Afgelopen vrijdagavond 20 maart stond de FIFA game-avond op het programma. De kantine werd voor één avond even helemaal omgebouwd tot een echte gamekantine. In totaal zou er in vier verschillende ruimtes gegamed worden en moest er gestreden worden voor de FIFA titel van 2015.

Ongeveer twee maanden geleden werd de promotie gestart en al snel merkte we dat de belangstelling om aan het toernooi mee te doen, groot was. Het duurde dus ook niet lang voordat alle 16 koppels aangemeld waren en de echte voorbereidingen konden starten. In de week van het toernooi werd de loting gedaan, om te kijken wie bij elkaar in de poule zou komen. Uit de loting is de volgende poule-indeling gekomen:

Poule A
Koen Houkes / Thijn van Houdt Borussia Dordtmund
Maarten Buijs / Jesse Plomp Atletico Madrid
Michel Wamsteeker / Jeroen Bouwmeester Arsenal
Leroy de Waard / Henk-Jan Schippers Manchester City
 
Poule B
Marcel Reijm / Robert Wamsteeker Feyenoord
Mark Behrens / Nik van der Steen Chelsea
Remon Brands / Thomas de Vette Napoli
Niels de Gelder / Rens Dijkxhoorn AS Roma
 
Poule C
Joost Schellaars / Lucas van der Waaij AC Milan
Michiel Last / Steven Verhoeff FC Barcelona
Dennis van der Waaij / Steven Buijs FC Zenit
Thom Brandse / Wouter Kouwenberg Manchester United
 
Poule D
Stefan Dekkers / Mickeal Buys Liverpool
Dave Kalkman / Rick Stans Real Madrid
Gerbert Schippers / Niels Kroon PSG
Bobby van der Weide / Stephan Groeneweg Bayern München

In de poule moest elke koppel drie wedstrijden spelen en zich uiteindelijk bij de eerste twee in de poule spelen, om door te kunnen stromen naar de kwartfinales. Poule D bleek uiteindelijk de minst spannende poule te zijn, waarbij Dave en Rick & Stephan en Bobby zich gemakkelijk plaatsten voor de kwartfinales. In poule C waren er drie ploegen op zes punten geëindigd en moest het doelsaldo bepalen welke koppels er doorgingen. Uiteindelijk bleken Michiel en Steven & Thom en Wouter de gelukkigste te zijn en ook zij plaatsten zich voor de kwartfinales. In poule B staken Mark en Nik ruim boven de andere koppels in de poule uit, maar voor de tweede plek werd het nog wel spannend. Ook hier moest het doelsaldo uiteindelijk de doorslag geven en waren Rens en Niels de gelukkigste. Poule A bleek de spannendste poule te worden en dan vooral wie de tweede plek ging halen. De laatste wedstrijd zou namelijk beslissen wie er door zou gaan naar de kwartfinales. Deze wedstrijd ging tussen Leroy en Henk-Jan & Maarten en Jesse. Koen en Thijn hadden zich de wedstrijd daarvoor al geplaatst voor de kwartfinales en konden niet meer ingehaald worden. In de laatste wedstrijd moesten Leroy en Henk-Jan winnen om door te gaan en Maarten en Jesse hadden aan een gelijkspel genoeg om zich voor de kwartfinales te plaatsen. Met nog twee minuten blessuretijd op de klok en een tussenstand van 1-1, ging het erop lijken dat Maarten en Jesse zich zouden gaan plaatsen voor de kwartfinale. Maar niets bleek minder waar... Vlak voor tijd maakten Leroy en Henk-Jan namelijk nog een doelpunt en plaatsten zich hierdoor voor de kwartfinales. Een echte Duitse overwinning…….

Loting, zou beslissen wie er tegen elkaar in de kwartfinales zouden komen te spelen. De volgende wedstrijden waren daaruit gekomen:

Mark en Nik  versus Dave en Rick
Koen en Thijn versus Bobby en Stephan
Thom en Wouter versus Michiel en Steven
Niels en Rens versus Leroy en Henk-Jan

Na wat zenuwslopende wedstrijden plaatste Dave en Rick, Bobby en Stephan, Thom en Wouter & Niels en Rens zich voor de halve finales. Ook hier zou loting weer bepalen wie er tegen elkaar kwamen te spelen. In de halve finales speelden tegen elkaar:

Dave en Rick versus Thom en Wouter
Niels en Rens versus Bobby en Stephan

In de eerste halve finale was het vooral eenrichtingsverkeer en plaatste Dave en Rick zich als eerste koppel voor de grote finale. De tweede halve finale was spannender. Na 90 minuten stond het hier 2-2 en moest er verlengd worden. In deze verlenging trokken Bobby en Stephan uiteindelijk toch de wedstrijd naar zich toe en ook zij plaatsten zich voor de finale. De finale ging dus uiteindelijk tussen Dave en Rick & Bobby en Stephan. Dit beloofde een groot spektakel te worden.

Een spektakel werd het zeker….. Dave en Rick schoten uit de startblokken en kwamen al snel met 1-0 voor. Niets voor niets hadden Bobby en Stephan een Duits team gekozen en gaven zich natuurlijk niet gelijk gewonnen. Sterker nog, de wedstrijd leek helemaal hun kant op te gaan. Als snel na de 1-0, maakten ze 1-1 en bouwden dit uit naar een 3-1 voorsprong. Zouden Dave en Rick dan uitgerekend in de finale, voor het eerst niet gaan winnen? Ze lieten zich in ieder geval niet gek maken en knokten zich terug naar een 3-2 en een uiteindelijke 3-3 tussenstand. Met nog ruim tien minuten op de klok, zou het een spannende slotfase worden... Gingen Bobby en Stephan dan toch een Duitse overwinning boeken of zouden Dave en Rick er uiteindelijk toch met de winst vandoor gaan? In deze laatste tien minuten creëerden Dave en Rick de meeste kansen en scoorden uiteindelijk alsnog de 4-3! Dit was tevens ook de eindstand en de jongste deelnemers van de avond gingen er met het mooie geldbedrag van €50,- vandoor. Nogmaals gefeliciteerd mannen!

We willen bij deze ook alle deelnemers bedanken voor jullie aanmelding. Zonder jullie had het toernooi namelijk nooit door kunnen gaan. Ook willen we Nel bedanken die de hele avond achter de bar heeft gestaan en heel de avond als enige vrouw aanwezig was. Tot slot iedereen die apparatuur aan ons heeft uitgeleend om te kunnen gebruiken.

Het was een geslaagde activiteit en hopelijk kunnen we de volgende keer weer op een deelname van jullie rekenen!

De aKCCie

Nog enkele foto's zijn hier te vinden.
 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties