Het vervoer en de zaalwacht worden geautomatiseerd gevuld, gecontroleerd en waar nodig handmatig aangepast. Dat is een behoorlijke klus. Het kan dus gebeuren dat er iets verkeerds staat of dubbel is ingepland. Wil je ruilen, doe dat dan zelf met andere ouders/spelers binnen je team. Uiteraard is het handig als je dat mailt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat we dat kunnen aanpassen en op de site altijd de juiste informatie staat. 

Bij de senioren heb je zaalwacht voor of na je eigen wedstrijd (als er twee senioren ploegen achter elkaar spelen). Soms is er maar één seniorenwedstrijd (en daarvoor en erna jeugdwedstijden of een jurytafel), dan moeten de reserves van het team dat speelt zelf zaalwacht zitten of even iemand anders regelen. Neem het schema dus goed door. Kan je niet? Ruil dan met iemand anders uit je team. Wil je weten wat je als zaalwacht precies moet doen? Dat kun je hier op onze website lezen.

Senioren- en A-teams zijn weer ingedeeld om thuiswedstrijden te fluiten. Het verzoek is om snel te laten weten welke persoon er namens het team de wedstrijd komt fluiten. Zie het overzicht van te fluiten wedstrijden per team.

Er zijn twee handige manieren om het programma te benaderen:
- het programma per ronde
- het programma per team
Je vind deze links ook via het menu onder het kopje korfbal.

Updates:

 • 08/11 scheidsrechters toegevoegd
 • 02/11 vervoer en zaalwacht toegevoegd
 • 01/11 definitief programma met verzameltijden geplaatst

Sinds vandaag is KCC/CK Kozijnen ook actief op WhatsApp. Wil je het laatste nieuws volgen over KCC/CK Kozijnen zoals nieuwsberichten, wedstrijdverslagen, uitslagen, doelpuntenmakers, transfers en ander nieuws? Volg dan ons nieuwe WhatsApp-kanaal

Het Spookhuis, vrijdagavond 27 oktober, was wederom een succes. In bijna elk vertrek van het huis was wel een activiteit te doen. Spinnenwebben trotseren, ringwerpen, oogbal werpen, lampion maken of marshmallows roosteren, het maakte niet uit, ieder kind durfde het aan.

Komende zaterdag 28 oktober 2023 gaat het oefenspektakel weer van start in sporthal Schenkel en ook worden er in vele andere sporthallen lekker geoefend door verschillende teams ter voorbereiding van het zaalseizoen.

Helaas zullen de oefenwedstrijden van KCC/CK Kozijnen 1 en 2 vanwege terugtrekking van de tegenstander niet doorgaan. 
Wel speelt de selectie een onderlinge oefenwedstrijd om 17:00 uur in Sporthal Schenkel.
Wil je de spelers toch in actie zien komen?  Kom gerust naar de hal.

Elk zaalseizoen hebben wij bij bepaalde wedstrijdteams die spelen met een jurytafel. Per jurytafel hebben we een voorzitter, een schotklok bediener en een tijd/score bediener nodig.

Heb jij interesse om dit ook te doen, volg dan de opleiding tot juryvoorzitter. De juryvoorzitter is de enige die formeel wordt opgeleid. Wij bij KCC/CK Kozijnen vinden het belangrijk dat ook de schotklok en tijd/score bediener worden opgeleid. Dit kan gewoon in dezelfde opleiding. Vervolgens kan je oefenen bij de oefenwedstrijden van KCC (die zijn al op 28/10, 4/11 en 11/11 aanstaande).

Eind mei en medio september hebben we de gevonden voorwerpen van het voorjaar en de zomer van 2023 die niet opgehaald zijn in onze textielcontainer gedaan. We schrijven 20 oktober 2023 en we hebben al weer een hele berg met nieuwe gevonden voorwerpen. Toch zonde van al die kledingstukken die toch iemand wel zou moeten missen.

De mand met gevonden voorwerpen liep dus al weer over en dus hebben we alles maar weer even op de foto gezet om jullie via de site te laten weten wat we allemaal gevonden hebben.

De selectie van KCC/CK Kozijnen speelde de laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen de return in Hardinxveld-Giessendam tegen HKC/Creon Kozijnen. Eerder dit seizoen werd HKC in Capelle aan den IJssel nog getrakteerd op een fikse nederlaag (21-14). HKC wilde voor eigen publiek natuurlijk laten zien dat dit een eenmalige fout was. Op een winderig en druilerige middag waren de doelpunten erg duur. KCC/CK Kozijnen kon nooit goed weglopen van de thuisploeg en na 2 x 30 minuten stond er een 14-12 nederlaag op het bord. HKC vierde het als een kampioenschap en terecht wat zij eindigden als eerste in de poule. KCC/CK Kozijnen werd tweede. Beide ploegen gaan na de zaal naar de kampioenspoule.

Afgelopen vrijdagavond zijn we weer begonnen met het dartseizoen.
Het is altijd even de vraag van: Is er nog genoeg animo? Heeft iedereen er weer zin in?
En het antwoord is iedere keer weer “Ja” tot ons genoegen.
Met een opkomst van 23 deelnemers was het begin dus prima.

Het zaalseizoen breekt bijna aan en dat moet gevierd worden!

Voor de voorbereiding op het zaalseizoen 2023-2024 zijn er verschillende oefenwedstrijden gepland. Hieronder vind je een overzicht van de geplande oefenwedstrijden. Wanneer de aanvangstijden bekend zijn worden deze aangevuld!

Nog een paar weken en dan start de selectie weer in de zaal (28 oktober is de eerste oefenwedstrijd). De livestreamcommissie gaat ook dit zaalseizoen weer met veel plezier aan de slag om de beelden via Eyecons voor jullie te verzorgen als jullie er niet live bij kunnen zijn. Alle wedstrijden van KCC/CK Kozijnen 1 en 2 streamen we met een team van zo'n 10 vrijwilligers. Maar we kunnen hier altijd extra hulp bij gebruiken. Iedereen is welkom of je nou wel of geen lid bent of een ouder van een lid dat maakt niet uit.

De selectie van KCC/CK Kozijnen speelde zaterdag in de laatste thuiswedstrijd tegen Die Haghe. De ploeg van Wilrik Wassink en Henno Ploeg had nog een stevig appeltje te schillen met de Haagse tegenstander aangezien een aantal weken terug in Den Haag een gevoelige en onverwachte nederlaag werd geleden (15-13). Inmiddels heeft KCC/CK Kozijnen het een stuk beter voor elkaar en wordt de ene na de andere zege geboekt. De zeer ruime zege tegen HKC sprong er natuurlijk uit. Nu was het Die Haghe dat een werkelijk ontketend KCC/CK Kozijnen tegenkwam op sportpark Schenkel.

Woensdag 4 oktober, was naast het schoolkorfbaltoernooi van gr 5, 6 en 7, ook gereserveerd voor het schoolkorfbaltoernooi voor groep 3 en 4 van de basisscholen.

De wedstrijd KCC/CK Kozijnen A2 - KCR A1 op zaterdag 7 oktober begint een half uur vroeger. Nieuwe aanvangstijd is 09:45 uur.

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen A2.

De wedstrijd Trekvogels 3 - KCC/CK Kozijnen 8 op zaterdag 7 oktober heeft een nieuwe aanvangstijd. De wedstrijd begint nu om 15:10 uur.

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen 8.

De selectie van KCC/CK Kozijnen moest afreizen naar het Westland. Tussen de kassen werd de eerste returnwedstrijd gespeeld tegen Valto uit de Lier. De Lierse ploeg heeft goede resultaten behaald in de eerdere wedstrijden en wil nu wel zien te winnen van KCC/CK Kozijnen. In Capelle aan den IJssel werd het 23-20. Veel doelpunten in een leuke wedstrijd. Dit weekend was het anders. In een “stroperige” wedstrijd, die onder leiding stond van Van der Terp en De Groot, ging het erg moeizaam getuige de 4-6 ruststand, maar in de tweede helft werd Valto overlopen en werd het alsnog een ruime 8-15 zege.

Nog een paar weken wachten en dan is het Halloween! Om alvast in de stemming te komen organiseert de aKCCie op vrijdag 27 oktober 2023 een Halloween avond. Iedereen is welkom, dus ook alle vriendjes en vriendinnetjes.

Zoals jullie eerder al op de site gelezen hebben, hebben wij sinds dit seizoen een nieuwe samenwerking met kledingleverancier Erima. KCC/CK Kozijnen voert de nieuwe SIX WINGS teamlijn van Erima door in de traditionele clubkleuren zwart met wit. Voor de wedstrijden is een speciaal eigen clubshirt ontwikkeld, waarin de selectie gisteren voor het eerst te bewonderen was tijdens haar oefenwedstrijden tegen DOS’46 uit Nijeveen.

YESSS! daar gaan we weer! Dit jaar kunnen we, (gelukkig) zonder coronamaatregelen, de Pubquiz organiseren met het thema: De 00’s! Er kunnen maximaal 20 teams deelnemen aan de Pubquiz, dus test je kennis en geef je snel op!

Na een griezelverhaal, om in de stemming te komen, zijn de kinderen met begeleiding op pad gestuurd richting het Schollebos. Hier stonden diverse spoken ze op te wachten. Voor veel kinderen bleek het enger dan gedacht. Met knikkende knieën en uiteindelijk schorre stemmen hebben ze het pad getrotseerd.
Kortom een daverend succes.

