Friday night is game night. Een avond waarin plezier en samenspelen centraal stond. Een zeer geslaagde eerste kinderactiviteit met een grote groep kinderen. Ben jij er de volgende keer ook bij? 

Houd 29 december vrij voor het KCC KerstGala!
Na de geslaagde editie van 2022, hebben we besloten er dit jaar weer net zo’n groot feest van te maken. Houd onze socials en de site in de gaten voor meer info 🎄

Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober is de Week van de Scheidsrechter 2023. Hét jaarlijkse moment waarop we met en namens de gezamenlijke sport onze scheidsrechters, juryleden en officials bedanken voor hun inzet. 

Het KNKV moedigt korfballers en verenigingen aan om hun scheidsrechters en officials tijdens de Week van de Scheidsrechter in het zonnetje te zetten! Want, ook al zou het heel normaal moeten zijn dat alle sporters de inzet van hun arbiters waarderen, een beetje extra aandacht voor wat zij doen voor de korfbalsport is zeker op zijn plaats!

We hebben weer een nieuw item toegevoegd aan de fanshop. Je kunt nu een mooie KCC-pet scoren.

De selectie van KCC/CK Kozijnen is beland op de helft van het eerste deel van het seizoen. De laatste tegenstander is HKC (Ha) uit Hardinxveld-Giessendam. In de voorbereiding is ook geoefend tegen deze ploeg en is er een gevoelige 13-19 nederlaag geleden en de ploeg van Wilrik Wassink en Henno Ploeg is dus uit op revanche. Zeker na het Haagse debacle vorig weekend tegen Die Haghe. In die wedstrijd lukte niet veel en moet men voor deze kraker uit een ander vaatje tappen. Gelukkig was KCC/CK Kozijnen weer helemaal terug en zag vooral in de tweede helft dat men geen kind had aan HKC (Ha).

Nieuw seizoen, nieuw team, nieuwe tegenstanders. Het is eventjes wennen. Niet meer de gebruikelijke tegenstanders als PKC/Vertom, DVO/Transus, maar meer regionale potjes. Voor KCC/CK Kozijnen is het veld een opwarmer voor de zaal, waar het weer in de Kenonz Korfbal League gaat uitkomen. Maar ook de wedstrijden op het veld moeten gewonnen worden om na de zaal nog steeds in de Ereklasse te mogen uitkomen. Vorig weekend een nette 23-20 zege tegen Valto, maar dit weekend in Den Haag kon de ploeg van Wilrik Wassink en Henno Ploeg het dankzij een uitermate laag schotpercentage niet bolwerken tegen het fanatieke Die Haghe dat er met de winst vandoor ging.

De wedstrijd KCR A1 - KCC/CK Kozijnen A2 op zaterdag 16 september begint een uurtje later. Nieuwe aanvangstijd is 13:00 uur.

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen A2.

schoolkorfbal2018

Kom je ook op ons feestje? Op woensdag 4 oktober 2023 organiseert KCC/CK Kozijnen het Schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen. Alle kinderen uit groep 3 en 4 uit Capelle a/d IJssel en Rotterdam-Oost zijn van harte welkom!

Doel van deze middag is om kinderen van ca. 6 t/m 8 jaar op een speelse manier kennis te laten maken met de korfbalsport. Tijdens dit Schoolkorfbaltoernooi doen we een gezamenlijke warming-up onder leiding van enthousiaste begeleiders. Daarna worden er wedstrijdjes 4x4 korfbal gespeeld. Behalve het toernooi worden er nog vele andere leuke activiteiten georganiseerd. Er is muziek, en gaan we allerlei actieve (bal)spellen doen.
Voor iets te eten en drinken wordt gezorgd. Aan het eind krijgen alle kinderen een leuke verrassing mee naar huis.

Om deze middag goed te laten verlopen, zal er vanuit KCC/CK Kozijnen begeleiding zijn voor alle kinderen. Uiteraard bent ook u als ouder/verzorger van harte welkom. Uw kind (individueel) aanmelden voor het Schoolkorfbaltoernooi kan via onderstaand online formulier. We plaatsen klasgenootjes en/of vriendjes zoveel mogelijk bij elkaar in een groepje.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u terecht bij Jopie Schippers, tel. 06 2922 7590 of via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Datum: woensdag 4 oktober
Tijd: 14:00 tot 17:00 uur
Plaats: Korfbalvereniging KCC/CK Kozijnen, Sportpark Schenkel (kunstgras), Capelseweg 39, Capelle a/d IJssel

[Form schoolkorfbal2023 not found!]

De scheidsrechterscommissie organiseert op 6 oktober 2023 een interactieve spelregelavond voor scheidsrechters, coaches, trainers, speler, juryleden, ouders en andere geïnteresseerden.

Het seizoen is gestart en de kop is er af met wat een zeer warm speelweekend was. Verhitte gezichten van de soms verhitte strijd in het veld tussen de spelers, de scheidsrechters die toch ook maar elke week een hele wedstrijd in actie mogen/moeten komen en het hele veld moeten belopen, maar ook verhitte gezichten langs de lijn van de supporters.

Om alle spelregels weer even duidelijk op het netvlies te krijgen heeft de scheidsrechterscommissie we een interractieve spelregelavond georganiseerd. Hoe duidelijker de regels hoe fijner het spelen en fluiten is. Ook voor diegene die langs de lijn staan en het natuurlijk altijd beter weten (uhm).

Doordat de organisatie op vrijdag 15 september 2023 om uiteenlopende redenen niet aanwezig kan zijn, zal de dartavond op deze datum helaas niet doorgaan. Derhalve begint het dartseizoen pas op 13 oktober 2023. Dat zal gebeuren op fonkelnieuwe borden die inmiddels zijn aangeschaft. Uiteraard zien we jullie dan graag verschijnen.

In de week van maandag 18 t/m 23 september is het Nationale Sportweek. In deze week kun je bij Korfbalvereniging KCC/CK Kozijnen meedoen met de speciale Doe-Mee trainingen. Iedereen van 2 t/m 12 jaar is van harte welkom, ook als je nog nooit hebt gekorfbald. Meedoen is gratis! Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke verrassing.

Met ingang van dit seizoen sluit Hidde Weersma aan als fysieke trainer van de selectie. Daarmee nemen we afscheid van Arjan en Berry van Sportlijf die de spelers van de selectie afgelopen 7 jaar hebben bijgestaan en begeleid bij de stappen die ze fysiek hebben gezet, waar we ze enorm dankbaar voor zijn.

Tot en met vrijdag 8 september a.s. is het voor leden en ouders van jeugdleden mogelijk om in de KNKV app hun eigen foto of de foto van hun kind(eren) te wijzigen. Wanneer je in de app op de foto drukt, kun je deze wijzigen. Er wordt dan gevraagd: Kies een foto of Maak een foto. Fijn als er van al onze leden een up to date foto zichtbaar is in deze app.

Beste KCC S- en A-teams, 

Ook dit seizoen worden jullie ingezet om wedstrijden te fluiten op het terrein van KCC/CK Kozijnen. In het onderstaande overzicht vinden jullie tot eind van het 1e helft veldseizoen alle wedstrijden waarvoor jullie zijn ingepland.

Ook dit jaar doen wij weer mee met Rabo ClubSupport. In het verleden hebben wij al mooie bijdragen mogen ontvangen voor onze speeltuin, waar onze jongste leden en bezoekers goed gebruik van maken. Wij willen graag speeltuintoestellen toevoegen aan onze bestaande speeltuin.

Voor KCC/CK Kozijnen 9 zijn de wedstrijden tegen ZKV 3 komen te vervallen. Daarvoor in de plaats wordt op dezelfde data en tijdstippen gespeeld tegen Avanti/Post Makelaardij 13.

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen 9.

De al eerder naar dinsdag 4 oktober verplaatste wedstrijd Achilles (Hg) A1 - KCC/CK Kozijnen A2 begint later. Nieuwe aanvangstijd is 19:30 uur.

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen A2.

Het KNKV publiceerde recentelijk het artikel De Week van de Scheidsrechter. Daarin roepen zij onder meer op de scheidsrechters in het zonnetje te zetten tijdens de Week van de scheidsrechter van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober.

Bij KCC/CK Kozijnen waren wij hier al voorbereid en meestal denken we in de zomer al na over een cadeautje want het is elk jaar weer een uitdaging om een leuk cadeautje te vinden en te kopen voor deze Week van de scheidsrechter die wij ook wel Week van de arbitrage noemen want beoordelaars en waarnemers zijn bij en voor ons ook belangrijke officials.

Naar aanleiding van de kapotte warm waterketels van KCC/CK Kozijnen worden op dit moment de kleedkamers van KCC/CK Kozijnen nauwelijks gebruikt.

Op 12 september jl. is er een nieuw schoonmaakrooster bekend gemaakt

Dit schoonmaakrooster geldt nog steeds! Echter zolang de kleedkamers niet of nauwelijks gebruikt worden is tot nader bericht het verzoek om andere dingen schoon te maken.

Nog een paar weken en dan start de selectie weer in de zaal (22 oktober is de eerste oefenwedstrijd). De livestreamcommissie gaat ook dit zaalseizoen weer keihard aan de slag om de beelden via Eyecons voor jullie te verzorgen.

De afgelopen zaterdagen waren er weer trainingen voor de Pukkie/Kangoeroeklup. We genieten ontzettend van ons nieuwe Pukkie/Kangoeroe Veld. Nogmaals bedankt Club van 50!

Beste allemaal,

Naar aanleiding van een eerder bericht: Tot nader bericht geen warm water bij KCC/CK Kozijnen laten wij jullie weten dat er helaas nog steeds geen warm water is.

Echter op trainingsavonden maandag tot en met donderdag zijn nu kleedkamer 5 en 6 van de sporthal beschikbaar om te douchen.

Daarnaast hebben jullie wellicht al gemerkt dat ook in de weekenden er kleedkamers van de sporthal beschikbaar zijn om te douchen en om te kleden. De volgorde is iets veranderd.

In de derde ronde van de competitie begon het echte werk. Na de uitzege in Zeeland tegen TOP (A) en de thuiszege tegen Oost-Arnhem stond de ploeg van Wassink en Diepenhorst bovenaan in de Ereklasse. Een mooie start van de competitie, maar zaterdag in het kletsnatte Bennekom werd de ploeg voor het eerst echt getest in de topper tegen DVO/Accountor. In de voorbereiding werd er tegen de van Van Vloten en Verberk nog geoefend maar werd er een fikse nederlaag geleden. Ook ditmaal slaagde KCC/CK Kozijnen, dat aantrad met een gewijzigde opstelling, niet voor het Bennekomse examen. In de stromende regen werd het nooit een echte wedstrijd.

Onze vereniging bruist van activiteiten. Naast korfbal en jeu de boules zijn er regelmatig activiteiten voor jong en oud. Ook dit seizoen gaan we weer klaverjassen. Het is echter de vraag of we ook weer gaan darten.

Afgelopen zaterdag werd de nieuwe overeenkomst tussen KCC/CK Kozijnen en ERIMA Nederland ondertekend. De komende 3 seizoenen zal onze vereniging in kleding van teamsportspecialist ERIMA spelen. Erima is een modern sportkledingmerk met een grote historie. Al sinds haar oprichting in Duitsland in het jaar 1900 wordt door hen sportkleding gemaakt voor allerlei sporten. Het merk is bekend met korfbal, want het is ook officieel partner van het KNKV en diverse andere KL-verenigingen.

KCC/CK Kozijnen zal de nieuwe SIX WINGS teamlijn als verenigingslijn door gaan voeren in de traditionele clubkleuren zwart met wit. Voor de wedstrijden wordt een speciaal eigen clubshirt geproduceerd, aangevuld met functionele items uit de uitgebreide ERIMA basiscollectie. De gehele clubkleding wordt aan de club geleverd i.s.m. onze trouwe partner Prints op Shirts uit Moordrecht. De huidige tenues zullen gefaseerd vervangen worden voor de nieuwe lijn van Erima.

Na de ondertekening werd in het krachthonk van de club nog een groepsfoto gemaakt. v.l.n.r.: Voorzitter Anton van der Heiden, Arian Verrijt van ERIMA, Stefan Rijkaart van Cappellen van Prints Op Shirts en penningmeester Demi van Oosten.

20220922   Erima kledingsponsor

 

Voor de voorbereiding van het zaalseizoen 2022-2023 zijn er reeds verschillende oefenwedstrijden gepland. Hieronder vind je een overzicht van de geplande oefenwedstrijden. Wanneer de aanvangstijden bekend zijn worden deze aangevuld!

Ook dit seizoen gaan we weer enkele vrijdagavonden klaverjassen bij KCC/CK Kozijnen.

We starten vrijdag 23 september. Noteer alvast de andere speeldagen in je agenda.

Wie o wie helpt ons uit de brand? Momenteel zijn er zeer weinig helpende handen aangemeld voor het schoolkorfbal groep 5 t/m 7. 

We zoeken vooral scheidsrechters en wel voor 28 september vanaf 14:30 uur en voor 12 oktober vanaf 14:00 uur (let op, gewijzigde dagen na overleg met de schoolsportcommissie). 

Ook als je geen scheidsrechterservaring hebt, maar je bent b.v. als ouder toch al aanwezig, meldt je gerust aan om een wedstrijd te fluiten!! 


Naast dat de trainingen gestart zijn, competities op het punt staan om te beginnen en iedereen weer fris en fruitig van vakantie is gekomen, staat september ook in het teken van schoolkorfbal. Hoeveel kinderen zijn er wel niet in aanraking gekomen met korfbal door dit evenement en mochten we daarna als lid verwelkomen? Of je kind dat al op korfbal zit, doet met zijn schoolvrienden en vriendinnen mee. Hoe leuk is dat?!

We vinden het tof om wat echte KCC-korfbalhistorie het clubhuis in te brengen. Daarom zijn we op zoek naar foto's die onze club definiëren, bijvoorbeeld momenten van kampioenswedstrijden of play-off series, supportersacties, tijdens lustrumfeesten, slotdag, clubiconen, gespannen ouders langs de kantlijn, Jeu de boules, activiteiten van de aKCCie of iets anders wat niet mag ontbreken. Zodra we over een mooie selectie beschikken organiseren we een verkiezing via de website om tot de beste foto's te komen. Deze foto's worden ingelijst en met een korte tekst als onderschrift worden geplaatst op allerlei plekken in de kantine.

Na een stroeve zege in Zeeland op Top (A) moest KCC/CK Kozijnen in het tweede competitieweekend thuis aantreden tegen nieuwkomer in de Ereklasse Oost-Arnhem. De twee eerste wedstrijden zouden voor de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst een formaliteit moeten zijn voordat de “zwaardere” tegenstanders wachten. Maar met de nieuwe KNKV-regels ben je elke wedstrijd al zeker van “lijfsbehoud” aangezien er niet gedegradeerd kon worden omdat de Ereklasse volgend seizoen van 12 naar 32 (!) ploegen gaat.

Als (relatief jonge) club in opbouw zijn we trots om te mogen melden dat KCC/CK Kozijnen voor het eerst in de clubgeschiedenis een international levert aan het TeamNL van Jan Niebeek. Van Sydney werd eerder al bekend dat hij zijn opwachting zou maken bij Talent TeamNL en is daarmee een talent in de reeks heren van onze selectie die een verleden hebben in de jeugdteams van het TeamNL programma (10/11).

Koude douches, commissieleden die na mooie jaren als vrijwilliger de keuze maken om te stoppen, trainers tekorten en daar uit volgende (al dan niet terechte) onvrede bij ouders. Ja er zijn voldoende uitdagingen zo aan de start van het seizoen bij KCC/CK Kozijnen. Hier zijn we als club en vrijwilligersorganisatie altijd mee bezig. Veel van de vrije tijd die onze vrijwilligers hebben gaat naar de club, dat is waanzinnig mooi en toch… toch gaat er nog wel eens iets mis en dat hoort er ook bij. Dat betekent niet dat we het laten versloffen, sterker nog, vaak wordt er een tandje bij gezet en komt er een oplossing. We kunnen als bestuur niet genoeg onze waardering uitspreken voor hen die zich verantwoordelijk voelen als vrijwilliger en de handschoen telkenmale oppakken, zonder eigenbelang, maar uit betrokkenheid bij de club KCC/CK Kozijnen. Jullie zijn toppers!

Hallo allemaal,

Heb jij altijd al eens trainen willen krijgen van iemand uit de selectie? Dan is dit je kans! Vrijdag 23 september zullen verschillende spelers uit het eerste of het tweede, een clinic komen verzorgen op het veld van KCC/CK Kozijnen. Alles staat deze avond in het thema van "schieten". Een uur lang lekker bewegen, plezier maken en tips krijgen hoe je jouw schot kan verbeteren. 

Vrijdag 23 september F t/m D van 18:30 uur tot 19:30 uur en C t/m A van 19:45 uur tot 20:45 uur.

Wil je hierbij zijn? Geef je dan snel op via onderstaand formulier.

Beste KCC-Senioren- en -A-teams, 

Ook dit seizoen worden jullie ingezet om wedstrijden te fluiten op het terrein van KCC/CK Kozijnen. In het onderstaande overzicht vinden jullie tot eind van het 1e helft veldseizoen alle wedstrijden waarvoor jullie zijn ingepland.

In november 2022 begint weer het grootste korfbalspektal van Nederland, de Korfbal League. Ook KCC/CK Kozijnen is er dit seizoen uiteraard weer bij. Gaat de ploeg van Wassink en Diephorst dit seizoen verrassen op het hoogste niveau van Nederland?

Ook dit seizoen houden we ons clubhuis netjes en schoon. Wekelijks zijn daarvoor teams aan de beurt.

Het schoonmaakrooster heb ik weer ingevuld.
Het 9e begint deze week en dan volgt de A1.
Kijk even wanneer je aan de beurt bent en zet het in je agenda!

Nanda Stuurman

De week van 19 t/m 24 september is het Nationale Sportweek. In deze week kun je bij Korfbalvereniging KCC/CK Kozijnen meedoen met de speciale Doe Mee-trainingen. Iedereen van 2 t/m 14 jaar is van harte welkom, ook als je nog nooit hebt gekorfbald. Meedoen is gratis! Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke verrassing.

