Vanwege te weinig inschrijvingen hebben we helaas moeten besluiten zowel het Kerstdiner als de Kerst Pubquiz niet door te laten gaan.

We wensen iedereen hele fijne Kerstdagen en een leuke jaarwisseling en zien jullie graag bij de activiteiten in het komende jaar.

Afgelopen vrijdag was de derde dartavond van dit dartseizoen. Met 19 deelnemers was het weer gezellig en omdat de verwerking van de uitslagen nu sneller gaat, was er zelfs ruimte om 5 spellen te spelen.

Beste ouders,

Terwijl het Sinterklaasfeest net achter de rug is, is de voorbereiding voor het kerstdiner alweer gestart.
🎅🏼🎄🕯🎅🏼🎄🕯

Op 22 december zijn de Pukkies t/m D van harte welkom bij het KCC Kerstdiner.
Dit zal plaatsvinden in de KCC kantine van 17:30 uur tot 19:00 uur.

Beste ouders,

Terwijl het Sinterklaasfeest net achter de rug is, is de voorbereiding voor de kerst alweer gestart.
🎅🏼🎄🕯🎅🏼🎄🕯

Op vrijdag 22 december zijn jullie van harte welkom om de kerst Pubquiz te spelen onder het genot van een hapje.
Dit zal plaatsvinden in de KCC kantine van 19:30 uur tot 22:00 uur. Betalen kan bij aankomst (€ 2,50 per persoon, graag contant en gepast).

Wij ontvingen het bericht dat 22 december jongsleden Gé van Kooij op 87 jarige leeftijd is overleden.

Gé is vele jaren als Jeu de Bouler bij zowel De Bermen als KCC actief geweest. Bij De Bermen heeft hij meerdere teams gecoacht.
Ook heeft hij zich ingezet als barmedewerker. Gé was een trouwe supporter bij de wedstrijden van zijn dochter, schoonzoon en kleinkinderen.

We wensen Else en Ton, Simone en Christiaan, Wouter en Esmée en verdere familie en vrienden heel veel sterkte toe in de komende tijd.

Het bestuur

20221229  Rouwkaart Ge van Kooij

Het jaar 2022 zit er bijna op en zoals in zo vele terugblikken geroepen wordt: het was een roerig jaar. Oorlog, klimaatproblematiek en pandemie beheersen het wereldnieuws. Ook landelijk is er reuring vanwege inflatie, stikstof en energieprijzen. Capelle is zelfs landelijk bekend geworden door de fameuze bandenprikker. Ja… er was voldoende zorgwekkend nieuws om de kranten te vullen en clicks te krijgen op de socials. Ook op clubniveau zijn er zaken waar je je zorgen om kan maken: zo zijn er altijd meer plannen dan vrijwilligers en meer taken dan tijd.

Samen met de jeugd van KCC/CK Kozijnen hebben we 2022 afgesloten met een zeer geslaagd kerstdiner. Eerst hebben we gegeten met elkaar, daarna hebben we de avond afgesloten met diverse activiteiten. Het was een groot succes waarbij 45 kinderen aanwezig waren.

20221223_172617

De kinderen hebben thuis lekkere hapjes gemaakt en iedereen ging met een goedgevulde buik weer naar huis. Wij willen u bedanken voor het maken van al dit lekkers.

Namens AKCCIE wensen we u fijne dagen en een goed en sportief 2023. Tot volgend jaar!

Klik op de foto of hier voor nog meer foto's.

Wat hebben we mooie momenten beleefd dit jaar🥰

Terugkijkend op afgelopen jaar, valt het lastig te beseffen dat we 2022 gestart waren zonder trainingen, wedstrijden en activiteiten.
 
Want sinds het weer mocht, bruist de club als vanouds. En dit dankzij de onvoorwaardelijke steun en inzet van vrijwilligers, sponsoren, commissies, supporters, de Club van 50, en iedereen die KCC/CK Kozijnen een warm hart toedraagt.
 
En wat hebben we veel meegemaakt: handhaving in de League mét publiek, veel georganiseerde evenementen voor jong en oud, de slotdag — terug van weggeweest, trainen en wedstrijden spelen zonder maatregelen, weer darten en jeu de boulen, terug in onze eigen Sporthal, een eigen veld voor de Pukkies en de Kangoeroes, kampioenschappen, kruisfinales en bekerfinales, en KCC'ers in Oranje.
 
We wensen jullie fantastische feestdagen en een gezond en sportief 2023!

20221225  KCC Kerstgroet

 

Logo vierkant

Uitnodiging en agenda voor de Algemene Ledenvergadering van Korfbal Combinatie Capelle

Het Bestuur nodigt voor deze vergadering uit alle leden en/of hun wettelijke vertegenwoordigers en daarnaast ook alle begunstigers.
Alle leden die op 1 december 2022 de leeftijd van 15 jaar hebben bereikt hebben stemrecht.

Datum: 11 januari 2023
Aanvang: 20:00 uur in de kantine

AGENDA

 1. Opening en terugblik op het seizoen 2021 – 2022.
 2. Notulen vorige Algemene Ledenvergadering 5 januari 2022.
 3. Ingekomen stukken en mededelingen.
 4. Commissies aan het woord.
 5. Financiën, waaronder:
  • Exploitatie 2021/2022 en balans per 30 juni 2022,
  • Rapportage kascontrolecommissie,
  • Decharge penningmeester,
  • Begroting 2022/2023.
 6. Vooruitblik.
 7. Rondvraag en sluiting.

Machtiging
Een stemgerechtigd lid kan een ander stemgerechtigd lid machtigen tot het uitbrengen van een stem, indien hij/zij verhinderd is de vergadering bij te wonen. Deze machtiging dient schriftelijk te geschieden en ieder gemachtigd lid kan in totaal niet meer dan twee stemmen uitbrengen.

Net voor het einde van 2022 stond de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen GG/RMcD Huis Emma op het programma. Wedstrijden tegen de ploeg uit Wormer zijn altijd op het scherpst van de snede en voor vandaag zat er ook nog een extra lading aan. Voor KCC/CK Kozijnen is het aanhaken of “voorlopig” afhaken voor de middenmoot in de ranglijst. Bij winst van de gasten is het gat vier punten. Met wederom een excellerende Oppe, met voor de tweede week op rij 10 treffers, werd GG/RMcD Huis Emma in de tweede helft vakkundig opzij gezet. Ondanks de ruime zege was er nog wel werk aan de winkel.

Op 4 februari 2023 zijn de aanvangstijden van de wedstrijden van KCC/CK Kozijnen 6 en KCC/CK Kozijnen 7 omgedraaid.
De wedstrijd KCR 7 - KCC/CK Kozijnen 7 start nu om 12:00 uur en de wedstrijd KCR 6 - KCC/CK Kozijnen 6 om 13:15 uur.

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen 6.
Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen 7.

De workshop kerststukjes maken was een succes. Met een knus groepje van 19 dames zijn er mooie creaties gemaakt. Geen enkel hetzelfde, maar allemaal even mooi. Bedankt voor de gezellige avond!

In de vijfde ronde van de Kenonz Korfbal League was het wel raak. De eerste overwinning op het hoogste niveau voor KCC/CK Kozijnen dit seizoen is een feit. Wedstrijden tegen het Amsterdamse Blauw-Wit waren tot nu toe altijd een prooi voor de bezoekers, maar zaterdagavond 10 december 2022 waren de rollen omgedraaid. In een gelijkopgaande wedstrijd, die bol stond van de spanning, was het KCC/CK Kozijnen, dat 49 seconden voor tijd, via een werkelijk onmogelijke actie van Bo Oppe de twee punten kon bijschrijven.

De wedstrijd KCC/CK Kozijnen 8 - WION 4 (die gepland stond voor zaterdag 10 december) is verplaatst naar dinsdag 20 december 20:45 uur in Sporthal Schenkel.

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen 8.

Beste vrijwilligers,

Het bestuur wil jullie vandaag, op de nationale dag van de vrijwilliger, hartelijk danken voor jullie inzet van het afgelopen jaar!! Onze vereniging kan niet zonder jullie trouwe inzet voor onze mooie club. We zijn er dan ook trots op om zoveel vrijwilligers in ons midden te hebben! Met elkaar zijn we KCC!🖤🤍

20221207  Vrijwilligers bedankt

Zaterdag 3 december 2022, de eerste verre uitwedstrijd naar het noorden tegen LDODK/Rinsma Modeplein stond op het programma. Maar liefst bijna 400 km moest er afgelegd worden om de twee punten te kunnen bijschrijven. Beide ploegen stonden in het “rechterrijtje” en wilde uiteraard meer. Vooral voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst weer een enorm belangrijk duel. Duels tegen de Friese tegenstander zijn altijd lastig, maar deze avond waren er mogelijkheden, gezien de eerste helft. De ploegen gaven elkaar weinig ruimte, de doelpunten waren duur, gezien de 9-8 ruststand. In de tweede helft lijkt de wedstrijd binnen 5 minuten gespeeld te zijn en kan KCC/CK Kozijnen niets meer doen.

Vrijdag 2 december had Sinterklaas ook wat tijd vrijgemaakt om onze jongste jeugd te bezoeken. Onder toeziend oog van 2 Pieten deden ruim 40 E’tjes, F’jes, Kangoeroes en Pukkies hun best om iets moois te maken voor Sinterklaas, een dans in te oefenen en de stoel van Sinterklaas en zijn Pieten te versieren.

Ook dit jaar mogen de kinderen vanaf de kangoeroes tot en met de D-jeugd weer een avond mee oplopen bij een wedstrijd van KCC/CK Kozijnen 1.
In het schema hieronder zie je wanneer jouw team aan de beurt is.

Tijdens wederom een bijzonder seizoen is er achter de schermen hard gewerkt aan een andere invulling van de technische commissie. De TC zoals we deze kennen gaat op de schop.

Lieve KCC-ers,

2021 is, ondanks de huidige omstandigheden, een jaar met gelukkig vele lichtpunten! Vanuit de vereniging ervaren wij vanuit onze leden, vrijwilligers en sponsoren nog steeds veel steun, ook in mindere tijden. Er wordt altijd gezocht naar mogelijkheden om de vereniging draaiende te houden en dat waarderen wij!

Het voelt voor ons als tegenstrijdig. Onze premier geeft tijdens de ´weet-ik-hoeveelste-persco’ van afgelopen zaterdag aan dat Nederland verder op slot moet vanwege de acute dreiging van Omikron, en op hetzelfde moment moeten wij als selectie aantreden in Koog a/d Zaan voor ronde 5 van de (Reserve) Korfbal League. We beseffen goed dat de vereniging hierdoor verder stil komt te liggen, onze thuishal opnieuw een transformatie tot priklocatie ondergaat, en er geen sociale contacten meer mogelijk zijn in de KCC-kantine. Tegelijkertijd wordt er bij ons ingefloten om de strijd aan te gaan met KZ om ons doel van topkorfbal in Capelle a/d IJssel voor langere termijn verder voor elkaar te boksen. We voelen ons hierdoor erg bevoorrecht.

Uitnodiging en agenda
voor de Algemene Ledenvergadering van
Korfbal Combinatie Capelle

Het Bestuur nodigt voor deze vergadering uit:

alle leden en/of hun wettelijke vertegenwoordigers en alle begunstigers. Alle leden die op 1 december 2021 de leeftijd van 15 jaar hebben bereikt hebben stemrecht.

Datum: 5 januari 2022
Locatie: Online
Aanvang: 20:00 uur

De Rijksoverheid heeft zaterdag 18 december j.l. bekendgemaakt dat de coronamaatregelen verder zijn aangescherpt. Met ingang van zondag 19 december tot in ieder geval 14 januari zijn binnensportlocaties gesloten.

In het laatste duel van 2021 was het voor beide ploegen aanhaken of afhaken. Voor KCC/CK Kozijnen belangrijk om scherp te zijn en om na de zege op Dalto/Klaverbladverzekeringen dit door te trekken in Noord Holland. Bij winst loopt het verder weg van de Driebergense ploeg. Door een ontketende Capelse ploeg werd KZ/Thermo4U in de eerste helft compleet overrompeld met een excellerende Oppe die maar liefst 5 keer scoorde.

Situatie Sporthal Schenkel als vaccinatielocatie
Begin december is ons medegedeeld dat Sporthal Schenkel wederom ingericht wordt als vaccinatielocatie. De afgelopen twee weken is er door vrijwilligers van KCC/CK Kozijnen uitvoerig gezocht naar alternatieve oplossingen, welke besproken zijn met de gemeente. Helaas is de conclusie dat we door de GGD uit onze thuishal worden gezet, omdat de GGD niet bereid is om alternatieve oplossingen te overwegen. Hierin zijn onder andere bestaande oplossingen vanuit andere gemeenten besproken, zoals een paviljoen of een priktent. Sportief Capelle doet er op dit moment alles aan om vervangende zaalruimte te vinden voor onze club, maar met het huidige tekort aan zaalruimte in Capelle aan den IJssel is dit een lastig karwei. Het tekort aan zaalruimte wordt nog versterkt door het wegvallen van Sporthal Schenkel de komende maanden.

We snappen de noodzaak van het zetten van de boosterprikken, maar zijn erg teleurgesteld in de beslissing dat de sport hiervoor moet wijken. We gaan de komende periode onderzoeken hoe we onze leden hierin tegemoet kunnen komen.

Trainingen & wedstrijden
De Rijksoverheid heeft tijdens de persconferentie van gister bekend gemaakt dat de huidige coronamaatregelen verlengd worden tot en met 14 januari 2022. Dit betekent dat er na 17:00 uur niet mee gesport mag worden, waardoor door de week trainen de komende maand niet mogelijk is. Op dit moment wordt met Sportief Capelle onderzocht welke mogelijkheden er zijn om in de kerstvakantie voor 17:00 uur te trainen. Hiervan houden we jullie op de hoogte. Ondanks de aanhoudende maatregelen willen we graag kijken welke mogelijkheden er wel zijn om te kunnen korfballen!

Wat betreft de wedstrijden geeft het KNKV aan dat zij rond de volgende persconferentie komen met nadere informatie over het vervolg van de top- en wedstrijdkorfbalcompetitie (https://www.knkv.nl/coronamaatregelen-verlengd).

Kerstpakketten
Na het succes van de KCC-Kerstpakkettenactie vorig jaar, vinden we het super om te zien dat er dit jaar maar liefst 150 KCC-Kerstpakketten besteld zijn! Volgende week worden de pakketten bezorgd, hou de website en social media in de gaten voor meer informatie over deze actie.

Bestuur KCC/CK Kozijnen

Zo vlak voor de winterstop de laatste thuiswedstrijd voor KCC/CK Kozijnen en dan ook direct een uiterst belangrijke. Dalto/Klaverblad Verzekeringen kwam op bezoek in Capelle aan den IJssel. De ploeg van Schep en Oele bivakkeert net als KCC/CK Kozijnen in de onderste regionen en voor beide ploegen was dit DE wedstrijd van het seizoen. Het werd een wedstrijd met veel verdedigende druk, weinig doelpunten en veel emoties. Uiteindelijk trok KCC/CK Kozijnen de wedstrijd over de streep.

Wat moet ik nou zonder mijn korfbal vrienden en vriendinnen,
in Capelle aan den IJssel en omstreken toch beginnen.
Plots had mijn sportiefste Pieterbaas een briljant idee,
en daarover was ik enorm tevree.
Hij gaat in plaats van door Capelle aan den IJssel te strooien,
even gezellig in de sporthal klooien.