Het KCC-griezelhuis was een daverend succes. In bijna elke vertrek van het huis was wel een activiteit te doen. Spinnenwebben trotseren, heksenhoeden gooien, oogbal werpen of Frankensteins keuken, het maakte niet uit, ieder kind durfde het aan.

Via onderstaand formulier kan je je punten doorgeven voor de bestedingsdoelen voor de Club van 50.

DE STEMMING IS GESLOTEN

[Form Stemformulier_Club_van_50_4_november_2022 not found!]

We spelen dit seizoen gelukkig onze thuiswedstrijden in de de Kenonz Korfbal League weer in onze eigen Sporthal Schenkel. Natuurlijk probeer je er altijd bij te zijn in de hal, maar lukt dat niet dan kan je ook dit seizoen via Eyecons weer alle wedstrijden volgen, ook de oefenwedstrijden thuis op 29 oktober en 5 november 2022.

Met ons livestreamteam van meer dan 10 mensen gaan we de thuiswedstrijden van 1 en 2 weer zo goed mogelijk voor jullie in beeld brengen. Lijkt het je leuk om daar een rol in te spelen (dat hoeft niet veel tijd te kosten), mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voo meer info.

Beste bestuurs- en commissieleden,

Vandaag is er een mail verstuurd naar het bestuur en alle commissies over het aanmelden van doelen voor een bijdrage van de Club van 50. Om niemand te vergeten plaatsen we dit artikel ook even op de website. Meld dus nu snel je bestedingsdoel voor de Club van 50 aan!

Op zaterdag 22 oktober is de wedstrijd OVVO F1 - KCC/CK Kozijnen F2 ingelast. Deze wedstrijd begint om 10:00 uur.
Vervoer voor deze uitwedstrijd dient nog ingevuld te worden.

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen F2.

Beste ouder/fan,

U bent van harte uitgenodigd door de trainers van de E en de F om mee te doen met een korfbaltraining bij de E of F. Deze training staat in het teken van ouder/fan & kind training.

Op woensdag 12 en donderdag 13 oktober zijn er de STO Techniek Belevingsdagen in sporthal Schenkel. Hierdoor is het parkeerterrein direct voor de sporthal, en dus ons clubhuis, niet beschikbaar voor parkeren. Parkeren kan wel een stukje verder op sportpark Schenkel bij de andere sportverenigingen.

Gezien de te verwachten drukte is het echter beter om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Nog eenmaal het veld op en wel in het Noord-Hollandse Koog aan de Zaan tegen KZ/Therm4U. De laatste wedstrijd voor de zaal van de korte veldcompetitie. KCC/CK Kozijnen gaat er nog eenmaal vol voor, terwijl de meeste tegenstanders al met hun hoofd in de zaal zijn. Jongenburger en Van Oosten begonnen in de basis. In de eerste helft maar weinig doelpunten. In de tweede helft lijkt de wedstrijd snel gespeeld te zijn, maar de ploeg van Wassink en Diepenhorst hielden het lang vol in een vooral verdedigend duel, maar moesten een 18-16 nederlaag toelaten.

Beste leden,

Toptalenten uit de regio die de keuze maken om bij KCC/CK Kozijnen te kijken waar hun plafond ligt, dat is mooi. Zo heeft ook Sydney Schol enkele jaren geleden de keuze gemaakt om in te stappen bij KCC/CK Kozijnen. Inmiddels is zit hij in z’n tweede jaar als basisspeler van het eerste en is hij uitgekozen voor de selectie van Talent Team NL. Als je hem tegen op de club tegenkomt, mag je hem een paar klappen op die brede schouders geven, want hij is afgelopen zaterdag in Catalonië Europees Kampioen geworden. En er is nog meer talentennieuws, want Lars van den Berg uit de B1 is gekozen voor het talententeam van de RTC <15. Beide heren van harte gefeliciteerd!

Woensdag 5 oktober jl. was gereserveerd voor het schoolkorfbaltoernooi voor groep 3 en 4 van de basisscholen. Via de basisscholen, Facebook, flyers, mond-op-mond reclame, een aankondiging in de krant en een mailing naar eerdere deelnemers, druppelden de aanmeldingen al snel binnen.

Toen ook de weersvoorspellingen er heel goed begonnen uit te zien, bleek er veel belangstelling en kwamen er 45 aanmeldingen binnen.

In 8 groepen met begeleiders Simona, Marieke, Daphne, Joris, Niels, Timothy, Trudy en Olga en onder begeleiding van de scheidsrechters Collin, Esmee, Gabriel en Antine werden er enthousiaste fanatieke wedstrijdjes 4korfbal gespeeld.

Hallo allemaal,

Een week geleden heeft de selectie hun eerste clinic van dit seizoen gegeven en het was een groot succes! Leuk om te zien dat er zoveel jeugdspelers naar deze clinic zijn gekomen. Kon je er de vorige keer niet bij zijn of wil je ook deze keer weer van de partij zijn, geef je dan snel op via onderstaand formulier. 

Ook deze keer zal de clinic weer worden gegeven door spelers uit de selectie. Alles zal in het teken staan van verdedigen.

Wanneer is de clinic: vrijdag 8 oktober
Voor wie is de clinic: alle spelers uit de F t/m A
Hoe laat start de clinic: 18:45 uur
Hoe laat is de clinic afgelopen: 19:45 uur

Zaterdag 2 oktober 2022, wederom een gure zaterdagmiddag in Capelle aan den IJssel, waarbij de topper tussen KCC/CK Kozijnen en PKC/Vertom op het programma stond. Wedstrijden tussen beide teams zijn meestal een walk-over voor de Papendrechters, maar KCC/CK Kozijnen laat steeds meer zien een ruwe diamant te zijn die steeds mooier geslepen wordt. In deze editie is maar weer eens gebleken, dat niet makkelijk gewonnen kan worden van de ploeg van Wassink en Diepenhorst. KCC/CK Kozijnen timmert aan de weg en heeft het ditmaal PKC/Vertom erg lastig kunnen maken. Uiteindelijk trok PKC/Vertom toch aan het langste eind.

Het was een zeer geslaagde avond met een hoge opkomst. Veel lachende kindergezichtjes en mooie prijzen. Naarmate de rondes vorderen nam de spanning onder de kinderen toe. Wie zou de hoofdprijs winnen?

Voor de voorbereiding van het zaalseizoen 2021-2022 zijn er de onderstaande oefenwedstrijden gepland. Wanneer de aanvangstijden bekend zijn worden deze aangevuld!

Onderstaand vind je de trainingstijden vanaf maandag 8 november.

Op 15 november hebben we helaas maar 2/3 zaaldeel waardoor we op 15 november de tijden van S1 t/m S6 wat hebben moeten aanpassen t.o.v. de andere maandagen.

Sporthal Schenkel is in de week van 1 t/m 5 november beperkt beschikbaar vanwege een beurs die van 2 t/m 5 november in sporthal Schenkel georganiseerd wordt.

We hebben daarom maar een beperkt zaaltrainingsschema op kunnen stellen voor de week in overleg met TC's en trainers.

Wil jij een mooi plekje in de zaal, vrijwel direct langs de lijn bij de zaal-korfbalwedstrijden van B1, A1, S4, S3, S2 of S1? Volg dan de opleiding tot juryvoorzitter. Met deze opleiding mag je plaatsnemen aan de jurytafel als voorzitter, maar ook eventueel als schotklokbediener of bediener van het tijd-/scorebord paneel.

Voor iedereen die zich wil laten (bij)scholen tot juryvoorzitter is er in november de mogelijkheid om aan te sluiten bij een van de twee online sessies. Deze worden gehouden op 3 en 4 november vanaf 19.30 uur. Wanneer jij aanwezig bent geweest krijg je het certificaat tot juryvoorzitter en ontvang je de handleiding/cursusboek voor juryvoorzitter.

Vier KCC-spelers zijn opgenomen in de voorselecties van de nationale teams U21, U19 en U17. Sydney, Roel, Bas en Fenna van harte gefeliciteerd! KCC/CK Kozijnen is trots op jullie en wenst jullie allemaal heel veel succes en plezier.

Komend zaalseizoen speelt de selectie weer haar wedstrijden in sporthal Schenkel daarbij maken we zoals vanouds een leuk feestje van. Om dit feestje te kunnen vieren zoeken we nog met spoed naar:

*   Volgspotlichtbediener 
     (voor de wedstrijd bij het oplopen zet jij de sporthal in de spotlight en laat jij de spelers shinen op de vloer)

 DJ
     (bij het oplopen en tijdens de doelpunten die vallen zorg jij voor de lekkerste entourage. Zorg jij voor de juiste jingle?) 

Ben jij een van deze sfeermakers en zet jij de sporthal in vuur en vlam? Meld je dan snel bij Sander Souren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een app/bel naar 06-14725466.

YESS daar gaan we weer!

Nadat we de pubquiz in januari helaas hebben moeten afblazen, gaat het nu dan toch echt door!
Geen online, maar fysieke pubquiz, eindelijk weer een activiteit waarbij we met zijn allen plezier kunnen hebben.

Zaterdag 23 oktober speelt de selectie oefenwedstrijden tegen KZ/Thermo4U in Aquapelle. Om 18:00 uur speelt S2 en om 19:30 uur S1.