Beste allemaal,

Helaas hebben in een zeer korte periode alle KCC-warmwaterketels die het warme water verzorgen van al onze kleedkamers, werkruimtes, keuken en dergelijk het begeven.

Eerst eind augustus al twee en vervolgens afgelopen vrijdag de derde. Er zijn nieuwe ketels besteld dus we hopen dat e.e.a. snel kan worden opgelost. Echter tot die tijd en tot nader bericht is er geen warm water bij KCC/CK Kozijnen!

Wij raden jullie aan om thuis te douchen.

Excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,

Saskia van Vlaanderen-Kanij
Commissie Onderhoud
T: 0641386387 / E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een nieuw seizoen brengt een nieuw vlaggenschip van KCC/CK Kozijnen. Het plekje van de vertrokken Mandy Biesbroek is ingevuld door de van Nieuwerkerk afkomstige Laura van der Linden en ook Koen Collee heeft een plek weten te bemachtigen in het keurkorps van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst. De nieuwe aanwinsten moesten ingepast worden in het Capelse korfbalspelletje. In de voorbereiding was het nog wel eventjes zoeken, maar werden de puntjes steeds meer op de I gezet.

Zaterdag 10 september 2022 begon het seizoen direct met een verre uitwedstrijd naar Zeeland waar TOP (A) gastheer was. Op de nieuwe kunstgrasvelden moest de strijd tegen de stugge Zeeuwen aangegaan worden. Pas aan het einde van de middag, klokslag 17:00 uur, klonk het startsein van het scheidsrechtersduo Jelle den Dekker en Diana Bogaard. Het werd een wedstrijd met veel emoties en ploegen die nog duidelijk zoekende waren naar de juiste combinaties. Mede dankzij zes (!) gemiste strafworpen van TOP en een opleving van Randy Oosting aan het einde van de wedstrijd werd er alsnog een overwinning gepakt. Het heeft veel moeite en energie gekost.

Alle geplande wedstrijden voor KCC/CK Kozijnen F2 zijn vervallen en er is een nieuw programma ingevoerd.
Dat heeft natuurlijk gevolgen dus kijk even goed naar het nieuwe programma, ook naar het vervoer.

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen F2.

Beste leden,

Het barrooster staat online en is te bekijken via de link links in de "direct naar" sectie of klik hier.
Wellicht is het een andere opzet dan je gewend bent, maar we gaan het dit seizoen een stukje anders aanpakken.

Op naar een mooi seizoen.

Na een zonnige zomervakantie, waarin ieder van ons heeft genoten van een welverdiende korfbal-break, is het fijn om elkaar weer te zien op het korfbalveld. Sommigen met een goed gebruinde teint, anderen met spannende vakantieverhalen, maar de meesten vooral weer vol energie voor een nieuw seizoen. Deze energie geeft een goed gevoel en wij als bestuur hebben zin om met elkaar dit nieuwe seizoen in te gaan! Het nieuwe seizoen trappen we ook direct af met een nieuw bestuurslid, we zijn blij om te melden dat Martijn de Lange vanaf dit seizoen onderdeel is van het bestuur. Martijn stelt zich hieronder aan jullie voor.

De wedstrijden KCC/CK Kozijnen E5 - ODO E5 op zaterdag 24 september en ODO E5 - KCC/CK Kozijnen E5 op zaterdag 15 oktober komen beide te vervallen.

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen E5.

Beste allemaal,

Bij KCC/CK kozijnen hangen aan de hekken van met name veld 2 rood-witte linten, ook staan er her en der in de grasmat stokken geprikt met een rood-wit lint. Afgelopen weken heeft de onderhoudscommissie deze linten en ook diverse vlaggen lijnen opgehangen. Echter iemand heeft die erafgehaald, weggegooid e.d.

Bericht voor spelers, teamleiders, coaches en trainers,

Aan het begin van het seizoen graag nog even de aandacht voor wat regels om het gebruik van materialen en velden zowel op trainingsdagen als op wedstrijddagen voor iedereen prettig te houden:

Zaterdagavond, ruim 200 km naar het noorden, stond de laatste uitwedstrijd voor de selectie van KCC/CK Kozijnen op het programma. Om 19:00 uur wachtte daar LDODK/Rinsma Modeplein. De reserves verloren van de reserves van LDODK/Rinsma Modelplein met 20-17. Het kunstlicht moest aan en de wedstrijd stond onder leiding van Van der Terp en de Groot. Punten pakken in het hoge noorden was voor KCC/CK Kozijnen niet vanzelfsprekend, maar in een bizarre wedstrijd wist men alsnog met 1 punt terug naar Capelle te gaan.

Kom je op ons feestje? Op woensdag 6 oktober a.s. organiseert KCC/CK Kozijnen het Schoolkorfbal Toernooi voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen. Alle kinderen uit groep 3 en 4, zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom! 

Doel van deze middag is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de korfbalsport. Naast het korfbaltoernooi worden er nog vele andere leuke activiteiten georganiseerd. Er is muziek, een fotograaf, een springkussen en we gaan allerlei uitdagende (bal)spelletjes doen. Voor iets te eten en drinken wordt uiteraard gezorgd. Natuurlijk krijgen alle kinderen weer een leuke verrassing mee naar huis.

Even afkloppen hoor, maar het lijkt wel of er bij elke jeugdactiviteit meer kinderen én meer zonneschijn is! Afgelopen woensdag hielden we weer een Doe-Mee training, in het kader van de NOC-NSF Nationale Sportweek. Heel veel vriendjes en vriendinnetjes waren meegekomen met onze leden en hadden samen veel plezier.

Vrijdagavond 17 september vond de aftrap van de pilot ‘Recrestars’ plaats. Deze 30+ competitie is voornamelijk gericht op oud-korfballers en bestaat uit mini-toernooitjes op 4 vrijdagavonden, telkens bij een andere gastclub. Gezelligheid staat hierbij voorop.

Beste spelers, trainers, ouders en bezoekers,

Vanaf 25 september 2021 heeft de overheid de Coronamaatregelen verder verruimd.

Onderstaande maatregelen zijn gebaseerd op de richtlijnen van de KNKV in overleg met NOC-NSF en Sportief Capelle.

Na de prachtige overwinning in Amsterdam op AKC Blauw-Wit (A) waren er reeds 3 punten vergaard in de competitie. Een erg sterk begin voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst. Dit weekend kwam het Nijeveense DOS’46 op bezoek in Capelle aan den IJssel. Een wedstrijd met een extra Capels tintje, want ex-KCC-er Christian Dekkers speelt bij DOS’46. En of het dan niet ongelukkiger kan, diezelfde Dekkers doet in de slotfase zijn oude club pijn. Met een strafworp en afstandsschot bezorgt hij DOS’46 de winstpunten.

Na lange tijd is de korfbal competitie weer gestart. Voor de competitie zijn scheidsrechters (zoals zovele andere vrijwilligers) onmisbaar en daarom verdienen ze het om af en toe in het zonnetje gezet te worden. Hoewel het altijd goed is om scheidsrechters te bedanken, is het tijdens de Week van de Scheidsrechter een extra mooi moment om scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Door als vereniging je waardering te laten blijken aan scheidsrechters geef je ze energie om er de volgende keer weer te staan.

De sponsorcommissie verwelkomt Marant Motortechniek als nieuwe sponsor. Marant Motortechniek is distributeur van FPT Industrial gas- en dieselmotoren in de Benelux. Directeur Hans Brands: ‘We dragen graag ons steentje bij aan een ambitieuze club als KCC/CK Kozijnen, die ook maatschappelijk een belangrijke rol vervult.’

Afgelopen periode heeft Floor besloten om haar korfbal carrière elders te vervolgen. Tijdens de selectieperiode is het niet gelukt een plekje te bemachtigen als basisspeler van de selectie van KCC/CK Kozijnen, wat haar heeft doen besluiten een overstap te maken naar TOP/Litta.

Beste mensen,

Eindelijk, we mogen weer!

Het korfbalseizoen is begonnen, vele wedstrijden zijn inmiddels gespeeld.
Als vereniging ervaren we het weer samen kunnen sporten en gezellig samen zijn als een verademing.

Helaas blijven bepaalde Corona regels nog van kracht. Afstand houden en je handen wassen zijn de meest bekende.
Als bestuur mogen we niet vragen of leden zijn gevaccineerd , maar onbedoeld krijgen we wel een beeld dat veel leden dit wel gedaan hebben.

Naast de wedstrijden zijn ook de commissies weer van start gegaan en wordt er op de vrijdagavond vanuit het KNKV een pilot recreanten korfbal (RecreStars) met 4 tegen 4 korfbal georganiseerd.

De bar is ook weer open. Veel leden maken er gebruik van en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Ook hier gelden regels: Houd afstand en ga zitten aan een tafeltje.
Binnenkort zal in overleg met de bar meer duidelijkheid worden gegeven over openingstijden en sluitingstijden

Uitbreiding bestuur
Bij een dynamische vereniging hoort ook een dynamisch bestuur. Niet dat wij niet dynamisch zijn maar verjonging is noodzakelijk om ontwikkelingen die ingezet zijn goed te kunnen monitoren.

Waar het anders zo moeilijk is om voor het bestuur kandidaten te vinden, meldden zich spontaan 3 leden aan als kandidaat bestuurder.

Het huidige bestuur zal dan ook een ‘tussen’ ALV organiseren om dit spoedig officieel te maken.

Wie zijn het: Demi van Oosten, Ruth Sprey en Anton van der Heiden. De komende weken zullen wij met elkaar de taken en aanspreekpunten binnen het bestuur verdelen.

Met sportieve groet,

Namens het Bestuur
Cor van Os

Beste KCC Senioren en A-teams, 

Ook dit seizoen worden jullie ingezet om wedstrijden te fluiten op het terrein van KCC/CK Kozijnen. In het wedstrijdprogramma op de site vinden jullie tot eind van het 1e helft veldseizoen alle wedstrijden waarvoor jullie zijn ingepland. Een overzichtje per team staat hieronder.

Op woensdag 22 september kun je bij Korfbalvereniging KCC/CK Kozijnen meedoen met de speciale Doe Mee-trainingen. Iedereen van 3 t/m 10 jaar is van harte welkom, ook als je nog nooit hebt gekorfbald. Meedoen is gratis! Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke verrassing.

KCC/CK Kozijnen doet mee aan de landelijke Sponsor-spaaractie van de PLUS Supermarkten. Vanaf zondag 5 september t/m zaterdag 13 november ontvang je bij alle PLUS Supermarkten een sponsorpunt voor elke 10 euro aan boodschappen, óók je online boodschappen. Je kunt je sponsorpunten activeren via plus.nl/sponsorpunten en doneren aan KCC/CK Kozijnen. Bovendien maak je zelf kans op PLUS Cadeaukaarten. Je kunt ook digitaal sparen via de PLUS app.

Eindelijk mocht er weer op het veld gekorfbald worden. Het veldseizoen 2021/2022 is begonnen en na de zaal kon er weer als vanouds publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden en het was daardoor ook enorm druk op sportpark Schenkel. Menig KCC-supporter was benieuwd hoe KCC/CK Kozijnen ervoor stond en of het team van Wassink en Diepenhorst er klaar voor was. En dan start je ook nog direct thuis tegen Fortuna/Delta Logistiek, met veel Team NL klanten in de gelederen. Zouden deze in de basis starten? Nieuwe aankoop Split begonnen op de reservebank en ook Preuninger en Visscher bleven op de bank. Bij KCC/CK Kozijnen heeft Schol een plekje in de hoofdmacht verdiend en het was ook de eerste echte wedstrijd voor oud PKC-er Randy Oosting. En die Oosting heeft ook direct zijn visitekaartje afgegeven.

Op een aantal woensdagmiddagen in september en oktober is er weer schoolkorfbal gepland voor de groepen 5, 6 en 7.

Afhankelijk van de hoeveelheid deelnemende kinderen /ploegen zullen we meer of minder dagen nodig hebben, maar voorlopig is de planning:

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van KCC/CK Kozijnen voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd op Sportpark Schenkel mét publiek. Zowel voor spelers als publiek was het fijn om elkaar weer te zien en te spreken, en te genieten van het korfbal.

Korfballers weten dat je met samenwerking meer bereikt dan in je eentje, op het veld maar ook ernaast. Voor  topkorfbal is de steun van sponsoren onontbeerlijk. Samen met hen zorgen we voor de juiste randvoorwaarden en faciliteiten, met als uiteindelijk doel doorgroeien naar de top van Nederland. Stuk voor stuk zijn het mensen met hart voor de club, zonder wie korfbal op topniveau niet mogelijk is.

 

 

De team- en spelersfoto's van Marco Spelten in presentatieformaat vind je hier.
(als je toegang wil hebben moet je op Flickr een account aan te maken en daarmee de account "Actiefotografie" volgen).
Kijk hier voor nog meer gegevens op Korfbal.nl 

Dames
1 Michelle Jongenburger
2 Demi van Oosten
3 Dominique Brands
4 Aisha van Driel
5 Sanne Alsem
7 Tessa Noordzij
8 Annick van der Kooij
9 Anouk Edens
13 Mandy Biesbroek
16 Ruth Sprey
27 Sanne Smaal

Heren
6 Timo van Dieren
11 Mark Behrens
14 Julian Middelkoop
17 Sydney Schol
19 Bo Oppe
20 Quinten van Dieren
21 Mauro Orru
22 Stefan Dekkers
24 Stephan Groeneweg
25 Thom Nagtegaal

Trainers/Coaches S1: Ed van der Steen en Frits Wip
Trainers/Coaches S2: Jacco Glerum en Michiel Last
Teammanager: Vacature
Fysio/Verzorger wedstrijden: Henk-Jan Schippers en Cleo de Winter
Assistent verzorger: Wim Sala
Statistieken/Video: Mark van der Waaij en Stephan Mosheuvel

Korfbal League manager/perscontact:
Henk-Jan Schippers/Mark van der Waaij (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Fysieke trainer:
 
Berry Buis
Individuele trainers: Robin Diepenhorst en Wout Schouten
Fysio/Verzorger trainingen: Iris Sturm, Bobby Timmers en Bart de Waardt 
TC Topsport:
Bianca Kalkman, Henk-Jan Schippers en Sven Wierenga

Adres/telefoonnummers veld- en zaalaccommodatie:
Sporthal Schenkel, Capelseweg 39, 2907 XA Capelle aan den IJssel Telefoon: 010 – 4505727 (clubhuis) / 06 - 1841 5136 (beheerder hal).

Kleuren clubtenue en reservetenue:
Clubtenue: zwart met wit shirt met zwarte broek/rok. Reservetenue: blauw met wit shirt met zwarte broek/rok.

Sponsoren:
Borst: BAC, Rug: CK Kozijnen, Mouw: Sani-Dump, Broek/Rok: Prints op Shirts.

Waar vroeger voor de meeste hoofdklasse-ploegen twee doordeweekse trainingen de norm waren, zijn de tijden intussen veranderd. Onze selectie speelt nu (reserve) korfballeague en de trainingsintensiteit is de laatste jaren steeds meer verhoogd. Zo werd er jaren geleden gestart met de krachttraining op maandagavond waar selectiespelers gewichten liften waar menig sportschool-ganger jaloers op is. Nu is daar een individuele training bijgekomen.

Op 21 September j.l. is op 75 jarige leeftijd Piet Klootwijk overleden. Veel oud leden van voormalig korfbalvereniging De Kapellen zullen zich Piet weten te herinneren.

Zaterdag 26 september 2020, wederom een lastige kluif voor de ploeg van Frtis Wip en Ed van der Steen. Koploper TOP/LITTA uit Sassenheim was te gast op sportpark Schenkel. KCC/CK Kozijnen wil dolgraag punten gaan pakken want het staat al achter op het Zeeuwse TOP en met punten de zaal in gaan is toch een stukje lekkerder. Ondanks de kwaliteiten van de Sassenheimers kon KCC/CK Kozijnen maar liefst 40 minuten lang mee, maar een beetje gas bij TOP/LITTA betekent een nederlaag voor de thuisploeg.

Wij zijn trots te kunnen melden dat ook dit seizoen de naam van Simpel.nl op de shirts van onze B-selectie zal prijken. De sim-only aanbieder heeft voor het 3-e jaar op rij de samenwerking met onze club verlengd.

De wedstrijd KCC/CK Kozijnen A3 - Eureka A1 is wederom verplaatst en wordt nu gespeeld op zaterdag 17 oktober om 12:00 uur.

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen A3.

Vrijwilligerswerk, ik weet niet beter. Opgegroeid in de korfbalwereld vanaf mijn 6e. Van alles gedaan; speler, trainer, coach, TC, ledenraad, vertrouwenspersoon, Corona dienst etc. Het hoorde er “gewoon” bij. Dat doe je voor je vereniging. Altijd met enthousiasme en plezier gedaan. En wat gebeurde er afgelopen weekend? Ik was met een vraag vanuit het bestuur naar KCC “gelokt”. Daar wachtte mij een enorme verrassing.

Het wordt met de week lastiger voor KCC/CK Kozijnen. Na het onverwachte verlies in eigen huis tegen het Zeeuwse TOP (A) en de ingecalculeerde nederlaag in Papendrecht, stond afgelopen weekend een heuse “degradatiekraker” op het programma. KCC/CK Kozijnen moest het in eigen huis opnemen tegen het ook nog puntloze KZ/Thermo4U. De ploeg uit Koog aan de Zaan wil hoge ogen gaan gooien in de League. In Capelle werd het nooit echt spannend en keek de thuisploeg al in de rust tegen onmogelijk in te halen achterstand aan (3-12). In de 2e helft toch een beter spel, maar de punten gingen mee naar Noord- Holland.

Kom je op ons feestje? Op woensdag 7 oktober a.s. organiseert KCC Herfstkorfbal 2020. Alle kinderen van 6 /m 11 jaar, zowel leden als niet-leden, zijn van harte welkom om mee te doen.

Morgen is het eindelijk zover; het KCC-keetje gaat morgen voor het eerst open! Vanaf 12 uur kun je op het middenterrein terecht voor koffie of een drankje.