Zaterdagavond 4 december 2021 kwam titelfavoriet en koploper Fortuna/Delta Logistiek naar sporthal Schenkel. Voor KCC/CK Kozijnen een enorme opgave om de Delftenaren bij te benen en te kunnen stunten in deze wedstrijd. Op de vooravond van Sinterklaas werden er door Fortuna geen cadeautjes weggegeven en kreeg de ploeg van Wassink en Diepenhorst totaal geen vat op een ontketend Fortuna.

Donderdag 2 december 2021 – 13:00 uur

De meest recente maatregelen rond het coronavirus hebben ook gevolgen voor de net begonnen zaalkorfbalcompetitie. KCC/CK Kozijnen maakt de keuze om alle leden zo veel mogelijk te laten sporten onder de huidige maatregelen, dat betekent dat we niet deelnemen aan de vrijblijvende competitiewedstrijden. Voorzitter Cor van Os: “Wij geven de jeugd, breedte en wedstrijdkorfballers de garantie dat ze de komende drie zaterdagen kunnen sporten.” 

Stand van zaken d.d. 1 december 2021 14:00 uur

De coronamaatregelen op sportgebied hebben ook gevolgen voor KCC/CK Kozijnen. Daar komt voor onze club nog het probleem bij dat onze hal vanaf begin januari 2022 door de GGD is gevorderd als priklocatie. Als bestuur zijn we achter de schermen hard bezig met de uitdagingen waar we voor staan. We informeren jullie nu alvast over de huidige stand van zaken en zullen zo snel mogelijk communiceren als er meer bekend is. Vandaag spreekt de Tweede Kamer over de nieuwe coronamaatregelen. Afhankelijk van de uitkomst van dat debat kan er nog het een en ander veranderen.

De virtuele kantine op www.rondjevoorjeclub.nl sluit bijna, de laatste ronde is begonnen.

Beste KCC leden,

Wat een bijzondere Kerst zal dit gaan worden. Thuis met een klein groepje familie en/of vrienden. Het neemt niet weg dat dit een moment van rust mag zijn. Heb aandacht voor elkaar.

Vanavond hebben jullie kunnen genieten van de interviews van Mauro Orru met onze voorzitter Cor van Os en trainers van het eerste Frits Wip en Ed van der Steen. Daarna was de trekking van de kerstloterij van KCC/CK Kozijnen, hieronder vind je de uitslag.

Op dinsdag 22 december om 20:00 uur is de trekking van de KCC kerstloterij. Deze loterij is georganiseerd in het kader van de KCC Kerstpakkettenactie. In de pakketten zat een kerstkaart van de selectie waaraan ook 2 lotnummers voor de loterij waren toegevoegd.

De kerstpakkettenactie van KCC/CK Kozijnen was met 115 verkochte pakketten een groot succes. Mooi om te zien dat onze club - ondanks de Corona crisis - nog volop leeft en de leden nog steeds betrokken zijn. Daarnaast levert de actie dankzij jullie steun en een aantal pakketsponsoren de vereniging ook nog eens een mooi bedrag op en dat is in deze tijden zonder barinkomsten mooi meegenomen.  

Uitnodiging en agenda voor de
Algemene Ledenvergadering van Korfbal Combinatie Capelle

Het Bestuur nodigt voor deze vergadering uit:
alle leden en/of hun wettelijke vertegenwoordigers en alle begunstigers.
Alle leden die op 1 december 2020 de leeftijd van 15 jaar hebben bereikt hebben stemrecht.

Datum: 8 januari 2021
Locatie: Online
Aanvang: 19:45 uur

De Korfbal League gaat zaterdag 16 januari van start. Dit kan doordat er door het kabinet een uitzondering is gemaakt voor topcompetities. Topsporters mogen competie spelen onder een zeer strikt coronaprotocol. De Korfbal League valt onder deze regeling. Ook de Reserve Korfbal League gaat van start; de eerste en tweede teams zijn in deze competities gekoppeld.

Beste leden, 

De aangescherpte maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zorgen voor een sluiting van binnensportlocaties.
Dat betekent dat er in ieder geval vanaf 15 december tot en met 19 januari geen trainingen zijn voor onze jeugd- en seniorenteams.

Op 14 november kwam Sinterklaas aan in Nederland,
Met zijn paardje Ozosnel aan de hand. 
Omdat Sint dit jaar vanuit huis werkt,
Waren de bezoekmogelijkheden beperkt.

De laatste jaren doen we weer mee met de Grote Clubactie. Waren het eerst papieren loten, daarna lotenboekjes, vanaf dit jaar zijn we volledig digitaal gegaan.

Het is dan best even spannend om te kijken of iedereen de weg weet te vinden naar de digitale pagina van de Grote Clubactie.

Welnu KCC/CK Kozijnen heeft dit jaar in totaal 380 loten verkocht wat de vereniging uiteindelijk netto € 912,00 oplevert. Dit mooie bedrag kan de vereniging in januari 2021 tegemoet zien, dan wordt namelijk het bedrag overgemaakt van de Grote Clubactie. Een mooi resultaat in lastige tijden.

Zaterdag 28 november konden de kinderen van de F en E eindelijk weer eens een wedstrijd spelen.
Deze onderlinge wedstrijden werden gefilmd. Via een livestream kon men het ook thuis volgen.

Beste leden,

Wij hebben het volgende bericht vanuit sportief Capelle ontvangen:

Het zijn zware tijden voor KCC/CK Kozijnen en ook voor de supporters is het op dit moment geen leuk seizoen. We willen allemaal niets liever dan met de Negende Man spannende wedstrijden in de Korfbal League zien. Helaas is dat (nog) niet mogelijk.

Het zijn zware tijden voor KCC/CK Kozijnen en ook voor de supporters is het op dit moment geen leuk seizoen. We willen allemaal niets liever dan met de Negende Man spannende wedstrijden in de Korfbal League zien. Helaas is dat (nog) niet mogelijk.

De afgelopen dagen speelden veel KCC-ers mee tijdens de Korfbal Challenge. Zowel in U13, U15, U17, U19 als talent TeamNL speelden KCC-ers mee.

De selectie is uitgenodigd voor het Odivelas Tournament in Portugal, georganiseerd door 'Grupo Desportivo dos Bons Dias’ (GDBD). Bons Dias organiseert dit toernooi als voorbereiding op het Europa Shield toernooi dat vanaf 24 januari plaatsvindt in Duitsland. Van 2 tot 6 januari zal een gedeelte van de selectie afreizen (uit eigen middelen) naar Lissabon om te spelen tegen andere deelnemende ploegen als Luno, GDBD en Telstar. Je kan de bezigheden van de groep KCC’ers, die naar Portugal afreizen, volgen via social media.

Vrijdag 27 december was de laatste dartavond van 2019. Tijd voor oliebollen dus. Of mensen daar nu op afkwamen of omdat het altijd zo gezellig is, feit is dat we weer 20 deelnemers konden noteren. Met het WK-darts op het scherm en Top 2000 muziek op de achtergrond was het weer een erg leuke avond. Op Stephan Groeneweg stond geen maat; hij won alle spellen. Gerard Reijm kwam er nog het dichtste bij en werd tweede. Daphne Reijm mocht tot haar grote blijdschap de derde prijs op komen halen. Dus ook bij KCC winnen dames gewoon van heren.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Dat kan bij KCC. Vrijdag 27 december darten we voor het laatst dit kalenderjaar en zorgen wij voor oliebollen. Iedereen is weer van harte welkom.

Enne dames.... mochten jullie het darten op televisie gevolgd hebben, dan heb je gezien dat vrouwen niet onder hoeven te doen voor mannen. Dus kom ook!
Mocht je geen pijlen hebben, we hebben altijd enkele leensetjes.

Meedoen kost slechts €2,50 en we hebben iedere avond prijsjes voor de top drie. Voor de echte fanatiekelingen houden we ook een seizoensscore bij.
We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en ingooien onder genot van een kopje koffie, of gelijk iets sterkers, kan vanaf 19:30 uur.

Wij zorgen voor de oliebollen, jullie voor de sfeer. Tot vanavond!

Natuurlijk loopt het seizoen nog door. Noteer alvast de volgende dartavonden in je agenda.

Op zaterdag 11 januari om 18:30 uur is de return tegen Nieuwerkerk in sporthal De Kleine Vink. Aangezien daar maar 400 toeschouwers in kunnen, hebben we als KCC slechts 100 kaarten gekregen. Deze 100 kaarten waren in een mum van tijd vergeven en de wedstrijd is dus UITVERKOCHT. Degenen die bericht gehad hebben horen nog waar en wanneer ze hun kaartje(s) kunnen ophalen.

Het is inmiddels een mooie traditie geworden. Na de kerstdagen wordt van donderdag 27 december t/m maandag 30 december in het Topsportcentrum Rotterdam (naast de Kuip) de Korfbal Challenge gespeeld. In de avond kan je de beste teams ter wereld aan de slag zien, overdag spelen de talententeams hun wedstrijden en zijn er diverse side events. Zowel overdag als 's-avonds kan je (oud-) KCC-ers aan het werk zien. Dus heb je tijd over, neem dan een kijkje bij dit geweldige toernooi. Voor de avondwedstrijden moet je een kaartje kopen, overdag zijn de wedstrijden gratis te bezoeken.

En dan was het zover. Zaterdagavond 21 december 2019, de korfbalavond waar iedere KCC- en Nieuwerkerk-supporter halsreikend naar had uitgekeken. Had je iets anders in de agenda staan dan heb je een heerlijk avondje KCC gemist. In een bomvolle sporthal Schenkel met bijna 800 toeschouwers, zelfs uit Dordrecht en ’s-Gravenzande, leek het erop of de play-offs waren begonnen. Wat een sfeer en kabaal aan beide zijden. Nieuwerkerk was met zo’n 200 supporters afgereisd naar Capelle. Een derby om van te smullen waarbij respect en sportiviteit de boventoon voerde.

Beste mensen,

Wat een sfeer in 'ons' Geldredome Schenkel. Een bomvolle hal en twee supportersgroepen die elkaar de loef af staken met hun zangkunsten en niet te vergeten de spanning die nu haar toppunt kreeg. Al met al een prachtige promotie van de korfbalsport. Dat de indruk wordt gewekt dat alles op rolletjes liep (en dat was ook zo) heeft alles te maken met de vele vrijwilligers die ook vanavond zich uit de naad werkten. Ik noem even de stewards en het barpersoneel. Het achterlaten van een schone hal en het bedienen van misschien 200 mensen is een topprestatie! Onder de genodigden waren niet alleen sponsoren maar ook twee raadsleden en een wethouder en ook zij beaamden wat wij met elkaar al heel lang roepen: Korfbal is topsport.

Nadat we gisteren thuis met 21-18 van Nieuwerkerk wonnen, staat de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar (zaterdag 11 januari 18:30 uur) de return gepland in en tegen Nieuwerkerk. 

Gisteravond was er na de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk een geslaagde afterparty georganiseerd door de aKCCie en de barcommissie. De kantine was gezellig versierd, het rad van fortuin draaide overuren en de bar bleef langer open dan anders.

aKKCIE en Barcommissie, bedankt namens alle KCC-supporters!

Het was een top feestje!

Aanstaande zaterdag 21 december is de kraker KCC 1 - Nieuwerkerk 1. Daarvoor is de wedstrijd KCC 2 - Nieuwerkerk 2.

Houd er rekening mee dat er bij de ingang naar de sporthal tassen en jassen controle is. Drinken, eten, alcohol, vuurwerk, wapens en andere vreemde voorwerpen zijn verboden in de sporthal  en kunnen worden ingenomen.

Stewards KCC

Aanstaande zaterdag 21 december staat om 20:00 uur de wedstrijd KCC - Nieuwerkerk op het programma. Een topper aangezien dit de de huidige nummers 1 en 2 zijn. Omdat de reistijd erg kort is zal hier ongetwijfeld veel publiek op afkomen en wort het een gezellig drukke wedstrijd met twee fanatieke supportersgroepen.

In de vijfde ronde van de zaalcompetitie was het affiche simpel. De koploper tegen de nummer laatst Rohda uit Amsterdam. Ondanks dat KCC al haar wedstrijden, op een na, met miniem verschil had gewonnen, moest het ditmaal echt gaan gebeuren. De Amsterdamse ploeg heeft het zwaar in de zaal. Veel goede spelers zijn vertrokken en moeten het met dit team zien te rooien. Gezien de eerdere uitslagen zou KCC veel moeten kunen scoren tegen deze ploeg. Maar het scoren zat KCC zaterdag zeker niet mee. Veel fouten en ongelukkige afrondingen waren debet aan het feit dat het “slechts” 24-13 werd, waardoor Rohda tot nu toe met het minst verschil in aantal doelpunten het veld verliet. 

Net na Sinterklaas, vrijdag 6 december werd alweer de vierde dartavond van het seizoen gespeeld. Waar we eigenlijk dachten dat het misschien minder druk zou zijn omdat sommigen misschien nog Sinterklaas gingen vieren, bleek al snel dat het erg druk ging worden. Twintig deelnemers stonden er op papier. Zelfs weer enkele nieuwe gezichten. Uiteindelijk bleek Stephan Groeneweg de sterkste darter te zijn deze avond. Gerard Reijm volgde op de tweede plek. Peter Nell wordt iedere avond beter en pakte nu de derde plaats.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Na de minieme overwinning op HKC uit Hardinxveld-Giessendam moest de selectie van KCC ditmaal aantreden tegen Avanti/Post Makelaardij uit Pijnacker. Avanti wil meedoen om de top en dus wederom een heuse topper. Bij een overwinning van het equipe van Wip en Van der Steen zou er zeer goede zaken gedaan kunnen worden in de top van de hoofdklasse A. Wederom moest KCC aantreden met een gehavende ploeg. Ruth Sprey begon wederom in de basis en ook Anouk Edens mocht haar debuut in de hoofdmacht maken. Beide dames zouden een cruciale rol gaan spelen in de wedstrijd.

Een topper lekker dichtbij huis, dus veel Capelse supporters op de tribune in sporthal De Viergang. De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Evertsen en Van Marsbergen. Het was een enorme opluchting nadat het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Evertsen klonk. Zowel de spelers als de supporters kon weer rustig adem halen. KCC heeft er weer een zenuwslopende slotfase van gemaakt, terwijl tot 10 minuten voor tijd er geen vuiltje aan de lucht was (14-20). KCC heeft blijkbaar een abonnement op spannende wedstrijden die pas aan het einde echt beslist worden. Na een krappe zege op Fiks en HKC, was de ruime zege op TOP (A) erg belangrijk. Nu weer tegen Avanti, was het onnodig spannend. Maar aan het einde van de wedstrijd konden er weer twee punten bijgeschreven worden. Acht uit vier is toch in de decembermaand een mooi cadeau om de competitie te starten.

Vrijdag 6 december is er weer een dartavond bij KCC. Misschien heb je van de Sint wel nieuwe pijlen gehad. Kom ze dan gelijk uitproberen.
We hebben het altijd erg gezellig en dat komt ook omdat we niet alleen het 501, wat je op TV ziet, spelen, maar meerdere verschillende spelletjes.

Meedoen kost slechts €2,50 en we hebben iedere avond prijsjes voor de top drie. Voor de echte fanatiekelingen houden we ook een seizoensscore bij.
We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en ingooien onder genot van een kopje koffie, of gelijk iets sterkers, kan vanaf 19:30 uur.

Tot vrijdag!

P.S. Noteer alvast de volgende dartavonden in je agenda.