De kantine in Aquapelle is momenteel ingericht volgens het horeca to go principe. Dat betekent kopen en lopen. De gekochte consumpties moeten hierdoor buiten genuttigd worden.

Vanuit het bestuur vinden wij het belangrijk om een positieve korfbalcultuur binnen KCC/CK Kozijnen te stimuleren. Onderdeel van een leuke clubcultuur is in onze ogen: elven op het veldje voor de kantine, tot de schemer, weekje nederigheid voor de verliezers en eeuwige roem voor de winnaars. Velen van ons kennen het nog wel….

Woensdagavond 13 oktober vond de KNKV-trainersclinic 'Training geven: de Basis' plaats in sporthal Schenkel. Ca. 10 KCC- jeugdtrainers en ouders werden in 1 avond bijgepraat over de belangrijkste facetten van het trainen geven. Zij konden de verkregen tips direct zelf in de praktijk toetsen tijdens de training aan de E-groep.

Waar vorig jaar september (2020) nog een dikke streep door het schoolkorfbaltoernooi gehaald werd vanwege Corona, ontvingen we begin september 2021 van de schoolsportcommissie het goede nieuws dat we dit jaar weer ‘gewoon’ gingen schoolkorfballen.
Omdat het schoolkorfbal toernooi al 2 weken na de eerste schooldag plaatsvindt was het niet voor alle scholen makkelijk en snel schakelen om dit weer geregeld te krijgen.
We hopen dat iedereen een mooi, rustig en zo normaal mogelijk schooljaar heeft en dat we volgend jaar september weer meer scholen mogen begroeten.

Woensdag 13 oktober vond dan eindelijk het schoolkorfbal voor groep 3/4 plaats, nadat het een week eerder grotendeels in het (regen)water was gevallen. De buitenvelden waren deze woensdag al bezet door het scholen-korfbaltoernooi van groep 5/6/7, maar gelukkig was Sporthal Schenkel nu weer beschikbaar. Zodoende had groep 3/4 de primeur: eindelijk weer korfballen in onze eigen thuisbasis! Het voelde al snel weer heel vertrouwd.

De wedstrijd Sporting Delta A1 - KCC/CK Kozijnen A1 van zaterdag 25 september was eerst verplaatst naar zaterdag 6 november, doch is wederom verplaatst en wordt nu gespeeld op donderdag 4 november om 19:15 uur.

Klik hier voor het complete programma van KCC/CK Kozijnen A1.

Uit de verzamelde oude ballen hebben we nog 4 ballen over: 1 blauw/gele en 3 zwart/witte (zie foto).

Ze kosten 2,50 per stuk. Wie maakt me los?

Houd jij van spanning en ben jij koelbloedig genoeg om 's avonds met elkaar het bos in te gaan? Meld je dan nu aan voor de KCC-spooktocht!

Het is alweer oktober en dat was al wel te merken op sportpark Schenkel. Onder barre weersomstandigheden stond de laatste wedstrijd van de selectie op het programma tegen het Dordtse DeetosSnel. Voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst de ideale wedstrijd om weer twee punten bij te schrijven aan het puntensaldo. Wederom waren er weer veel mensen afgekomen op deze wedstrijd, gewapend met een paraplu. Het center court stond rondom helemaal vol. Waar in eerdere wedstrijden genoten kon worden in een stralend zonnetje was het nu wel anders. Een mooie slotwedstrijd om richting de zaal te gaan. De wedstrijd stond onder leiding van het scheidsrechtersduo Den Dekker en Bogaard.

Beste KNKV-leden,  

In de afgelopen periode merken we dat niet alle spelregelwijzigingen zoals van toepassing vanaf juli 2020 goed uitgelegd worden en dat er enkele zaken rondom het invullen van het wedstrijdformulier mis gaan. De belangrijkste aandachtspunten vermelden we hieronder nogmaals:

Ook al wordt er vooralsnog geen competitie gespeeld, kunnen we gelukkig wel trainen.

Vana maandag 2 november gaan we in de zaal trainen.
Een overzicht van de trainingstijden vind je hier.

Dinsdag 13 oktober heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het KNKV heeft inmiddels de maatregelen voor het korfbal uitgewerkt. De basis is dat er volledig gesport kan worden, met gebruik van het gezonde verstand en de basisregels:

In het algemeen geldt: de grenzen van de verkregen ruimte moeten niet opgezocht worden.

21 oktober: Update naar aanleiding van de noodverordening

 • In de buitenruimte geldt geen maximumaantal personen meer voor het bijeenkomen, mits er 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden.
 • Voor de leeftijd 13 tot 18 jaar geldt dat zij tijdens het sporten mogen afwijken van de 1,5-metervoorwaarde.
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Trainen in meerdere groepen van 4 personen kan, met meer dan 1,5 meter tussen de groepen.
 • Voor binnen sporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.

Trots! Twee weken zijn we nu onderweg en inmiddels zijn er 180 loten afgenomen! Wat een mooi resultaat. 

Maar we gaan natuurlijk voor meer. En dat is ook hard nodig. De nieuwe maatregelen vanuit de overheid, geen wedstrijden, geen trainingen voor senioren en een clubhuis dat gesloten moet blijven, treffen ook onze vereniging stevig.

Steun daarom juist nu onze club en doe mee aan de Grote Clubactie. Elk verkocht lot levert de vereniging netto € 2,40 op. 

Dinsdag speelde KCC/CK Kozijnen 1 en 2 een oefenwedstrijd tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Dat waren voorlopig de laatste wedstrijden aangezien premier Rutte die avond ook aankondigde dat i.v.m. de Corona crisis vanaf vandaag alle amateurcompetities worden stilgelegd. Dat betekent dat het veld niet wordt afgemaakt en de zaal oefenwedstrijden zeker niet doorgaan. Wat dit verder betekent wordt de komende dagen uitgewerkt door KNKV en het bestuur van KCC/CK Kozijnen. Hou de website en social media daarvoor in de gaten.

Naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen geldt voor KCC/CK Kozijnen vooralsnog het volgende:

 • De resterende wedstrijden van het veldseizoen zijn geannuleerd
 • De resterende oefenwedstrijden ter voorbereiding van het zaalseizoen vervallen
 • De trainingen van onze seniorenteams vervallen
 • Jeugdspelers jonger dan 18 jaar mogen trainen, wij zetten de trainingen voor deze groep dan ook voort
  (Deze zijn zonder publiek. Ouders kunnen hun kinderen begeleiden tot aan het hek.)
 • De kantine, spreekkamers en kleedkamers zijn gesloten.

Woensdag zal het NOC*NSF vergaderen, waarna het KNKV besluiten zal nemen.
Zodra wij meer horen, zullen we dit publiceren.

Zoals bekend is gemaakt tijdens de persconferentie op 13 oktober zijn wedstrijden niet meer toegestaan.

Het resterende deel van de wedstrijden in het najaar van het veldseizoen 2020-2021 zijn geschrapt.

Update 13 oktober:

Alle resterende oefenwedstrijden zijn geannuleerd n.a.v. de afgekondigde maatregelen.


Voor de voorbereiding van het zaalseizoen 2020-2021 zijn er reeds verschillende oefenwedstrijden gepland. Hieronder vind je een overzicht van de geplande oefenwedstrijden. Wanneer de aanvangstijden bekend zijn worden deze aangevuld!

Eind vorig jaar werd de competitie net voor de play-offs afgebroken i.v.m. de Corona crisis. En dit terwijl er een mogelijke Hoofdklasse finale tussen beide kampioenen van de hoofdklasse A en B (KCC/CK Kozijnen en Dalto/Klaverblad Verzekeringen) in het verschiet lag. Ontzettend zuur maar vanavond krijgen beide ploegen een herkansing!

Misschien hebben jullie het nieuwsbericht al op de site van het KNKV gelezen, maar met ingang van dit zaalseizoen zijn alle Korfbal Leagueduels, dus ook die van KCC, live te zien via een online korfbalplatform dat is opgezet in samenwerking met Eyecons. Eyecons heeft momenteel ook een online platform voor live voetbal (Tweede Divisie), live hockey (Hoofdklasse dames en heren) en live honkbal (Hoofdklasse).

Op zaterdag 10 september kan je de volgende teams in actie zien via de livestream.

Het 2e (17:00uur en 1e (18:30 uur) oefenen in de zaal tegen Blauw-Wit, de liverstrem vind je via www.kcconline.nl/live.

Ook de A1 kan je op de livestream zien. Zij spelen om 14:00 uur uit tegen TOP (S). Die livestream vind je hier.

Woensdag 7 oktober jl. was eigenlijk gereserveerd voor het Schoolkorfbal voor groep 3 en 4. In deze tijden is alles echter anders dan anders, en ook het schoolkorfbal werd helaas gecancelled. Voor de ledenwerfcommissie geen reden om duimen te draaien, maar te kijken wat er nog wél mogelijk was. En dat bleek een verrassend leuke activiteit op te leveren.

Op vrijdag 23 oktober start het nieuwe Korfbal League seizoen. Tenminste, als de maatregelen binnenkort niet nog verder aangescherpt worden. Omdat er zoals het er nu naar uitziet nauwelijks tot geen toeschouwers mogen komen is het nu nog belangrijker dat we de best mogelijke livestream verzorgen voor de korfballiefhebbers thuis. Omdat er wat mensen afgehaakt zijn en we waarschijnlijk ook het 2e gaan livestreamen, zoeken we versterking. Misschien is dit wel je enige kans om KCC live te zien dit zaalseizoen.