Op de zaterdagen zijn er extra coördinatoren nodig. Deze coördinatoren houden toezicht en zorgen voor een juiste toepassing van de protocollen. Daarbij houden zij het overzicht en waarborgen zij de veiligheid van alle betrokkenen.

Zou jij ook een paar uurtjes willen helpen?

Wij proberen je altijd samen met iemand anders in te plannen en de eerste keer wordt je altijd weg wijs gemaakt door een ervaren corona coördinator.
De belangrijkste taak van de corona coördinator is de controle bij het hek.
Overige taken waar de corona coördinator  verantwoordelijk voor is zijn:

  • Zorgen dat bezoekers bij binnenkomst en verlaten van het complex de handen desinfecteren.
  • Wijzen op vrijblijvende registratie via de app checkgesprek.nl.
  • Wijzen op de 1,5 m regel en toezicht houden dat men deze regel naleeft.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Goed nieuws voor al onze leden! FS Fysio verzorgt ook dit seizoen weer een gratis en vrijblijvend spreekuur fysiotherapie, voor alle leden van KCC/CK Kozijnen. Vanwege Corona is er geen vrije inloop meer, maar dien je eerst een afspraak via Whatsapp 06 3030 3344 te maken.

Van 18 tot 27 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Ook KCC/CK Kozijnen doet hier aan mee. In deze week zijn alle vriendjes en vriendinnetjes van E en F kinderen van harte welkom om een keertje gratis mee te trainen.

Ken je kinderen  tussen de 5 en 11 jaar die mee willen doen? De flyer met de uitnodiging vind je hier. Of stuur een Whatsapp bericht en ontvang de flyer als afbeelding retour. Handig om door te sturen!

Aan de trainers, coaches, coördinatoren, spelers, teams, ouders en publiek (eigenlijk dus aan iedereen!)

Helaas is het regelmatig zo dat er na de trainingen en de wedstrijden korfbalmaterialen, serviesgoed en afval achterblijven op en rond de velden en terrassen. Dit mag en kan niet omdat we boetes krijgen als de velden niet geveegd kunnen worden vanwege aanwezigheid van materialen. Daarnaast is het voor de bardiensten vervelend als zij het hele veld moeten afstruinen voor hun serviesgoed en lege flesjes en voor de afdeling onderhoud zeer vervelend als we eerst moeten opruimen voordat we kunnen beginnen met onderhoud. Onnodig en zonde van onze toch al schaarse en kostbare tijd.

Om niet de verantwoordelijkheid alleen te leggen bij de teams die als laatste trainen/spelen richt ik mijn verzoek tot jullie allemaal met het idee dat jullie allemaal helpen om te zorgen dat het probleem wordt opgelost.

Zorg dat na en tijdens alle trainingen/wedstrijden:

Na de enorme domper afgelopen weekend thuis in de seizoensopening tegen het Zeeuwse TOP (A) moest dit weekend aangetreden worden tegen de kanonnen van Papendrecht. Het zal voor KCC/CK Kozijnen een enorm zwaar veldseizoen worden met tegenstanders als PKC/Vertom, TOP/Litta, DVO/Accountor en KZ/Thermo4U. De vraag is hoe de ploeg van Wip en Van der Steen zich zou revancheren na het debacle in eigen huis. Die wedstrijd had gewonnen moeten worden. En als dan de tweede wedstrijd PKC/Vertom is weet je al dat het een lastige opgave wordt. De ploeg van Scholtmeijer en Tromp heeft een grote hoeveelheid ervaring in het veld lopen, een half Nederlands team. Voor KCC/CK Kozijnen een schier onmogelijke taak.

Het seizoen is begonnen. De (scheidsrechters)kleedkamers zijn open op wedstrijddagen en dat houdt in dat deze ook schoongemaakt moeten worden. Het schoonmaakrooster is weer bijgewerkt tot eind januari en met ingang van volgende week gaat het van start. De eerste ploeg die aan de beurt is, is het 7e.

Onze mooie vereniging bruist weer (bijna) als vanouds. We weten uiteraard niet wat de toekomst brengt, maar voorlopig genieten we met volle teugen van het korfbal en de gezelligheid op de vereniging. Dat willen we zoveel mogelijk in beeld brengen.

Het seizoen 2020-2021 gaat van start. Na 6 maanden geen competitiewedstrijden, was het eindelijk zover. Elke korfbalsupporter snakte naar de wedstrijden en voor de selectie van KCC/CK Kozijnen stond er in de eerste competitieronde direct een cruciale wedstrijd op het programma. Het vlaggenschip moest het opnemen in eigen huis tegen TOP Arnemuiden. Onder winderige weersomstandigheden werd het geen topper en moest KCC/CK Kozijnen een onverwachte nederlaag slikken.

Sporten in Coronatijd vergt de nodige maatregelen. Gezondheid staat voorop en het is gelukkig mogelijk om verantwoord te sporten.
Bij KCC/CK Kozijnen volgen we hierin het opgestelde beleid van het KNKV wat weer gebaseerd is op het protocol 'Verantwoord sporten' van het  NOC*NSF.

Wij hebben voor spelers, ouders, trainers en teamleiders enkele veelgestelde vragen en antwoorden opgeschreven. Deze vind je hier.

Ook sturen wij aan de bezoekende ploegen een brief waarin we onze huisregels uitleggen.

Competitie/ wedstrijden

Waarom geldt in de reguliere maatschappij overal 1,5 meter en mag er wel gesport worden?

Vanaf 1 juli heeft de overheid het sporten voor alle leeftijden vrijgegeven, zonder afstandsbeperking. Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.

Lees hier meer informatie van de overheid betreffende het sporten:

Wat moeten we doen als iemand positief getest is op het coronavirus?

Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het coronavirus dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft aan de overige spelers om in quarantaine te gaan is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden.

Komt een team in de problemen omdat meerdere spelers in quarantaine moeten waardoor er geen volwaardig team opgesteld kan worden, neem dan contact op met Els den Hollander via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Els zal dan contact opnemen met de tegenstander en het KNKV.

Lees hier meer informatie van het RIVM over de regels die gelden bij een positieve test:

Mag een positief geteste speler deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden?

Nee, een positief geteste speler neemt geen deel aan trainingen, wedstrijden en/of andere verenigingsactiviteiten en volgt de richtlijnen die vanuit de GGD worden opgelegd.

Hoe ga je om met spelers die terugkeren uit of woonachtig zijn in ‘oranje’ gebieden?

De richtlijnen vanuit de overheid zijn hierin leidend. Deze richtlijnen geven aan dat iemand die terugkeert vanuit of woonachtig is in een ‘oranje’-gebied zeer dringend wordt geadviseerd om 14 dagen in quarantaine te gaan. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen sporten als zij terugkeren uit een ‘oranje’-gebied. Mocht een team door het dringende quarantaineadvies te weinig spelers hebben om een wedstrijd te spelen, neem dan contact op met Els.

Welke mogelijkheden zijn er met betrekking tot het verplaatsen van wedstrijden?

Er zijn veel mogelijkheden om zelf in onderling overleg met je tegenstander wedstrijden te verplaatsen. Maak – indien nodig – gebruik van deze ruimte en verleen zoveel mogelijk medewerking aan elkaar met betrekking tot verzoeken om wedstrijden te verplaatsen. Alleen op die manier kunnen we zorgen voor een veilig en verantwoord verloop van de competitie.

Wat moeten we doen als een team aangeeft niet te durven spelen in verband met het coronavirus?

Zolang de (lokale) overheid aangeeft dat het verantwoord is om wedstrijden te spelen verwachten we van teams dat zij hun wedstrijden ook gaan spelen. Mocht een team toch aangeven niet te willen/durven spelen, neem dan eerst contact op Els.

Wat te doen als er vermoeden is dat er een speler of staflid van de tegenstander klachten heeft?

We gaan er te allen tijde vanuit dat de speler gezond is, omdat hij/zij anders niet aanwezig zou zijn conform de basisrichtlijnen. Het kan ook een andere oorzaak hebben, zoals bijvoorbeeld hooikoorts. We adviseren om altijd het overleg te zoeken met de tegenstander. Op het moment dat het team alsnog van mening is dat de gezondheid van alle betrokkenen in het geding is kan er besloten worden om niet te starten of te stoppen. Op basis van de privacy-wetgeving is het niet mogelijk om een gezondheidsverklaring of negatieve corona test op te eisen. De wedstrijd zal dan behandeld worden als een gestaakte wedstrijd, en daarbij dienen alle betrokkenen conform het tuchtreglement een verklaring in te zenden.

Moeten reservespelers en andere stafleden ook 1,5 meter afstand van elkaar houden op de reservebank?

Reservespelers en stafleden boven de 18 jaar moeten 1,5m afstand van elkaar houden, ook op de reservebank. Alle stafleden die niet strikt noodzakelijk plaats moeten nemen op de reservebank worden geadviseerd om achter de omheining plaats te nemen, uiteraard ook op 1,5m afstand van anderen.

Is het toegestaan om met personen uit meerdere huishoudens in één vervoersmiddel te reizen naar uitwedstrijden of andere korfbalactiviteiten?

Ja, dit is toegestaan. Hiervoor gelden wel de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid. Wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder. Voor het vervoer in een bus/touringcar geldt de verplichting van het dragen van een niet-medisch mondkapje voor reizigers van 13 jaar en ouder.

Mag een fysiotherapeut/verzorger actief zijn tijdens de training en/of wedstrijd?

Er gelden op dit moment vanuit de KNGF (zie richtlijn) op dit moment geen beperkingen ten aanzien van het verzorgen van spelers zolang de desbetreffende speler of arts/ fysiotherapeut geen corona gerelateerde klachten heeft.

Moeten we bij een time-out/ rustmoment/ groepshug afstand houden?

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven van niemand afstand te houden. Kinderen tussen 12 en 18 wel ten opzichte van volwassenen maar niet ten opzichte van elkaar. Volwassen dienen altijd 1,5 meter afstand te houden tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Deze regels gelden ook tijdens rustmomenten. Hou je hier altijd aan!

Aan het rijtje KCC-sponsoren kunnen we sinds kort M-Buijs Schilderwerken toevoegen. Naast trainer van S3 en gangmaker van De Negende Man mogen we dus een nieuwe titel ’Sponsor’ geven aan Mickeal Buijs, eigenaar van M-Buijs Schilderwerken.

Nog meer goed nieuws van het sponsorfront: Plus Supermarkt Van Driel Slotplein heeft het huidige sponsorcontract verlengd én uitgebreid. Binnenkort zijn zij ook zichtbaar met een sponsordoek in de zaal.

De laatste uitwedstrijd in het eerste deel van de veldcompetitie was een enorm belangrijke voor het equipe van Wip en Van der Steen. In Amsterdam wachtte AW.DTV dat, net als KCC, nog geen punten wist te vergaren in deze competitie. Bij winst door KCC  zou de rode lantaarn afgegeven worden aan de Amsterdammers. Ondanks een late zomeravondwedstrijd, met een laagstaande zon, werd het een degradatiekraker die eigenlijk nooit echt spannend is geweest. KCC speelde niet groots, maar AW.DTV had veel moeite om de korf te vinden. Met een eindstand van 15-17 leek de wedstrijd spannender dan hij was.

Dit weekend (27 tot 30 september) en volgend weekend (4 tot 7 oktober) is het raak op de A20 richting Gouda: een groot deel van de snelweg wordt afgesloten omdat het asfalt wordt vervangen.

Lees HIER meer informatie over deze wegafsluiting.

Zowel KCC B1 als de A1 hebben de tweede ronde van de bekercompetitie makkelijk weten te overleven. KCC B1 speelde dinsdag 24 september 2019 thuis tegen breedtekorfbalopponent Reeuwijk B1. Alleen bij 2-1 kon de tegenstander nog bijblijven, maar in de rust stond het al 11-1. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij 27-2.

De A1 speelde een dag later op woensdag thuis tegen 2e klasse Twist A1 uit Vlaardingen. Door de goede druk van de spelers was het moeilijk voor de gasten om tot scoren te komen. In de stromende regen stond het bij rust slechts 6-4. Na de pauze toen de regen zo nu en dan was gaan liggen eindigde de wedstrijd in een 17-7 overwinning.

Het programma voor de volgende ronde is als volgt:

Nieuwe ronde, nieuwe kansen na de nederlaag vorig weekend tegen Blauw-Wit uit Amsterdam. Het had allemaal zo mooi kunnen zijn tegen een niet geweldig spelende tegenstander. Fortuna/Delta Logistiek, met oud KCC-speler Nik van der Steen was te gast op sportpark Schenkel. Fortuna, een ploeg met vele blessures stelde niet haar beste achttal op. Korporaal en Folkerts hielden Preuninger en Reijgersberg langs de kant Maltha en Van der Zon speelden niet. KCC speelde daarentegen met de vertrouwde acht. In een doelpuntarme wedstrijd had KCC alle mogelijkheiden om twee punten te bemachtigen, maar in de slotfase liet men het liggen.

Zaterdag 21 september is het wereldwijd 'Clean up day'. Martin van Gent (Leefbaar Capelle) probeert op persoonlijke titel dit fenomeen ook in Capelle aan den IJssel van de grond te krijgen. 

Omdat onze leden spelen op zaterdag was deze dag niet geschikt en werd er geopperd om met de E en F spelers en wellicht hun ouders op woensdagmiddag 18 september voor hun training een uurtje te besteden aan het opruimen van de KCC velden het parkeerterrein bij de sporthal en het grote partkeerterrein daar tegenover en verder zoveel mogelijk sportpark. Martin van Gent had mooie hesjes en handschoenen voor de kinderen meegenomen zodat ze goed zichtbaar waren met het opruimen. Met een emmer met een 'groene' vuilniszak gingen de groepjes op pad.

Wij zijn trots te kunnen melden dat ook dit seizoen de naam van Simpel.nl op de shirts van onze B-selectie zal prijken. De sim-only aanbieder heeft de samenwerking met onze club verlengd. Afgesproken met Simpel is dat een deel van de sponsorgelden wordt besteed aan versterking van ons vrijwilligersbeleid, een zeer belangrijke voorwaarde voor deze sponsor.

"Feestje?" Misschien heb je dit opvallende reclamebord van De Feestverhuurder al zien hangen. Met genoegen maakt de sponsorcommissie bekend dat KCC een meerjarig sponsorcontract is overeengekomen met dit Capelse bedrijf.

Na de verloren wedstrijd in de eerste competitieronde in Friesland tegen LDODK/Rinsma Modeplein was afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AKC Blauw-Wit. Deze ploeg heeft veel nieuwe namen in de selectie en werd vooraf gezien als één van de ploegen die samen met KCC zou strijden voor de onderste plekken in de Ereklasse. Voor Wip en Van der Steen de schone taak om nu goed voor de dag te komen voor het eigen fanatieke publiek. De doelpunten waren duur in Capelle aan den IJssel en de eerste 20 minuten ging het goed. Hierna verloor KCC de grip op de wedstrijd en liep continue achter de feiten aan.

Ook dit seizoen doen KCC B1 en A1 mee met de bekercompetitie in het district Zuid West. Zowel de B1 als de A1 waren in de eerste ronde vrijgeloot. Hierdoor begint voor hun de beker pas in de 2e ronde. Voor de tweede ronde staan de volgende wedstrijden op het programma:

Kom je op ons verjaardagsfeestje?
Op woensdag 9 oktober a.s. organiseert KCC voor de vijfde keer een Schoolkorfbal Toernooi voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen. Alle kinderen uit groep 3 en 4 uit Capelle a/d IJssel of Rotterdam-Oost zijn van harte welkom voor deze jubileumeditie! Doel van deze middag is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de korfbalsport. Naast het korfbaltoernooi worden er nog vele andere leuke activiteiten georganiseerd. Er is muziek, een fotograaf, een springkussen en we gaan allerlei uitdagende (bal)spelletjes doen. Voor iets te eten en drinken wordt uiteraard gezorgd. Natuurlijk krijgen alle kinderen weer een leuke verrassing mee naar huis.

Langs deze weg wil ik nogmaals mijn dank uitspreken voor een totaal onverwachte en uiteindelijk onvergetelijke avond. Met een smoes van “ papa ga je mee naar de vloerenspecialist om een vloer te gaan uitzoeken ” ben ik van huis uit naar KCC gelokt. Pas nadat ik uit was gestapt en Ellen en Jopie zag komen aanlopen dacht ik wat is hier gaande? Eenmaal binnen was de verrassing compleet, zoveel mensen ……. prachtig gewoon. En dan twee complete teams die (helaas in de regen) een wedstrijd zijn komen spelen en ik hen weer heb mogen coachen. Ja wat moet je daar nog van zeggen. Op het laatste moment in de wedstrijd een strafworp “regelen” die ik dan moest gaan nemen. Onvoorbereid, koud van de regen en in mijn gewone kleren stond ik daar dan. Voor de iets oudere voetbal fans zegt de naam “ “Tovenaar uit Tatabanja” (Jószef Kiprich / Feyenoord) wellicht iets want die kwam ooit het veld in en nam onverstoorbaar direct een penalty en scoorde. Er stond nu een Tovenaar uit Capelle en gelukkig scoorde die ook :-) Daarna een teamfoto die ik zal koesteren.

De oefenwedstrijden zijn gespeeld, het seizoen is begonnen. Coaches Wip en Van der Steen hebben een nieuw vlaggenschip gecreëerd. Nieuwkomers Bo Oppe en Michelle Jongenburger hebben een basisplaats in het eerste weten te bemachtigen. De reis in de Ereklasse moet de ploeg klaarstomen om in de zaal vanuit de hoofdklasse terug te keren naar de Korfbal League. Een moeilijke opdracht maar de missie van coaches is duidelijk: handhaven in de Ereklasse en in de zaal voor de play-offs gaan.

De sponsorcommissie is erg blij dat de familie Van der Heiden, één van onze trouwste sponsoren, heeft besloten de sponsorovereenkomst met KCC te verlengen. Vanaf komend seizoen zal deze overeenkomst wel iets anders worden ingevuld: de sponsornaam Capelle XS zal gefaseerd worden gewijzigd in PUKA.

Afgelopen weekend was een top weekend. Mooie opening van het seizoen en het 20 jarig bestaan van KCC. Jammer genoeg bleven er weer veel spullen achter op het veld, zoals ballen (heel veel), flesjes, tassen, shirts.