Beste mensen,

Het eerste deel van het veldseizoen zit erop. Winnen en verliezen, het kwam allemaal aan de orde. Evenals lief en leed. Als bestuur denken we aan het feest van Rob Fase, 1e lid van verdienste van onze vereniging en herdenken we het verlies van Cor van der Waaij, 30 jaar trouwe supporter van KCC.

Als vereniging zijn we constant in beweging. Getuige ook de diverse vergaderingen.

Bestuurlijke activiteiten buiten de vereniging

De Breek-de- Week vergadering bij de korfbalvereniging Deetos

We hebben daar kennisgemaakt met Mark Tissink , verenigingsadviseur namens het KNKV. Zijn opdracht is het dichtbij brengen van onderwerpen en leermomenten van het KNKV en omgekeerd van verenigingen naar het KNKV toe.

De gezonde vereniging

Niet alleen een vette hap maar ook wat ' groen' op het bord of in het bakje. Als bestuur willen we graag een scan laten doen door deze organisatie. Tips en tops zijn dan ook gegarandeerd.

Bij de vereniging OZC hebben we met de verenigingsadviseur gesproken over herkenbaarheid van verenigingen en over hoe om te gaan met sponsornamen.

Het periodiek overleg met Sportief Capelle en de andere buitensport verenigingen.

Bestuurlijke activiteiten binnen de vereniging

Als bestuur hebben we inmiddels met de diverse commissies gesproken. We stelden hierbij 3 vragen:

 1. Hoe zijn de afgelopen weken gelopen, qua organisatie
 2. Hoe is de stand van zaken nu?
 3. Hoe zien jullie de vereniging over 5 jaar?

Uit de gesprekken is naar voren gekomen dat we hard moet blijven werken om alle taken vol te kunnen houden. Vrijwilligers komen en gaan, stoppen en pakken taken op, maar het moet wel in balans blijven. Op dit moment dreigt er een onbalans. Alle hens aan dek dus.

Dat communicatie en acceptatie van besluiten die je met elkaar maakt ertoe leiden dat een vereniging erop vooruitgaat.

Zoals gezegd 'onze' vereniging is in beweging en dat zien we ook terug in bijvoorbeeld:

 • de herziene barregels
 • het TC-beleid voor de komende 3 jaar.
 • gesprekken met E- en F-ouders. 
 • de organisatie rond de thuiswedstrijden
 • korfbal Winterfun in de kerstvakantie

Dat wij ons wensenlijstje ook aan de Sint hebben gegeven is duidelijk.

 • het opruimen van rommel in de hal door toeschouwers/spelers
 • renovatie van de hal
 • meer financiële ruimte om top- en breedtekorfbal verder te kunnen ondersteunen
 • ruimere bezetting van alle commissies
 • meer aanwas van leden

We starten dan ook maar om jullie allen, feestelijke dagen toe te wensen. Geniet van het moment als familie en met vrienden.

Vriendelijke groet,

Het bestuur

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het zaalseizoen is begonnen. De spelers, coaches, tegenpartij en alle andere betrokkenen zijn allemaal gebaat dat alle wedstrijden op tijd beginnen.

Daarnaast willen we de hal, de kleedkamers en ook de kantine graag netjes houden. Lees daarom zorgvuldig de instructies voor de zaalwachten, coaches, aanvoerders en publiek.

Dankzij een aparte wedstrijdplanning van het KNKV was het zaterdagavond 30 november 2019 pas voor het eerst dat de ploeg van Wip en Van der Steen zich kon laten zien in eigen huis. Na overwinningen tegen Fiks en TOP (A), kwam HKC op bezoek in sporthal Schenkel. HKC, de ploeg van John Spek en André Kuipers wordt getipt als medeconcurrent voor de bovenste plekken en met een waslijst aan ex-PKC spelers is het dan ook oppassen geblazen. HKC startte met maar liefst 7 ex-spelers van PKC in de basis.

Op vrijdag 29 november was het zo ver: het Sinterklaasfeest bij KCC! 34 kinderen en een handjevol ouders waren afgekomen op het feestgedruis in de kantine. Sommige kinderen met een gespannen gezicht, anderen vol energie rennend door de kantine. Omdat Sinterklaas een druk programma heeft, was het Sinterklaasfeest dit jaar rond etenstijd. Om met een gevulde buik aan het feest te beginnen, werd er eerst met elkaar genoten van een broodje knakworst.

Het zaalseizoen is weer begonnen en dat betekent dat we ook weer van start gaan met de businessclub voor onze sponsoren. Ook dit jaar mogen we daarbij weer gebruikmaken van de gastvrijheid van Claudia en Rob de Gelder van Bodytec Claudia en de Fitclub24. In hun mooie ruimte naast de hoofdingang van de sporthal worden de sponsoren tijdens thuiswedstrijden weer hartelijk ontvangen met een drankje aan de bar. Bestuur en sponsorcommissie willen Rob en Claudia graag bedanken voor hun gulle sponsorbijdrage. Je ziet de reclame-uitingen van Bodytec Claudia inmiddels terug o.a. in de zaal en de kantine.

Zaterdagavond 22 december 2018, de laatste KL-wedstrijd van het jaar 2018 tegen Blauw-Wit (A) Plaats van handelen Amsterdam. Het is een echte klassieker. 020 vs 010. Ook een avond met een optreden van Broederliefde. Niet de bekende muziekformatie, maar de clash tussen Christian en Stefan Dekkers. Wie zal deze onderlinge broerderstrijd winnen?  Beide heren mochten het niet 1 op 1 tegen elkaar opnemen, maar onze Dekkers kwam als winnaar uit de onderlinge strijd.

Het jaar 2018 is bijna ten einde en om in het ritme te blijven speelt de selectie op zaterdag 5 januari 2019 een oefenwedstrijd in Pijnacker tegen Avanti (P). Wie  herinnert de hoofdklassefinale tussen KCC/SO natural en Avanti (P) nog?

16:30 uur   Avanti (P) 2 - KCC/SO natural 2
18:00 uur   Avanti (P) 1 - KCC/SO natural 1

Sporthal de Viergang, Pijnacker

Na de dikke nederlaag tegen een weergaloos TOP/Solar Compleet vorige week kreeg KCC/SO natural zaterdag weer een topper op bezoek in sporthal Schenkel: PKC/SWKGroep.

KCC/SO natural B1 speelt een goed zaalseizoen in de Hoofdklasse. In de eerste ronde werd concurrent Die Haghe verslagen met 23-20 en daarna volgden alleen maar ruime overwinningen. Zo werd het 15-27 tegen Fortuna, 38-17 tegen Tempo, 13-23 tegen Avanti en vandaag werd het 34-12 tegen Sporting Delta. Bij die wedstrijd heeft Pauline van Brero foto's gemaakt die hier te vinden zijn.

De wedstrijd Korbis B1 - KCC/SO natural B2 op zaterdag 2 februari begint later (16:10 uur).

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural B2.

De KangoeroeKlup is een bewegingsvorm voor jonge kinderen met een knipoog naar het korfbal, ontwikkeld en ondersteund door de KNKV. Door het hele land bieden korfbalverenigingen dit aan voor de jongste kinderen. Samen met plezier bewegen staat voorop. De verschillende spellen stimuleren de motoriek en vaardigheden die van pas komen bij balsporten, zoals gooien, vangen en sprinten. Na de KangoeroeKlup stromen de kinderen door naar de F-teams, met competitiewedstrijdjes op zaterdag en één korfbaltraining in de week.

Is de KangoeroeKlup alleen voor korfballers?
Nee, zeker niet! Plezier in bewegen en het ontwikkelen van algemene motorische vaardigheden staat voorop. De KangoeroeKlup is een uitstekende activiteit voor kinderen die nog niet toe zijn aan een 'echte' competitiesport.

Wat zijn de kosten?
Het is mogelijk om 5 gratis proeftrainingen te volgen om te kijken of je het leuk vindt. Aanmelden hiervoor kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je lid wordt (13 euro per kwartaal) krijg je een Kangoeroe T-shirt cadeau. Nieuw! Sinds kort is het mogelijk om de strippenkaart te verlengen met een Korfbal Kids Pas. Met deze pas kun je 10x meedoen voor 10 euro. De pas is een half jaar geldig, dus je kunt zelf bepalen welke tijdstippen jou het beste uitkomen. Meer informatie tijdens de trainingen of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wanneer is de KangoeroeKlup?
De KangoeroeKlup is er elke woensdagmiddag en elke zaterdagochtend. In het zaalseizoen in Sporthal Schenkel, en tijdens het veldseizoen op de kunstgrasvelden van Sportpark Schenkel. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. 

Tijdens elke training kun je gratis komen kennismaken met de KangoeroeKlup. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of via Jopie Schippers, tel. 06  2922 7590. Kom je ook gezellig meedoen?

De eerstvolgende KangoeroeKlups op Sportpark Schenkel zijn op:

 • alle zaterdagen van 10:00 tot 11:00 uur
 • alle woensdagen van 17:00 tot 18:00 uur

KangoeroeKlup Logo

KangoeroeKlup Korfbalkist voor basisscholen

Daar is-ie dan: de gloednieuwe KangoeroeKlup Korfbalkist van KCC/CK Kozijnen. Klaar om op reis te gaan langs de Capelse basisscholen!

De KangoeroeKist is gemaakt voor de leerkrachten bewegingsonderwijs en is gevuld met allerlei spelmateriaal, zoals hoepels, kleine balletjes en puzzels. Verder zitten er duidelijke spelbladen in met uitleg over specifieke KangoeroeKlup spellen. Dit zijn spelletjes waar de basisvaardigheden mikken, rennen en springen centraal staan. Met de inhoud van de KangoeroeKlup-kist kunnen docenten bewegingsonderwijs zelf aan de slag in de gymles. 

In de kist zitten ook strippenkaarten om uit te delen aan de kinderen. Hiermee kunnen kinderen 5 keer gratis meedoen met de KangoeroeKlup van KCC/CK Kozijnen. We hopen met dit project nóg meer kinderen en leerkrachten enthousiast te maken voor de KangoeroeKlup en onze vereniging.

De KangoeroeKlup-kist zal elke paar maanden rouleren onder de Capelse basisscholen. De primeur is de komende maanden voor de Groen van Prinsterer-school. Ben je leerkracht of ouder, en is jouw school geïnteresseerd om mee te doen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of app met Jopie Schippers, tel. 06 2922 7590.

DSC 0196 klein

Zaterdag 15 december speelt weer een groot aantal KCC/SO natural teams thuis, een mooie korfbaldag met hopelijk veel momenten waarop we kunnen genieten. 

Op deze dag willen we samen met alle leden van KCC/SO natural en natuurlijk eigenlijk met alle korfballiefhebbers proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de HIGH FIVE FOUNDATION. Deze foundation is er voor kinderen van 4 t/m 16 jaar van wie de ouders zijn aangesloten bij de voedselbank.

Uitnodiging en agenda
voor de Algemene Ledenvergadering van
Korfbal Combinatie Capelle

Het Bestuur nodigt voor deze vergadering uit:
alle leden en/of hun wettelijke vertegenwoordigers en alle begunstigers. Alle leden die op 1 december 2018 de leeftijd van 15 jaar hebben bereikt hebben stemrecht.

De Cashback World Korfbal League zal voor de ploeg van Wolsink en Van der Steen week op week een kwestie zijn van overleven. In de komende weken, zo aan het einde van 2018, zal de top van Nederland de tegenstander zijn en dan is het hopen dat er wellicht een wonder geschiedt in de donkere dagen. Na de nederlaag thuis tegen LDODK/Rinsma Modeplein was het in Sassenheim TOP/SolarCompleet, de landskampioen, die bestreden moest worden. Een onmogelijke opgave, of de thuisploeg moet een slechte dag hebben. Met de jarenlange ervaring, liet TOP/SolarCompleet zien, dat het tot de absolute top behoort. KCC/SO natural kon in de eerste 5 minuten mee in de wedstrijd. Hierna was het direct over en moest het een grote nederlaag incasseren.

Ondanks het koude natte weer wisten toch weer 14 deelnemers het clubhuis van KCC/SO natural te vinden. Onder de deelnemers weer twee nieuwe gezichten en daarnaast ook weer twee oude bekenden die al eerder bij KCC hebben gedart. Van de nieuwelingen wist Thom van der Wijngaard bij zijn debuut de derde plek te veroveren. Op plek twee zagen we Gerard Reijm terug en Stephan Groeneweg wint ook deze vierde avond.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Het dartseizoen loopt van september tot juni, maar vrijdag 7 december is in ieder geval de laatste dartavond van 2018 bij KCC/SO natural.

Darten bij KCC/SO natural draait vooral om gezelligheid. We doen verschillende dartspelletjes. Wel houden we scores bij zodat we de beste drie darters van de avond een prijsje kunnen geven. De scores laten we ook meetellen in ons jaarklassement.

Maar zomaar een keer een losse avond meedoen kan natuurlijk ook!
Inschrijven kan vanaf 19:30 uur. Meedoen kost maar €2,50.

Tot vrijdag!

"O kom maar eens kijken" wat je bij de Pietentraining kon beleven voor de kinderen van 3 t/m 8 jaar.

Heel veel Pietjes waren druk bezig met de training om alle kunstjes te leren om Sinterklaas te kunnen helpen bij het rond brengen van de pakjes. Ze moesten leren klimmen, klauteren, pakjes in de schoorsteen gooien en nog veel meer.

Op zaterdag 22 december spelen KCC/SO natural 1 en 2 de uitwedstrijd tegen het Blauw-Wit van Christian Dekkers in Amsterdam.

KCC/SO natural speelde zaterdag tegen LDODK/Rinsma Modeplein. Een geduchte tegenstander, die echter nog niet in grootse vorm stak. Dus hoopten de zwart-witten stiekem op een stuntje. Een stuntje zat er niet in. In de komende ronden wachten de grote ploegen als TOP/SolarCompleet en PKC/SWKGroep, dus hopelijk worden er in de decembermaand wellicht toch nog wel surprises uitgepakt.

Buiten kou en natte sneeuw, binnen was het gelukkig warm en gezellig. De laatste dartavond van 2017 speelden we toch weer met vijftien darters. Bij het opmaken van de eindscore bleek Paul Oschner de meeste punten te hebben vergaard.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

2017 is bijna voorbij. Een memorabel jaar waarin geschiedenis werd geschreven. Viermaal bleek scheepsrecht en dus vertegenwoordigt KCC/SO natural nu regio Rotterdam in de Korfbal League. Ook de jeugdteams schreven weer verschillende successen met als hoogtepunt de derde plaats van KCC/SO natural C1 op het Nederlands Kampioenschap in het verre Roden. Daarnaast werden er op andere gebieden vele successen geboekt. Wat dacht je van in de ledenwerf, vanuit de sponsorcommissie, vanuit de livestreamcommissie. 2018 wordt een jaar van het doorzetten van deze resultaten, maar dat kan niet zonder terug te kijken naar de momenten van dit jaar. Daarom: Veel plezier met het lezen van het Jaaroverzicht 2017. 

De korfballers zijn al klaar voor dit jaar, maar de darters hebben nog één avond te gaan. Vrijdagavond 29 december is het clubhuis weer open en gaan we een pijltje gooien.

Ook deze avond telt mee voor onze eigen dartcompetitie, maar we hebben ook weer drie avondprijsjes. Maar de meesten doen gewoon mee voor de gezelligheid.
Kom de sfeer ook proeven. We beginnen om 20:00 uur en je kunt vanaf 19:30 uur al inschrijven en warm gooien. Meedoen kost maar €2,50.