Voor het invoeren van de statistieken (die we ook voor de livestream gebruiken) gebruiken we bij KCC een hele oude laptop (bouwjaar 2007). Dit oude beestje werkt nog wel maar begint inmiddels kuren te vertonen. Heb jij een oude - maar voor ons stuk nieuwere laptop - die je niet meer gebruikt en zou je die voor een schappelijke prijs willen wegdoen, dan zou KCC daar heel blij mee zijn.

Op zaterdag 10, 13 en 17 oktober spelen KCC 1 en 2 drie oefenwedstrijden in de voorbereiding op de (reserve) Korfbal League. Alledrie de wedstrijden worden gespeeld in Sporthal Schenkel. Kijk hier voor de exacte data en tijden.

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van KCC/CK Kozijnen in Bennekom tegen DVO/Accountor, de ploeg van oud trainers Richard van Vloten en Marc Verberk en oud spelers Gert-Jan Meerkerk en Adriënne van Ofwegen. Nadat het tweede een knappe prestatie had neergezet door een 12-18 overwinning op de koploper DVO 2, was het de beurt aan het eerste om een mooi resultaat neer te zetten. Hoewel dat lastig zou worden tegen het sterke DVO dat zich wilde revancheren voor de nederlaag tegen KZ de week daarvoor.  

Met ingang van het nieuwe seizoen mogen we niet alleen topspeelster Sanne Alsem bij KCC/CK Kozijnen verwelkomen. Ook het familiebedrijf JP Alsem zal zichtbaar zijn als sponsor. Het reclamebord is inmiddels geïnstalleerd langs het hoofdveld buiten. Later in het seizoen zal J.P. Alsem ook zichtbaar zijn in de zaal. en op de livestream. We verklappen nog even niet hoe :)

Het is even wennen; sinds dit seizoen is Nelis Vaane geen teammanager van de selectie. Na 10 jaar heeft hij aangegeven zijn tijd anders te willen besteden.

In verband met het zoveel mogelijk beperken van het aantal mensen wat gelijktijdig op ons sportpark aanwezig is, zijn de verzameltijden voor de thuiswedstrijden aangepast naar 30 minuten voor de aanvangstijd.

Voor de ploegen die hun eigen verzameltijd hebben, dus waarbij 'Zelf' staat, geldt ook dat dit 30 minuten tevoren dient te zijn.

Update 12 oktober 2020:

Naar aanleiding van de maatregelen heeft de werkgroep samen met het bestuur besloten dat de kantine op trainingsavonden zonder horecafunctie als functionele ruimte mag worden gebruikt. Het is mogelijk de sportkantine te gebruiken op trainingsavonden voor besprekingen. Dit kan alleen als het horeca gedeelte gesloten blijft. Het uitgangspunt hierbij is GEEN supporters en publiek, GEEN drukte en minimaal 1,5 afstand.
Om gebruik te maken van de kantine moet er een geldige reden zijn en reserveren is verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De aangescherpte regelgeving die is aangekondigd heeft gevolgen voor de manier waarop we gebruik maken van ons sportcomplex.

Wat betekenen de aangescherpte maatregelen voor KCC/CK Kozijnen?

 1. De kantine is de komende drie weken dicht met uitzondering voor b.v. EHBO en AED. Kleedkamers en toiletten blijven toegankelijk volgens de nu ook al geldende regels. Het verzoek is om zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen. Teambesprekingen vinden niet plaats in de kleedkamers, bespreekruimtes of in de kantine.
 2. Wedstrijden en trainingen op alle niveaus worden gespeeld zonder publiek. Ouders kunnen hun kinderen begeleiden tot aan het hek.
 3. Chauffeurs van bezoekende jeugdteams zijn welkom op het terrein, maar hierbij wordt wel een maximum gehanteerd. Bij F, E, D, C, B en A-teams geldt een absoluut maximaal aantal van 5 chauffeurs.
 4. Na je eigen wedstrijd of training verlaat je zo snel mogelijk het complex.
 5. De voorbereidingstijd op een wedstrijd moet ook zo kort mogelijk zijn. Teams zijn 30 minuten voorafgaand aan de aanvangstijd van de wedstrijd welkom op onze accommodatie. Uitspelende teams van KCC kunnen verzamelen op de parkeerplaats.
 6. Wanneer je/u een uitwedstrijd hebt/heeft, kijk even op de website of Sportlink app van de te bezoeken club voor de geldende regels op hun complex.

Hieronder hebben we een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet:

Dinsdagavond 22 oktober was de selectie te gast bij onze sponsor BAC voor een fotoshoot. In de bedrijfshal in Bleiswijk werden spelers, coaches en staf met een drankje en een hapje hartelijk welkom geheten door Frits, Pauline en Joost van BAC. Ook de aanwezige korfbalpaal en -ballen vielen duidelijk in de smaak bij de selectiespelers.

Eind september zou de eerste voorronde zijn van het schoolkorfbal toernooi van de groepen 5/6/7 in Capelle aan den IJssel. De bewust woensdag was door veel scholen echter gebombardeerd tot studiedag en zo kwam deze dag te vervallen.

Op naar dag nummer twee, 2 oktober 2019: voorrondes. Wedstrijden op 4 velden waar onder de bezielende leiding van Eelco, Daan, Kirsten, Huub en twee studenten van de HALO gestreden werd tussen de scholen die zich opgegeven hadden.

Vandaag keerden KCC-ers Julian Middelkoop en Bo Oppe met het Talent TeamML Korfbal (Jong Oranje) als Europees Kampioen terug in Nederland. Afgelopen week speelden beide heren twee poulewedstrijden mee op het EK in Tsjechië en speelde Julian zelfs de volledige finale tegen aartsrivaal België. 

Op vrijdag 18 oktober werd alweer de tweede keer dit seizoen gedart bij KCC. Het was weer gezellig druk met 19 deelnemers. Stephan Groeneweg won ook deze avond. Stefan Dekkers werd tweede en Gerard Reijm derde. Een bekende top drie dus. Verder konden we wel weer wat nieuwe deelnemers begroeten. De dartgroep blijft dus groeien.

Gert en Ria Reijm genoten van een avondje uit. Gelukkig was het clubhuis al geopend en gedurende de avond sprongen Daphne en Stefen achter de bar als ze zelf niet hoefden te gooien. Omdat de nieuwe lampen nog niet binnen waren werden nog wat reservelampen in de fittingen gedraaid zodat alles weer goed verlicht was.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Deze week speelde Talent TeamNL Korfbal (Jong Oranje) het EK in Tsjechië. Namens KCC speelden Julian Middelkoop en Bo Oppe de poulewedstrijd mee tegen Tsjechië (13-33 winst) en de halve finale tegen Duitsland (36-10 winst). Met respectievelijk 10 en 11 goals speelde beide heren twee uitstekende wedstrijden.

Hieronder de indeling van het zaalseizoen 2019-2020 voor de wedstrijdteams (indeling overige teams volgt later).

Vrijdag 18 oktober wordt er weer gedart bij KCC. Er worden verschillende spelletjes gespeeld en het gaat vooral om de gezelligheid.
Wel zijn er altijd prijzen voor de top 3.

Meedoen kost €2,50. We starten om 20:00 uur, inschrijven en ingooien kan vanaf 19:30 uur.

In de herfstvakantie wordt er door de jeugdteams alleen getraind door de teams die op zaterdag 26 oktober competitie hebben (+ de A3), dat zijn alleen de A1, A2, A3, B1 en C1.
Deze 5 teams zullen in de week van 21 t/m 25 oktober op hun reguliere dagen en tijden trainen op het veld.

Met genoegen stelt de sponsorcommissie twee nieuwe sponsoren aan u voor.

Op woensdag 9 oktober jl. vond de vijfde editie van het Schoolkorfbaltoernooi voor groep 3 en 4 plaats. De weersvoorspellingen vooraf waren helaas niet al te best. Vermoedelijk was het aantal inschrijvingen mede daardoor dit jaar lager dan gebruikelijk. Gelukkig konden we terecht in sporthal Schenkel, en met zo'n 30 kinderen verdeeld over 6 groepjes beleefden we weer een middag vol plezier.

De klaverjasavond van vrijdag 8 november is verschoven naar vrijdag 22 november.

Klik hier voor een overzicht van alle klaverjasavonden.

Vandaag zijn Julian Middelkoop en Bo Oppe met het Talent TeamNL Korfbal (Jong Oranje) vertrokken naar Prostějov in Tsjechië en inmiddels zijn ze aangekomen in het hotel. Daar spelen ze van 15 t/m 19 oktober het IKF U21 Europees Kampioenschap Korfbal! Als KCC zijn wij er enorm trots op dat deze twee jonge selectiespelers deel uit maken van het nationale team en wensen ze deze week heel veel succes.

Nog 3 weken wachten en dan is het Halloween! Om alvast in de stemming te komen organiseert de aKCCie op vrijdag 25 oktober een Halloweenavond @KCC. Iedereen is welkom, dus ook alle vriendjes en vriendinnetjes.