Donderdagavond 5 september tussen 19:00 en 20:15 uur is de kledingcommissie aanwezig om nog niet uitgedeelde kleding uit te reiken aan o.a. de A selectie.

Goed nieuws voor al onze leden! FS Fysio verzorgt vanaf nu een gratis en vrijblijvend inloopspreekuur fysiotherapie, voor alle leden van KCC. Heb je last van een blessure of kleine pijntjes? Loop dan gelijk even binnen na je training. Fysiotherapeut Bobby Timmers van FS Fysio is elke dinsdag- en donderdagavond aanwezig van 18:30 tot 19:30 uur in Fysioruimte 1 achterin de gang. Loop gerust even binnen, een afspraak maken is niet nodig! Na 19:30 uur is Bobby op KCC aanwezig voor de behandeling en training van de selectie.

Na de wedstrijd tegen De Meeuwen uit Putten is het 4 uit 4 voor KCC/SO natural. Ook de vierde wedstrijd in deze veldcompetitie was voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel geen lastige horde. Het was duidelijk dat er een groot verschil zat tussen de ex-ereklasser en de debutant in de hoofdklasse. De moedige Meeuwen werden op alle fronten afgetroefd en het was dat KCC/SO natural op sommige momenten het vizier niet op scherp had staan, anders was de eindstand nog hoger geweest.

In de derde ronde van de bekercompetitie B-Jeugd district Zuid-West 2018-2019 speelt KCC/SO natural B1 thuis tegen buurman Nieuwerkerk B1. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 9 oktober 2018 om 19:30 uur.

De A1 mag op woensdag 10 oktober 2018 in Barendrecht aantreden tegen Vitesse (Ba) A1. Ook deze wedstrijd is om 20:00 uur (1/2 uur later!!)

KCC/SO natural 2 rekende eerder op de ochtend knap af met koploper Fortuna/Delta Logistiek 2 (21-18). Door die overwinning staan er nu drie ploegen bovenaan, waaronder het tweede, dat het dus uitstekend doet in de reserve Ereklasse.

Later op de dag speelde KCC/SO natural op een regenachtig Sportpark Schenkel haar derde thuiswedstrijd in de Hoofdklasse tegen OVVO/De Kroon.

De eerste wedstrijden zijn gespeeld! Het eerste is nog ongeslagen en het tweede verloor één keer en won één keer. Het zal niemand ontgaan zijn dat er zowel bij het tweede als het eerste nieuwe trainers voor de groep staan, we stellen ze graag even aan u voor.

Ook dit seizoen komen de groepen 5, 6 en 7 van Capelse bassicholen naar de velden van KCC/SO natural voor het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. Om er net als in de voorgaande een geslaagd toernooi van te maken, hebben wij helpende handen nodig op een aantal woensdagmiddagen. 

De wedstrijd Tilburg A1 - KCC/SO natural A2 op zaterdag 27 oktober is vervroegd. Aanvang is nu 11:00 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural A2.

 

Op zaterdag 29 september 2018 van 10:00 uur tot 11:00 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 6 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

Op zaterdag 29 september van 10:00 tot 11:00 uur is er voor alle kinderen van 6 t/m 10 jaar een leuke korfbal-kennismakingsles bij korfbalvereniging KCC/SO natural. Deze kennismakingsles is gratis en wordt gegeven op één van de kunstgrasvelden (buiten).

Ook in het seizoen 2018-2019 wordt er weer gedart bij KCC/SO natural. Vrijdag 14 september was de eerste avond. Al snel werd duidelijk dat veel deelnemers van vorig seizoen weer van de partij waren. We konden 15 deelnemers noteren. Ook achter de bar weer vertrouwde gezichten; Ria en Gert Reijm zorgden weer goed voor ons.
Ook de eindstand zag er vertrouwd uit met Stephan Groeneweg, Gerard Reijm en Paul Oschner op het podium.

Voor het vervolg van de competitie reisde KCC/SO natural af naar Arnhem, waar in de Oost-Arnhem Arena tegen het plaatselijke vlaggenschip gestreden moest worden. Het is al een eeuwigheid geleden dat tegen Oost-Arnhem gespeeld werd. Ondanks dat de ploeg van Wolsink en Van der Steen een "slowstart" had, was het op geen enkel moment in gevaar. Het is dat de bal niet altijd goed wilde vallen en Oost-Arnhem makkelijk bij kon blijven, maar de uiteindelijke eindstand had ruimer moeten zijn.

Ook in het seizoen 2018-2019 wordt er weer gedart bij KCC/SO natural. Vrijdagavond 14 september is de eerste avond.

In de tweede ronde van de bekercompetitie B-Jeugd district Zuid-West 2018-2019 speelt KCC/SO natural B1 uit tegen Movado B1.
De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 25 september om 19:30 uur.

De A1 mag op 26 september thuis aantreden tegen Vriendenschaar (B) A1. Ook om 19:30 uur.

De selectie van KCC/SO natural nam vorig seizoen afscheid van een aantal vaste krachten, maar natuurlijk zijn er dit dit seizoen ook nieuwe gezichten te bewonderen op de Capelse velden. Voor iedereen die ze nog niet heeft zien schitteren, stellen wij ze even aan u voor.  

Op woensdag 10 oktober a.s. organiseert KCC/SO natural voor de vierde keer een Schoolkorfbal Toernooi voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen. Alle kinderen uit groep 3 en 4 uit Capelle a/d IJssel of Rotterdam-Oost zijn van harte welkom! Doel van deze middag is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de korfbalsport. Naast het korfbaltoernooi worden er nog vele andere leuke activiteiten georganiseerd. Er is muziek, een fotograaf, een springkussen en we gaan allerlei leuke (bal)spelletjes doen. Voor iets te eten en drinken wordt uiteraard gezorgd. Natuurlijk krijgen alle kinderen weer een leuke verrassing mee naar huis.

Het is het vernieuwde KCC/SO natural gelukt om het nieuwe korfbalseizoen te starten met een klinkende zege op Mid-Fryslan/Jansma Burdaard. De nieuwe trainers Wolsink en Van der Steen moesten een nieuw vlaggenschip smeden om de degradatie van vorig seizoen zo snel mogelijk recht te trekken. Men zag een compleet nieuw team op het pas gerenoveerde en verkleinde veld ten tonele komen. KCC/SO natural had de eerste 20 minuten geen kind aan de Friese opponent, maar ziet een kleine marge op het scorebord tijdens de rust. Na de pauze blijft men scoren en is de eindzege eigenlijk nooit uit zicht geweest.

Het zal jullie niet ontgaan zijn: in de afgelopen zomer is er hard gewerkt om de kunstgrasvelden op ons complex te vernieuwen. Dat dat op tijd is gelukt hebben we te danken aan Sportief Capelle en een aantal KCC-ers die een groot gedeelte van hun vrije tijd hebben opgeofferd aan bouwvergaderingen, inspecties en overleggen.

Het zal jullie niet ontgaan zijn: in de afgelopen zomer is er hard gewerkt om de kunstgrasvelden op ons complex te vernieuwen. Dat dat op tijd is gelukt hebben we te danken aan Sportief Capelle en een aantal KCC-ers die een groot gedeelte van hun vrije tijd hebben opgeofferd aan bouwvergaderingen, inspecties en overleggen.

Aangezien PKC/SWKGroep i.v.m. blessures en internationals die niet spelen maar 1 representatief op de been kan brengen, gaan de laatste twee oefenwedstrijden van KCC/SO natural 1 en 2 op dinsdag 4 september 2018 helaas niet door.

Het veldseizoen is inmiddels over de helft heen en de zaal komt dichterbij. Als het weer zo blijft als vorig weekend zouden wij het veldseizoen nog iets verlengen, want het was heerlijk op de velden. Ook wel eens lekker aangezien de vorige die weken ronduit nat waren. Had het mooie weer ook invloed op de resultaten? Dat leest u in de nabeschouwing! 

Eerste overwinning F2
Jazeker! KCC/SO natural F2 heeft afgelopen zaterdag voor het eerst gewonnen! De ploeg van Wietse Ras, Cleo de Winter en Caitlin Dijksman won in Bleiswijk met 3-5 van Weidevogels F2 uit Bleiswijk. Een uitstekend resultaat, zeker gezien het feit dat vele teamspelers nog maar een paar maanden wedstrijdkorfbal spelen. Ga zo door, F2! KCC/SO natural F1 moest helaas de punten laten aan Korbis F2, omdat de leeftijdsgenoten in Waddinxveen met 10-3 te sterk waren voor de ploeg van Sabine Postma en Merel Schneider 

KCC/SO natural E2 is nog op zoek naar de eerste overwinning, na de 8-11 nederlaag op Vriendenschaar E2. Voor de E1 was het wel weer raak: de ploeg van Kirsten en Ivette Voordendag wist met 3-1 te winnen van Sperwers E1. 

D1 eerste kampioen 
Na vier speelronden mogen we de eerste kampioen feliciteren: KCC/SO natural D1! De ploeg van Ilona de Lange en Christian Dekkers was in eigen huis met 9-5 te sterk voor Korbis D1 en kan niet meer ingehaald worden. Een uitstekend resultaat voor de D1. Kan het de overige twee wedstrijden ook winnen? KCC/SO natural C3 leed afgelopen zaterdag haar eerste nederlaag tegen Nieuwerkerk C2 (7-3), waardoor beide ploegen gezamenlijk aan kop gaan. KCC/SO natural C2 leed eveneens het eerste verlies tegen Weidevogels C1 (9-6). Ook de C2 staat nog bovenaan, maar moet nu IJsselvogels C2 naast zich duiden. 

KCC/SO natural C1 leed afgelopen zaterdag ook haar eerste nederlaag. De ploeg van Thom Brandse en Remon Brands verloor in 's-Gravenzande met 14-8 van ONDO C1. Hierdoor staat KCC/SO natural C1 nu gedeeld tweede samen met ONDO C1, terwijl Fortuna/Delta Logistiek C1 de koppositie overneemt. 

A5 blijft koploper ondanks gelijkspel
KCC/SO natural B2 wist voor de tweede keer dit seizoen twee punten bij te schrijven. Het was in eigen huis met 13-10 de baas tegen Oranje Wit B2. De ontmoeting tussen de eerste B-ploegen van KCC en Oranje Wit werd helaas gewonnen door de ploeg uit Dordrecht: KCC/SO natural B1 moest de punten aan de tegenstander laten na een 19-14 nederlaag. 

KCC/SO natural A5 speelde met 6-6 gelijk tegen ADO A2, maar behoudt wel de koppositie. De A5 en Ventura Sport A2 lijken met twee wedstrijden te gaan de kandidaten voor het kampioenschap, en de A5 zou aanstaande zaterdag al een tik uit kunnen delen als de ploeg uit Strijen op bezoek komt in Capelle aan den IJssel. KCC/SO natural A4 boekte in Waddinxveen een nipte overwinning op Korbis A2 (9-10), terwijl KCC/SO natural A3 een zeer nipte zege op de nummer laatst Dijkvogels A1 boekte (14-13). KCC/SO natural A2 leed afgelopen zaterdag helaas haar eerste nederlaag tegen Vitesse A2, dat in Barendrecht met 19-18 te sterk was voor de ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink. 

KCC/SO natural A1 wist geen vervolg te geven aan het knappe behaalde punt tegen PKC/SWKGroep A1. DeetosSnel A1 was in Capelle aan den IJssel met 17-22 te sterk, al bleef het verschil - met name in de eerste helft - miniem. De A1 wist in de eerste helft zelfs tot een 9-8 voorsprong te komen, maar daarna nam DeetosSnel de leiding weer over, om vervolgens in de tweede helft langzamerhand weg te lopen van de Capelse ploeg. Aanstaande zaterdag moeten er punten gepakt worden tegen Vitesse A1. 

7, 9 en 10 revancheren zich 
Mooie resultaten voor KCC/SO natural 7, 8, 9 en 10, die allen wisten te winnen afgelopen weekend. En dat terwijl het 7e, 9e en 10e de week ervoor nog van dezelfde tegenstander verloren. KCC/SO natural 10 won met 7-11 van Dijkvogels 4, waar het vorige week nog 8-9 voor de ploeg uit Maasdijk werd. KCC/SO natural 9 revancheerde zich op de 12-10 nederlaag tegen IJsselvogels 5 en won in eigen huis met 17-10 van de ploeg uit Moordrecht. KCC/SO natural 7 was met 10-8 te sterk voor VIOS 2. Voor KCC/SO natural 8 dus ook een overwinning, tegen OZC 3, waartegen nog niet gespeeld werd. De 9-5 zege betekent de eerste overwinning voor de Capellenaren. 

KCC/SO natural 6 moest helaas in Valto 5 haar meerdere erkennen: de Lierse ploeg won met liefst 12-25 van KCC en lijkt de favoriet voor de eerste plek. KCC 6 staat keurig tweede in de poule. KCC/SO natural 5 staat nog altijd aan kop in de Reserve 3e klasse en won met 11-22 van Rust Roest 5. KCC/SO natural 4 bezet een plek in de middenmoot in de Reserve Overgangsklasse na een 19-26 overwinning op ZKV 2. KCC/SO nastural 3 verloor helaas met 15-13 van Oranje Wit 2. 

KCC/SO natural 2 gaat na 3 wedstrijden in de Reserve Ereklasse aan kop. De ploeg van Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink won met liefst 14-25 van KZ/Hiltex 2 en heeft een voorsprong van 2 punten op de nummers 2 uit de poule. KCC/SO natural 1 verloor helaas met 27-25 van KZ/Hiltex.

Vandaag werd bekend dat namens KCC/SO natural Anouk Edens, Annick van der Kooij, Timo van Dieren en Julian Middelkoop zijn uitgenodigd voor de voorselectie van Oranje onder 19.

Op zaterdag 30 september 2017 van 11:00 tot 12:00 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 7 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

De geweldige afloop van de play-offs in de Hoofdklasse zaal vorig seizoen zal bij iedereen nog vers in het geheugen liggen. We spelen dit seizoen Korfbal League, dat wordt een bijzonder mooi avontuur. We starten op zaterdag 11 november met een thuiswedstrijd tegen mede-promovendus Avanti. De inschatting is dat we qua bezoekersaantallen ergens zullen uitkomen tussen een normale competitiewedstrijd en een play-off wedstrijd in. Over de verkoop van kaartjes voor onze Korfbal League wedstrijden volgt in de komende weken informatie op de site.

Op zaterdag 30 september a.s. worden de teamfoto's weer gemaakt. In onderstaand schema kun je zien hoe laat jouw team gepland staat. Dat is meestal vóór je wedstrijd, en in enkele gevallen direct na de wedstrijd van je team.

Er kon zaterdag gelukkig gewoon gespeeld worden in Koog aan de Zaan. Het veld was droog, lag er goed bij en er was een aangenaam zonnetje aanwezig. Voor KCC/SO natural was het een belangrijke pot, om van de hatelijke nul af te komen. Na een goede wedstrijd tegen Blauw Wit, waren er mogelijkheden. Tot in de 67e minuut was de wedstrijd akelig spannend (25-25), maar KCC/SO natural kon niet voorkomen dat de punten als nog in Koog aan de Zaan bleven (27-25).

Na de zomerstop is het altijd even afwachten hoeveel darters er op komen dagen. Heeft het nieuwe speelschema iedereen bereikt? Achter de bar in ieder geval weer vertrouwde gezichten. Gert en Ria Reijm stonden weer paraat. Met eenzelfde opzet als vorig jaar was het nu wachten op de inschrijvingen. Net na acht uur konden we met de loting starten voor de eerste ronde met 10 deelnemers in de pot.

In tegenstelling tot vorig seizoen wordt vanaf eind augustus 2017 bij KCC/SO natural alleen nog maar textiel gerecycled en (heel) speelgoed.

Een flink aantal mensen heeft bij de start van het nieuwe seizoen een bestelling geplaatst in de Macron webshop van KCC/SO natural. Helaas kan Macron op dit moment geen KCC inschietshirts leveren. De verwachting is dat deze bestellingen pas half oktober geleverd kunnen worden. Dat geldt helaas ook voor gecombineerde bestellingen met een inschietshirt inbegrepen.

U zult zich vast afvragen waar de nabeschouwing van afgelopen week is gebleven. Nou, hier is het studentenleven en bedrijfsleven weer in volle gang, waardoor er even geen tijd was voor de nabeschouwing. Niet getreurd, want we blikken in deze uitgebreide voorbeschouwing terug op de gespeelde wedstrijden en vooruit op de wedstrijden die morgen gespeeld gaan worden!

TRICK OR TREAT?!

Zet 14 oktober alvast in je agenda, want dan is het griezelen geblazen.
Het eerste feest van dit seizoen, daar MOET je natuurlijk bij zijn.

Zie de poster voor meer informatie.

Ook dit seizoen doen KCC/SO natural D1 en het 1e mee in de Zuid Holland Korfbal Cup in de zaal.
Vanaf medio oktober start de 1e ronde. Na de loting zijn de volgende wedstrijden uit de koker gekomen voor de 1e ronde:

Ook dit seizoen doen KCC/SO natural B1 en de A1 mee in de bekercompetitie op het veld. Beide teams waren in de eerste ronde vrijgeloot en stroomden de tweede ronde in. In de tweede ronde won de B1 in Ridderkerk vrij eenvoudig van 1e klasser KCR (6-18) en was de A1 met een monsterzege (39-1) veel te sterk voor buurman WION A1.

Na de loting bij het KNKV in Zeist zijn de volgende wedstrijden uit de koker gekomen voor de 3e ronde:

Misschien heb je de hele zomer geoefend of misschien moet je goed nadenken waar je je dartpijlen nou ook al weer hebt gelaten. Hoe dan ook, vrijdag 22 september beginnen we weer met darten.

Afgelopen zaterdag 16 september was er weer een korfbalclinic georganiseerd voor de aller jongste kinderen van 3 t/m 6 jaar als ook voor de F jeugd van 6 t/m 8 jaar. Het regende en het bleef maar regenen. Maar, heel fijn we konden deze activiteit in de sporthal houden.

Zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse Blauw Wit op het programma. Het was de vraag hoe de spelers hersteld waren van de Delftse tik vorige week tegen Fortuna/Delta Logistiek (25-11). Aanvallend was het niet best en ook verdedigend kon het alleen maar beter.