Noteer ook alvast de dartavonden van 2018 in je agenda.

Tijdens de kerstvakantie is er een aangepast trainingsschema.

In de eerste week (december) wordt er geheel niet getraind.
De tweede week (januari) geldt onderstaand schema.

Van woensdag 27 t/m zaterdag 30 december spelen het RTC team onder 15, Zuid-West <17 en Zuid-West <19 de Korfbal Challenge in de Topsporthal in Rotterdam. Het RTC team <13 speelt op dinsdag 2 januari 2018 het eindejaarstoernooi bij DeetosSnel. Als je een dagje vrij hebt, dus een ideale mogelijkheid om de geselecteerde talentvolle KCC-jeugd aan het werk te zien. 

Zaterdagavond speelde KCC/SO natural thuis in Sporthal Schenkel tegen LDODK/Rinsma Modeplein. De Friezen worden elk jaar beter, speelden vorig jaar de play-offs en hopen dit jaar op meer. Voorlopig staan de Friezen nog 'gewoon' achter de traditionele top twee: TOP/SolarCompleet en PKC/SWKGroep. Na de eerste helft, waarin LDODK het KCC/SO natural erg moeilijk maakte, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 19-22 nederlaag.

Morgen is het zover… de laatste speelronden van dit jaar. En wat is er niet mooier dan een mooi affiche nl KCC/SO natural 1- LDODK/Rinsma Fashion 1. Dus pakken we uit met het foute kerstfeest.

De Jeu de Boulers van KCC/SO natural lopen er weer puik bij. Met mooie blauwe clubshirts, voorzien van het nieuwe clublogo, dragen zij KCC/SO natural uit bij de toernooien in de regio. Met dank aan kledingleverancier Macron, die hen een mooie deal kon aanbieden.

 

KCC/SO natural D1 en het 1e zouden eigenlijk 11 december de uitwedstrijd spelen tegen Vriendenschaar (H) in sporthal de Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam. Een weerzien met oude bekenden Nolan den Boer en Patrick Bezemer. Door het slechte weer werd deze wedstrijd echter afgelast.

De bekerwedstrijden zijn opnieuw vastgesteld op maandag 8 januari 2018. De D1 start om 19:00 uur en het 1e is aansluitend om 20:15 uur.

Wij zijn erbij! Jullie toch ook?!

Komende zaterdag speelt de selectie van KCC/SO natural een thuiswedstrijd tegen LDODK/Rinsma Modeplein. De huis DJ heeft andere verplichtingen en is helaas niet aanwezig. We zijn dus met spoed op zoek naar een vervanger.

Zaterdag 16 december 2017 was de volgende halte, sporthal de Korf in Sassenheim waar gewonnen moest worden van TOP/SolarCompleet, een ploeg die al jaren lang bovenin meedraait in de Korfbal League. Een lastige opgave dus voor het equipe van Vloten en Verberk, maar net zoals tegen KZ/Hiltex heeft KCC/SO natural wederom bewezen goed mee te kunnen in de Korfbal League. Ook in Sassenheim kon de ploeg lang mee maar de ervaring heeft toch weer de doorslag gegeven en verliest KCC/SO natural met opgeheven hoofd.

Wat je al niet vindt cq wat er al niet achtergelaten wordt. We verbazen ons elke keer weer van de hoeveelheid spullen die achtergelaten wordt en ook vanwege het feit dat deze spullen blijkbaar niet gemist worden, terwijl sommige toch van behoorlijke kwaliteit zijn.

De wedstrijd Merwede/Multiplaat A1 - KCC/SO natural A2 op zaterdag 20 januari 2018 start later.
De wedstrijd wordt nu gespeeld om 17:10 uur (i.p.v. 16:00 uur).

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural A2.

Om 2017 bij KCC op een gezellige manier met elkaar af te sluiten, zal er de 23e van december een Fout Kerstfeest worden georganiseerd en daar wil iedereen natuurlijk bij zijn! Het beloofd een gezellige avond te worden met een lekkere maaltijd, sfeervolle aankleding van de kantine en natuurlijk veel foute kerstmuziek. Trek je meest foute kerstkleding uit de kast en kom ook! Foute kerstkleding wordt beloond, want er valt zelfs een prijs te verdienen!

Toen we binnenkwamen hingen alle dartborden al. Gerard Reijm had er blijkbaar zin in. Dat bleek ook na afloop want Gerard won alle spelletjes en eindigde zodoende op de eerste plaats. 

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

De wedstrijd KCC/SO natural F3 - Nieuwerkerk F7 - die op za. 16 december gepland stond - wordt nu gespeeld op wo. 13 december om 16:45 uur. in Oostgaarde.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural F3.

De wedstrijd Avanti (P) 12 - KCC/SO natural 9 die eerder niet doorging wordt nu gespeeld op zaterdag 3 maart 2018 om 16:45 uur in Sporthal de Viergang.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural 9.

Op woensdag 3 januari 2018 (laatste week kerstvakantie) organiseert KCC/SO natural weer een Korfbal WinterFUN voor basisschoolleerlingen in Sporthal Schenkel. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 uit Capelle aaan den IJssel of Rotterdam-Oost zijn van harte welkom! Het wordt een sportieve vakantieactiviteit met veel leuke spelletjes met een knipoog naar het korfbal. Deze leuke middag duurt van 14:00 tot 16.30 uur en zal afgesloten worden met het eten van pannenkoeken of een broodje knakworst in onze kantine.

In veel teamapps is al overleg geweest en onderling besloten niet te gaan trainen.

Het bestuur vindt het, gezien de weersomstandigheden, onverantwoord van leden te vragen om te komen trainen en adviseert thuis te blijven.

Update:  

Vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden is de bekerwedstrijd maandag 11 december afgelast. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

De wedstrijden in de Zuid Holland Korfbal Cup zijn gespeeld en zowel KCC/SO natural 1 als de D1 zijn weer een ronde verder gekomen. De D1 won nipt van poulegenoot Korbis D1 met 7-8 en KCC/SO natural 1 ging op bezoek bij de oude club van Adriënne van Ofwegen, te weten Korbis uit Waddinxveen. Met een 20-10 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. De wedstrijd eindigde in een 12-42 overwinning.

Sinterklaas is nog maar net het land uit, maar KCC/SO natural beleefde zaterdagavond weer als vanouds een heerlijk avondje. Het publiek werd getrakteerd op een wervelende korfbalwedstrijd, waarbij de thuisploeg de gehele wedstrijd dicteerde en waar Dekkers weer “on fire” was met zijn 12! doelpunten. KZ/Hiltex had in haar voorbeschouwing al aangegeven dat het in Capelle een niet zo simpele strijd zou gaan worden en dat werd het ook. Er werd ook kennis gemaakt met een nieuwe Zaanse manier van wisselen. Uiteindelijk had KCC/SO natural een makkelijk avondje in de Korfbal League.

Morgen weer een mooi korfbalprogramma met als knaller natuurlijk de wedstrijden van onze selectie tegen Koog Zaandijk. Hopelijk worden het spannende wedstrijden waarbij KCC/SO natural aan het langste eind zal trekken. Maar spannend wordt het ook weer voor de barcommissie. Spannend omdat je nooit weet hoe druk het wordt en wat er allemaal weer geconsumeerd gaat worden.

Vrijdag 8 december spelen we alweer de vierde dartavond van dit seizoen. Het is altijd erg gezellig en je dartskills zijn van ondergeschikt belang.

Kom dus ook en doe gezellig mee! Meedoen kost maar €2,50 waarvan we leuke avondprijsjes kopen.

We beginnen om 20:00 uur en inschrijven, koffie drinken en ingooien kan al vanaf 19:30 uur.

Noteer alvast de overige dartavonden in je agenda.

Afgelopen vrijdag vierde de Sint met zijn Pieten zijn verjaardag bij KCC/SO natural. Bijna alle kinderen uit de E t/m de Kangoeroes waren aanwezig om het samen met de Sint te vieren. Er werden Pieten mutsen gemaakt, taaitaaipoppen en stoelen versierd, estafette gespeeld en ook werd er een Pietendans voor de Sint ingestudeerd!

Na 3 wedstrijden zonder zege pakte de ploeg van Thom Brandse, Remon Brands en Rob Fase eindelijk een overwinning. Monique Schneider was aanwezig bij de wedstrijd en schreef een mooi verslag.
 
Afgelopen zaterdag speelde KCC/SO natural C1 tegen Maassluis C1, en dat was voor een aantal KCC'ers een ontmoeting tegen RTC-teamgenoten, en voor Lotte Larooij bovendien een weerzien met haar oud-ploeggenoten. Op het veld troffen deze twee ploegen elkaar ook al. Toen trok het KCC/SO natural van Remon Brands, Thom Brandse en Rob Fase na een spannende wedstrijd aan het langste eind.

In speelronde 4 een belangrijke 4-puntenwedstrijd voor KCC/SO natural in Delft tegen Fortuna/Delta Logistiek. Het was een weerzien met de kleine grote man van KCC/SO natural, Nik van der Steen, die overigens niet in de basis startte. Met pakjesavond voor de deur was het een wedstrijd van “aanhaken of (tijdelijk) afhaken”. Beide ploegen met 2 punten onderin de kelder van de Korfbal League. Er werden dus geen cadeautjes uitgedeeld, maar het slot van het liedje is dat KCC/SO natural niet bij machte was om te winnen in Delft. De felheid en afronding was onvoldoende in deze wedstrijd.

Er worden in Capelle aan den IJssel op dit moment heel veel fietsen gestolen en ook sportpark Schenkel is nu doelwit.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Sinterklaas staat bijna voor de deur maar het is de vraag of de KCC-teams de punten cadeau krijgen komend weekend. We mogen ons in ieder geval weer opmaken voor een mooi weekend, met onder andere de tweede uitwedstrijd voor KCC/SO natural 1 en een wederzien met Nik van der Steen, en veel uitwedstrijden voor de jeugdteams.

Het jaar 2016 is weer aan ons voorbijgevlogen en we mogen bijna aan de oliebollen of appelbeignets. Een wisselvallig jaar, met mooie en wat minder mooie gebeurtenissen. In dit jaaroverzicht blikken wij niet alleen terug op memorabele wedstrijden en wedstrijden die we snel willen vergeten, maar ook op andere dingen als activiteiten en meer. Veel leesplezier!

Dinsdag 27 en woensdag 28 december speelden de districtteams onder 17 jaar de Talenten Challenge in de Topsporthal in Rotterdam. Na afloop werd het Nederlands team onder 17 jaar bekend gemaakt door bondscoach Barry Schep. Als vereniging zijn wij uitermate trots dat twee van onze jeugdtalenten Annick van der Kooij en Timo van Dieren hiervoor geselecteerd zijn.

KCC/SO natural kent al een trouwe groep darters. Ben je nog niet eerder geweest? Ook dan ben je welkom. Misschien ben je aangestoken door de prestaties van de Nederlandse darters op het PDC toernooi in Londen. Nu, dat niveau halen we bij KCC/SO natural niet, maar het is altijd reuze gezellig.

Vrijdagavond 30 december spelen we weer. Dus als je dit jaar nog een keer wil darten, dan kan dat nog.

Het clubhuis is geopend vanaf 19:30 uur. We beginnen om 20:00 uur. Meedoen kost €2,50 en iedere avond zijn er drie prijsjes te verdienen.

De Korfbal Challenge 2016 staat weer voor de deur. Van dinsdag 27 t/m vrijdag 30 december worden er in de Topsporthal in Rotterdam iedere avond twee topkorfbalwedstrijden gespeeld. Ook overdag zijn er veel evenementen voor de hele familie, dus heb je wat tijd vrij deze dagen, kom dan naar de Topsporthal. Kijk hier voor alle informatie over het programma en tickets.

Dinsdag 20 december 2016 speelde zowel de D1 als het 1e in de Lier tussen de kassen tegen Valto in de Zuid Holland Korfbal Cup. KCC/SO natural D1 wist na een moeizame 1e helft waarbij in het begin de doelpunten niet makkelijk vielen toch te gaan rusten met een 2-5 voorsprong. In de 2e helft werd de nul lang volgehouden, maar de eindstand kwam op 4-14 en de D1 gaat weer in de koker mee naar de kwartfinale. Na de wedstrijd van de D1 speelde het 1e.

De laatste ronde van het jaar zit erop. Tijd dus voor een spiksplinternieuwe nabeschouwing, waar we terugblikken op de laatste speelronde en kijken hoe de teams van KCC/SO natural ervoor staan. Lekker extra lang, dus veel leesvoer voor in de feestdagen!

Ben je op zoek naar kerstkadootjes? Genoeg keuze bij Bol.com.
Bestel via onderstaande banner en KCC/SO natural krijgt een percentage van iedere bestelling.

Door de onnodige nederlaag in Arnemuiden tegen TOP vorige week, namen de Zeeuwen de koppositie over van KCC/SO natural. KCC/SO natural speelde zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen achtervolger DeetosSnel en moest dus winnen om TOP in het vizier te houden. Dat lukte, maar KCC/SO natural maakte het nog onnodig spannend: 23-24.

Met een nieuwe speelronde voor de deur is het weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing, waar we zoals gewoonlijk vooruitblikken op een hoop interessante wedstrijden. Liefst vier KCC/SO natural teams zijn morgen aan de Vorrinklaan te vinden: KCC/SO natural 1, 2, A1 en B1 spelen daar allemaal tegen DeetosSnel. Daarover later meer.

Een productieve dag voor KCC/SO natural. Dat kunnen we wel concluderen na 16 gewonnen wedstrijden, slechts 5 nederlagen en een gelijkspel. En daar kan ook nog een mogelijke overwinning van KCC/SO natural 5 bijkomen. Zij stonden met 12-11 voor tegen PKC/SWKGroep 6. Met die tussenstand werd de wedstrijd gestaakt. Wordt vervolgd dus..

KCC/SO natural reisde zaterdag 10 december 2016 af naar Arnemuiden voor de topper tegen TOP (A). Met één punt voorsprong op achtervolger TOP konden de zwart-witten een mooie slag slaan en de koppositie nog verder verstevigen. Hoewel het daar de eerste helft totaal niet naar uitzag, werd er uiteindelijk onnodig verloren met 21-23.

Het is vrijdag, dus tijd voor een nieuwe voorbeschouwing! We beginnen met KCC/SO natural D1, want zij spelen dit weekend niet. Sterker nog, zij kwamen afgelopen dinsdag 6 december al in actie tegen Groen Geel D1. In Wormer werd met 8-11 van de concurrent te worden. Een prima resultaat voor de ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange, dat momenteel tweede staat in de D-junioren Hoofdklasse. Nu lekker achteruit leunen en kijken wat de concurrentie morgen doet. 

Een aantal leden van de Jeu de Boules is zelf al lid geworden van de Club van 50. Daarnaast heeft een aantal Jeu de Boules leden de handen ineen geslagen en zijn onder de naam "Vele leden van Jeu de Boules" ook twee keer lid geworden van de Club van 50. Daarmee dragen ze met een jaarlijk bedrag van 2 x € 50 ook bij aan de doelen van onze club.

Meer info over de Club van 50 vind je hier.

Sinds halverwege 2016 hebben we al 30 nieuwe leden voor de Club van 50 van KCC/SO natural kunnen inschrijven die jaarlijks € 50 doneren voor HUN club. We zitten nu al op 72 leden en dat betekent dus dat we ieder jaar € 3.600 beschikbaar hebben voor doelen binnen onze club en de clubavond van de Club van 50. 