Alweer de laatste competitiewedstrijd van het eerste deel van het veld. En dan ook nog eens een fraai affiche op sportpark Schenkel. Het grote PKC/SWKGroep uit Papendrecht, de nummer 1, kwam op bezoek. Voor KCC dus een mooie, maar o zo lastige, tegenstander om zich te meten. Uitslagen uit het verleden gaven geen garantie voor deze zaterdag. Meer dan 200 supporters zagen een gelijk opgaande eerste helft en kon KCC 75% van de wedstrijd mee, maar in de slotfase laat het toch PKC ontsnappen en verliest met 16-20.

Op zaterdag 10 november 2018 van 8:45 uur tot 9:45 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 6 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

Op zaterdag 10 november van 08:45 tot 09:45 uur is er voor alle kinderen van 6 t/m 10 jaar een leuke korfbal-kennismakingsles bij korfbalvereniging KCC/SO natural. Deze kennismakingsles is gratis en wordt door ervaren trainers gegeven in Sporthal Schenkel.

In de week van maandag 5 november starten de reguliere zaaltrainingen voor alle teams.
Je vindt deze onder het menu Korfbal, Trainingstijden, Trainingstijden zaal of klik direct hier.

De oefenwedstrijd Fortuna/Delta Logistiek 1 - KCC/SO natural 1 op dinsdag 30 oktober gaat NIET door.

De wedstrijd Fortuna/Delta Logistiek 2 - KCC/SO natural 2 om 19:00 uur wordt wel gewoon gespeeld.

Kijk hier voor het complete oefenprogramma.

Voor de laatste competitieronde van het veld moest de selectie van KCC/SO natural weer afreizen naar het hoge noorden. Na zo'n dikke 200 km was KV Mid-Fryslân/Jansma Burdaard de tegenstander. Het was de eerste wedstrijd van de terugronde. In de eerste thuiswedstrijd in Capelle aan den IJssel werd er nog vrij eenvoudig gewonnen van de Friezen, maar uit is toch een heel ander verhaal. De Friezen stonden gewoon op de 2e plaats in de competitie en aangezien dit een topper was, had het KNKV het scheidsrechterskoppel Voskamp en Den Hartog naar Reduzum gestuurd.

Binnenkort starten de oefenwedstrijden in de zaal weer. Hieronder vind je de reeds geplande wedstrijden. 

Donderdag 15 november 2018
team
tegenstander
u/t
verz.
aanv.
scheidsrechteraccommodatie
A1
Oranje Wit (D) A1
U
zelf 20:00   Oranje Wit-hal
A2
Oranje Wit (D) A2
U
zelf
19:00
  Oranje Wit-hal
Zaterdag 17 november 2018
team
tegenstander
u/t
verz.
aanv.
scheidsrechteraccommodatie
S1
DeetosSnel 1
U
zelf
20:00
Competitie / 2e ronde KL DeetosSnel-hal
S2 DeetosSnel 2 U zelf 18:15 Competitie / 2e ronde KL DeetosSnel-hal
S3 TOP/SolarCompleet 4 U zelf 15:10   Sporthal de Korf
S5 De Meervogels 3 U zelf 17:15   Sporthal de Veur
S6 De Meervogels 5 U zelf 18:30   Sporthal de Veur
A1 KZ/Thermo4U A1 T zelf 12:20 Jelle Berk / Wouter Dirks Sporthal Schenkel
A2 KZ/Thermo4U A2 T zelf 11:00 Wilco Knops Sporthal Schenkel
A3 Maassluis A2 U zelf 14:45   Sporthal Olympia
A4 Maassluis A3 U zelf 13:30   Sporthal Olympia
B1 Die Haghe B1 T zelf 13:45 Competitie / 1e ronde HK Sporthal Schenkel
B2 Oranje Wit (D) B2 U zelf 13:00   Oranje Wit-hal
B3 Merwede B3 U zelf 12:00   Sporthal de Lockhorst
C1 DVO/Accountor C1 T zelf 16:00 Michel Wamsteeker  Sporthal Schenkel
C2 KVS/Maritiem C3 T zelf 15:00 Huub Verkuil Sporthal Schenkel
D1 Weidevogels D1 T zelf 10:00 Jacqueline Dijksman Sporthal Schenekl
D2
NIO D2
U
zelf 12:05   Sporthal de Wilgenring

KCC/SO natural heeft zich vorig seizoen zeer knap gehandhaafd en speelt dus wederom in de Cashback World Korfbal League. Op 10 november starten we met een thuiswedstrijd tegen DVO. Het bestuur heeft besloten dezelfde prijzen als vorig seizoen te hanteren. Hieronder een toelichting op de toegangsprijzen en de toegangcontrole dit zaalseizoen.

KCC/SO natural heeft zich vorig seizoen zeer knap gehandhaafd en speelt dus wederom in de Cashback World Korfbal League. Op 10 november starten we met een thuiswedstrijd tegen DVO. Het bestuur heeft besloten dezelfde prijzen als vorig seizoen te hanteren. Hieronder een toelichting op de toegangsprijzen en de toegangcontrole dit zaalseizoen.

 

 

De team- en spelersfoto's van Marco Spelten in presentatieformaat vind je hier (je moet Marco wel eerst volgen).
Kijk hier voor nog meer gegevens op Korfbal.nl 

Dames
1 Adriënne van Ofwegen
2 Demi van Oosten
5 Milou Wierenga
7 Tessa Noordzij
9 Anouk Edens
10 Sophie Dijkxhoorn
13 Mandy Biesbroek
16 Ruth Sprey
23 Renate van der Kooij

Heren
11 Mark Behrens
12 Jack Potter
14 Julian Middelkoop
15 Steven Verhoeff
18 Thom Nagtegaal
21 Mauro Orru
22 Stefan Dekkers
24 Stephan Groeneweg
25 Nolan den Boer

Coaches/trainers S1: Erik Wolsink en Ed van der Steen
Coaches/trainers S2: Michiel Last en Jim van Nijnatten
Teammanager: Nelis Vaane
Korfbal League manager/perscontact: Anton van der Heiden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Verzorging:
 Iris Sturm 
Assistent verzorging: Wim Sala
Fysieke trainers: Berry Buis
Fysiotherapeut: Chantal Meyer
Statistieken/Video:
Mark van der Waaij en Stephan Mosheuvel

Adres/telefoonnummers veld- en zaalaccommodatie:
Sporthal Schenkel, Capelseweg 39, 2907 XA Capelle aan den IJssel Telefoon: 010 – 4505727 (clubhuis) / 010 – 4583657 (beheerder hal).

Kleuren clubtenue en reservetenue:
Clubtenue: zwart met wit shirt met zwarte broek/rok. Reservetenue: blauw met wit shirt met zwarte broek/rok.

Sponsoren:
Borst: BAC, Rug: SO natural/CK Kozijnen, Mouw: BAC, Broek/Rok: Weerslag.nl.

Feyenoord is niet de enige regionale sportclub met grootse bouwplannen. Ook bij KCC/SO natural willen we mee in de vaart der volkeren. Nu onze verkleinde velden er weer fantastisch bij liggen blijft er één wens over: een veldtribune.

In de herfstvakantie zijn er weer diverse toernooien waar je KCC-ers in vertegenwoordigende teams kunt zien spelen. Heb je dus vrij en nog geen andere plannen? Kom dan een kijkje nemen in één van de sporthallen.

Zaterdag kwam de nummer 2 Groen Geel op bezoek in Capelle aan den IJssel. Helaas zonder topschutter Kevin Dik, die geblesseerd langs de kant de wedstrijd volgde. Het was goed druk langs het veld en het was een aangename temperatuur zo medio oktober. Groen Geel deed het de laatste paar wedstrijden niet goed en wilde dit goedmaken tegen de koploper. KCC/SO natural daarentegen is lekker bezig in de hoofdklasse en won al haar wedstrijden. Vooraf dacht menigeen dat dit DE wedstrijd in deze poule zou worden, maar dat bleek niet zo te zijn. Een fris spelend KCC/SO natural was geen moment in gevaar en had maar één sublieme helft nodig om de punten weer veilig te stellen.

Traditioneel waren ook dit jaar de velden van KCC/SO natural het decor voor het schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 5/6 en 7 van de basisscholen in Capelle aan den IJssel. Dit toernooi vindt altijd plaats in de maanden september en oktober en bestaat uit 2 woensdag middagen met voorrondes (26/9 en 3/10), een tussen/reserveweek en daarna de finaledag op woensdag 17/10 jongstleden.

In de afgelopen weken zijn de verschillende teams hard aan de slag om het Korfbalmasterz / spelregelbewijs te halen. Als allereerste had iedereen 'm in KCC/SO natural 4, gisteren volgde het 2e en sinds vandaag hebben ook alle spelers in KCC/SO natural 2 en A1 hun spelregelbewijs gehaald. Een topprestatie en belangrijk, want in het seizoen 2018-2019 wordt het behalen van het spelregelbewijs voor de senioren verplicht gesteld door het KNKV. Voor de A- en B-leden (vanaf 14 jaar) geldt dat dit later verplicht wordt.

Bij KCC/SO natural hanteren wij voor wat betreft de verkoop en het gebruik van alcohol de volgende regels:

Hallo KCC’ers!

Zijn jullie ook zo fan van lederhosen, dirndls en bier? Maak jezelf dan maar klaar voor het Oktoberfest!

Afgelopen zaterdag 13 oktober, tijdens een zonnige ochtend was het gezellig op onze velden. Voor zowel de jongste van 3,4,en 5 jaar, als voor de 6,7,8,9 en 10 jarige was er weer een kennismakingstraining georganiseerd.