Zo, speelronde 2 is voorbij en het zaalseizoen komt ook weer dichterbij. Althans, daar verlang je wel naar met het huidige weer. Dat was afgelopen zaterdag ook zo, toen zo rond 13:00 uur de spreekwoordelijke hel boven Capelle aan den IJssel losbarstte. Het resulteerde in een afgelaste wedstrijd voor de E2 en een gestaakte wedstrijd voor de A1 (4-5 stand tegen Groen Geel A1). De overige teams hadden gelukkig minder last van het weer en zorgden weer voor mooie resultaten. Tijd daarom voor de tweede nabeschouwing van het jaar.

De wedstrijd OZD D1 - KCC/SO natural D2 (die al eerder was verplaatst naar 12 september) is wederom verplaatst.
De wedstrijd en wordt nu gespeeld op zaterdag 14 oktober om 12:00 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural D2.

Zaterdag was de seizoensopening voor de selectie van KCC/SO natural tegen het Delftse Fortuna/Delta Logistiek. Op een fraai nieuw biljartlaken was het het weerzien met een oude bekende. Nik van der Steen kwam zijn oude vakmaten weer tegen, alleen nu aan de andere kant.

Ook dit seizoen doen KCC/SO natural B1 en de A1 mee in de bekercompetitie op het veld. Beide teams waren in de eerste ronde vrijgeloot en stromen de tweede ronde in.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Het is alweer tijd voor de tweede voorbeschouwing van het nieuwe seizoen, en er staan weer een hoop wedstrijden op het programma. Voor de KCC/SO natural-selectie begint het officiële seizoen vanaf zaterdag ook weer met een ontmoeting met de Fortuna/Delta Logistiek-selectie. Dit en meer in de voorbeschouwing!

De wedstrijden van KCC/SO natural F2 op 23 september, 30 september en 7 oktober zijn aangepast (andere tegenstander en/of gewijzigde tijden).

Klik hier voor het volledig nieuwe programma van KCC/SO natural F2.

Nu het seizoen officieel is afgetrapt, is het ook weer tijd voor de eerste nabeschouwing van het seizoen, waarin we terugblikken op de gespeelde wedstrijden. Een prima eerste ronde, waarin er vaker werd gewonnen dan verloren. Een aantal teams haalden ook flink uit met een grote score. 

Nu het seizoen officieel is afgetrapt, is het ook weer tijd voor de eerste nabeschouwing van het seizoen, waarin we terugblikken op de gespeelde wedstrijden. Een prima eerste ronde, waarin er vaker werd gewonnen dan verloren. Een aantal teams haalden ook flink uit met een grote score. 

KCC/SO natural is nog altijd op zoek naar juryvoorzitters. Help ons uit de brand!
Kijk hier of je team binnenkort een wedstrijd moet fluiten. 
Kom ons helpen tijdens het Schoolkorfbaltoernooi (groepen 3 en 4)

'Eerste wedstrijdjes'
Het is altijd mooi om de jongste jeugd in actie te zien. Velen speelden hun eerste wedstrijd, en anderen zitten ook nog 'maar' een jaar op korfbal. Ondanks de uitslagen hebben de E’tjes en F’jes zich prima verweerd! KCC/SO natural F2 verloor met 1-5 van Vriendenschaar F1, wat zeker geen verkeerd resultaat is gezien het voor velen pas hun eerste wedstrijd is. KCC/SO natural F1 hield Nieuwerkerk F2 op een 1-1 gelijkspel en kon zo het eerste punt bijschrijven. KCC/SO natural E2 en E1 verloren helaas van respectievelijk Korbis E1 (14-2) en NIO E3 (2-5), maar in het nog prille seizoen is er nog alles mogelijk. 

Superdag voor D- en C-jeugd 
Daartegenover staan vier overwinningen voor de C- en D-jeugd. KCC/SO natural D1, dat dit seizoen in de top van het breedtekorfbal speelt, won met liefst 19-3 van Vitesse D2 en grijpt op doelsaldo de koppositie. KCC/SO natural C3 deed ook goede zaken. De ploeg van Maarten Buijs en Maaike Dorsman was met 7-4 te sterk voor streekgenoot KOAG C3 en haalden hun eerste punten binnen. Net als de C2, dat in Ridderkerk met liefst 5-14 te sterk was voor KCR C2.

KCC/SO natural C1 sloot 's middags de succesvolle dag voor de C- en D-jeugd af door met 7-5 te winnen van het lastige Maassluis C1. De eerste punten zijn dus ook binnen voor de ploeg van Remon Brands en Thom Brandse. Volgende week nemen de zwart-witten het op tegen HKV/Ons Eibernest C1, dat ook goede zaken deed door met liefst 17-5 te winnen van Achilles C1.

B1 overklast DeetosSnel en 'Duitse overwinning' A2 
Bij de A- en B-jeugd werden wisselende resultaten geboekt. KCC/SO natural B2 maakte een valse start en verloor met 13-12 van HKC B1. KCC/SO natural A4 moest de punten aan WION A1 laten: het verloor met 7-10 van de ploeg uit Rotterdam Ommoord. KCC/SO natural A1 leed een nipte nederlaag in Eindhoven: DSC A1 was met 22-21 te sterk. Volgende week speelt de ploeg van Sander Jacob en Niels Molendijk tegen Groen Geel A1. 

Daartegenover staan overwinningen van de B1, A5, A3 en A2. KCC/SO natural B1 was met ruime cijfers te sterk voor DeetosSnel B1. De ploeg van Steven Verhoeff en Michiel Last won met liefst 18-4 van de Dordrechtse ploeg, die flink verjongd is en het lastig zal krijgen dit seizoen. KCC/SO natural B1 komt volgende week in actie tegen PKC/SWK Groep. Deze ploegen speelden in de voorbereiding nog tegen elkaar, en die oefenwedstrijd biedt garantie voor een spannende wedstrijd in Papendrecht. 

KCC/SO natural A5 reisde af naar Strijen om met 7-13 te winnen van Ventura Sport A2, wat een prima resultaat is voor de ploeg van Martijn de Kreij en Wouter Kouwenberg. KCC/SO natural A3 debuteerde in de wedstrijdklasse met een 7-11 zege op Maassluis A2. Volgende week speelt de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum tegen Weidevogels A2. 

De supporters van ONDO A1 en KCC/SO natural A2 werden afgelopen zaterdag getrakteerd op een bloedstollende slotfase. Al de hele wedstrijd had de ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink moeite met het team uit 's-Gravenzande en steeds wanneer de A2 aan leek te haken, nam ONDO A1 weer afstand van de Capellenaren. Ondanks de pech die de A2 had, bleef het tot op het bot gemotiveerd om een of twee punten uit het vuur te slepen. Die missie leek kansloos toen KCC in de 67e minuut tegen een 15-17 achterstand aankeek. Toch kwam de A2 knap terug tot een 17-17 gelijke stand via Esmee Golz en Dave Kalkman. Nadat de laatste minuut was ingegaan en ONDO niet kon profiteren van haar laatste aanval, leek iedereen genoegen te nemen met een gelijkspel. Toch kreeg KCC/SO natural A2 nog een kans in de laatste seconden van de wedstrijd, welke verzilverd werd door Dennis de Does. 

Een 'gestolen' overwinning van de A2, dat op de laatste minuut na vrijwel de hele wedstrijd achter heeft gestaan. "Een lekker gevoel", volgens Alexander van Dieren, die de strijd en inzet van zijn ploeg looft. Hij en Jelmer Wassink willen met de talentvolle ploeg mee gaan doen om het kampioenschap. De eerste overwinning is in ieder geval binnen. 'Op zijn Duits', maar daarom niet minder lekker. Aanstaande zaterdag gaat de A2 op bezoek bij Nieuwerkerk A2. 

Succesdebuut van Medendorp; nederlaag KCC/SO natural 4 bij debuut Reserve Overgangsklasse.
KCC/SO natural 3 
heeft in de eerste wedstrijd goede zaken gedaan in de Reserve Overgangsklasse. Debuterend coach Maarten Medendorp zag zijn team met 19-14 winnen van promovendus Telstar 2 uit Hoevelaken. KCC/SO natural 4 wist bij haar debuut in de Reserve Overgangsklasse helaas niet te winnen. Het vierde wist in de eerste helft nog aardig mee te komen met de Eindhovenaren en pakte zelfs een aantal keer de voorsprong. Na de 14-14 in de 2e helft sloeg DSC echter een gat van 3, waarna het Capelse verzet gebroken was. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 16-21 overwinning voor DSC 

KCC/SO natural 5 won met 16-14 van Vriendenschaar 3, en reist aanstaande zaterdag af naar Oost-Souburg voor een wedstrijd tegen Fortis 4, terwijl KCC/SO natural 6 met 12-19 van OZC 3 won. KCC/SO natural 7 was met 15-8 te sterk voor PKC/SWKGroep 8, terwijl KCC/SO natural 8 de punten deelde met Kinderdijk 4 (7-7). KCC/SO natural 9 en 10 wisten helaas geen punten te pakken. DES 6 uit Delft was met 15-11 te sterk voor het negende, terwijl het tiende met 17-10 verloor van Nieuwerkerk 9. 

Ben je tussen de 6 en 11 jaar dan ben je van harte uitgenodigd om gratis mee te doen met een korfbal-clinic !!

Op zaterdag 16 september 2017 van 9.30 tot 10:30 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 7 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

Beste leden,

Wat velen van jullie misschien al hebben gemerkt, is dat Huisstel en aKCCie nauw hebben samen gewerkt aan de slotdag van vorig seizoen. Dit is het begin van een nieuw tijdperk, wij (Huisstel en aKCCie) hebben besloten om onze krachten te bundelen en als één commissie verder te gaan.
Wij gaan verder onder een herkenbare naam, namelijk: de aKCCie (2.0).

In het seizoen 2017-2018 zal het digitale wedstrijdfomulier (DWF) niet meer werken via de app Sportlinked, maar zal er een aparte KNKV-app voor het DWF zijn.

De nieuwe app heet "KNKV Wedstrijdzaken" en is via de Playstore te downloaden. Klik hier om naar het downloaden te gaan. De werking van de app is verder ongewijzigd gebleven. Wel is het natuurlihjk zo dat de spelers in Sportlink Club aan de teams gekoppeld moeten zijn. Voor externe coaches is nog altijd van toepassing dat die aangemeld moeten worden via dit formulier

Wel is het noodzakelijk om je opnieuw aan te melden met dezelfde gegevens als in de Sportlink app (oude app) en dat moet met het mailadres waarmee je als gebruiker in Sportlink Club staat. Mocht je niet weten met welk emailadres je geregistreerd bent, dan kun je dit opvragen bij Ruud van der Heijden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Komend zaalseizoen hebben we weer veel spannende wedstrijden in sporthal Schenkel. Tijdens een deel van deze spannende wedstrijden hebben we juryleden (schotklok, tijd/ score, voorzitter) nodig.

Het KNKV heeft namelijk besloten dat in het zaalseizoen 2017-2018 de wedstrijden vallend onder de reserve overgangsklasse ook met jurytafel gespeeld moeten. In deze klasse speelt KCC/SO natural S3 en ook KCC/SO natural S4. Daarnaast hebben we dan natuurlijk ook nog de andere wedstrijden met jurytafel van S1, S2, A1 en B1.

We hebben dus veel extra juryleden nodig om al deze wedstrijden van een jury te voorzien. Bij de bond is aangevraagd om alle wedstrijden met jurytafel op dezelfde zaterdag thuis te plannen en hopen dat dit gaat lukken.

Met een nieuwe speelronde voor de deur is het weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Naast dat er veel wedstrijden te zien zijn, staan er ook twee andere belangrijke evenementen op het programma. Morgen start de Week van de Scheidsrechter, waarin alle scheidsrechters en beoordelaars worden bedankt voor hun wekelijkse inzet. KCC-scheidsrechters en scheidsrechters die morgen en volgende week krijgen een presentje van KCC/SO natural. Bedank ook de scheidsrechter van jouw wedstrijd! Ook wordt er morgen weer een clinic georganiseerd door de selectie en het derde. Alle Kangoeroes en E- en F-pupillen zijn van harte welkom en natuurlijk mogen zij ook hun vriendjes en vriendinnetjes meenemen.

Je hebt het vast al wel gezien: na hard werken van diverse KCC vrijwilligers is de webshop eindelijk online. In de online shop kan iedereen KCC artikelen bestellen van onze kledingpartner MACRON, zoals inschietshirts (incl. bedrukking) en trainingspakken. Maar ook een groot aantal andere artikelen, zoals trainingskleding, tassen en nog veel meer. De artikelen dient u direct via iDeal te betalen, waarna ze door Macron thuis worden bezorgd.

Van 1 tm 9 oktober 2016 is het "Week van de Scheidsrechter".

Tijdens deze week, waarin de sportbonden en -sportverenigingen hun arbitrage bedanken, bedankt ook KCC/SO natural haar scheidsrechters, beoordelaars en waarnemers. Zij zorgen er mede voor dat we iedere week weer met plezier (kunnen) korfballen.

Het is weer tijd voor een nieuwe nabeschouwing, waarin we terugblikken op de wedstrijden van de selectieteams en een paar andere teams! Er werden weer veel grote successen geboekt, vooral bij de jeugd. De senioren waren helaas iets minder succesvol, alhoewel toch vijf van de tien seniorenteams wonnen van hun tegenstanders.

De volgende speelronde staat alweer voor de deur en dus is het tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Morgen komen liefst 28 teams in actie en er is weer veel jeugdig talent te zien op sportpark Schenkel.

Ook dit seizoen spelen zowel KCC/SO natural B1 als de A1 in de beker. In de eerste ronde waren beide teams, vanwege hun hoge ranking vrijgeloot. Via de tweede ronde wisten zowel de B1, winst op Vitesse (Ba) B1 met 17-11 als de A1, winst op Gemini A1 met 36-04 de kwartfinale te bereiken en die is als volgt geloot:

 Onder het motto beter laat dan nooit is hier de nabeschouwing van afgelopen speelronde, want er zaten behoorlijk mooie uitslagen tussen die het vermelden waard waren.

Beste leden, ouders en supporters!

Een beter milieu begint bij onze eigen club!

Waar gaat dit nu weer over zullen jullie denken? Maar mooier kan het bijna niet.

  • Jullie hebben namelijk allemaal afval wat gerecycled kan worden. Hiervoor moeten jullie op dit moment echter “moeite” doen om het in de juiste milieuvriendelijke afvalbak te krijgen.
  • Jullie rijden allemaal een aantal keer per week naar ons sportcomplex.
  • En als korfbalvereniging hebben we ons aangemeld bij het ECOsupporter concept.

Help afval aan een nieuw Leven

Op het oog zaken die helemaal niets met elkaar te maken hebben. Maar het concept ECOsupporter zorgt er juist voor dat we door deze 3 ingrediënten te combineren met zijn allen onze club financieel kunnen ondersteunen, zonder dat het ons zelf iets kost! Sterker nog, we komen zelfs gemakkelijker van ons recyclebaar afval af.

Containers bij KCCIn te zamelen afvalstromen

Het concept is heel eenvoudig. Er staan 3 containers bij ons op het terrein:

- één container voor verpakt frituurvet

- één container voor textiel in (plastic)zakken

- één container voor elektrische apparaten.

Als jullie thuis, op het werk, bij familie, bij de buren, enz., afval hebben wat bij deze groepen hoort dan neem je dat mee als je naar ons sportcomplex komt en gooit het in de betreffende bak. 

ECOsupporter komt op een vaste frequentie de container omwisselen en maakt daarbij het behorende bedrag over naar onze vereniging. Termen als; win-win-win, kind kan de was doen of 1 + 1 = 3 zijn hierop dus echt van toepassing. 


Help de vereniging

Onze oproep aan jullie is dan ook om aan dit initiatief mee te doen en op deze manier de vereniging te ondersteunen en daarbij ook nog het milieu een handje te helpen.

Op deze manier genereren we groen geld voor onze club!!

Voor meer informatie kun je kijken op de website van ECOsupporter, www.ecosupporter.nl.

Voor de spelregels wat wel en niet ingeleverd mag worden, kan je onderstaande artikelen raadplegen.

Spelregels voor de elektra container

Spelregels voor de frituurvet container

Spelregels voor de textiel container

Waar kun je allemaal zoeken naar recyclebaar afval?

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur

Zit jij in de D, E, F of kangoeroes en kan jij goed zoeken? En ben jij in voor wat avontuur? Schrijf je dan snel in voor de vossenjacht van KCC op 7 oktober!

Zit je in de A, B of C? Hou jij van spanning? Ben je stressbestendig genoeg? Kun jij de juiste beslissingen nemen in chaotische situaties? Doe dan mee met de Mystery Night van KCC op 7 oktober!

Zaterdag 17 september om 13.30 uur op de wedstrijd KCC/SO natural D2 - Excelsior (D) D2 was het examen gepland van Kirsten en Ivette Voordendag. Omdat de regel is dat iedere jeugdscheidsrechter examen moet doen op in ieder geval een halve wedstrijd en dit voor de dames, de examinator en de begeleiding het beste uitkwam mocht het inderdaad op één wedstrijd gebeuren.

De wedstrijd KCC/SO natural 7 - NIO 4 is verplaatst van zaterdag 17 september naar woensdag 28 september 20:00 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural 7.

KCC/SO natural speelt ook dit seizoen in de Ereklasse en dat is een knapper prestatie, want voor het derde jaar op rij hoort KCC/SO natural bij de beste tien veldploegen van Nederland. Dat heeft als groot voordeel dat je regelmatig tegen de Nederlandse topploegen speelt. Zo kwam zaterdag regerend landskampioen veld, PKC/SWKGroep, op bezoek op Sportpark Schenkel.

Al eerder is er een bericht geplaatst en herplaatst over een tekort aan juryleden.

Zoals aangegeven zijn we bij KCC/SO natural dringend op zoek naar aanvulling/uitbreiding van de jury voor de wedstrijden van de B1, A1, S2 en S1 .

