50 22,50 10,00        
35 Ton Visser   139,00 74,00 65,00 20,50 44,50            
36 Koen de Groot   120,50 61,50 59,00 44,00 24,50 20,50 29,00   140,50 jan  
37 Leo Simonis   118,00 67,00 51,00     32,00 19,00        
38 Marian Walthaus   118,00 74,50 43,50 11,00 14,50 1,00 17,00        
39 Marjan Legierse   108,50 67,00 41,50 3,00 19,50 19,00          
40 Ria de Groot   97,50 56,25 41,25 27,00 24,50 16,50 14,50   135,00 jan  
41 Bert Meijer   85,00 32,00 53,00     18,00 35,00        
42 Jeanne van Veen   76,00 20,50 55,50 23,50 32,00            
43 Ria de Leeuw   68,00 34,00 34,00   11,50 22,50          
44 Conne Nevens   66,00 52,50 13,50 1,50 4,00 5,00 3,00        
45 Anneke Beekman   65,50 4,00 61,50   29,00 11,00 21,50        
46 Lies Termoshuisen   63,00 0,00 63,00     39,00 24,00        
47 Hanny van Kooy   61,50 0,00 61,50 22,00 30,50 9,00          
48 Piet Scherpenisse   60,25   60,25 40,00 35,00 25,50 20,00   237,00 feb  
49 Pieter Ploeg   59,50 30,50 29,00 29,00              
50 Len Bijkerk   45,25   45,25 40,00 24,50 13,00 13,00   199,00 feb  
51 Linda Engelsman   40,00 19,00 21,00 4,00 17,00            
52 Heidi Groppe   26,50 0,00 26,50 0,00 24,50 2,00          
53 Marianne Kok   26,50 10,00 16,50     16,50          
54 Rob Stoutjesdijk   24,50 0,00 24,50 0,00 24,50            
55 Rick Groeneweg   17,00 17,00 0,00                
56 Berta Robbertsen   12,00 12,00 0,00                
57 Nel Meijer   12,00 0,00 12,00 0,00 0,00 12,00          
58 Elsa Hooge   10,00 5,00 5,00   2,00   3,00        
59 Ton Zuidervliet   3,00 0,00 3,00 0,00 3,00            
      8793,00 5242,75 3550,25 990,00 1035,00 990,00 741,00        
                           

 

Veel leden weten dat er regelmatig gedart wordt bij KCC/Delta Logistiek en soms hoor je dat ze best wel mee willen doen maar denken niet goed genoeg te zijn.

Nou, zo hoog is het niveau niet. Sterker nog, de nadruk ligt op gezelligheid. Natuurlijk lopen er betere darters rond maar die helpen je alleen maar. Dus: Ook als je niet kunt darten ben je welkom a.s. vrijdag 27 maart. We beginnen om 20:00 uur. Ingooien kan al vanaf 19:30 uur. Meedoen kost maar €2,50.

PS. Als je denkt wel goed te kunnen darten ben je ook welkom :-)

Sinds vorige week wordt er weer volop op het veld getraind en dat is weer goed te merken. Vorige week vrijdag moesten we met de onderhoudsploeg 4 voetstukken van het veld afhalen en een aantal lege plastic flesjes. Vanochtend (woensdag 25 maart) kom ik bij KCC/Delta Logistiek voor een vergadering en ligt er een totale set (voetstuk, paal en korf nog aan elkaar) gewoon ergens op veld 2 / veld 3). 

Afgelopen vrijdagavond 20 maart stond de FIFA game-avond op het programma. De kantine werd voor één avond even helemaal omgebouwd tot een echte gamekantine. In totaal zou er in vier verschillende ruimtes gegamed worden en moest er gestreden worden voor de FIFA titel van 2015.

  Wintercompetitie 2014 / 2015 DONDERDAG  
  SPELERS T O T A A L S C O R E :  
  Punten Saldo Voor Tegen gesp.  
nr.  
1 Ria en Koen de G. 2 13 99 174 75 14  
2 Len B. en Ben v. L. 11 12 54 167 113 14  
3 Tom Bi. En Piet S. 14 10 46 159 113 14  
4 Jan Br. En John vd D. 1 9 47 150 103 13  
5 Carel van K. en Theo L. 5 8 33 153 120 14  
6 Rob W. en Bert Zi. 15 8 13 151 138 14  
7 Greetje P. en Niesje B. 7 7 -2 146 148 14  
8 Selma Z. en Emmy P. 4 6 -10 146 156 14  
9 Henny K. en Jaap K. 10 6 -10 112 122 13  
10 Co van R. en Frits K. 9 6 -27 123 150 14  
11 Gerard L. en Jan B. 6 6 -31 127 158 14  
12 Ans V. en Lia de H. 8 5 -48 123 171 14  
13 Marian W. en Tineke R. 13 4 -45 122 167 14  
14 Conne N. en Kees D. 3 3 -54 101 155 14  
15 Ria de L. en Henri S. 12 1 -65 113 178 14  
16 Magda H. en Jaap Bo. 16 0 0 0 0 0  
      104 0 2067 2067 208  
                 