Nee, geen ruzies. Natuurlijk niet, het is altijd reuze gezellig bij KCC/SP natural. Maar door de uitzonderlijke warme dagen was het in het clubhuis tropisch warm. Zo warm dat de meeste darters tussen de spelletjes door lekker buiten gingen zitten.
We noteerden 17 deelnemers, waaronder ook weer enkele nieuwe gezichten. Stephan Groeneweg won bijna alle spellen en dus deze dartavond. Gerard Reijm werd tweede en Christian Dekkers derde.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Beste kinderen van de D t/m Kangoeroes,

Vrijdag 26 oktober wordt het griezelen op KCC. Deze avond wordt er namelijk Halloween gevierd en zullen er een aantal spoken rondlopen in de buurt van de kantine. Ben jij een echte spokenjager en lijkt het je griezelig leuk om op spokenjacht te gaan? Dan is deze avond iets voor jou! Haal je meest griezelige outfit uit de kast en trommel al je vriendjes en vriendinnetjes op om te komen griezelen bij KCC. Wie weet maak jij wel kans op de prijs voor de meest griezelige outfit! 

Alle info op een rijtje:

 • Waar: KCC/SO natural, Capelseweg 39A
 • Inloop: Vanaf 18:45
 • Start avond: 19:00
 • Einde avond: ±22:00
 • Wie: Alle kinderen van de D t/m Kangoeroes + vriendjes & vriendinnetjes en natuurlijk ook de ouders!
 • Entreekosten: €2,- per kind
 • Aanmelden: Naam + team (kind) & naam ouder (als begeleider) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meld je snel bij ons aan!

Griezelige groetjes,

De aKCCie

Halloween Griezelavond

In de voorbeschouwing liet SCO weten, dat de nog ongeslagen koploper met het beste doelsaldo op bezoek kwam op de Hoolttuun in het verre Friesland. En dat hoe meer wedstrijden je wint, de kans groter is, dat het een keertje fout gaat, zo pretendeerde SCO. In het pittoreske Oldeholtpade werd maar eens duidelijk dat je geen slapende honden moet wakker maken. In een redelijk gelijkopgaande eerste helft had KCC/SO natural SCO voor de rust al op de knieën. In de tweede helft werd het nog eventjes spannend, maar de Rikoroedel was na 60 minuten weer getemd. Twee punten in de tas, Groen Geel weer verloren, een heerlijke zwoele zaterdagavond.

Er zijn dan wel geen KCC/SO natural spelers die het EK korfbal spelen de komende weken, toch zijn we als vereniging in Friesland vertegenwoordigd.

In een stralend zonnetje vond afgelopen woensdagmiddag het jaarlijkse Schoolkorfbaltoernooi voor groep 3 en 4 van de basisschool plaats. Behalve het temperatuurrecord sneuvelde ook het record voor aantal deelnemers: maar liefst 65 kinderen, voor het grootse deel niet-leden, hadden zich hiervoor opgegeven.

De tijd vliegt want vrijdag 12 oktober is alweer de tweede dartavond van het seizoen. We gooien weer relaxed met z'n allen een pijltje, drinken gezellig wat en kleppen lekker bij.

Ook zin in? Kom gerust. Darttalent is niet verplicht en we kunnen je zelfs dartpijlen lenen.

We starten om 20:00 uur. Je kunt al inschrijven en warm gooien vanaf 19:30 uur. Meedoen kost maar €2,50.

Van 6 tot en met 14 oktober 2018 bedanken sportbonden en -verenigingen gezamenlijk onze scheidsrechters, juryleden en officials (onze Arbitrage). Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze best eens voor in het zonnetje worden gezet. Zonder scheids geen wedstrijd.

Bij KCC/SO natural wordt regelmatig door diverse partijen schoongemaakt en dat is heel erg fijn want dat betekent dat het werk niet maar bij een paar mensen terecht komt. Of het nu een team, de JdB of een individu is we zijn blij met alle schoonmaak acties.

Ondanks dat het veldseizoen nog niet helemaal ten einde is, zal de selectie op dinsdag 16 oktober 2018 al een oefenwedstrijd spelen tegen de selectie van de Meervogels in Sporthal Schenkel

19:15 uur   KCC/SO natural 2 - De Meervogels 2
20:45 uur   KCC/SO natural 1 - De Meervogels 1

Kom ook kijken !

De wedstrijd KCC/SO natural C2 - Korbis C4 van zaterdag 6 oktober was al verplaatst naar woensdag 10 oktober om 19:00 uur, maar wordt nu gespeeld op woensdag 17 oktober 19:30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural C2.

In de afgelopen weken is iedereen die het Korfbalmasterz / spelregelbewijs nog niet heeft behaald, via de mail benaderd of door hun trainer over het behalen hiervan.

Immers in dit seizoen 18-19 wordt het behalen van een spelregelbewijs voor senioren verplicht gesteld door het KNKV. Voor de A- en B-leden (vanaf 14 jaar) geldt dat dit later verplicht wordt.

De oplettende KCC-er heeft ze vast al gespot; sinds de start van dit seizoen speelt de selectie op BAC korven. Deze korven zijn onderdeel van het vernieuwde sponsorcontract met BAC. Bestuur en sponsorcommissie zijn enorm blij om te kunnen melden dat het bestaande sponsorcontract met BAC sinds dit seizoen substantieel is uitgebreid.

Vanwege een zeer grote inschrijving voor de juryopleiding avond bij KCC/SO natural op 10/10/2018 is de in de bestuurskamer geplande jury opleiding verplaatst naar de kantine. De opleiding is georganiseerd door het KNKV en vindt plaats tussen ca. 1930 - ca. 21.30 uur.

Elk district van het KNKV heeft één of meerdere (Regionale Talenten Centra) voor de jeugd, waar in leeftijdsgroepen wordt gewerkt met de geselecteerde talenten uit de omgeving. De leeftijdsgroepen zijn U13, U15, U17 en U19.

Het vervolg in de hoofdklasse bracht de selectie van KCC/SO natural naar Wageningen, waar tegen de plaatselijke korfbalclub gespeeld moet worden. KV Wageningen heeft het moeilijk in de competitie en heeft pas twee punten gepakt in deze editie. KCC/SO natural daartentegen gaat lekker en stond samen met Groen Geel hoog en droog in de hoofdklasse A. Tot nu toe worden alle wedstrijd vrij eenvoudig gewonnen. De ploeg van Wolsink en Van der Steen moeten een basis leggen voor de zaalcompetitie, waar het in de Korfballeague gaat uitkomen. Ook tegen KV Wageningen werden de punten weer meegenomen en wanneer na afloop Groen Geel een tikkie heeft gekregen, staat de ploeg alleen aan de top.

Op zaterdag 13 oktober 2018 van 10:00 uur tot 11:00 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 6 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

Op zaterdag 13 oktober van 10:00 tot 11:00 uur is er voor alle kinderen van 6 t/m 10 jaar een leuke korfbal-kennismakingsles bij korfbalvereniging KCC/SO natural. Deze kennismakingsles is gratis en wordt door ervaren trainers gegeven op één van de kunstgrasvelden (buiten).

In de afgelopen maanden zijn diverse sponsorcontracten weer verlengd. We zijn erg blij met zulke betrokken sponsoren met een groot hart voor de vereniging.

Voor trainers, scheidsrechters en ouders is het soms lastig om te gaan met sportende kinderen. De verschillende karakters en manieren van opvoeden kunnen leiden tot misverstanden en conflicten. Maar hoe ga je daarmee om? Hoe voorkom je pestgedrag? Wat doe je met een kind dat niet meer wil trainen of gewoon wegloopt?

Bestuur en sponsorcommissie zijn verheugd dat afgelopen zomer het kledingcontract met Macron voor de komende vier jaar is verlengd. Onderdeel van deze deal zijn o.a. gesponsorde wedstrijdshirts en trainingspakken voor diverse selectieteams. Vanaf de start van het komende zaalseizoen zullen de betreffende teams in de nieuwe kleding aantreden.

Afgelopen zaterdag 29 september was het gezellig druk op ons park. Voor zowel onze jongste Kangoeroes van 3, 4 en 5 jaar, als voor de 6-, 7-, 8-, 9- en 10-jarigen (onze E- en F- jeugd) was er een activiteit georganiseerd.

Zoals iedereen heeft gezien staat het wedstrijdprogramma voor de zaal online, het vervoer en de zaalwacht worden na komend weekend toegevoegd.

Als je zelf wil bepalen wanneer je bardienst wil draaien, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de datum en de tijd wanneer je wilt staan.

Klik hier om de nog openstaande blokken te bekijken.

De Grote Clubactie is inmiddels ruim 5 weken onderweg. De teller staat op dit moment op 389 loten. Maar veel leden hebben het verkoopboekje nog niet ingeleverd.

Als KCC clubpashouder ben je natuurlijk vaste klant van Domino's Pizza. Want die 15% korting op vertoon van je clubpas is mooi meegenomen. Bezoekers van de zaalwedstrijden van het eerste smaken ook regelmatig het genoegen van een heerlijke Domino's pizzapunt na afloop in de kantine. Maar lekkere pizza's zijn niet de enige reden dat we blij zijn met een sponsor als Domino's.