Om half acht was het clubhuis al open gegooid door Ria Reijm. Zij moest helaas even later weg, maar dat werd prima opgevangen door Daphne. Barbezetting rond, nu de deelnemers nog. Ook die konden we snel noteren en uiteindelijk hadden we weer 17 namen op papier staan. Stephan Groeneweg begon de avond slecht, maar won daarna de drie andere spellen en werd dus ook eindwinnaar van deze avond.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Op verzoek van het vijfde zou ik een gedicht moeten schrijven, maar de woorden tequila, 2 flessen wijn en 2 bananen rijmen niet zo lekker. Het waren volgens teamgenoten van Nick Fase de ingrediënten voor zijn voorbereiding op de wedstrijd tegen KCR 5. Die ingrediënten leidden tot succes, want uiteindelijk zou hij in die wedstrijd liefst 12 keer scoren. Mede door zijn bijdrage won KCC/SO natural 5 met 21-26 van KCR 5. Een uitstekend resultaat, waardoor het vijfde stijgt naar de vierde plaats. 

Aangezien KCC/SO natural (de koploper in de Hoofdklasse) zaterdag tegen de nummer laatst (Oranje Wit) speelde verwachtte het publiek een eenvoudige overwinning. Waar je dan voor moet waken is onderschatting, maar zaterdag was daar geen sprake van. Zonder goed te spelen liet KCC/SO natural zien dit seizoen een maatje te groot te zijn voor de ploeg uit Dordrecht. Na 50 minuten stond er dan ook een 30-18 eindstand op het scorebord, maar als het vizier echt op scherp had gestaan was een veel grotere uitslag mogelijk geweest.

Soms, wanneer men alles binnen een korte tijdsperiode plant, gaat niet alles zoals verwacht. Gelukkig liep alles uiteindelijk nog goed en kunt u genieten van een nieuwe (verlate) voorbeschouwing. 25 teams komen in actie, waarvan er 16 uit spelen en 9 thuis.

In week 51 en 52 (maandag 19 december 2016 tot en met vrijdag 30 december) wordt er niet getraind.
Dit geldt voor alle teams van KCC/SO natural en alle hallen.

Beste mannen van C t/m Senioren,

Op vrijdagavond 29 januari organiseert de aKCCie voor jullie een nieuwe activiteit. Ben jij naast een korfballiefhebber ook een echte voetballiefhebber en vind je het leuk om te gamen, dan is deze activiteit voor jou bedoeld. De activiteit staat namelijk helemaal in het teken van FIFA en is alleen bedoeld voor de mannen van C t/m Senioren. In koppels zal er gestreden worden voor de FIFA titel van 2016. Vanuit de poule-fase kunnen jullie doorstromen naar de kwartfinale, door naar de halve finale, je van daaruit plaatsen voor de finale en in die finale uiteindelijk de hoofdprijs pakken. Voor het winnend koppel ligt er namelijk een cheque van €50,- klaar. Een mooie reden om mee te doen toch?!

J E U d e B O U L E Sdinsdag 22 december 2015week 52  
StandScoreSpelers PuntenScoreVoorTegenWed-
strijden
VoorTegenVoorTegen1e:2e:
1 31 Rob Stoutjesdijk 2 20 26 6 2 13 0 13 6 1 1
2 30 Jan Beerewout 2 19 26 7 2 13 6 13 1 1 1
3 29 Len Bijkerk 2 18 26 8 2 13 7 13 1 1 1
4 28 Lia Haan de 2 12 26 14 2 13 9 13 5 1 1
5 27 Ans Visser 2 11 26 15 2 13 9 13 6 1 1
6 26 Leo Simonis 1 13 13 0 1 13 0     1 0
7 25 Berta Robbertsen 1 11 13 2 1     13 2 0 1
8 23,5 Emmy Pijnaker 1 8 13 5 1     13 5 0 1
9 23,5 Hans Slottje 1 8 13 5 1 13 5     1 0
10 22 Gerard Lindenhof 1 7 13 6 1     13 6 0 1
11 21 Theo Legierse 1 6 13 7 1 13 7     1 0
12 19 Ben Lit van 1 4 13 9 1 13 9     1 0
13 19 Greetje Persoon 1 4 23 19 2 13 6 10 13 1 0
14 19 Joke Klapwijk 1 4 19 15 2 6 13 13 2 0 1
15 16,5 Hanny Kooy van 1 3 18 15 2 5 13 13 2 0 1
16 16,5 Lies Termoshuizen 1 3 18 15 2 5 13 13 2 0 1
17 14,5 Corrie Beuckens 1 -3 19 22 2 13 9 6 13 1 0
18 14,5 Marianne Kok 1 -3 15 18 2 13 5 2 13 1 0
19 12,5 Ben Schneijderberg 1 -4 19 23 2 6 13 13 10 0 1
20 12,5 Nies Beerewout 1 -4 14 18 2 13 5 1 13 1 0
21 11 Ria Groot de 1 -10 13 23 2 0 13 13 10 0 1
22 10 Ben Verheijen 0 -6 7 13 1 7 13     0 0
23 8 Frans Erkens 0 -7 6 13 1     6 13 0 0
24 8 Kees Gerrese 0 -7 6 13 1     6 13 0 0
25 8 Koos Persoon 0 -7 19 26 2 9 13 10 13 0 0
26 5 Bert Meijer 0 -15 11 26 2 9 13 2 13 0 0
27 5 Joke Tom 0 -15 11 26 2 9 13 2 13 0 0
28 5 Rick Erkens 0 -15 11 26 2 9 13 2 13 0 0
29 3 Ton Visser 0 -16 10 26 2 5 13 5 13 0 0
30 2 Conne Nevens 0 -18 8 26 2 7 13 1 13 0 0
31 1 Kooy van 0 -21 5 26 2 0 13 5 13 0 0
496 496     26 0 473 473 52 246 246 227 227 13 13

Het vorige weekend was KCC/SO natural al tot koploper gekroond na het onverwachte verlies van Nic./Alfa-College.nl 2 tegen OVVO 2 wat trouwens ook een geduchte kandidaat is voor het kampioenschap. Afgelopen weekend moesten de punten in Capelle aan den IJssel blijven om deze status te behouden en daarmee het herfstkampioenschap binnen te halen.

Zaterdag speelde KCC/SO natural de laatste competitiewedstrijd dit jaar en bij een overwinning op het bezoekende SCO was afhankelijk van de andere uitslagen ook de mede koppositie mogelijk. In een wedstrijd die 50 minuten spannend was en waar de voorsprong op en neer golfde, verloor KCC/SO natural uiteindelijk met 28-30 van SCO en moet dus in de achtervolging.

Tussenstand klaverjassen seizoen 2015/2016
 
Deelnemers11-sep09-okt13-nov18-dec15-jan12-feb11-mrt08-aprTOTAAL
1
Ada Dommershuijsen
5379
4788
4579
4812
 
 
 
 
19558
2
Elly Stubbe
5205
5341
4113
4428
 
 
 
 
19087
3
Kees Dommershuijsen
5221
4807
4423
4311
 
 
 
 
18762
4
John van de Donck
4970
4429
4711
4596
 
 
 
 
18706
5
Bert Meijer
4182
5253
4410
4207
 
 
 
 
18052
6
Nel Meijer
4198
4183
4567
4718
 
 
 
 
17666
7
Jaap Kroep
3336
3732
5132
5013
 
 
 
 
17213
8
Thijs de Korte
4145
4156
4791
3927
 
 
 
 
17019
9
Nies Beerewout
3343
3720
3320
4436
 
 
 
 
14819
10
Frits Knoppert
5239
4413
 
4486
 
 
 
 
14138
11
Ria de Groot
 
4994
5103
4004
 
 
 
 
14101
12
Jeanne Veen
4760
4289
 
5019
 
 
 
 
14068
13
Jan Beerewout
4799
 
4433
4692
 
 
 
 
13924
14
Koen de Groot
 
4838
4316
4490
 
 
 
 
13644
15
Gé van Kooy
4123
 
4556
4641
 
 
 
 
13320
16
Co van Rheenen
4634
4096
 
4515
 
 
 
 
13245
17
Hanny van Kooy
4849
 
4063
4316
 
 
 
 
13228
18
Arie Nobel
3944
 
4639
4279
 
 
 
 
12862
19
Len Bijkerk
3765
3827
 
4615
 
 
 
 
12207
20
Henri Smit
 
6297
4349
 
 
 
 
 
10646
21
Ton Visser
 
6029
 
4541
 
 
 
 
10570
22
Ans Visser
 
4713
 
4629
 
 
 
 
9342
23
Anneke Beekman
 
4116
 
5021
 
 
 
 
9137
24
An Dijkstra
 
3863
 
4637
 
 
 
 
8500
25
Rinus Bos
 
 
4746
 
 
 
 
 
4746
26
Annie Schep
 
 
4648
 
 
 
 
 
4648
27
Gerard Lindenhof
 
 
 
4154
 
 
 
 
4154

In de kerstvakantie (maandag 21 december t/m zondag 3 januari) is er geen trainen.

We beginnen weer met de trainingen op maandag 4 januari 2016!

Namens de Jeugd- en Senioren TC wens ik iedereen een goed maar vooral gezond 2016 toe.
 
Theo van Os

Het regende al de hele dag en voor sommigen is dat een reden om niet naar het clubhuis te komen om te darten. Het tegendeel bleek echter; het was met 22 deelnemers weer lekker druk. We konden zelfs weer 5 debutanten noteren. Terwijl de kantine in kerstsferen werd gebracht, won Stephan Groeneweg bijna alle spellen en daarmee won hij de vierde dartavond op rij.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Als je nog op zoek bent naar kerstcadeautjes, denk dan eens aan onze partners.

Als je besteld via onderstaande banner, krijgt de vereniging een leuk percentage en het kost jou niks meer!

Nieuwe dartpijlen gekregen van Sinterklaas? Kom ze dan vrijdag 11 september uitproberen. Natuurlijk ben je ook met oud materiaal welkom. Zelfs als je geen eigen dartpijlen hebt, ben je welkom; we hebben altijd een paar setjes te leen.

We beginnen om 20:00 uur. Aanschuiven voor een kopje koffie en ingooien kan vanaf 19:30 uur. Meedoen kost €2,50 en ook deze avond zijn er weer drie prijsjes te verdienen.
Maar we spelen vooral voor de gezelligheid.

Noteer ook alvast de volgende avonden in je agenda.

Ook de avond voor de A-teams is druk bezocht. Na de introductie van Ton Sprangers zijn de codes uitgereikt. Voor de afwezigen op deze avond zijn de codes meegegeven aan teamleden. Heb jij nog geen code en had je die wel verwacht? Neem dan contact met ons op via het onderstaande emailadres.

Maandagavond speelde KCC/SO natural voor de Zuid Holland Korfbal Cup tegen HKV/Ons Eibernest in Den Haag. Opvallende loting want 5 dagen na deze confrontatie staat wederom een editie van deze wedstrijd op het programma, namelijk de competitie. Was het HKV/Ons Eibernest die uit voorzorg met een combinatie van 1 en 2 speelden om een aantal spelers rust te geven voor komende zaterdag? KCC/SO natural speelde gewoon met de basis acht.

Rosanne Visscher en Sanne Broeksma zijn per heden gestopt bij de selectie van KCC/SO natural.

Uitnodiging en agenda voor de Algemene Ledenvergadering van KCC/SO natural

Het Bestuur nodigt voor deze vergadering uit:
alle leden en/of hun wettelijke vertegenwoordigers en alle begunstigers. Alle leden die op 1 december 2015 de leeftijd van 15 jaar hebben bereikt hebben stemrecht.

Komende woensdag 9 december is er in verband met een scholenmarkt geen trainen in de Schenkelhal. De trainingen in deze hal komen die dag dan ook te vervallen.

U had het waarschijnlijk niet meer verwacht - en ik heb er even over nagedacht.
Omdat ik KCC 2 ongeslagen bovenaan zag prijken - wilde Sint ook eens naar een van hun wedstrijden kijken.
Vrijdag had ik nog een vrachtwagen gehuurd - en was nu dus toch in de buurt.
Twee ploegen die strijden om de eerste plek - dat moest ik zien dat is toch niet zo gek.
NIC-studenten uit het verre Noorden - tegen KCC uit Capelle aan de IJsselboorden.

Beste Jeugdspelers van KCC/Delta Logistiek (en hun ouders/verzorgers),

Vanaf deze plek willen we als kampcommissie iedereen alvast een hele goede jaarwisseling wensen en een goed en gezond 2015.

De afgelopen weken was het een beetje stil aan het kampfront, maar dat betekent niet dat we niet gaan. Sterker nog, we hebben een heel erg leuk kamphuis gevonden in Loon op Zand. Dit jaar gaan we naar De Mussenberg!

Op 14 maart is er een toernooi voor de G in de Schenkel hal tussen 12.00-15.30 uur.
Er zijn zeven wedstrijden van 25 minuten en we hebben voor twee wedstrijden nog een scheidsrechter nodig.
Zie het schema van de wedstrijden hieronder.

Ook in de periode januari - maart 2015 (2e helft zaalseizoen) zijn de S- en A-teams ingedeeld om thuiswedstrijden te fluiten. Dit zoals aangegeven in het Beleidsplan Scheidsrechters.
Het is de bedoeling dat de teams zelf iemand uit hun team afvaardigen om de wedstrijd te fluiten.
Natuurlijk heeft de vereniging ook liever een vaste groep scheidsrechters die alle wedstrijden fluiten, maar zolang zich daar niet voldoende mensen voor aanmelden zullen teams worden blijven ingedeeld.

In de kwartfinale voor de Zuid-Holland Korfbal Cup is KCC/Delta Logistiek 1 gekoppeld aan WION 1.

Deze wedstrijd zal gespeeld worden in week 3 van 2015. Hou de site in de gaten voor de details.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 10). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nr. Deelnemer Totaal 12-09 10-10 14-11 19-12 16-01 30-01 27-02 27-03 24-04 22-05 19-06
1 Stefan Dekkers 49 14 15 12 8              
2 Wesley Gordeau 47 15 - 16 16              
3 Martin van Dieren 40.5 11.5 8 7 14              
4 Gerard Reijm 40 13 - 14 13              
5 Gert Jan van Dieren 39.5 11.5 12 6 10              
6 Peter van Dieren 33 9 13 9 2              
7 Daphne Reijm 28 7 7 5 9              
8 Stephan Mosheuvel 27 2 10 11 4              
9 Marcel van Vliet 25 - - 13 12              
10 David Ruijtenberg 22 - 16 - 6              
11 Christian Dekkers 20 10 - 10 -              
12 Jan Leeuwenstein 19 8 - 4 7              
13 Willem Knoops 16 16 - - -              
14 Joost Schellaars 16 - 14 2 -              
15 Fred van Erkel 15 - - - 15              
16 Marcel den Ouden 15 - - 15 -              
17 Michael Wolvers 15 - 11 3 1              
18 Peter Nieuwelink 14 1 9 1 3              
19 Bob Vermeulen 11 - - - 11              
20 Roy Leeuwenstein 11 3 - 8 -              
21 Gert Kroon 8 1 6 1 -              
22 Marvin Knoops 6 6 - - -              
23 Marcel van der Graaf 5 - - - 5              
24 Ricardo Knoops 5 5 - - -              
25 Olaf Ullersma 4 4 - - -              
26 Cornel van Dieren 1 1 - - -              
27 Jan de Bel 1 - - 1 -              

 

Terwijl op televisie te zien is dat de top van de wereld om grote prijzen strijdt, wordt er ook bij KCC/Delta Logistiek gedart. Om veel kleinere prijsjes, maar vooral voor de gezelligheid. Op de vrijdag voor kerst wisten weer 16 deelnemers heb clubhuis op sportpark Schenkel te vinden. Net als in november, ging de eindoverwinning naar Wesley Gordeau.