 

We gaan het veld weer op en de ploegen die in de zaal het minst aan bod zijn geweest bijten de spits af en mogen gelijk het eerste EN het tweede weekend gaan fluiten. Uiteraard komen ook alle teams op het veld in actie. Het totale schema volgt later deze week. Helaas moeten we nog steeds teams inzetten omdat we nog steeds niet voldoende scheidsrechters hebben om alle thuiswedstrijden te fluiten en we iedereen die extern fluit hard nodig om onze verenigingsverplichtingen weg te werken.

Beste trainers, coaches, teams,

Jopie en ik zijn afgelopen zaterdag in de weer geweest met de ballenkastjes. De nodige kastjes hebben weer een nieuw slot en we zijn aan het reorganiseren geweest. Bijna elk team heeft nu een kastje of gedeeld kastje. Aangezien we een beetje de volgorde hebben aangepast hebben sommige teams op een ander plekje het kastje. Maar welk is goed te zien aan de nieuwe hoesjes met teamaanduiding.

Graag willen we aan jullie vragen om ook de bidons in de kastjes te plaatsen en niet meer bovenop de kastjes of in het mappen kastje. Zo blijft alles netjes en overzichtelijk en raak je ook niets kwijt.

Sylvia en Jopie

Dit weekend werd in Schijndel het Werelkampioenschap onder 17 gespeeld. Namens Nederland speelde Oranje onder 16 mee op dit toernooi met Julian Middelkoop namens KCC/Delta Logistiek.

Ook tweede helft veld gaan er weer teams fluiten bij de thuiswedstrijden van KCC/Delta Logistiek.

Hierbij alvast een vooraankondiging dat de teams S1, S2 en A1 moeten fluiten in de weekenden van 28 maart en 4 april.

Ik heb het al een aantal malen gehoord en gelezen. Met deze uitspraak wordt gesuggereerd dat KCC/Delta Logistiek ook de gelukkigste had kunnen zijn. Maar is dat wel zo? KCC/Delta Logistiek was namelijk de betere ploeg en verdiende deze beslissingswedstrijd te winnen.

Op 14 maart werd de D2 met een ruime overwinning (19-1) op 't Caproen D2 echt kampioen (bij verlies waren ze nog gedeeld 1e geworden). Het was een wedstrijd in een mooie ambiance i.v.m. de (2e) kruisfinale die erna gespeeld zou worden. Dit leverde een mooi plaatje op bij de huldiging na afloop (zie foto).

Het zaalseizoen is afgelopen en we trainen alweer op het veld. Zorg ervoor dat je je lichaam laat wennen aan de andere ondergrond en omstandigheden.

Check deze pagina voor wat je zelf kunt doen om blessures te voorkomen.

Nee, de titel klopt niet, die ging naar Pierre Kartner, maar wat zou het mooi geweest zijn als dat de bekroning was geweest na een half jaar bikkelen.

Maar het gevoel van trots voor ons cluppie, dat bestaat uit veel meer dan selectiespelers alleen, overheerst. Want hoe zouden ‘ze’ moeten spelen zonder de oorverdovende steun van de 9e man. Daar waar zaterdag de wedstrijd werd geopend met een overdosis ballonnen en een ludieke western, zorgde Lilly voorafgaand aan de derde kruisfinalewedstrijd voor een prachtig gezongen verjaardaglied voor Adriënne. Al weer een tot de nok toe gevulde Schenkelhal deed Capelle aan den IJssel trillen. Tweets werden tijdens de wedstrijd gedeeld om vooral ook de overige fans van KCC, politiek Capelle en overzeese familieleden op de hoogte te houden van het spannende verloop van de wedstrijd.

De afgelopen weken hebben we er van kunnen genieten of ons er aan kunnen ergeren.

Na het kampioenschap op het veld gingen we vol goede moed de zaalkompetitie in.

Een strijdbaar E1 heeft opnieuw laten zien dat ze weer kampioen wilde worden.
Na een overwinning van 21-2 was het kampioenschap zeker. 