Op zaterdag 4 november 2017 van 8:30 uur tot 9:15 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 7 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

Waar we op de eerste avond een bescheiden opkomst hadden, bleek nu al snel dat we te maken hadden met een grote groep. Als snel zaten we over de 20 deelnemers waardoor de organisatie besloot zelf niet mee te doen. Ook Gerard en Daphne waren er met hun pasgeboren zoontje. Natuurlijk droeg de baby het shirtje wat ze van de dartgroep hadden gekregen. Famile Reijm/Leeuwenstein was sowieso goed vertegenwoordigd want opa Jan speelde ook mee en de oma's verzorgden weer iedereen vanachter de bar.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

KCC/SO natural E2, een mooi team met veel verschillende eigenschappen, een mix tussen E 1e jaars en E 2e jaars. Een team met twee fanatieke coaches. Hoe verliep het veldseizoen voor dit team? Martin van Dieren schreef een uitgebreid verslag.

Zeven weekenden fluiten, waarnemen en beoordelen en weg zijn alle verplichtingen die we nodig hadden om de sportieve sanctie (punten in mindering) weg te werken. Dat betekent dat alle wedstrijdploegen ook in het seizoen 2018-2019 op het veld zonder punten in mindering kunnen gaan starten en dat is natuurlijk altijd prettig.

Ja, ook de darters waren alweer begonnen. Misschien heb je de eerste dartavond helemaal gemist, maar dan kom je natuurlijk wel de 20e.

Zaterdag 7 oktober jl. hebben BAC en Starshoe zich officieel verbonden aan KCC/SO natural. Zowel BAC als Starshoe tekenden een driejarig sponsorcontract.

Nu het veldseizoen voor de meeste teams is afgelopen, richt KCC/SO natural het vizier op het zaalseizoen, wat met name voor KCC/SO natural 1 en 2, met de Korfbal League in het vooruitzicht, een bijzonder seizoen gaat worden. Met trots kunnen wij in ieder geval al melden dat de eerste balsponsor bekend is, namelijk de Onderhoudsploeg.

Dinsdag 31 oktober 2017
team
tegenstander
u/t
verz.
aanv.
scheidsrechteraccommodatie
S1
Fortuna/Delta Logistiek 1
U
zelf 20:45   Fortuna-hal
S2
Fortuna/Delta Logistiek 2
U
zelf
19:30
  Fortuna-hal
A1 Oranje Wit (D) A1 U zelf 19:30   Oranje Wit-hal
A2 Oranje Wit (D) A2 T zelf 20:00 Wim Houwerzijl Sporthal Schenkel
Donderdag 2 november 2017
team
tegenstander
u/t
verz.
aanv.
scheidsrechteraccommodatie
B1
Oranje Wit (D) B1
U
zelf
19:00
  Oranje Wit-hal
Zaterdag 4 november 2017
team
tegenstander
u/t
verz.
aanv.
scheidsrechteraccommodatie
S1
TOP/SolarCompleet 1
T
zelf 20:15 M. Winters Sporthal Schenkel
S2
TOP/SolarCompleet 2
T
zelf
18:50
B. Hesselink/J. Raanhuis Sporthal Schenkel
S3 TOP/SolarCompleet 3 T zelf 17:30 J. Goeseije Oranje Wit hal
S4 Unitas/Perspectief 3 T zelf 16:15 R. van Heiningen Sporthal Schenkel
S5 Merwede/Mulitplaat 3 U zelf 14:30   Sporthal de Stoep
S6 Merwede/Mulitplaat 4 U zelf 13:15   Sporthal de Stoep
S8 Kinderdijk 5 U zelf 15:55   Sportcentrum Blokweer
A1 TOP (A) A1 T zelf 11:30 L. Laban/J. Schellaars Sporthal Schenkel
A2 DVO/Accountor A2 T zelf 12:45 A. Diederik Sporthal Schenkel
A3 Oranje Wit (D) A3 U zelf 14:15   Oranje Wit-hal
A4 Oranje Wit (D) A4 U zelf 15:30   Oranje Wit-hal
A5 Reeuwijk A2 U zelf 14:30   Sporthal de Meerkoet
B1 OVVO/De Kroon B1 T 13:00 14:00 Sander Souren Sporthal Schenkel
B2 OVVO/De Kroon B2 T 14:15 15:15 Marjan Brands Sporthal Schenkel
C1 DVO/Accountor C1 T 08:30 09:30 Jelle Postma Sporthal Schenkel
C2 IJsselvogels C2 U 11:00 12:00   Sporthal Zuidplas
C3 Maassluis C2 U 14:30 15:30   Sporthal Olympia
D1 PKC/SWKGroep D2 T 09:30 10:30 Stephan Mosheuvel Sporthal Schenkel
D2 Kinderdijk D2 U 09:45 10:50   Sportcentrum Blokweer
E/F Clinic van de selectie T   08:30 Clinic to 09:15 Sporthal Schenkel

Net als ieder jaar werd er bij KCC/SO natural een schoolkorfbaltoernooi gehouden, waarin de Capelse jeugd niet alleen streed om de felbegeerde beker, maar vooral veel plezier beleefde aan een of twee mooie korfbalmiddagen. Afgelopen woensdag kwamen de winnaars van de voorronden nogmaals naar Sportpark Schenkel voor de finaledag, waarin De Fontein (groep 5 en 6) en de Tweemaster (groep 7) de eerste plaats grepen.

Dankzij een bijdrage van de Club van 50 konden we voor de Kangoeroes een aantal extra speelartikelen aanschaffen en het zijn zogenaamde hoepelblokken geworden. Zoals jullie op de foto's kunnen zien hebben onze kleinste korfballers hier direct al heel veel plezier van gehad!

In de herfstvakantie (16 t/m 19 oktober) wordt er door de jeugdteams (A t/m F en de kangoeroes) niet getraind.

De jeugdteams die een oefenwedstrijd hebben in de zaal op zaterdag 28 oktober trainen in de week van 23 t/m 26 oktober in sporthal Schenkel volgens het onderstaande schema:

Een recordaantal van 80 kinderen uit groep 3 en 4 had zich (individueel) ingeschreven voor deze derde editie van het Schoolkorfbaltoernooi voor groep 3/4. Wat was het weer een feestje afgelopen woensdag! En wat hebben we geboft met het weer!

Op zaterdag 14 oktober 2017 van 10:30 uur tot 11:30 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 7 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

Maandag 30 oktober 2017 starten de reguliere zaaltrainingen. Het trainingsschema voor de zaal is inmiddels op de website geplaatst.

We zijn nu een kleine 2 weken onderweg met de Grote Club Actie. De eerste seniorenploegen hebben inmiddels hun lotenboekjes ingeleverd. Ook twee van onze jongste leden, spelend in de F, zijn al vol enthousiasme op pad geweest en hebben de boekjes ingeleverd. Ik heb het dan over Collin Slingerland en Yeavano Cuvulay. Samen zijn ze goed voor de verkoop van 57 loten. Een fantastisch resultaat. De teller staat op dit moment op totaal 222 loten. Kortom.. we zijn goed op weg.

Doordat het totaalbedrag voor de aanpassingen van de keuken een stuk lager zijn uitgevallen, kan de Club van 50 met terugwerkende kracht alsnog twee doelen belonen.

Zaterdag stond de belangrijkste competitiewedstrijd van het hele eerste deel van het veld op het programma, een heuse degradatiekraker in Capelle aan den IJssel. Zowel KCC/SO natural als het Amsterdamse AW.DTV hadden nog geen punten weten te bemachtigen. Net zoals het Nederlands elftal hadden beide ploegen de punten broodnodig om met een goed gevoel naar de zaal te gaan. Het was het weerzien van de oude ploeggenoten van Demi van Oosten die deze zomer terugkeerde naar KCC/SO natural. In een wedstrijd, waarbij je snel de zaal in wilde, speelde KCC/SO natural een goede 1e helft, maar liet AW.DTV tot 9-7 terugkomen. In de 2e helft een andere ploeg. Doordrukken kon KCC/SO natural niet en de Amsterdammers bleven bij en mocht KCC/SO natural nog blij zijn met 1 punt die het overhield aan de wedstrijd.

De afgelopen weken zijn de definitieve RTC teams bekend gemaakt en er zijn wederom veel KCC-spelers opgenomen in deze teams.

Inmiddels alweer oktober en de zaalcompetitie komt er aan, maar eerst nog een veldweekend.

Het is even geleden dat er een stukje van mijn hand over het spelregelbewijs is geschreven. Enerzijds doordat er weinig te melden viel, anderzijds omdat de leden die ermee aan de slag zijn het bewijs nog niet behaald hebben.

De laatste berichten van het KNKV melden dat het verplichte spelregelbewijs vanaf 1 september 2018 ingaat. Dit betekent dat als je het nog niet hebt behaald je daar nog een klein jaar de tijd voor hebt. Een aantal leden hebben hun inloggegevens enige tijd geleden ontvangen en ik kan me voorstellen dat het of niet meer werkt of dat je het niet kan terugvinden. Laat het me weten dan lossen we het op!

Op zaterdag was er weer een succesolle KangoeroeKlup en korfbalclinic. Van elf tot twaalf uur was het weer gezellig druk op veld 3 bij KCC/SO natural. Voor alle kinderen tussen de 3 en 10 jaar was er weer een leuke activiteit om kennis te maken met korfbal.