Beste KCC-ers,
 
We beleven weer een prachtig seizoen en zowel sportief als recreatief is er weer veel te beleven bij onze mooie club. Het eerste is koploper en ligt op koers voor de play-offs. Als we die halen mag je dat als echte KCC-er zeker niet missen.

Zaterdag 20 december 2014 mochten we alle nieuwe leden en de ouders van de nieuwe leden hartelijk welkom heten bij de vereniging. KCC/Delta Logistiek De D4 was team van de week. Dit team bestaat uit allemaal nieuwe leden en waren daardoor het meest vertegenwoordigd op deze bijeenkomst. 

Van zaterdag 27 december tot en met dinsdag 30 december staat het Topsportcentrum Rotterdam weer in het teken van de Korfbal Challenge. Naast de avondwedstrijden tussen PKC/Hagero, TOP/Quaratio, Fortuna/My Collections, Chinees Taipee, de Diamonds en de Tulips is er ook ruimte voor de talenten van morgen. Daar zijn ook de volgende spelers van KCC/Delta Logistiek te bewonderen. 

Afgelopen zaterdag moesten we uit naar Delft tegen Excelsior 3. Deze ploeg bungelt onderaan met 1 punt. Dus onderschatting lag op de loer. We moesten gewoon van ons zelf uit gaan en proberen geconcentreerd te blijven.

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse bijeenkomst van de Club van 50. De Club van 50 bestaat uit ca. 35 mensen die KCC/SO natural een warm hart toedragen en jaarlijks € 50 (of een veelvoud daarvan) bijdragen. De inleg van de leden van de Club van 50 wordt gebruikt voor zaken binnen de club waar in de reguliere begroting geen geld voor is.  

Zaterdagavond speelde KCC/Delta Logistiek de laatste wedstrijd dit jaar tegen promovendus Sporting Delta. Sporting Delta was de competitie goed gestart met drie overwinningen, maar - mede door blessureleed aan de dameskant - ging het daarna minder en werd er drie keer op rij verloren. Een lastige en onbekende tegenstander die er op gebrand zou zijn om vandaag de punten te pakken. 

    Wintercompetitie 2014 / 2015 DONDERDAG  
    SPELERS T O T A A L S C O R E :  
    Punten Saldo Voor Tegen gesp.  
  nr.  
  1 Ria en Koen de G. 2 3 22 39 17 3  
  2 Carel van K. en Theo L. 5 3 19 46 27 4  
  3 Len B. en Ben v. L. 11 3 8 44 36 4  
  4 Selma Z. en Emmy P. 4 3 4 41 37 4  
  5 Greetje P. en Niesje B. 7 2 10 48 38 4  
  6 Tom Bi. En Piet S. 14 2 7 44 37 4  
  7 Gerard L. en Jan B. 6 2 2 44 42 4  
  8 Henny K. en Jaap K. 10 2 -1 35 36 4  
  9 Rob W. en Bert Zi. 15 2 -1 33 34 3  
  10 Marian W. en Tineke R. 13 1 4 25 21 2  
  11 Jan Br. en John vd D. 1 1 -6 19 25 2  
  12 Conne N. en Kees D. 3 1 -11 32 43 4  
  13 Co van R. en Frits K. 9 1 -11 35 46 4  
  14 Ans V. en Lia de H. 8 1 -15 34 49 4  
  15 Ria de L. en Henri S. 12 0 -31 21 52 4  
  16 Magda H. en Jaap Bo. 16 0 0 0 0 0  
        27 0 540 540 54  

 

    Wintercompetitie 2014 / 2015 DINSDAG  
    SPELERS T O T A A L S C O R E :  
    Punten Saldo Voor Tegen gesp.  
  nr.  
  1 Piet P. en Piet S. 6 4 33 52 19 4  
  2 Aad L. en Jaap K. 11 3 15 48 33 4  
  3 Ada D. en Ria de G. 2 3 1 40 29 4  
  4 Frits K. en Koen de G. 1 3 9 49 40 4  
  5 Tiny van B. en Greetje P. 4 3 6 47 47 4  
  6 Theo L. en Ben van L. 3 1 0 20 20 2  
  7 Emmy P. en Gerard L. 5 1 -9 13 22 2  
  8 Arie N. en Jacques M. 10 1 -12 34 46 4  
  9 Niesje B. en Rick G. 9 1 -15 34 49 4  
  10 Lia de H. en Tom B. 8 0 -3 23 26 2  
  11 Jan B. en John vd D. 7 0 -14 12 26 2  
  12 Theo van B. en Ben Schn. 12 0 -21 31 52 4  
        20 -10 403 409 40  

 

Oke, het is bijna kerst en a.s. vrijdag gaan we weer darten. Maar om nou van kerstdarten te spreken...

We maken er gewoon weer een gezellige avond van. We beginnen om 20:00 uur en je kunt al aan de koffie en warm gooien vanaf 19:30 uur.
Meedoen kost maar €2,50 en daar kopen we weer drie leuke prijsjes voor.
Tot vrijdag?

De dartavonden voor volgend jaar vind je hier.

Ook in de zaal zullen, vanwege een tekort aan beschikbare en/of gediplomeerde scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek, volgens de richtlijnen van het KCC/Delta Logistiek Beleidsplan, de S- en de A-teams worden ingezet om thuiswedstrijden te fluiten.

Zaterdag 20 december fluiten er 3 teams, te weten S1, S2 en S5.

Afgelopen zaterdag speelden wij 's middags al tegen Phoenix 4 uit Leiderdorp. We staan gelijk in de stand en voor de rest was er niks bekend over deze ploeg. Ze winnen en verliezen weer van tegenstanders. Er is geen peil op te trekken. Dus zoals altijd gaan we uit van ons zelf. Vorige week was onze start heel slecht dus dat was zeker een aandachtspuntje. We moesten gelijk geconcentreerd uit de startblokken moeten komen om zo de tegenstander gelijk onder druk te kunnen zetten.

  KLAVERJASSEN KCC / DELTA LOGISTIEK  
  UITSLAGEN SEIZOEN 2014 / 2015  
  Deelnemers SEPT. OKT. NOV. DEC. JAN TOTAAL  
1 Ria de Groot 5415 4808 4534 4578   19335  
2 Kees Dommershuijsen 4017 4461 4746 5347   18571  
3 Frits Knoppert 4503 4676 4529 4797   18505  
4 Nel Meijer 4563 4136 4658 4871   18228  
5 Jeanne v Veen 4731 4382 4673 4361   18147  
6 Ada Dommershuijsen 4296 4722 4914 4106   18038  
7 Nies Beerenwout 5126 4198 4675 3900   17899  
8 Jaap Kroep 4600 4351 4484 4410   17845  
9 Elly Stubbe 4530 4676 4364 4190   17760  
10 Jan Beerewout 4010 4763 4772 3958   17503  
11 Koen de Groot 3893 4283 4493 4547   17216  
12 Bert Meijer 4898 4446 4272 3582   17198  
13 Co van Rheenen 3972 4635 3719 4539   16865  
14 John van der Donck 4290 4102 4255 3846   16493  
15 Tom Zuijderveld 5027   4629 5090   14746  
16 Rinus Bos   4991 5173 4329   14493  
17 Thijs de Korte 4775   4274 5126   14175  
18 Annie Schep   5073 4617 4354   14044  
19 Tom Visser 4013 4764   5069   13846  
20 Henri Smit     5009 4753   9762  
21 Len Bijkerk     4249 5079   9328  
22 Anneke Beekman   4661   4368   9029  
23 Ans Visser 4569     4395   8964  
24 Arie Nobel 4584     4319   8903  
25 Grerard Lindenhof 3335   4133     7468  
26 An Dijkstra     5179     5179  
27 Hanny v Kooy     4731     4731  
29 Ge v Kooy     4490     4490  
                 

 

Dinsdagavond 9 december zijn een aantal leden opgegaan voor het examen van Basisopleiding B (spelregels). Van de 8 zijn er 6 geslaagd.
Dus gefeliciteerd Sheetal, Robert, Annemiek, Ruud, Anouk en Jelle!

De volgende BOB-theorieavond vindt plaats op 27 januari en we zijn de uitnodigingen aan het verzenden.

Linda van der Gaag en Nanda Stuurman 

De komende weken zijn ook de donkere dagen voor Kerst. KCC/Delta Logistiek heeft nu nog een aantal wedstrijden voor de boeg voordat het 2015 is. Wedstrijden tegen DSC uit Eindhoven en als laatste wedstrijd van het jaar 2014, op zaterdag 20 december 2014 thuis tegen Sporting Delta.

De C3 speelde op de day after (en dan bedoel ik het vertrek van Sinterklaas) tegen Nieuwerkerk C2. De wedstrijd stond in het teken van ontzettend veel verdedigde schoten. Dat wil zeggen, daar werd heel veel voor gefloten. Geen van beide teams plukte daar de vruchten van of had er last van, want het was heel consequent. Andere opvallende kenmerken van deze wedstrijd waren dat er veel geschoten is. Mis, wel te verstaan en dat KCC/Delta Logistiek het Nieuwerkerk ontzettend moeilijk heeft gemaakt. Maar helaas, het eindresultaat was voor KCC/Delta Logistiek niet bevredigend. De tafel kwam op een eindstand van 5-8. Bij de uitslagen staat dat KCC/Delta Logistiek met 4-8 heeft verloren.

Afgelopen zaterdag gingen we naar Moordrecht. IJsselvogels 3 was onze tegenstander en op het veld hadden wij deze al een keertje gehad en verloren met 12-16, dus we wisten van te voren dat het lastige, maar geen onmogelijke pot zou worden. Bij IJsselvogerls loopt er een  speler bij die ze van alle hoeken er in kan schieten dus wij hadden Willem erop gezet. Hij zou het heel goed doen ondanks dat de speler van IJsselvogels goed op schot was. Aanvallen was Willem ook zeer goed bezig . IJsselvogels was vooral aan het achterverdedigen en daar hadden wij best wel moeite mee. Maar wij zouden het oplossen met maar wat te gaan "rommelen". Dit pakte vooral de tweede helft goed uit.

Het zat er een keer aan te komen. KCC/Delta Logistiek 2 is al seizoenen lang een topper in de reserve Hoofdklasse en er zijn in de loop der tijd al behoorlijke scores neergezet. Echter nog nooit eentje van meer dan 40 treffers. En dan spreken we niet van een monsterscore maar van een monsterlijke score.

Afgelopen zaterdag speelde KCC/Delta Logistiek een echte vier punten wedstrijd tegen de nummer drie Oranje Wit. Bij winst zou KCC/Delta Logistiek op 5 punten voorsprong komen en bij verlies zou de voorsprong nog maar 1 punt bedragen. Genoeg ingrediënten dus voor een spannend duel.

Ook in de zaal zullen, vanwege een tekort aan beschikbare en/of gediplomeerde scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek, volgens de richtlijnen van het KCC/Delta Logistiek Beleidsplan, de S- en de A-teams worden ingezet om thuiswedstrijden te fluiten.

Dinsdag 18 november 2014 was de eerste ronde van de Zuid Holland Korfbal Cup, voorheen de RTV Rijnmond Korfbal Cup. KCC/Delta Logistiek werd met de D1 en het 1e gekoppeld aan KCR uit Ridderkerk, een replica van de halve finale van vorig seizoen.

De D1 had het niet zo met "dinsdagavondkorfbalwedstrijden", want gedurende de gehele wedstrijd liep de ploeg van Mariska Brands en Julian Middelkoop achter de feiten aan. Het heeft nog wel lang 2-1 gestaan, dus er was nog weldegelijk hoop, maar na de rust was de ploeg geen schim meer, wat uiteindelijk een 9-3 nederlaag en uitschakeling opleverde.

Om 20:30 uur uur trapte de ploeg van Bongers en Carolus in de Fakkel af tegen 1e klasser KCR. KCC/Delta Logistiek had de randapparatuur meegenomen en leverde ook de schotklokbediender (Ben) waardoor er een mooie pot korfbal op de vloer kwam. Dat KCC/Delta Logistiek hot is momenteel in de competitie, bleek ook in de beker. Ruim 80 Capelse supporters zaten dinsdagavond op de banken in de Fakkel en zagen in de eerste helft een scherpschietend KCC/Delta Logistiek, dat wel wat moeilijk los kwam van KCR.

Afgelopen donderdag,  27 november, heeft de trekking voor de Grote Clubactie plaatsgevonden.

Dus voor een ieder die 1 of meerdere loten heeft, check snel of je een winnend lot hebt via https://www2.clubactie.nl.
Voor de volledige uitslag kun je ook hier kijken.

Gelukkig ging Sinterklaas ook dit jaar weer niet stilletjes ons “huisje” voorbij en daarom mochten de kinderen van de Kangoeroes t/m D hem afgelopen vrijdag in de kantine ontvangen.

Zaterdag 29 november speelden wij weer thuis. en wel tegen Velocitas 2 uit Leiderdorp. Aangezien iedereen van elkaar weet te winnen in deze poule is er dus niks van te zeggen hoe een wedstrijd gaat verlopen. Dit keer wilden we strijd zien en werken voor elkaar om zo de wedstrijd tot een goed eind te brengen.

Update: Daar PKC beide hallen nodig heeft voor de Europacup is deze extra oefenwedstrijd afgelast.

KCC/Delta Logistiek E1 speelt op zaterdag 18 januari 2014 een extra oefenwedstrijd tegen PKC/Hagero E1 om 9:00 uur in Papendrecht.
De coaches zullen de verzameltijd aan de ploeg melden en het vervoer regelen.

Nadat het eergisteren Julian Middelkoop al gelukt was voor Oranje onder 16, was het vandaag Stephan Groeneweg die na een uitstekend Challenge toernooi door Kees Vlietstra en Jennifer Tromp geselecteerd is voor Oranje onder 19. Hoewel Zuid West onder 19 in de finale moest buigen voor Oost (15-13), heeft de bondscoach Stephan als enige heer van het district Zuid West geselecteerd voor het Nederlands team onder 19. Een topprestatie waar we als KCC/Delta Logistiek uiteraard enorm trots op zijn. Kijk hier voor de volledige selectie van Oranje onder 19.   