Het is voor nieuwe juryvoorzitters verplicht de opleiding te volgen en voor al gecertificeerde juryvoorzitters verplicht om de opleiding als bijscholing te volgen. Daarnaast kunnen nieuwe juryleden voor de schotklok en tijdwaarneming de opleiding vrijblijvend volgen. Wat wij als KCC/SO natural zeer aanbevelen.

De data voor de opleiding zijn bekend. Zwolle en Erp op 10 oktober lijkt ons wat te ver dus we hadden bedacht Papendrecht of Den Haag. In Papendrecht (PKC) of Den Haag (Achilles) zijn de opleidingsdata allebei op

WOENSDAG 12 OKTOBER 2016, 
start om 19.30 uur verwachte einde 21.30 uur.

Als we topkorfbal willen blijven spelen en willen kunnen blijven kijken in Capelle dan is het hebben van voldoende juryleden een bittere noodzaak.

Een aantal personen heeft al aangeven interesse te hebben om de opleiding te willen volgen voor de functie van tijdwaarnemer. Voor het volgen van deze avond moeten wij jullie aanmelden als KNKV lid (voor zover jullie dat nog niet zijn) en uiteraard voor de avond zelf. Nu de datum van de opleidingsavond bekend is ontvangen wij graag van jullie definitief bericht dat jullie aan deze avond en aan de jurytafel willen gaan deelnemen

Er is voordat de zaalcompetitie begint nog gelegenheid om te oefenen bij de diverse oefenwedstrijden.

Benodigde gegevens: KNKV relatiecode (bijv. NFK10P6), volledige naam, adres, postcode, plaats, telefoonnummer, emailadres. Indien je nog geen KNKV lid bent dit graag aangeven zodat we je kunnen aanmelden. Kosten voor deze opleiding worden door KCC/SO natural betaald.

Meld je aub aan zodat we tijdig kunnen opgeven en regelen. Wil je meer informatie, laat het ons weten via de TC, Sander Souren of ondergetekende.

Saskia van Vlaanderen-Kanij
Scheidsrechterscoördinator KCC/SO natural
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 41 386 387

De volgende speelronde is weer aanstaande en dus is het weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Liefst 28 teams komen morgen in actie en daarnaast wordt er weer een clinic georganiseerd.

Komende zaterdag, 17 september, zullen alle teams weer op de foto gezet worden.

Om dit alles goed en op tijd te laten gebeuren wordt iedereen gevraagd om een kwartier voor je verzameltijd al verkleed aanwezig te zijn en even je zaalschoenen mee te nemen. De foto's worden namelijk in de sporthal gemaakt.

Spelers en speelsters gaan dus op de foto in tenue. De trainers/coaches worden verzocht om in pak, trainingspak of net zwart of grijs shirt te komen.

Om het plezier en de betrokkenheid van onze jongste jeugd te vergroten en het korfbalniveau te verhogen, worden er komend seizoen iedere maand een aantal clinics voor de kangoeroes, F-jeugd en E-jeugd georganiseerd. Spelers uit de Senioren en de A zullen deze clinics verzorgen.

Beste leden/spelers

Het seizoen is alweer een paar weken oud en de kleedkamers volop in gebruik. Het schoonmaakseizoen gaat ook weer van start.

Op een eerste dartavond is het altijd maar de vraag of je iedereen op tijd bereikt hebt. Ook zijn er nog darters op vakantie. Toch konden we weer 14 deelnemers noteren. Achter de bar ook weer het vertrouwde gezicht van Ria Reijm, dus dat was ook weer goed verzorgd. De start van dit seizoen kende gelijk een verrassende winnaar; Jan Leeuwenstein speelde een constante avond en mocht tot eigen verbazing de eerste prijs op komen halen.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Alle teams, van hoog tot laag, zijn nu weer wekelijks druk aan het sporten op de velden. We hebben als vereniging een heleboel materiaal en dat kan gerust gebruikt worden. Echter het is dan ook de bedoeling dat aan het eind van elke training alle materialen ook weer netjes worden opgeruimd. Dat zelfde geldt natuurlijk als je op een speelveld als laatste team een wedstrijd hebt gespeeld. Ruim dan de korven op.

Alle wedstrijden zijn weer gespeeld en dus is het tijd voor een nieuwe nabeschouwing. Dit weekend werden er mooie resultaten behaald, vooral in de jeugd. Zo versloeg KCC/SO natural F1 Korbis F1 met 7-12, terwijl Korbis vorige week nog met liefst 4-24 won van Vitesse F3. De F2 won met 6-1 van OZC F1. Heeft de clinic gegeven door KCC/SO natural 3 daaraan bijgedragen?

Het veldseizoen moet nog beginnen en ook al klinkt het ver weg, we moeten ons ook al voorbereiden op het het zaalseizoen.
Tijdens het zaalseizoen moeten we bij de B1, A1, S2 en S1 weer een jurytafel leveren en dat betekent dat we de volgende juryleden nodig hebben:
- 4x schotklok
- 4x tijdwaarneming
- 3x juryvoorzitter (S1 vz is onafhankelijk).

Voor het schoolkorfbal zoeken we ook dit jaar weer scheidsrechters die 1 middag, 2 middagen en/of 3 middagen willen fluiten. De voorrondes vinden plaats op 21/9 en 28/9 met 5/10 als uitwijkdatum voor mogelijk slecht weer.

De korfballers zijn al begonnen en aanstaande vrijdag starten we ook weer met de dartcompetitie.

We hebben weinig veranderd; we beginnen om 20:00 uur, het clubhuis is geopend vanaf 19:30 uur voor de inschrijving voor maar € 2,50. En ook dit seizoen hebben we weer drie prijsjes per dartavond.
We verwachten weer veel oudgedienden, maar ook als je nog niet eerder geweest bent, ben je van harte welkom. Het speelniveau maakt niet uit; het gaat vooral om de gezelligheid.

Noteer ook alvast de overige speelavonden in je agenda.

Op woensdag 5 oktober a.s. organiseert KCC/SO natural voor de tweede keer een Schoolkorfbal Toernooi voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen. Alle kinderen uit groep 3 en 4 uit Capelle a/d IJssel of Rotterdam-Oost zijn van harte welkom! Doel van deze middag is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de korfbalsport. Naast het korfbaltoernooi worden er nog vele andere leuke activiteiten georganiseerd.

Na zes oefenwedstrijden speelde KCC/SO natural 1 zaterdag in Arnemuiden de eerste competitiewedstrijd in de Ereklasse tegen debutant TOP. Daarbij leek het wel of de ploeg van nieuwe trainers Richard van Vloten en Marc Verberk daarop had gewacht, want de zwart-witten schoten als een komeet uit de startblokken. Na tien minuten hapte TOP (A) naar adem en vroeg coach Arco Goedkoop van TOP een time-out aan, maar dat was eigenlijk al te laat omdat KCC/SO natural toen al 2-7 voor stond. Die voorsprong werd de hele wedstrijd niet meer weggegeven en zo werd het uiteindelijk 16-23.

Aangezien we ons binnen KCC/SO natural willen oriënteren op zaken zoals het aanbieden van een livestream, het uitzenden van beelden vanuit de sporthal in de kantine, zijn we op zoek naar één of meer personen die verstand hebben van WiFi, Modems, Routers, Netwerken en ons kan adviseren hoe we hier het best gebruik van kunnen maken.

Het gaat dus niet om een structurele taak maar gewoon om één of twee keer meedenken/adviseren en ons helpen.

Kan jij ons kunnen helpen? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mark van der Waaij en Jelle Postma

Alle wedstrijden in de poule van KCC/SO natural 8 zijn gewijzigd, kijk dus even goed naar het nieuwe programma.
Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural 8.

De wedstrijd Kinderdijk 4 - KCC/SO natural 9 is verplaatst van zaterdag 3 september naar woensdag 9 september 20:30 uur.
Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural 9.

KCC/SO natural B1 speelt in de eerste ronde voor de beker op dinsdag 6 oktober om 19:30 uur uit tegen Ventura Sport B1.

De A1 is in de eerste ronde vrijgesteld.

Voor de statistieken van KCC/SO natural 1 en 2 in de zaal gebruiken we een laptop die inmiddels wel erg oud wordt en kuren gaat vertonen.
Daarom zijn we op zoek naar een tweedehands laptop met daarop in ieder geval het programma MS Access.
Heb jij nog een oude laptop staan (hij mag best een paar jaar oud zijn) en wil je die kwijt, mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mark

Met ingang van deze week hebben we bij KCC/SO/natural nieuwe schoonmaakmiddelen.
Het gebruik van ALLEEN deze middelen is heel belangrijk omdat andere middelen het effect teniet doen.

Door een zwaarbevochten overwinning op het Amsterdamse Blauw-Wit is KCC/SO natural 2 opgeklommen naar de 2e plaats, slechts 1 punt verwijderd van koploper DOS 46. KCC/SO natural 2 is op de goede weg. Verleden week werd onder aanvoering van een excellerende Stephan G, Sven en een 3 uit 6 scorende (+ stip) Adrienne, het lastige DVO aan de zegekar gebonden. De, toen nog, blauwzwarte formatie had de hele wedstrijd onder controle ondanks dat het zo nu en dan best benauwd werd. Maar de 20-24 zege werd verdiend mee huiswaarts genomen. Dit weekend kwamen dus de Hoofdstedelingen op bezoek.

Het korfbalseizoen 2015-2016 is weer begonnen en dat betekent ook dat er weer wedstrijden moeten worden gefloten door de S- en A-teams.

Mede dankzij het fluiten door de teams hebben onze externe scheidsrechters vorig seizoen voldoende buiten de deur kunnen fluiten zodat wij niet alleen dit seizoen weer zonder punten in mindering starten voor alle wedstrijdteams, maar ook nog eens bescheiden in de bonus zijn geëindigd. Ook voor dit seizoen trekken we deze beleidsregel dus door. 

Zaterdag speelde de KCC/SO natural selectie (onze nieuwe naam voor de komende drie jaar) een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit (A) en daardoor was het enorm druk op sportpark Schenkel. Ook vanuit Amsterdam waren er de nodige supporters afgekomen op de ware kraker. Rondom het veld leek het net de Kuip, al kunnen bij het korfbal de Capellenaren en Amsterdammers nog gewoon naast elkaar staan zonder de nodige afscheiding. 

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd van KCC 1 tegen Blauw-Wit 1, maakte Cor van Os, bestuurslid en voorzitter van de sponsorcommissie, bekend dat SO natural BV een driejarige sponsorverbintenis aangaat met KCC en we de komende drie jaar door het leven gaan als KCC/SO natural. Daarnaast wordt SO natural BV ook de rugsponsor voor KCC 1 en 2.

Jeu de Boules LADDERdonderdag 24 september 2015
    p.mnd3-910-917-924-9 kado 
nr.SpelerstotaalSUB201536373839 2015mnd
1 Ben Verheijen 659,5 538,5 121 26 34 34 27   659,5 sept
2 Jaap Kroep 636,5 540 96,5 27 10 27,5 32   636,5 sept
3 Selma Zimmerman 588 551 37 19,5 16   1,5      
4 Tineke Ramondt 551,5 480,5 71 24,5 17,5 29        
5 John Sikkel 544 489 55 31,5 23,5          
6 Co van Rheenen 529 507 22 2 20          
7 Cees Dommershuijsen 509 432,5 76,5 19,5 37 1,5 18,5      
8 Ton Visser 508,5 484,5 24       24      
9 Nies Beerewout 505 467 38     27,5 10,5      
10 Jan Beerewout 497,5 473 24,5   12 7 5,5      
11 Henri Knip 477 442,5 34,5 4,5 30          
12 Lia de Haan 466,5 416,5 50 7 7,5 14,5 21      
13 Koos Persoon 445 445 0              
14 Marian Walthaus 436 388,5 47,5 16   31,5        
15 Henri Smit 411 390 21 13,5 7,5          
16 Ans Visser 404,5 368,5 36 3 1 20 12      
17 Lies Termoshuisen 376 322 54 15 23,5 12,5 3      
18 Jan Broomans 371 358 13     26        
19 An Dijkstra 355,5 331 24,5 6     18,5      
20 Henny Kroep 345,5 309 36,5 9 13 14,5        
21 Annie Schep 340 271,5 68,5 13,5 25 30        
22 Koen de Groot 332,25 296,75 35,5 36   6 29   140,5 jan
23 Anneke Beekman 322,5 312,5 10 10            
24 Marjan Legierse 322 268,5 53,5   32,5   21      
25 Conne Nevens 316,5 240 76,5 8 38 17,5 13      
26 Ria de Leeuw 310 274 36 1 28   7      
27 Greetje Persoon 297 297 0              
28 Bert Meijer 287,5 250,5 37   14,5 22,5        
29 Leo Simonis 268 210,5 57,5   7,5 19 31      
30 Len Bijkerk 263 212 51 31,5 22 31,5 17   199 feb
31 Ria de Groot 261,25 221 40,25 37   22,5 21   135 jan
32 Carl Bodenstedt 248 248 0              
33 Berta Robbertsen 245 197 48 22,5 7,5 4 14      
34 Jan van de Berg 233,5 216 17,5   17,5          
35 Marianne Kok 226,5 190,5 36 17   3 16      
36 Theo Legierse 195,5 153,25 42,25 28 29 12,5 15   416 mei
37 Elza Hooge 194 174,5 19,5 19,5            
38 Piet Scherpenisse 177 131 46 33 26 33     237 feb
39 Linda Engelsman 162,5 142,5 20   11 9        
40 Kees Gerrese 156,75 107,75 49 19,5 35,5 17,5 25,5   362 aprl
41 Margaret Gerrese 156 130,25 25,75 4,5 20 1,5 25,5   342,5 mrt
42 Carel van Kaam 149,5 149,5 0              
43 Frits Knoppert 141,75 128,25 13,5 24,5 2,5       397,5 mei
44 Bert Zimmerman 138 123,5 14,5 22,5 5   1,5   298,5 mrt
45 Pieter Ploeg 125 79,5 45,5 29   11 5,5      
46 Ben van Lit 114,25 71 43,25 34,5 27 21 4   456 juni
47 Nel Meijer 108 80 28   20 8        
48 John van den Donck 101,25 83,5 17,75   35,5       473 juni
49 Jeanne van Veen 88 88 0              
50 Hanny van Kooy 82,5 82,5 0              
51 Heidi Groppe 70,5 68 2,5   2,5          
52 Rob Stoutjesdijk 69 69 0              
53 Aad Langstraat 62 62 0              
54 Ria Ploeg 61,5 32 29,5 34,5   24,5     371 aprl
55 Rob Walthaus 56,75   56,75 30 31 24,5 28   577 aug
56 Wil Zwang 49 49 0              
57 Ada Dommershuijsen 38,75   38,75 12 32,5 10 23   559,5 aug
58 Emmy Pijnaker 33 15,75 17,25 11 14,5   9   545,5 juli
59 Rick Groeneweg 17 17 0              
60 Joke Wijnia 12 0 12     4 8      
61 Gerard Lindenhof 0 0 0           518 juli
    16449 14477,5 1971,5 703 737 578 487,5      

Woensdagmiddag 30 september organiseren we bij KCC/SO natural een schoolkorfbaltoernooi voor groep 3 en 4 (we starten om 13:00 uur).
De aanmeldingen vanuit de scholen loopt goed en we zijn daarom op zoek naar KCC-ers die het leuk vinden om een team te begeleiden en wedstrijden te fluiten.
Dus ben je vrij op woensdagmiddag en vind je het leuk om kinderen van 6 en 7 jaar te begeleiden of te fluiten en ben je ouder dan 11 jaar geef dit dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij een van de leden van de commissie.
 
Aukje, Corine, Els, Janine, Jopie, Marjan, Monique en Rian

Aan het begin van het seizoen is het altijd weer even spannend of iedereen door heeft dat we weer beginnen. Naast publicatie op de website werd ook Facebook ingeschakeld. Toch kende we een rustige start. Met 12 deelnemers zelfs heel rustig. Het niveau was weer zeer verschillend. We verdenken sommigen ervan stiekem de hele vakantie geoefend te hebben. Het was in ieder geval weer gezellig. Stephan Groeneweg was niet bij te houden. Hij won deze eerste avond met overmacht.

Zaterdag reisde de complete Capelse selectie af naar Bennekom voor de strijd tegen DVO/Accountor. De reis was een stukje korter dan die van vorige week en het KNKV had deze keer de wedstrijd om een schappelijke tijd in de agenda gezet. De buit was dit weekend maar liefst 3 punten in totaal. KCC/SO natural 2 won met 20-24 van DVO/Accountor 2 en draait momenteel lekker en KCC 1/SO natural speelde gelijk met 15-15 tegen DVO/Accountor 1, waar na een grote achterstand (10-5 bij rust) er, gezien de 2e helft, een overwinning zeker in het vat zat. 

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Beste allemaal,

Er zal vanaf deze week schoongemaakt gaan worden met nieuwe schoonmaakspullen/-middelen, die beter zijn voor het milieu en voor het schoonhouden van ons complex.

Bij deze nieuwe schoonmaakspullen /-middelen hoor een instructie van Sportief Capelle.
Die instructie is aanstaande woensdag 23 september 2015 om 10.00 uur in de kantine van KCC.
en duurt ca. 1 uur.

Altijd al willen darten, maar je kent de regels niet? Kom dan gewoon naar KCC vanavond. We gooien daar met een groep in ontspannen sfeer. Het niveau onderling is zeer verschillend en natuurlijk spelen we een soort van competitie, maar gezelligheid staat op de eerste plaats.

We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en warm gooien kan al vanaf 19:30 uur. Meedoen kost €2,50. Mocht je niet over eigen dartpijlen beschikken, dan kun je een setje lenen.

Noteer ook alvast de volgende dartavonden in je agenda.

Een wat ongewone kop en mogelijk iets bezijden de waarheid. Feit is wel dat zowel KCC 1 als KCC 2 een geweldige tik hebben uitgedeeld . De nuchtere Friezen zullen er waarschijnlijk niet echt wakker van liggen. KCC had wat goed te maken na de wanprestatie van de week ervoor. Op ons eigen veld nog wel. Het was goed dat we in de voorbereiding hebben geoefend tegen deze ploeg. Een slechter veld ben ik niet eerder tegen gekomen. Maar nu waren we er op voorbereid. En vandaag moest het gebeuren.