Komende dinsdag speelt KCC/Delta Logistiek 1 de derde en beslissende wedstrijd tegen AW.DTV. Daarbij zullen alle faciliteiten van onze accommodatie in gebruik zijn.
Om die reden zijn er dinsdag op het veld GEEN trainingen mogelijk voor alle ploegen.

Vrijdagavond: GIRLS ONLY-avond bij KCC/Delta Logistiek. Dit hing ook op de deur, dus er waren vrijwel geen mannen die binnen durfden te komen, op de fotografen na… Het kostte dan ook moeite om hen over te halen foto’s te maken… ;-) Maar bedankt Peter en Edwin!
De jongens van de aKCCie waren overigens ook niet aanwezig, want zij hebben vrijdag 20 maart “hun mannenavond” met de FIFA Game Night.

Na een 17-16 overwinning op Nieuwerkerk 10 is KCC/Delta Logistiek 9 vanavond kampioen geworden. De zwart-witten kwamen nog wel achter (zelfs met 6-10), maar toch kwam de ploeg terug en won uiteindelijk met 17-16. Opvallend was dat KCC 9 bijna voor het eerst compleet was, misschien gaf dat de tweede helft net de doorslag.

Na Saskia's fijne bericht over het fluiten ook weer goed nieuws van het BOB-front. Op 12 maart hebben weer 6 kandidaten examen gedaan en allen zijn geslaagd. Ivette, Kirsten, Herman-Maarten, Inge, Martijn en Joost van harte gefeliciteerd!

De zaalcompetitie is alweer bijna ten einde dus gaan we ons weer opmaken voor het veldseizoen. 
De trainingstijden en de veldindeling voor alle ploegen (vanaf maandag 16 maart) vind je hier.
 
Vragen of opmerkingen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Update 29/03: de trainingstijden van D3, E en F zijn iets aangepast.
  • Update 03/04: trainingstijden A3/A4 en 6e aangepast.

 

Alhoewel we nog een volle ronde in de zaal spelen is het definitieve wedstrijdprogramma voor de tweede helft veld al bekend. Kan je niet rijden op de datum die je bent ingepland om te rijden, ruil dat dan even met de andere ouders uit het team. Als je ons mailt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) dan passen wij het ook op de site aan.

Welk team mag zaterdag 14 maart oplopen met ons eerste team, bij de thuiswedstrijd tegen AW/DTV? Dat was de inzet van de spandoekenwedstrijd voor de C t/m de F-teams. Wekenlang werd er getekend, geverfd en werden er creatieve teksten bedacht. Het resultaat: dertien prachtige spandoeken die komende zaterdag allemaal een plekje krijgen in de sporthal.

Naamsbekendheid vergroten, meer business genereren?
Word sponsor van KCC!

Pos Naam Gesp. Winst(1) Gelijk(0) Verlies(0) Verlies(0) Punten Saldo  
1 Anita van den Herik, Nies Paardekoper 4 4 0 0 0 4 33  
2 Cora van Leeuwen, Huib van Leeuwen 4 4 0 0 0 4 22  
3 Greetje Persoon, Tiny van Bregt 4 3 0 0 1 3 28  
4 Gerard Lindenhof, Emmy Pijnaker 4 3 0 0 1 3 19  
5 Koen de Groot, Ria de Groot 4 3 0 0 1 3 18  
6 Barend van Nieuwenhuizen, Jan Loonstra 4 3 0 0 1 3 16  
7 Jan Biesterbos, Cees van Gink 4 3 0 0 1 3 11  
8 Nel Westerduin, Wil van Gink 4 3 0 0 1 3 7  
9 Christophe Bel, Jean Chevalier 4 3 0 0 1 3 5  
10 Kees Gerrese, Arie Nobel 4 3 0 0 1 3 5  
11 Jannie van der Hee, Sijm van der Hee 4 3 0 0 1 3 4  
12 Annie Schep, Theo Legierse 4 2 0 0 2 2 8  
13 Thea Das, Madelon Boeser 4 2 0 0 2 2 6  
14 Alice Witte, Corrie van de Akker 4 2 0 0 2 2 6  
15 Margaret Gerrese, Ben Verheijen 4 2 0 0 2 2 1  
16 Peter van Hoey Smith, Fieke Kamerbeek 4 2 0 0 2 2 0  
17 Wim IJsselstijn, Hans Statz 4 2 0 0 2 2 -1  
18 Corinne van der Jagt, Louise van Eijk 4 2 0 0 2 2 -4  
19 Corrie van Pelt, Ben van Beekom 4 2 0 0 2 2 -4  
20 Kees Bot, Cees Pons 4 2 0 0 2 2 -5  
21 Joop Luijten, Johan Verschuur 4 1 0 0 3 1 -3  
22 Elly van Brandwijk, Cor de Bruijn 4 1 0 0 3 1 -4  
23 Thea Muller, Joke Statz 4 1 0 0 3 1 -16  
24 Pia Koolwijk, Arie Koolwijk 4 1 0 0 3 1 -17  
25 John van der Donck, Jan Bromans 4 1 0 0 3 1 -17  
26 Piet Ploeg, Piet Scherpenisse 4 1 0 0 3 1 -19  
27 Aartje Schinkel, Joke Bot 4 1 0 0 3 1 -20  
28 Wim Stok, Tini Stok 4 0 0 0 4 0 -18  
29 Theo van Bregt, Kees Dommershuijsen 4 0 0 0 4 0 -28  
30 Jan Beerewout, Nies Beerewout 4 0 0 0 4 0 -33  
                   