Jeu de Boules LADDER donderdag, december 19, 2013  
Spelers 2013 totaal vorige p.mnd 5-12 12-12 19-12   kado    
mnden 2013 49 50 51 kerst 2013 mnd  
1 Jeannette T.   539,50 479,00 60,50 27,50 12,00 21,00   539,50 DEC  
2 John S   515,00 455,50 59,50   33,50 26,00   515,00 DEC  
3 Ans V.   498,00 445,50 52,50 27,50 1,50 23,50        
4 Tineke R.   495,00 470,50 24,50 8,50 16,00          
5 Kees D.   473,00 431,50 41,50 21,00 16,00 4,50        
6 Rob W.   420,50 391,00 29,50 10,50 7,00 12,00        
7 Ton V.   417,50 417,50 0,00              
8 Anneke B.   380,00 360,00 20,00 18,00   2,00        
9 Bert M.   361,50 361,50 0,00              
10 Jeanne v V.   356,00 356,00 0,00              
11 Ria de L.   341,50 296,00 45,50 3,00 22,50 20,00        
12 Marian W.   326,50 271,00 55,50 16,00 4,50 35,00        
13 Bert Z.   316,50 303,00 13,50   7,00 6,50        
14 Koen de G.   315,25 295,50 19,75   16,00 23,50   123,00 jan  
15 Selma Z.   311,50 294,00 17,50   4,50 13,00        
16 Frits K.   309,25 276,00 33,25 18,00 31,50 17,00   161,00 feb  
17 Theo L.   303,00 280,25 22,75   16,00 29,50   126,50 jan  
18 Nel M.   296,50 296,50 0,00              
19 John vd D.   284,00 253,00 31,00 24,50 26,50 11,00   222,00 mrt  
20 Ben v. L.   268,00 220,00 48,00 20,00   28,00        
21 Gerard L.   263,75 226,00 37,75 14,50 29,50 31,50   294,50 apr.  
22 Jan Br.   256,50 228,50 28,00   19,50 8,50        
23 Piet S.   256,00 236,25 19,75 6,00   33,50   148,50 feb  
24 Jan vd B.   242,00 203,00 39,00 22,00 22,50 33,50   226,00 mrt  
25 Carel v. K.   240,50 205,50 35,00   35,00          
26 Elsa de H.   230,00 210,50 19,50   19,50          
27 Len B.   225,25 196,50 28,75 24,50 26,50 6,50   309,50 Mei  
28 Lies T.   214,00 214,00 0,00              
29 Henny Kr.   207,50 190,50 17,00 4,00 12,00 1,00        
30 Lia den H.   205,00 152,00 53,00 2,00 37,00 14,00        
31 Ans v. L.   200,00 200,00 0,00              
32 Ada D.   199,25 166,25 33,00 13,00 36,00 17,00   322,00 juni  
33 Corrie I.   199,00 199,00 0,00              
34 Conne N.   185,50 185,50 0,00              
35 Ria P.   162,00 162,00 0,00              
36 Emmy P.   154,50 128,75 25,75   29,50 22,00   265,00 apr.  
37 Aad L.   152,50 152,50 0,00              
38 Henri S.   143,50 118,25 25,25 18,00 22,50 10,00   316,00 juni  
39 Jaap K.   142,00 112,50 29,50 8,50 33,50 17,00   376,00 aug  
40 Koos P.   140,25 109,25 31,00 26,00 10,00 26,00   305,00 Mei  
41 Co v R.   127,75 106,50 21,25 1,00 26,50 15,00   374,50 juli  
42 An D.   101,00 72,25 28,75   31,50 26,00   368,50 juli  
43 Jan B.   89,75 69,25 20,50 14,50 26,50     395,00 sept  
44 Ria de G.   77,75 69,75 8,00   16,00     410,00 sept  
45 Annie S.   73,50 41,25 32,25 23,00 22,50 19,00   449,00 okt  
46 Greetje P.   71,75 49,25 22,50 12,00 1,50 31,50   374,00 aug  
47 Wil Z.   69,50 69,50 0,00              
48 Tom B.   61,50 46,00 15,50   7,00 8,50        
49 Thys de K.   32,00 32,00 0,00              
50 Jacques M.   26,00 26,00 0,00              
51 Berta R.   20,00 0,00 20,00 10,50   29,50   485,00 nov  
52 Henri K.   19,00 0,00 19,00 7,00 9,00 3,00        
53 Rick Gr.   17,50 17,50 0,00              
54 Marjan L.   13,75 10,00 3,75   3,00 4,50   480,50 okt  
55 Arie N.,   12,00 12,00 0,00              
56 Nies B.   8,50 0,00 8,50 5,00 12,00     479,50 nov  
  1197,00   12368,25 11171,25 1197,00 406,00 703,00 630,00        
                         

 

Jeu de Boules LADDER dinsdag, december 17, 2013  
  Spelers 2013 totaal   p.mnd 3-12 10-12 17-12     kado    
nr. sub 2013 49 50 51 kerst oudjr 2013 mnd  
1 Ton V.   607,50 516,50 91,00 37,00 36,00 18,00     607,50 dec  
2 Joke K.   577,50 519,50 58,00 4,50 38,00 15,50     577,50 dec  
3 Kees D.   546,00 503,50 42,50 7,50 18,00 17,00          
4 John S.   543,00 494,50 48,50 2,50 11,00 35,00          
5 Bert M.   537,00 498,00 39,00 16,50 22,50            
6 Jacques M   525,50 427,00 98,50 26,00 39,00 33,50          
7 Emmy P.   517,00 460,50 56,50   32,00 24,50          
8 Corrie B.   499,50 454,50 45,00 4,50 25,00 15,50          
9 Annie S.   492,00 471,50 20,50 7,50 13,00            
10 Wil Z.   489,00 460,50 28,50 7,50   21,00          
11 Len B.   488,00 445,00 43,00 22,50 19,00 1,50          
12 Berta R.   477,00 442,00 35,00 14,50 17,00 3,50          
13 Ben S.   475,50 418,00 57,50 10,50 27,50 19,50          
14 Ria de L.   437,00 384,50 52,50 26,00 4,50 22,00          
15 Carel v K.   434,00 434,00 0,00                
16 Piet P.   384,50 342,25 42,25 39,50 7,50 37,50     127,50 jan  
17 Co v R.   351,00 351,00 0,00                
18 Ge v. K.   349,00 316,00 33,00 1,00 25,00 7,00          
19 Gerard L.   345,50 324,00 21,50 16,50 2,00 24,50     213,50 mrt  
20 Conne N.   344,00 316,00 28,00 7,50 20,50            
21 Jeanne v V.   331,50 331,50 0,00                
22 Piet S.   329,00 293,25 35,75   34,00 37,50     121,50 jan  
23 Nel M.   318,50 318,50 0,00                
24 Theo L.   313,50 296,50 17,00   3,00 31,00     180,00 feb  
25 Ben v. L.   294,25 268,75 25,50 20,00   31,00     225,00 mrt  
26 Arie N.   292,25 255,25 37,00 26,00 14,50 33,50     303,00 apr.  
27 Koen de G.   282,50 231,00 51,50 30,50 35,00 37,50     341,50 juni  
28 Frits K.   267,00 221,75 45,25 30,50 22,50 37,50     351,50 juni  
29 John vd D.   266,75 245,25 21,50 22,50 12,00 8,50     255,50 apr.  
30 Hanny v K.   263,50 224,50 39,00 36,00 30,00 12,00     294,00 mei  
31 Koos P.   234,75 179,25 55,50 39,50 31,00 40,50     157,00 feb  
32 Jeannette T.   234,50 234,50 0,00                
33 Aad L.   212,00 157,50 54,50 39,50 29,00 40,50     428,00 juli  
34 Marjan L.   210,50 178,50 32,00   1,00 31,00          
35 Selma Z.   197,00 160,00 37,00 12,50   24,50          
36 Thys de K.   194,00 194,00 0,00                
37 Lies T.   179,00 165,25 13,75 14,50 9,50 3,50     294,00 mei  
38 Rob W.   167,00 167,00 0,00                
39 Ada D.   145,00 108,00 37,00 28,50 40,00 5,50     487,50 aug  
40 Rick Gr.   140,50 59,50 81,00 34,50 33,00 13,50          
41 Ans v. L.   133,00 133,00 0,00                
42 Tom B.   126,50 51,00 75,50 34,50 27,50 13,50          
43 Bert Z.   124,00 87,00 37,00 12,50   24,50          
44 Lia den H.   124,00 83,50 40,50 22,50 9,50 8,50          
45 Jaap K.   119,00 96,50 22,50 18,50 16,00 10,50     458,50 juli  
46 Hans S.   118,00 101,00 17,00 2,50 14,50            
47 Ria P.   111,00 111,00 0,00                
48 Nies B.   110,25 88,00 22,25 22,50 20,50 1,50     488,00 aug  
49 Ans V.   107,75 74,50 33,25 39,50   27,00     479,50 sept  
50 Jan vd B.   107,50 107,50 0,00                
51 Marian W.   107,00 107,00 0,00                
52 Jan B   83,25 66,50 16,75 18,50 4,50 10,50     517,50 sept  
53 Joyce M.   70,50 70,50 0,00                
54 Elsa de H.   65,50 65,50 0,00                
55 Henny K.   65,00 65,00 0,00                
56 Greetje P.   63,75 29,50 34,25 32,50 7,50 28,50     576,00 okt  
57 Ria de G.   49,00 13,50 35,50 28,50 37,00 5,50     576,00 okt  
58 An D.   48,00 48,00 0,00                
59 Tiny v B.   33,50 0,00 33,50 32,50 6,00 28,50     571,50 nov  
60 Theo v.B.   27,50 0,00 27,50 10,50 25,00 19,50     640,50 nov  
61 Tineke R.   21,50 21,50 0,00                
      16108,00 14288,50 1819,50 861,00 820,00 861,00          
                           

 

KCC Delta Logistiek F1 moest door een ziekmelding afgelopen zaterdag met 3 kinderen naar de wedstrijd i.p.v. 4. Mika was ziek en er was geen vervanger te regelen. Aangekomen bij Merwede was er overleg met de tegenstander en de scheidsrechter. Merwede was zo sportief om ook hun samenstelling aan te passen waarvoor onze dank maar ook complimenten voor het sportieve gebaar.

De wedstrijd begint goed aan de kant van KCC/Delta Logistiek. Er wordt snel 0-1 gemaakt door Zita met een doorloper. Maar KCC/Delta Logistiek pakt niet door want Meervogels pakt al snel de leiding met 3-1. Dan krijgt Zita een strafworp mee en mag captain Julian hem nemen en hij maakt er 3-2 van. Dan wordt er weer gescoord aan de kant van de thuis ploeg, waarna Anouk vlak daarna met een afstand schot scoort en Aron maakt de 4- 4 met een wegtrekbal aangegeven door Timo. Na een snelle aanval scoort Timo uit een schot de 6-5 en maakt Aron weer de gelijkmaker naar 6-6. Uiteindelijk gaan we de rust in met 8-6.

Van vrijdag 27 december tot en met maandag 30 december staat het Topsportcentrum Rotterdam weer in het teken van de Korfbal Challenge. Naast de wedstrijden tussen PKC/Hagero, Blauw-Wit, Fortuna/MHIR, Boeckenberg, de Tulips en de Talents is er ook ruimte voor de talenten van morgen. Daar zijn ook de volgende spelers van KCC/Delta Logistiek te bewonderen. 

Rond de kerst en oud en nieuw ligt het competitieprogramma even stil. Voor veel ploegen de tijd om zich op te laden voor het 2e deel van de zaalcompetitie. Zowel KCC/Delta Logistiek A1, 2 en 1 komen pas weer op zaterdag 11 januari 2014 in actie.

Om in het ritme te blijven zijn er op zaterdag 4 januari 2014 een aantal extra oefenwedstrijden gepland:

  KLAVERJASSEN KCC / DELTA LOGISTIEK  
  UITSLAGEN SEIZOEN 2013 / 2014  
  NAAM SEPT. OKT. NOV. DEC. JAN TOTAAL  
1 THIJS de Korte 5204 4937 5629 4687   20457  
2 ELLY Stubbe 4451 4831 5340 5022   19644  
3 KEES Dommershuijsen 5092 4705 4832 4570   19199  
4 KOEN de Groot 4987 4832 4594 4324   18737  
5 GERARD Lindenhof 4890 4884 4499 4457   18730  
6 RINUS BOS 3883 5490 4773 4438   18584  
7 JAN Beerewout 4723 4255 5082 4462   18522  
8 GÉ van Kooy 4403 3724 5165 4581   17873  
9 TON Visser 4656 4644 4142 4319   17761  
10 RIA DE Groot 4176 4523 4385 4645   17729  
11 ANNIE Schep 4246 4488 4271 4619   17624  
12 ANS Visser 4378 4159 4521 4321   17379  
13 LEN Bijkerk 4357 4641 4393 3861   17252  
14 ADA Dommershuijsen 4145 4318 4348 4426   17237  
15 NIES Ducardus 4140 4520 3963 4412   17035  
16 JOHN v.d.Donck 4724 4346 3445 4177   16692  
17 HANNY van Kooy 3819 4343 3912 4253   16327  
18 CO van Rheenen 4310   4690 4768   13768  
19 BERT Meijer   4296 4776 4533   13605  
20 HENRI Smit 4758 4558   4230   13546  
21 NEL Meijer   4057 4752 4636   13445  
22 FRITS Knoppert 4357   4274 4172   12803  
23 JAAP Kroep   3943 4214 4417   12574  
24 ANNEKE Beekman 4057 4143   4012   12212  
25 ARIE Nobel 4177     5070   9247  
26 AN Dijkstra 3361 4602       7963  
27 JEANNE 5220         5220  
28 GERT Reijm   4613       4613  
                 

 

Afgelopen zaterdag speelde KCC/Delta Logistiek de topper in Hoofdklasse A tegen koploper KVS/Maritiem. Beide ploegen waren tot zaterdag ongeslagen maar door het gelijkspel van KCC/Delta Logistiek tegen Oranje Wit vorige week, moest er gewonnen worden om de koppositie van de Scheveningers over te nemen.

Komende zaterdag is het dan eindelijk zover. Op zijn Duits "Die Vorentscheidung". Koploper KVS/Maritiem staat 1e en KCC/Delta Logistiek op een 2e plek met slechts 1 punt achterop. Wanneer KCC/Delta Logistiek zaterdag wint is het alleen koploper en kan de race naar de Kruisfinales verder voortgezet worden. Mocht KVS/Maritiem met de punten terug naar Scheveningen gaan, dan staan we 3 punten achter op deze ploeg en kan DeetosSnel bij winst op 2 punten komen. Dat willen we natuurlijk niet en is het belangrijk dat we in een afgeladen sporthal spelen. Het "hoekje" kan vooraf al de kelen smeren en losgaan tijdens de wedstrijd.

Tijdens de kerstvakantie (23 december tot en met 3 januari ) komen alle trainingen voor alle teams te vervallen.

Alleen de senioren selectie traint op donderdag 2 januari op hun normale tijd.

Vanaf maandag 6 januari worden de reguliere trainingen hervat.

Afgelopen maandagavond speelden de D1 en het eerste van KCC/Delta Logistiek de kwartfinales van de RTV Rijnmond Korfbal Cup tegen Maassluis.


KCC/Delta Logistiek D1
Het spelen van avondwedstrijden lijkt de D1 niet echt te liggen. De voorgaande bekerwedstrijden kwam de ploeg moeilijk op gang en maandag was dat al niet anders. Maassluis – dat in de eerste klasse speelt – had een prima ploeg en nam brutaal een 3-0 voorsprong waardoor de D1 in de achtervolging moest. Bij rust keek de ploeg nog steeds tegen een achterstand aan (5-3), scoorde Maassluis direct 6-3, maar daarna kantelde de wedstrijd. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 6-8 overwinning voor de zwart-witten zodat de D1 zich toch plaatste voor de halve finales.