Ook in de zaal gaan we ons weer voorbereiden met oefenwedstrijden. Hieronder vind je het schema. Hou deze in de gaten voor eventuele wijzigingen.

VERZOEK AAN ALLE LEDEN, TRAINERS, COACHES EN ANDERE OPRUIMERS

Beste allemaal,

Het seizoen is weer begonnen en de velden en ruimtes van KCC/SO natural worden veel volop gebruikt en dat is natuurlijk geen probleem, zolang we allemaal meewerken aan het opruimen en schoonhouden van deze velden en ruimtes.
RESPECT is hier het belangrijkste woord.
Van Sportief Capelle hebben alle sportverenigingen een respect bord ontvangen. De onderhoudsploeg heeft dit prominente geplaatst na weer een ochtend hard werken. Met het naleven van deze RESPECT slogans doet u ons, uzelf en alle korfballers en andere vrijwilligers een groot plezier!

Vanwege een tekort aan beschikbare scheidsrechters voor interne wedstrijden/wedstrijden thuis bij KCC/SO natural worden volgens de richtlijnen van het KCC/SO natural Beleidsplan ook dit jaar de S- en de A-teams ingezet om thuiswedstrijden te fluiten. Vorig jaar een groot succes want KCC/SO natural is mede door jullie fluiten zonder boetes en zonder sportieve sancties seizoen 2015-2016 ingegaan.

M.i.v. 14 september gaat B3 trainen op de dinsdag i.p.v. de maandag. Tijd: 18:00 - 19:00 uur op veld 3.

Klik hier voor alle trainingstijden.

Helaas is het de afgelopen weken niet echt lekker weer langs de lijn, maar dan komt de enige echte originele KCC paraplu wel van pas.

Van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 8 november wordt in België het Wereldkampioenschap korfbal gespeeld (meer informatie op www.ikf-wkc-2015.be). Op zondag 8 november worden de finalewedstrijden gespeeld in de Lotto Arena in Antwerpen. In de finale spelen waarschijnlijk Nederland en België weer tegen elkaar en als echte korfballiefhebber wil je daar natuurlijk bij zijn.

Het seizoen 2015-2016 werd geopend tegen AW.DTV. De ploeg uit Amsterdam was eerder tegenstander in de kruisfinales en weerhield KCC toen van promotie. KCC had dus nog een appeltje te schillen met deze ploeg. AW.DTV trad aan zonder vaste waarden Steffen Pang, Ilona van de Berg, Leanne Schimmel en Stijn Hoekstra. Tegen AW.DTW moest het gaan gebeuren.

Voor het tweede jaar op rij spelen KCC 1 en 2 op het hoogste korfbalniveau op het veld, de Ereklasse. Dat leek me als liefhebber van statistieken een mooi moment voor wat algemene cijfers over de afgelopen tien jaar veldkorfbal in de hoogste klasse (dus niet alleen van KCC) en voor een korte vooruitblik op het komende seizoen.  

Omdat je meestal inlogt met je eigen naam, weer op persoon gezet en niet op webmasters.

Nu email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ipv losse gebruikers.

Als het goed is een emailtje dat er een nieuw artikel is aangemaakt.

Het korfbalseizoen 2015-2016 is weer begonnen en dat betekent ook dat er weer wedstrijden moeten worden gefloten door de S- en A-teams.

Er komt z.s.m. nog een overzicht, maar ik wil alvast de weekenden van 5 en 12 september aankondigen zodat jullie zoveel mogelijk tijd hebben om een scheidsrechter in jullie gelederen te vinden.

Ook kinderen uit groep 3 en 4 kunnen dit jaar meedoen aan het schoolkorfbaltoernooi.
KCC/SO natural gaat het toernooi voor deze kinderen zelf organiseren. De vakgroep bewegingsonderwijs organiseert het toernooi voor de groepen 5 t/m 7 zoals gebruikelijk.

J e u d e B o u l e s L A D D E R donderdag, september 25, 2014  
  Spelers 2014 totaal vorige p.mnd 4-9 11-9 18-9 25-9   kado mnd  
mnden 2014 36 37 38 39   2014  
1 Len B.   572,50 516,50 56,00 35,50 20,50       572,50 sep  
2 Jan vd B.   570,00 499,50 70,50 38,00 13,00 19,50     570,00 sep  
3 Selma Z.   552,50 461,00 91,50 16,00 23,50 22,00 30,00        
4 Nies B.   539,50 498,00 41,50   18,50 23,00          
5 John S   532,50 443,00 89,50 17,00 29,00 7,50 36,00        
6 Ben v. L.   531,50 469,50 62,00   27,00   35,00        
7 Bert Z.   515,00 463,00 52,00 18,50 2,50 3,00 28,00        
8 Kees D.   513,00 453,50 59,50 24,00 8,00 13,00 14,50        
9 Tineke R.   507,50 457,50 50,00   40,00   10,00        
10 Berta R.   496,00 378,00 118,00 29,00 25,00 26,00 38,00        
11 Ton V.   490,50 413,00 77,50 7,00 31,00   39,50        
12 Lia den H.   487,50 419,50 68,00 10,00 34,50   23,50        
13 Jan B.   483,00 431,50 51,50   38,50 13,00          
14 An D.   468,00 439,00 29,00 24,00 5,00            
15 Marjan L.   461,00 412,00 49,00 27,00 11,00 11,00          
16 Ans V.   455,00 385,50 69,50 29,00 38,50   2,00        
17 Marianne K.   437,50 431,50 6,00 5,00     1,00        
18 Henri S.   424,00 364,00 60,00 8,50 2,50 28,00 21,00        
19 Jeannette T.   383,00 383,00 0,00                
20 Emmy P.   379,00 338,50 40,50 35,50     5,00        
21 Ria P.   353,50 319,50 34,00       34,00        
22 Henri Kn.   350,50 317,50 33,00 18,50 7,00 7,50          
23 Jan Br.   342,50 326,50 16,00   16,00            
24 Ria de L.   319,00 247,50 71,50 22,00 18,50   31,00        
25 Conne N.   298,00 252,00 46,00 20,50     25,50        
26 Theo L.   290,00 229,25 60,75 34,00 27,00 21,00 39,50   222,00 feb  
27 Henny Kr.   284,00 196,50 87,50 8,50 41,50 4,50 33,00        
28 Bert M.   276,50 216,00 60,50   41,50   19,00        
29 Jeanne v V.   260,50 216,50 44,00   32,00   12,00        
30 Anneke B.   255,50 223,50 32,00   16,00 13,00 3,00        
31 Nel M.   227,00 181,50 45,50   12,00 17,00 16,50        
32 Gerard L.   218,00 191,00 27,00 11,50 27,00 4,50 11,00   124,00 jan  
33 Piet S.   205,25 171,75 33,50 31,00 36,00       301,00 mrt  
34 Elsa de H.   201,00 189,50 11,50 11,50              
35 Koos P.   199,75 199,75 0,00           123,00 jan  
36 John vd D.   178,00 158,00 20,00 13,50 2,50 17,00 7,00   287,50 mrt  
37 Frits K.   173,00 139,00 34,00 20,50 16,00 15,00 16,50   345,50 apr  
38 Ton Z.   166,00 110,50 55,50 3,50 33,00 10,00 9,00        
39 Jaap K.   151,50 110,00 41,50 15,00 37,00 26,00 5,00   395,50 mei  
40 Koen de G.   148,25 105,25 43,00 32,50 10,00 29,00 14,50   432,00 juni  
41 Tom B.   128,25 128,25 0,00           203,00 feb  
42 Carl B.   124,00 77,50 46,50 29,00 2,50 2,00 13,00        
43 Hanny v. K.   123,00 123,00 0,00                
44 Magda H   114,50 63,00 51,50 26,00     25,50        
45 Ria de G.   112,00 90,50 21,50 2,00     41,00   425,50 juni  
46 Ineke K.   104,50 49,50 55,00 6,00 6,00 6,00 37,00        
47 Heidi Groppe   96,50 47,00 49,50   20,50 1,00 28,00        
48 Rick G.   87,00 73,00 14,00   14,00            
49 Greetje P.   85,50 85,50 0,00           413,00 mei  
50 Jaap B   75,00 66,00 9,00 1,00     8,00        
51 Co v R.   73,25 21,25 52,00 37,00 34,50 9,00 23,50   459,00 juli  
52 Ada D.   65,75 21,25 44,50 24,00 9,00 28,00 28,00   489,50 juli  
53 Wil Zw.   64,50 64,50 0,00                
54 Piet P.   62,50 62,50 0,00                
55 Annie F.   54,00 54,00 0,00                
56 Marian W.   53,75 0,00 53,75 32,50 30,00 26,00 19,00   521,50 aug  
57 Annie S.   53,25 21,50 31,75   22,00 19,50 22,00   392,00 apr  
58 Han V.   45,00 45,00 0,00                
59 Nel v Soest   43,50 18,00 25,50 3,50   17,00 5,00        
60 Jacques M.   42,50 42,50 0,00                
61 Rob W.   40,00 0,00 40,00 13,50 23,50 24,00 19,00   550,00 aug  
62 Arie N.   21,50 21,50 0,00                
63 Thijs de K.   12,00 12,00 0,00                
64 Lies T.   8,00 8,00 0,00                
      16386,00 13953,25 2432,75 741,00 903,00 463,00 829,00        
                           

 

Afgelopen zaterdag moest KCC/Delta Logistiek 4 naar Krimpen om daar KOAG 3 te treffen. Ook zij staan onderaan, maar hebben wel al een wedstrijd gewonnen, dus voor KCC/Delta Logistiek noodzaak om punten te gaan pakken. Nu zit dat er elke week wel in...maar of we beginnen te slap (waardoor je te snel op een te grote achterstand komt) of we laten het halverwege de wesdtrijd na om te scoren, en zo is het iedere week net niet!!!!

Het komende seizoen mag KCC/Delta Logistiek C1 twee keer in de Hoofdklasse uitkomen. Op het veld hebben ze te maken met een “zware” poule. Je zou kunnen melden dat de C1 iedere week paraat moet staan voor een Finale want over dit soort wedstrijden spreken we wel. Met grote clubs als Deetos, DSC, PKC en Oranje Wit die ieder jaar weer beschikken over een goede jeugd. Hoe zit het met KCC/Delta Logistiek zelf dan?

Na de 19-26 nederlaag tegen zaal landskampioen TOP vorige week, reisde promovendus KCC/Delta Logistiek zaterdag af naar Driebergen voor de wedstrijd tegen Dalto/BNApp.nl. Dalto herstelde zich na de nederlaag tegen DVO uitstekend met overwinningen op PKC (19-18) en KVS (17-28) en was dus in vorm. Het was dus zaak voor de zwart-witten om Dalto uit de flow te krijgen en dat lukte zaterdag uitstekend.

Vandaag was de eerste voorronde van het schoolkorfbal. Vol goede moed gingen de ploegen opstellen om binnen 5 minuten weer van het veld af te rennen omdat het ging gieten / onweren en bliksemen. En dat betekende gelijk het einde van deze voorronde. Het schoolkorfbal viel vandaag letterlijk in het water. Vervelend voor iedereen, maar woensdag 8 oktober gaan deze ploegen in de herkansing.

Na een grandioze overwinning als gemeentewinnaar staat KCC/Delta Logistiek in de tussenstand van bij de verkiezing van Leukste Sportvereniging van Nederland in Zuid-Holland nu VIERDE!

Waanzinning natuurlijk, maar dat kan beter! Nog niet gestemd voor de finaleronde? Doen!
Al gestemd? Je kunt per emailadres een stem uitbrengen dus met meerder emailadressen kun je vaker stemmen.

Stemmen kan nog tot en met 30 september. Jij wil iedereen toch laten weten hoe tof KCC/Delta Logistiek is?!?!

Afgelopen zaterdag 20 september kwam IJsselvogels 3 op bezoek in Capelle aan den IJssel. Zij staan bovenaan en was dus een uitdaging om daar punten van af te pakken.

Beste bestuurs- en commissieleden,

Sinds enkele jaren hebben we bij KCC/Delta Logistiek een Club van 50. Die bestaat uit ca. 35 leden die jaarlijks 50 Euro inleggen (meer info over de Club van 50 of over lid worden daarvan vind je hier). Van het geld over de eerste twee seizoenen heeft de Club van 50 een betonnen tafeltennistafel en een korfbalboom aangeschaft en een aanzienlijk bedrag gereserveerd voor een tweede kassa in het clubhuis.

De volgende clubavond voor de leden van de Club van 50 plannen we het laatste kwartaal van 2014. Zodra de datum bekend is zal ik de leden van de Club van 50 daarvoor uitnodigen. Die avond bepalen de leden van de Club van 50 aan welke doelen binnen KCC/Delta Logistiek we het geld gaan besteden. Aangezien we dan het geld verdelen dat we in één seizoen hebben ingebracht, kunnen we minder besteden als vorig jaar, maar dat zal toch zo'n 1.500 Euro zijn.

Aan de trainers, coaches, coördinatoren, spelers, teams, ouders en publiek (eigenlijk dus aan iedereen!)
Helaas is het regelmatig zo dat er na de trainingen en de wedstrijden korfbalmaterialen, serviesgoed en afval achterblijven op en rond de velden en terrassen. Dit mag en kan niet omdat we boetes krijgen als de velden niet geveegd kunnen worden vanwege aanwezigheid van materialen.

S6 en S8 hebben team overleg gehad, zijn aan het puzzelen geweest, hebben geruild en hebben hun scheidsrechters die zij tot de zaal moeten leveren ingevuld. Ook de teams die de afgelopen weken moesten leveren hebben netjes een scheidsrechter geleverd. Waarvoor mijn hartelijke dank en natuurlijk ook de dank van de teams wiens wedstrijd jullie hebben gefloten.
 
Graag ontvangen wij van de andere teams ook z.s.m. de invulling van de namen wie er namens hun gaat fluiten, zodat ze kunnen worden opgenomen in het wedstrijdprogramma.
Voor komend weekend moeten S7 en A2 nog leveren en dan natuurlijk zijn er nog andere ploegen die moeten leveren in de weekenden van 4/10, 11/10 en 18/10.
 
Wie volgt ...........................
 
Saskia

NB: ook S7 heeft voor a.s. weekend al een naam doorgegeven, nu alleen de A2 nog !

Zojuist op de KNKV site de nieuwe stand van de rompregeling gezien en daar werd ik erg blij van.
In de eerste drie weekenden van de veldcompetitie hebben we al 17 wedstrijden gefloten en 10 beoordeeld.
Omdat we ook 2 verplichtingen erbij gekregen hebben staan we nu ipv van op -105 nog op -78 en hebben al 3 punten in mindering weggewerkt van de 9.
Alle scheidsrechters / beoordelaars die zich hier voor inzetten: ik vind jullie Toppers!
 
Saskia

Heee jij daar!

Zit je in de C t/m Kangoeroes en heb je zin in een leuke activiteit?! Geef je dan snel op voor de Vossenjacht bij KCC! Door heel Capelle-Schenkel zijn de vossen verspreid en jullie zullen in groepjes op zoek gaan naar deze figuren. Het groepje dat de meeste vossen vindt, wint een mooie prijs! Neem gezellig je vriendjes en vriendinnetjes mee! Opgeven kan tot maandag 13 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zaterdag stond voor KCC/Delta Logistiek 2 de wedstrijd tegen Nieuwerkerk 2 op het programma. De wedstrijden tussen de IJssel-buren worden vaak op het scherpst van de snede gespeeld, al is het maar omdat spelers over en weer vaak de overstap maken. Zo speelden bij Nieuwerkerk de daar teruggekeerde Cathy en Rick van Horik (deels) weer mee, na een aantal jaren bij KCC/Delta Logistiek gespeeld te hebben. 

Na de ruime nederlaag in de openingswedstrijd tegen PKC/SWKGroep had KCC/Delta Logistiek vorige week de punten verdiend tegen KVS/Maritiem. De ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus stond vrijwel de hele wedstrijd voor, maar verloor toch ongelukkig in de laatste seconden met 14-15. Zaterdag kregen de zwart-witten zaal landskampioen TOP uit Sassenheim op bezoek. TOP had vorige week (thuis op een klein veld) DVO weggespeeld met 33-15 en KCC/Delta Logistiek had zich dus voorbereid op een zware middag. 

Zowel onze B1 als A1 hebben hun eerste bekerwedstrijd van dit seizoen gewonnen. Inmiddels is de loting voor de achtste finales verricht.

De B1 speelt op dinsdag 30 september om 19:30 uur tegen Movado B1 thuis sportpark Schenkel.
Een dag later, op woensdag 1 oktober speelt de A1 om 19:30 uur tegen Vriendenschaar (B) A1, ook thuis op sportpark Schenkel.

Dat waren de eerste emoties die ik vrijdagochtend had toen ik op het veld bij KCC kwam om onderhoud te doen. Frustratie en irritatie kwamen daar nog bij. Wat een bende!

We zijn al over de helft met het maken van de teamfoto's. De resultaten zijn terug te vinden op de teampagina's. Ze staan ook op het nieuwe Flickr-account van de KCC-fotografen, waar je ze voor eigen gebruik kunt downloaden in groter formaat.

Ook de komende weekenden zullen er weer teamfoto's gemaakt worden.


We doen dit zoveel mogelijk bij thuiswedstrijden tussen de verzamel- en aanvangstijd. Voor uniformiteit maken we de foto zoveel mogelijk in een vaste opstelling. Hierbij zitten de heren vooraan op stoelen, met hun handen op hun knieen. Daarachter staan de dames met hun handen op hun rug. Alle spelers en speelsters dragen hun wedstrijdtenue. De trainers en coaches staan aan de zijkant. Hen wordt verzocht om een (trainings)pak of een wit shirt aan te trekken.