 

Beste kampgangers, en andere geïnteresseerden,

Zoals al eerder aangekondigd zijn we hard bezig met de voorbereidingen voor het kamp. De spellen worden nu verzonnen door de kampleiding, de keukenploeg is bezig om een menu uit te denken, en de kampcommissie is bezig de laatste zaken te regelen. Daarom zijn er nog wat leuke dingen te melden:

Het laatste weekend in de zaal en nog twee teams die moeten fluiten. Uiteraard zullen er ook wedstrijden gefloten moeten worden door teams tijdens de 2e helft van de veldcompetitie. Daar komt z.s.m. een nieuw schema voor. Helaas hebben we nog steeds niet voldoende scheidsrechters om alle thuiswedstrijden te fluiten en hebben we iedereen die extern fluit hard nodig om onze verenigingsverplichtingen weg te werken.
 

Dinsdag 14 april 2015
team tegenstander
u/t
verz.
aanvang
veld
scheidsrechter/vervoer accommodatie
S1 HKV/Ons Eibernest 1
U
zelf
21:00
 
  Sportpark Steenwijklaan
S2 HKV/Ons Eibernest 2
U
zelf
19:45
 
  Sportpark Steenwijklaan
Zaterdag 18 april 2015
team tegenstander
u/t
verz.
aanvang
veld
scheidsrechter/vervoer accommodatie
S1/2 OVVO/De Kroon 1/2
T
zelf
17:00
 
M. Datema (3x35 minuten) Sportpark Schenkel

 

  KLAVERJASSEN KCC / DELTA LOGISTIEK  
  UITSLAGEN SEIZOEN 2014 / 2015  
  . SEPT. OKT. NOV. DEC. JAN FEB MRT APR MEI TOTAAL  
1 Ria de Groot 5415 4808 4534 4578 4662 4484 5281     33762  
2 Kees Dommershuijsen 4017 4461 4746 5347 5234 5677 4268     33750  
3 Koen de Groot 3893 4283 4493 4547 5618 5118 4429     32381  
4 Ada Dommershuijsen 4296 4722 4914 4106 4394 4804 4339     31575  
5 Elly Stubbe 4530 4676 4364 4190 4873 4393 4134     31160  
6 Jaap Kroep 4600 4351 4484 4410 4802 3908 4100     30655  
7 Frits Knoppert 4503 4676 4529 4797 4142 3544 3679     29870  
8 John van der Donck 4290 4102 4255 3846 3626 4947 4624     29690  
9 Co van Rheenen 3972 4635 3719 4539 4714 4301 3778     29658  
10 Thijs de Korte 4775   4274 5126 4767 4728 4750     28420  
11 Bert Meijer 4898 4446 4272 3582 5448   4277     26923  
12 Jan Beerewout 4010 4763 4772 3958 4965   4383     26851  
13 Nies Beerenwout 5126 4198 4675 3900 3947   4285     26131  
14 Annie Schep   5073 4617 4354   3892 5340     23276  
15 Nel Meijer 4563 4136 4658 4871     4891     23119  
16 Jeanne v Veen 4731 4382 4673 4361     4945     23092  
17 Tom Visser 4013 4764   5069 4578   3806     22230  
18 Arie Nobel 4584     4319 4106 3871 4178     21058  
19 Hanny v Kooy     4731   4130 5577 4821     19259  
20 Rinus Bos   4991 5173 4329     4550     19043  
21 Henri Smit     5009 4753 4976   3791     18529  
22 Tom Zuijderveld 5027   4629 5090   3652       18398  
23 Ge v Kooy     4490   4076 5332 4468     18366  
24 Len Bijkerk     4249 5079   4423 4268     18019  
25 Ans Visser 4569     4395 4462   4501