KCC/Delta Logistiek 1
Het eerste speelde maandag ook tegen Maassluis, dat in de zaal in de middenmoot van de tweede klasse staat. Op papier een “makkelijke” tegenstander, maar dat moet er in het veld nog wel uitkomen. Is de uitslag niet hoog genoeg, dan is het een matig prestatie. Is de overwinning ruim, dan is dat logisch. Er was dus maandag niet veel te winnen en de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus beschouwde dit dan ook als een goede oefenwedstrijd voor de topper zaterdag tegen KVS/Maritiem. KCC/Delta Logistiek startte met drie invallers en in de tweede helft kwamen er nog drie invallers bij. Het niveau van het tweede is echter zo hoog dat dit weinig uitmaakte en de ploeg scoorde er flink op los. In de rust was het 7-18 en uiteindelijk was het twee minuten voor tijd 17-39 en wachtten de KCC-supporters op de 40e goal. Er waren kansen genoeg, maar helaas verwierf niemand de eeuwige roem door de bal door de mand te schietenen bleef het bij 17-39. Niettemin een keurige uitslag waarmee de ploeg zich plaatst voor de halve finales. Zodra bekend is waar, wanneer en tegen wie er gespeeld wordt zullen we dat uiteraard op de website vermelden.

Uitslagen/programma

Kwartfinales D1
Maassluis D1 – KCC/Delta Logistiek D1  6-8
Oranje Wit D1 – Movado D1  9-8
KOAG D1 – KCR D1  4-5
Sporting Delta D1 – Vitesse D1  7 januari 2014

Kwartfinales eerste teams
Maassluis 1 – KCC/Delta Logistiek 1  17-39
KCR 1 - DeetosSnel 1  22-21 (na golden goal)
Oranje Nassau 1 – RWA 1  23 december 2013
WION 1 – Albatros 1  17-19

CRAZY BINGO

met Eric Newman

Hallo KCC'ers en ouders,

Op zaterdagavond 22 februari 2014 zijn er weer mooie, leuke en gekke prijzen te winnen. Het gaat niet alleen om de prijzen maar het meedoen aan deze bingo is echter veel leuker dan winnen. Naast de bingo gaat het ook om het entertainment er omheen. Zo weet Eric iedere zaal mee te krijgen met zijn zang- en acteertalenten. Alles is mogelijk: dansen, zingen, meezingen, polonaise lopen en noem het maar op! Let wel goed op, want de bingo kan ineens verder gaan!!! Om alles in goede banen te leiden zal Eric deze avond geassisteerd worden door drie bevallige dames. Zorg dus dat je vrij bent om mee te doen en schrijf je op tijd in, want Vol is Vol.

Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen er drie bingoronden gespeeld worden. Voor deze bingo zijn maximaal 125 plaatsen beschikbaar. De toegangsbewijzen zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vanaf 1 februari af te halen bij Roy Wolvers of Nel Terlouw. De toegangsbewijzen kosten 10 euro per stuk en geven recht op deelname aan de bingo, hapjes en 1 drankje naar keuze. Er worden drie ronden gespeeld en voor elke ronde is er een 1e, 2e en 3e prijs.

Spelregels deelname:  Voor deelname aan de Bingo moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Gezien het karakter van deze Bingo mogen er die avond geen kinderen in de kantine. Het toegangsbewijs / de voucher is vanaf 1 februari af te halen in de kantine bij Roy Wolvers of Nel Terlouw. Deze voucher geeft recht op deelname en toegang tot de tent. Bij aanvang wordt op vertoon van de voucher een bingoboekje verstrekt. Let wel op: 1 persoon is 1 voucher voor 1 bingoboekje

We hopen je te zien op 22 februari!!!

Met vriendelijke groet,
Nel Terlouw en Roy Wolvers

De wedstrijden van de G1 op zaterdag 11 januari 2014 worden gespeeld in sporthal 'Sportgebouw Campus, Nikantes'.

Klik hier voor het complete programma van KCC/Delta Logistiek G1.

Afgelopen zaterdag, moest de A1 thuis spelen tegen KZ/Hiltex. Op voorhand was dit een belangrijk duel, zowel KCC/Delta Logistiek als KZ/Hiltex stonden namelijk gedeeld tweede. Gelukkig hadden wij vandaag het thuisvoordeel! Na de tegenstander goed geanalyseerd te hebben, was het doel simpel: 2 punten. Helaas, hadden we een flinke tegenvaller: Stephan was van de week namelijk lichtgeblesseerd geraakt. Gelukkig bevatten we over een goede A-selectie en kon Lars zijn plek innemen.

Bij deze wedstrijd vallen een paar dingen op: het late tijdstip, de aanwezigheid van aardig wat publiek (waarschijnlijk mede door dit tijdstip), de klamme handjes bij de verslaggever, veel vrije ballen, vreemde fluitsignalen, een aantal verdedigende schoten en een hele coole invaller uit de D2: Tijmen. Verder veel schoten, gezien de eindstand ook heel veel mis geschoten, veel heel goed opgezette doorlopers en en start van de wedstrijd die in het teken staat van de nodige zenuwen.

KCC/Delta Logistiek stond tot zaterdag samen met KVS/Maritiem ongeslagen bovenaan met tien punten uit vijf wedstrijden en al vijf punten voor op achtervolger DeetosSnel. Een ongekende luxe die de zwart-witten in de Hoofdklasse nog niet eerder overkwam.

Na een veldseizoen met de gemiddelde tussenstand van een zevende plek in de ranglijst, startte ook KCC/Delta Logistiek A2 vijf weken geleden met het officiële zaalseizoen. Twee van de drie oefenwedstrijden werden gewonnen en het doel was duidelijk; namelijk kampioen worden om zo te promoveren naar de overgangsklasse. Dit zou te bereiken moeten zijn door middel van vertrouwen in onszelf en elkaar, ‘lang-kort-korf’ en scherpte aanvallend en verdedigend. Met tegenstanders als Oranje-Wit A1, HKC A1, IJsselvogels A1, KCR A2, Merwede A1, Vitesse A1 en DeetosSnel A1, waren de grootste concurrenten IJsselvogels A1 en Oranje-Wit A1.

We gaan weer op kamp! Vandaag start de inschrijving.

Het kamp is van 6 juni tot en met 9 juni 2014 voor de A t/m F. Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier dat je achter de bar kunt vinden of hier kunt downloaden.

Hieronder de data van de door KCC/Delta Logistiek te organiseren Regiotoernooien in 2014.

 • Zondag 2 maart 2014             Regiotoernooi Doublet
 • Woensdag 25 juni 2014         Mixtoernooi  50+ Mix Doublet
 • Woensdag 23 juli 2014          50+ toernooi Doublet
 • Zondag 12 oktober 2014        Regiotoernooi Doublet

Na de overwinningen in de 1/8 finales van de RTV Rijnmond Korfbal Cup van KCC/Delta Logistiek D1 (1-11) en S1 (19-32) tegen Vriendenschaar inmiddels geloot voor de kwartfinales. KCC/Delta Logistiek 1 en D1 spelen daarin tegen Maassluis.

LET OP: de wedstrijden worden in twee verschillende hallen gespeeld!!

De wedstrijd van S1 wordt gespeeld op maandag 16 december om 20:45 uur in de Olympiahal in Maassluis.

De D1 speelt ook op maandag 16 december maar dan om 19:00 uur in de Wethouder Smithal te Maasluis.

De overige 1/4 finales zijn: KCR - DeetosSnel, WION - Albatros en Oranje Nassau - RWA.

Maandagavond 9 december werden in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel alle sporters gehuldigd welke in 2013 een grote prestatie hadden neergezet. Natuurlijk mocht ook KCC/Delta Logistiek niet ontbreken.

Afgelopen zaterdag moesten we tegen Deetos/Snel uit Dordrecht. Inzet voor beide ploegen was de aansluiting behouden met de top van het klassement. Na de belangrijke overwinning van verleden week tegen DOS’46 moest er vandaag maar eens doorgepakt worden. 

De wedstrijden van KCC/Delta Logistiek D1 en KCC/Delta Logistiek C1 op 8 februari zijn omgedraaid.

De D1 speelt nu om 9:00 uur tegen Vitesse D1 en de C1 om 10:00 uur tegen ZKV C1.

Klik hier voor het complete programma van KCC/Delta Logistiek D1.
Klik hier voor het complete programma van KCC/Delta Logistiek C1.

Maandag 9 december vindt de huldiging plaats van de Nederlands kampioen veld KCC/Delta Logistiek D1.
Deze huldiging start om 19.30 op het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel.
De Jeugd TC is erg trots op de prestaties van deze ploeg en vindt het leuk dat de prestaties ook de gemeente Capelle zijn opgevallen.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 10). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nr. Deelnemer Totaal 13-09 11-10 08-11 06-12 03-01 31-01 28-02 28-03 25-04 23-05 20-06
1 Gerard Reijm 49 12 14 16 7              
2 Marcel van Vliet 44 15 15 - 14              
3 Nik van der Steen 42.5 16 16 - 10.5              
4 Martin van Dieren 39.5 11 11 7 10.5              
5 Olaf Ullersma 38 10 7 13 8              
6 Stephan Mosheuvel 33 14 2 15 2              
7 Bobby vd Weide 31 9 13 - 9              
8 Stefan Dekkers 30.5 4.5 - 11 15              
9 Guido Molendijk 25 13 12 - -              
10 Peter van Dieren 24 - 10 8.5 5.5              
11 Christian Dekkers 21.5 1 8.5 12 -              
12 Robert Hemmes 21 1 4 - 16              
13 Bob Vermeulen 21 6 1 2 12              
14 Alexander Lagendaal 19 1 1 14 3              
15 Stephan Groeneweg 16.5 2.5 1 - 13              
16 Marcel den Ouden 14 8 6 - -              
17 Gert Jan van Dieren 13.5 7 1 - 5.5              
18 David Ruijtenberg 11 1 - 10 -              
19 Joost Schellaars 11 2.5 8.5 - -              
20 Daphne Leeuwenstein 11 1 1 5 4              
21 Damian Vermeulen 10 1 5 3 1              
22 Jan Leeuwenstein 8.5 - - 8.5 -              
23 Mark Behrens 8 - 3 4 1              
24 Roy Leeuwenstein 6 - - 6 -              
25 Einar Rook 4.5 4.5 - - -              
26 Cornel van Dieren 4 1 1 1 1              
27 Peter Nieuwelink 3 1 - 1 1              
28 Gert Kroon 2 1 1 - -              
29 Marco Molendijk 2 1 1 - -              
30 Lasse Molendijk 2 1 1 - -              
31 Michael Wolvers 1 1 - - -              
32 Jan de Bel 1 1 - - -              

 

Ons vaste barduo Ria en Gert Reijm was verhinderd. De sleutel was achtergelaten voor de dartcommissie. Aangekomen bij het clubhuis bleek die al open; Stefan Dekkers was al aanwezig en nam en passant ook de hele avond de barverzorging voor zijn rekening. Ondanks die afleiding werd hij deze avond zelfs tweede door in de barrage Marcel van Vliet te verslaan. Robert Hemmes werd eerste.

Heb je een aantal weken geleden een trainingspak besteld dan kan je deze afhalen bij Jopie of Saskia. Betaling graag contant, de pakken kosten 55 euro.

Ook zijn er nog KCC sokken in allerlei maten verkrijgbaar , deze kosten 8 euro per paar.

Heb je vragen dan kan je ons ook mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De kledingcommissie

 

KCC/Delta Logistiek ontving afgelopen zaterdag promovendus Rust Roest, dat vorige week de eerste punt had gepakt in de Hoofdklasse A door een 25-25 gelijkspel tegen GKV (G). Na 4 overwinningen op rij was de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus het aan haar stand verplicht om deze wedstrijd te winnen, maar de wedstrijd tegen Die Haghe vorige week had laten zien dat dat best lastig kan zijn. Het was al Sinterklaasavond geweest maar op 7 december 2013 was het nogmaals een heerlijk avondje voor de selectie. Rust Roest kreeg alle hoeken van sporthal Schenkel te zien en de Capelse machine haperde op 13 minuten na niet. Een gesmeerde machine, die zo nu en dan geolied moest worden, zou de grens van 30 doelpunten hebben kunnen bereiken.

Op de site van het KNKV staan de groeicijfers per 1 december weer gepresenteerd. Klik hier voor een link naar de cijfers en het artikel.

In de begeleidende tekst, van Herman Groeneveld,  staat te lezen dat KCC/Delta Logistiek de grootste groeier is van dit seizoen en dat wij daardoor al de AAA status (> 105%) ruim hebben gehaald. Door het behalen van die AAA status ontvangen wij als vereniging ook nog eens twee ballen én een clinic van Leon Simmons  van het district Zuid West. Daar zijn wij als vereniging heel erg blij mee.

Vrijdag 6 december kun je weer darten bij KCC/Delta Logistiek.

Misschien heb je wel nieuwe dartpijlen van de Sint gekregen en wil je die lekker uitproberen. Je bent van harte welkom.

We beginnen om 20:00 uur. Het clubhuis is geopend vanaf 19:30 uur. Meedoen kost €2,50. Wie weet ga je met een avondprijsje naar huis, maar belangrijker is de gezellige avond.

Sint en Piet zijn dit jaar ook weer bij KCC langs geweest,
Afgelopen vrijdagavond was het in de kantine één groot feest.
Veel kinderen waren op de Sint activiteiten afgekomen,
Maar we zagen ook veel ouders en opa’s en oma’s speciaal voor Sint toestromen.

Na drie overwinningen reisde KCC/Delta Logistiek afgelopen zaterdag als gedeeld koploper af naar Den Haag voor de wedstrijden tegen het nog puntloze Die Haghe. Dan zou je op papier denken, dat moet kunnen lukken. Maar gezien de resultaten van Die Haghe, waaronder die tegen KVS werd veel maar net verloren. Onderschatting ligt op de loer en KCC/Delta Logistiek was dus gewaarschuwd. Het werd "billenknijpen" voor de meegereisde supporters die KCC/Delta Logistiek pas 21,9 seconden voor het eindsignaal de twee punten zag bijschrijven. Zo net voor de donkere dagen is 4 uit 4 erg lekker.

Terwijl de buiken nog vol zaten van de verschillende kerstdiners, streken de pupillen van KCC/Delta Logistiek D1 op vrijdag 28 december neer in Veenendaal. Hier werd het jaarlijkse SKF-toernooi gespeeld.

In 5 wedstrijden van 15 minuten trad de D1 aan in een gewijzigde opstelling. Gezien de langdurige blessure van Sabine en het nieuwe blessureleed van Noa, werd het dameskwintet aangevuld met Anne en Alicia. Zij zouden samen met Marleen, Femke, Floor, Gerald, Dave, Marijn, Quinten en Timo de massaal meegereisde ouders van spektakel moeten voorzien. Daarnaast was Henk-Jan vroeg opgestaan om Michiel te ondersteunen en waren Sabine en Noa er ook bij om samen met de spelers een leuke dag te hebben. Het werd uiteindelijk een mooie en gezellige dag die werd afgesloten met een 1e plek.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 10). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nr. Deelnemer Totaal 07-09 05-10 02-11 23-11 28-12 25-01 22-02 22-03 19-04 17-05 14-06
1 Olaf Ullersma 69 15 14 11 13 16            
2 Stephan Mosheuvel 62 12 10 12 16 12            
3 Gerard Reijm 59 16 - 14 15 14            
4 Martin van Dieren 58 9 15 10 9 15            
5 Marcel van Vliet 55 - 12 16 14 13            
6 Peter van Dieren 44.5 14 6 6 10.5 8            
7 Stefan Dekkers 43 - 16 15 12 -            
8 Gert Jan van Dieren 27.5 10 - 8.5 - 9            
9 Cornel van Dieren 24 11 1 5 1 6            
10 David Ruijtenberg 22.5 - 2 - 10.5 10            
11 Daphne Leeuwenstein 21 4 5 - 1 11            
12 Peter Nieuwelink 20 3 1 7 2 7            
13 Joost Schellaars 19   3 13 3 -