Planning zaterdag 20 september:

Team
Verzamelen
Aanvang wedstrijd
Richttijd teamfoto
KCC/Delta Logistiek S8
10:40
11:40
11:20
KCC/Delta Logistiek S6
Zelf
13:10
12:50
KCC/Delta Logistiek S4
Zelf
14:40
14:20
KCC/Delta Logistiek A2
Zelf
14:55
14:25

Planning zaterdag 27 september:

Team
Verzamelen
Aanvang wedstrijd
Richttijd teamfoto
KCC/Delta Logistiek C3
8:30
9:00
8:45
KCC/Delta Logistiek D3
8:30
9:00
8:50
KCC/Delta Logistiek E2
9:15
10:00
9:35
KCC/Delta Logistiek E4
9:15
10:00
9:45
KCC/Delta Logistiek E1
10:15
11:00
10:40
KCC/Delta Logistiek S10
12:30
13:30
13:10

Heb je nog vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

KCC/Delta Logistiek had uit haar D1 en C1 weer de nodige spelers afgevaardigd naar de selectietrainingen voor het RTC Rotterdam en omstreken. Dat het met het niveau en jeugdbeleid van KCC/Delta Logistiek wel goed zit bleek eens te meer toen de RTC-teams bekend werd gemaakt.

In het kader van sport op maat speelden wij onze competitie wedstrijden op de velden van Sportplaza Oldegaarde in Rotterdam, waar nog een aantal sporten gepromoot werden voor sporters met een beperking.

Vanwege een tekort aan beschikbare scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek worden volgens de richtlijnen van het KCC/Delta Logistiek Beleidsplan ook dit jaar de S- en de A-teams ingezet om thuiswedstrijden te fluiten.

Hieronder staat het volledige schema tot en met 11 oktober 2014.

Vrijdagavond 12 september werd het dartseizoen bij KCC/Delta Logistiek geopend. Via de website van de vereniging en Facebook hoopten we iedereen bereikt te hebben met het nieuwe schema. De eerste avond is dan ook altijd even afwachten wie er komen. Heeft iedereen het in zijn agenda gezet? Misschien zijn er nog mensen op vakantie. Al snel konden we enkele oude vertrouwde darters noteren. Ook konden we enkele nieuwelingen begroeten. Zij konden directe meekomen, Willem Knoops won zelfs deze eerste dartavond.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 10). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nr. Deelnemer Totaal 12-09 10-10 14-11 19-12 02-01 30-01 27-02 27-03 24-04 22-05 19-06
1 Willem Knoops 16 16                    
2 Wesley Gordeau 15 15                    
3 Stefan Dekkers 14 14                    
4 Gerard Reijm 13 13                    
5 Gert Jan van Dieren 11.5 11.5                    
6 Martin van Dieren 11.5 11.5                    
7 Christian Dekkers 10 10                    
8 Peter van Dieren 9 9                    
9 Jan Leeuwenstein 8 8                    
10 Daphne Reijm 7 7                    
11 Marvin Knoops 6 6                    
12 Ricardo Knoops 5 5                    
13 Olaf Ullersma 4 4                    
14 Roy Leeuwenstein 3 3                    
15 Stephan Mosheuvel 2 2                    
16 Peter Nieuwelink 1 1                    
17 Cornel van Dieren 1 1                    
18 Gert Kroon 1 1                    

 

Afgelopen zaterdag, met dat mooie weer, moesten we naar 's Gravendeel afreizen. Onze tegenstander was ADO 2, die tot nog toe ook nog geen punten gepakt had. Dus er waren mogelijkheden. Deze week hadden we de nadruk op de verdediging gelegd en dat zou deze wedstrijd wel goed uitpakken. Ook deze zaterdag moesten wij weer mensen afstaan aan het derde, omdat die nog steeds niet compleet zijn omdat er nog geen mensen afgevallen zijn uit de selectie.

Ondanks de nipte en tevens onverdiende nederlaag van verleden week tegen het sterke PKC heerst bij coach Dieperhorst de stellige overtuiging dat KCC/Delta Logistiek 2 mee kan draaien in de top van de Reserve Ereklasse. Gezien de sterkte van onze selectie moet dat mogelijk zijn. Afgelopen zaterdag moest dat bevestigd worden met een ruime overwinning op KVS. Maar ook KVS, dat verleden week Nieuwerkerk versloeg, kwam met dit voornemen naar Capelle. De omstandigheden leken perfect om er een mooi potje van te maken.

Na de verwachte nederlaag tegen PKC vorige week, kwam zaterdag KVS/Marititem op bezoek op Sportpark Schenkel. KVS had vorige week ruim verloren van TOP en de ploeg van jan Bongers en Arthur Carolus was ervan overtuigd dat er vandaag kansen lagen om punten te pakken.

 
Afgelopen zaterdag hebben Sander Jacob en het Bestuur de samenwerking formeel bekrachtigd en zijn de handtekeningen geplaatst. Sander is dit seizoen eind verantwoordelijk voor de B-selectie.
De JTC en het Bestuur wensen Sander een fijn seizoen toe.

In juni heb ik al een berichtje geplaatst over het feit dat we weer scheidsrechters nodig hebben voor het schoolkorfbal.
Een aantal C/D spelers hebben aangegeven dat als het met hun rooster kon zij wel wilde fluiten.
We hebben altijd behoorlijk wat scheidsrechters nodig.

Vrijdag 12 september is de eerste dartavond van dit seizoen. Zet ook even de rest van het programma in je agenda.

We beginnen nog steeds om 20:00 uur. Inschrijven (en een bakje koffie bestellen) kan al vanaf 19:30 uur.
Ook het inschrijfgeld is ongewijzigd; voor maar €2,50 beleef je een gezellige avond en, met een beetje geluk, ga je nog met een leuk prijsje naar huis ook.

Tot vrijdag!

De veldcompetitie is nauwelijks op gang maar de voorbereidingen op de zaal vinden al weer plaats. Ook dit seizoen moeten we weer 3 ploegen van een jury voorzien. Van onze vaste ploeg mensen hebben er 2 aangegeven niet meer beschikbaar te zijn. Dit waren beiden schotklokbedieners. Nu ben ik dus naarstig op zoek naar minstens 1 maar liever 2 nieuwe schotklokbedieners.

In de eerste ronde werd KCC/Delta Logistiek met ruime voorsprong op de rest gekozen tot leukste sportvereniging van Capelle aan den IJssel. Hiermee zijn we doorgedrongen tot de finale.

Je kunt nu stemmen voor de finale ronde. Stem! En laat weten dat KCC/Delta Logistiek de leukste sportvereniging van Nederland is!

Vanwege een tekort aan beschikbare scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek worden volgens de richtlijnen van het KCC/Delta Logistiek Beleidsplan ook dit jaar de S- en de A-teams ingezet om thuiswedstrijden te fluiten.
Voor aanstaand weekend moeten al een aantal teams in actie komen, namelijk:

Afgelopen zaterdag 6 september kwam Maassluis 3 op bezoek. Een niet al te jonge ploeg en dus veel routine bij zich. Het weer was uitstekend, een beetje benauwd, maar geen wind en regen en dus goed voor een lekker potje korfbal. 

Afgelopen zaterdag debuteerde KCC/Delta Logistiek op het allerhoogste niveau op het veld: de Ereklasse. Een unicum want nog nooit eerder speelde een vereniging uit Capelle aan den IJssel op dat niveau. In die wedstrijd trad de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus aan tegen één van de absolute topploegen van Nederland: PKC/SWKGroep. 

Dankzij de Club van 50 is er deze week een nieuwe tafeltennistafel op het terrein geplaatst. Het tweede bestedingsdoel is een speelkorf met vier manden op verschillende hoogte. Aan het gedeelte dat in de grond komt zit een dwarsstuk. Voor de stevighied moet deze in beton geplaatst worden. Ik heb geen idee hoe dat moet, maar er is vast wel iemand binnen de club die hier ervaring mee heeft. Wil jij me daarmee helpen? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast bedankt!

Mark van der Waaij

Vorig jaar oktober hebben de leden van de Club van 50 tijdens de eerste clubavond er voor gestemd om het geld van de Club van 50 te besteden aan een betonnen tafeltennistafel, speelkorf en een reservering voor de tweede kassa. Het heeft even geduurd, maar vandaag is het eerste zichtbare resultaat van de bijdrage van de Club van 50 geplaatst bij KCC/SO natural: de tafeltennistafel.

Vorig jaar oktober hebben de leden van de Club van 50 tijdens de eerste clubavond er voor gestemd om het geld van de Club van 50 te besteden aan een betonnen tafeltennistafel, speelkorf en een reservering voor de tweede kassa. Het heeft even geduurd, maar vandaag is het eerste zichtbare resultaat van de bijdrage van de Club van 50 geplaatst bij KCC/Delta Logistiek: de tafeltennistafel.

Dit veldseizoen speelt KCC/Delta Logistiek in de Ereklasse. Na een spannend seizoenslot kwalificeerden de spelers van Jan Bongers en Arthur Carolus zich voor het hoogste korfbalwalhalla op het veld. Een unieke prestatie want nooit eerder speelde een Capelse korfbalploeg op het allerhoogste niveau.

Vanwege een tekort aan beschikbare scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek worden volgens de richtlijnen van het KCC/Delta Logistiek Beleidsplan ook dit jaar de S- en de A-teams ingezet om thuiswedstrijden te fluiten.

Voor aanstaand weekend moeten al een aantal teams in actie komen, namelijk:

Zaterdag 6 september zullen er weer teamfoto's gemaakt worden. We doen dit zoveel mogelijk bij thuiswedstrijden tussen de verzamel- en aanvangstijd.

Voor uniformiteit maken we de foto zoveel mogelijk in een vaste opstelling. Hierbij zitten de heren vooraan op stoelen, met hun handen op hun knieen. Daarachter staan de dames met hun handen op hun rug. Alle spelers en speelsters dragen hun wedstrijdtenue.
De trainers en coaches staan aan de zijkant. Hen wordt verzocht om een (trainings)pak of witte shirts aan te trekken.

Planning voor a.s. zaterdag:

De zomerstop zit er op en het seizoen is voor iedereen weer begonnen. Ook wij zijn weer begonnen en organiseren een nieuwe BOB-cursus. Zit jij vol energie, heb je zin om nog beter te gaan korfballen, wil je de spelregels weer even ophalen of overweeg je een functie als scheidsrechter? Dan is de BOB-cursus iets voor jou!

Vanwege een tekort aan beschikbare scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek worden volgens de richtlijnen van het KCC/Delta Logistiek Beleidsplan ook dit jaar de S- en de A-teams ingezet om thuiswedstrijden te fluiten.

Voor aanstaand weekend moeten al een aantal teams in actie komen, namelijk:

Afgelopen zaterdag 30 augustus 2014 stond het eerste comeptitieduel op het programma voor KCC/Delta Logistiek 4. De voorbereiding was en is nog steeds niet afgelopen maar toch moesten we aan de bak. Doordat de selectie van 1 en 2 ook nog niet rond is en daardoor KCC/Delta Logistiek 3 ook nog niet compleet is(er komen nog mensen van 2 terug) en KCC/Delta Logistiek 3 ook al een competitie wedstrijd had, moesten wij een aantal mensen afstaan om alles compleet te krijgen.

Aanstaande zaterdag 5 oktober speelt KCC/Delta Logistiek G1 een toernooi bij KCC/Delta Logistiek.
Dit zijn 6 wedstrijden van ca. 30 minuten.

Voor 3 wedstrijden heb ik nog scheidsrechters nodig.
De wedstrijd om 11.00uur / om 11.15 uur / en om 12.15 uur.

Help KCC/Delta Logistiek en de G uit de brand en meld je aan om 1 of 2 wedstrijden te fluiten.

Aanmelden kan zoals altijd bij Saskia (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 41 386 387)

Laat het me weten!
Saskia van Vlaanderen-Kanij

De bekerwedstrijd KCC/Delta Logistiek B1 tegen Gemini B1 van 1 oktober gaat niet door. Gemini heeft zich vanwege een te druk competitieschema teruggetrokken.

Dit betekent dat KCC/Delta Logistiek B1 zich automatisch plaatst voor de kwart finales.

Afgelopen zaterdag 28 september 2013 speelden wij onze derde wedstrijd .Dit keer mochten wij naar Maassluis om te spelen tgeen Maassluis A2.  Het had nogal wat voeten in de aarde eerder deze week om genoeg heren bij elkaar te krijgen, maar met behulp van Leroy de Waard die 2 heren en een dame naar Maassuis heeft gebracht is het toch gelukt om compleet te starten. Leroy, heel erg bedankt voor de  moeite!!

De eerste wedstrijd van onze D1 tegen PKC/Hagero D1 was op een dinsdagavond in de stromende regen. Van PKC/Hagero kant was er die avond veel commentaar dat de wedstrijd onder die omstandigheden niet door had mogen gaan en dat het de uitslag beïnvloed had. Gelukkig voor hen was zaterdag de return en op het weer was niets aan te merken.

De C3 heeft opnieuw met overmacht gewonnen: 9-1. Je kunt wedstrijden op allerlei manier beschrijven. Spannend, zinderend, dynamisch. Welnu, geen van deze omschrijvingen kun je echt loslaten op de laatste wedstrijd. Je hebt ook andere formuleringen. Mat, tam, beetje saai. Dat is weer het andere uiterste, maar echt spannend werd het niet. Toch hebben de toeschouwers genoten, al was het maar van het heerlijke zonnetje.

Afgelopen zaterdag kwam ik aan bij onze mooie sportvelden en kantine en verbaasde me er weer eens over wat een rotzooi er toch weer lag. Papier, lege flesjes en vooral héél véél peuken buiten.

Deze week speelt KCC/Delta Logistiek B1 tegen KCR B1. KCR staat 1 punt onder de gevreesde club KCC/Delta Logistiek. Het zal dus beslist een spannende wedstrijd worden tussen twee aan elkaar gewaagde tegenstanders. Iris speelt deze wedstrijd niet mee vanwege een blessure. Lise speelt voor Iris in de plek. Om kwart over tien ging de wedstrijd van start in Ridderkerk.

Na de geweldige 23-22 overwinning op DeetosSnel speelde KCC/Delta Logistiek zaterdag de uitwedstrijd tegen SKF. Nadat het tweede de reserves van de blauw-gelen had verslagen met 10-15 was het de beurt aan de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus. Uitstekend weer, met een verleidelijk windje op sportpark de Groene Velden. De scheidsrechter was de heer de Nekker, geassisteerd door de heer Smit.

Vanmiddag zijn we gebeld dat de wedstrijd KCC/Delta Logistiek C2 - Sporting Delta C2 morgen niet door kan gaan omdat Sporting Delta geen team op de been kan brengen.
Zodra duidelijk is wanneer deze wedstrijd wordt ingehaald zullen we dat uiteraard op de site vermelden.

Jeu de Boules LADDER donderdag, september 26, 2013
Spelers 2013 totaal vorige p.mnd 5-9 12-9 19-9 26-9
kado

mnden 2013 36 37 38 39 2013 mnd
1 Ria de G.
410,00 358,00 52,00

25,50 26,50
410,00 sep
2 Jan B.
395,00 358,50 36,50

8,50 28,00
395,00 sep
3 Marjan L.
390,50 351,50 39,00 5,50 8,00 16,00 9,504 Berta R.
370,00 313,50 56,50 4,00 6,00 16,00 30,505 Jeannette T.
368,50 329,50 39,00 14,00 13,50 11,50
6 John S
366,50 298,50 68,00
24,50 34,00 9,507 Ton V.
344,50 322,50 22,00
12,00 10,00
8 Nies B.
342,50 303,00 39,50

16,00 23,509 Annie S.
339,00 275,50 63,50
1,00 32,00 30,5010 Kees D.
325,00 285,50 39,50 11,00
25,50 3,0011 Tineke R.
322,50 285,50 37,00

31,00 6,0012 Bert M.
317,50 292,50 25,00


25,0013 Anneke B.
296,00 252,50 43,50

11,50 32,0014 Jeanne v V.
292,00 270,50 21,50
7,00 5,00 9,5015 Ans V.
289,00 263,50 25,50
9,00 2,00 14,5016 Nel M.
244,00 229,50 14,50


14,5017 Theo L.
242,75 210,50 32,25 9,00 20,00 21,00 14,50
126,50 jan
18 Rob W.
232,50 219,00 13,50
13,50

19 Selma Z.
228,50 168,50 60,00 16,00 15,00 28,00 1,0020 Koen de G.
222,00 211,75 10,25

6,00 14,50
123,00 jan
21 Frits K.
221,75 195,75 26,00

23,00 29,00
161,00 feb
22 Lies T.
214,00 214,00 0,0023 Ria de L.
206,00 192,00 14,00 3,00 4,00 7,00
24 Bert Z.
203,50 148,50 55,00 7,00 23,00 23,00 2,0025 Ans v. L.
200,00 200,00 0,0026 Corrie I.
199,00 199,00 0,0027 Piet S.
185,25 150,50 34,75 19,00 20,00 16,00 14,50
148,50 feb
28 Marian W.
183,50 155,50 28,00
28,00

29 John vd D.
171,25 139,00 32,25 1,00 16,00 27,00 20,50
222,00 mrt
30 Elsa de H.
165,00 165,00 0,0031 Ria P.
162,00 162,00 0,0032 Jan Br.
156,50 156,50 0,0033 Henny Kr.
146,50 142,50 4,00


4,0034 Carel v. K.
140,50 130,50 10,00
10,00

35 Jan vd B.
138,00 117,25 20,75 18,00

23,50
226,00 mrt
36 Gerard L.
137,25 100,75 36,50 5,50 20,00 33,00 14,50
294,50 apr.
37 Aad L.
133,00 133,00 0,0038 Conne N.
115,00 115,00 0,0039 Len B.
106,50 87,75 18,75
17,50 13,00 7,00
309,50 Mei
40 Ada D.
90,25 53,75 36,50 15,00 2,00 23,00 33,00
322,00 juni
41 Emmy P.
78,50 62,50 16,00
11,00 3,00 18,00
265,00 apr.
42 Wil Z.
69,50 69,50 0,0043 Koos P.
67,00 37,00 30,00 17,00 27,00 16,00

305,00 Mei
44 Ben v. L.
65,00 0,00 65,00 10,00 26,00 8,50 20,5045 Henri S.
64,25 25,25 39,00 8,00 24,50 19,00 26,50
316,00 juni
46 Lia den H.
58,00 23,50 34,50 2,00 3,00 20,00 9,5047 Co v R.
47,25 36,50 10,75

1,00 20,50
374,50 juli
48