Zaterdag speelde de selectie van KCC/SO natural in het hoge noorden tegen de selectie van LDODK/Rinsma Fashion. Na dit dagje Friesland kwam de selectie slechts met 1 punt terug in Capelle aan den IJssel. KCC/SO natural 1 verloor dubbel, met 26-20 van een veel sterkere thuisploeg en zag Meerkerk het veld verlaten met twee keer geel. De reserves speelden tegen de rode lantaarndrager en pakten ternauwernood in de slotfase een punt.

Op maandag 31 oktober zijn het vervoer en de zaalwacht toegevoegd aan het programma. Kan je niet, ruil dan zelf even binnen het team (zie ook de tekst hieronder).

LET OP D1, D2 en D3: aangezien de opstellingen voor de D-teams nog zullen wijzigen, wordt dan ook het vervoer en de zaalwacht aangepast. Pas na 5 november zijn de teams bekend. Hou dus na die datum de site in de gaten voor eventuele wijzigingen.

LET OP B1 en A1: Aangezien jullie een jurytafel hebben, zijn jullie ouders enkele keren ingedeeld als zaalwacht voor of na jullie wedstrijd.

Voor het bepalen van de leeftijdscategorie voor jeugdspelers is de peildatum op dit moment 1 oktober. Het KNKV heeft besloten om vanaf seizoen 2017/2018 de peildatum te wijzigen in 1 januari. Dit is in lijn met andere teamsporten, bijvoorbeeld voetbal en hockey, die de peildatum van 1 januari al hanteren.

Lieve kinderen van de E, F en Kangoeroes,

De tijd van kruidnoten, chocoladeletters, taai taai poppen en cadeautjes is weer aangebroken. De boot uit Spanje is namelijk weer onderweg naar Nederland met de Sint en al zijn Pieten. Dit jaar hebben wij weer kunnen regelen met de Planning Piet dat Sint en zijn Pieten ook even langs KCC/SO natural komen! Voordat de Sint bij ons langs komt, gaan wij er eerst voor zorgen dat de kantine zo mooi versierd is, dat Sint en zijn Pieten de kantine niet voorbij zullen lopen. Tussen het geknutsel door, spelen we ook nog leuke spelletjes en misschien willen de Spelletjes Pieten wel een paar spelletjes meespelen... 

...

KCC/SO natural speelde dit weekend in de Profilease Cup bij Nieuwerkerk. Op donderdagavond was er al een voorproefje op dit toernooi. Nieuwerkerk 2 speelde in eigen huis tegen KCC/SO natural 2 een oefenwedstrijd. Ondanks het altijd strijd en passie oplevert tussen de teams van beide verenigingen denderde de ploeg van Robin Diepenhorst over de Nieuwerkerkse formatie. Met maar liefst 10 goals! van Wouter Schippers won KCC/SO natural met 10-25.

Beste allemaal,  

Vorig seizoen hebben we heel veel gevonden voorwerpen in de textielcontainer gegooid omdat het niet werd opgehaald.

Ook nu liggen er in de garderobe bij KCC al weer diverse kledingstukken in de mand en in de vuilniszak onder de mand:

 • Broek nr 11 (van een nieuw trainingspak)
 • Trainingspak Delta Logistiek
 • Diverse kleding

Graag ophalen, anders wordt het na 12 november in de textielcontainer gegooid.

Met vriendelijke groet,
Saskia van Vlaanderen-Kanij

Zoals iedereen heeft gezien staat het wedstrijdprogramma voor het zaalseizoen 2016/2017 online.

Als je zelf wil bepalen wanneer je bardienst wil draaien, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de datum en de tijd wanneer je wil staan.

Klik hier om de nog openstaande blokken te bekijken.

Al een aantal weken zijn we met zijn zessen hard aan het werk om vanaf 19 november de thuiswedstrijden van KCC/SO natural live te kunnen uitzenden via YouTube. Mede dankzij een bijdrage van de Club van 50 zijn de PC, software en capture card aangeschaft en van een gulle sponsor kregen we net zoveel meters netwerkkabel als we nodig hadden.

In de afgelopen periode is het bestuur in gesprek geweest met diverse commissies. We zijn tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat er veel dingen goed gaan binnen onze mooie club. Een aantal zaken verdienen verbetering. De wisselende bezetting binnen commissies, de gehorige nevenruimtes en de communicatie binnen de club zijn zomaar een aantal aandachtspunten die naar boven kwamen.

Om ervoor te zorgen dat elke thuiswedstrijd van de selectieteams weer een belevenis is, ben ik op zoek naar een aantal vrijwilligers die het leuk zouden vinden om de muziek in Sporthal Schenkel te verzorgen.

Onze werkgroep is hard aan de slag om vanaf dit zaalseizoen een livestream te realiseren bij KCC/SO natural. Daardoor wordt het mogelijk om via internet (en later ook in de kantine) de thuiswedstrijden van het eerste te volgen en krijgen onze sponsoren interessante nieuwe mogelijkheden. Om dit te realiseren zijn we nog op zoek naar een aantal zaken, kan jij ons helpen?

Beste Boulers,

Na de heftige, helaas soms grimmige vergadering van afgelopen donderdag is op aandringen van de aangebleven commissieleden Ria, Conne en Henk toch nog verder vergaderd.  We hebben een nieuwe complete commissie samengesteld.

Als kersverse voorzitter van onze bijzondere club even in het kort mijn verhaal.

De afgelopen maanden hebben weer een flink aantal KCC/SO natural spelers meegedaan aan de voorselectie voor de RTC Rotterdam teams < 13 en < 15.

Hieronder de trainingstijden in de week van maandag 24 oktober voor de teams die op zaterdag 29 oktober een oefenwedstrijd spelen. De ploegen die 29 oktober niet spelen gaan vanaf maandag 31 oktober in de zaal trainen, het trainingsschema vanaf 31 oktober vind je hier.

De laatste speelronde is gespeeld en dus gaan alle teams binnenkort weer de zaal in. De selectie is inmiddels al weer een week aan de zaal gewend en heeft al twee oefenwedstrijden achter de rug. Afgelopen donderdag won het met 33-37 van een combiteam van PKC/SWKGroep (3 x 25 minuten), en afgelopen zaterdag reisde de selectie af naar het Boeckenberg sportcenter voor een dubbele ontmoeting met AKC/Luma. Ook daar was de selectie succesvol. Een uitgebreid verslag vind je hier.

Zaterdag 15 oktober 2016 stond er een internationaal oefenduel op het programma. Slechts iets meer dan een uur reizen vanaf de Capelseweg 39, wachtte in het Boeckenberg Sportcenter te Antwerpen een wedstrijd tegen AKC/Luma uitkomend in de Topklasse, het hoogste niveau van België.

Nadat de tweede teams, ofwel in België de B-teams tegen elkaar hadden geoefend stond er voor KCC/SO natural na ruststand van 11-2 een goede 27-15 zege op het scorebord. De Belgische tegenstander speelde met een mix van hun B en C-team.

Pfffffffft, zes weekenden fluiten, waarnemen en beoordelen en weg zijn alle verplichtingen die we nodig hadden om de sportieve sanctie (punten in mindering) weg te werken.

Deze week moesten zowel de B1 als de A1 midweeks bekeren tegen respectievelijk Maassluis B1 en DeetosSnel B1. Helaas verloor de A1 na een goede 1e helft (6-10 tussenstand) in de tweede helft van een gretig DeetosSnel en de eindstand werd 25-20.

De veldcompetitie is bijna voorbij en er is nog maar een speelronde te gaan. Hoewel er voor de meeste breedteteams weinig meer op het spel staat, zijn er morgen toch nog een aantal interessante wedstrijden te zien.

Zaterdag 8 oktober speelde de F1 haar kampioenswedstrijd tegen Korbis F1. Om 9 uur precies startte de wedstrijd onder leiding van oud-Korbis speelster Adrienne van Ofwegen. Voor beide ploegen was het een spannende wedstijd. Bij een gelijkspel of winst voor KCC/SO natural F1 zouden zij kampioen van de tweede klasse C zijn, terwijl bij winst door Korbis beide ploegen kampioen werden.

Gisteren streed de top van het Capelse schoolkorfbal tegen elkaar op de velden van KCC/SO natural. In totaal deden acht teams, verdeeld over twee leeftijdsklassen mee aan de finaleronde.

Sinds enkele weken zijn we met een werkgroep aan de slag om vanaf dit zaalseizoen een livestream te realiseren bij KCC/SO natural. Daardoor wordt het mogelijk om in de kantine of via internet de thuiswedstrijden van het eerste te volgen en krijgen we ook voor sponsoren interessante nieuwe mogelijkheden.

Inmiddels zijn we bijna aan het einde van de eerste helfd-veldcompetitie. Het tweede seizoen zijn we ingegaan met de online spelregelcursus Korfbalmasterz. Vorig jaar zijn er regelmatig leden geweest die hun account niet konden activeren. Als het goed is is dat opgelost.

In de afgelopen maanden hebben enkele leden de cursus afgerond. Felicitaties zijn op hun plaats voor: Guido, Liese, Dennis, Robin en Jet!

Nog een speelronde te gaan en dan verruilen we het zandkunstgras weer voor de zaal. Eerst maar eens terugblikken op de afgelopen speelronde, want er is weer genoeg gebeurd afgelopen zaterdag.

In de herfstvakantie (maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober) wordt er door de jeugdploegen van KCC/SO natural niet getraind (de individuele training voor de A-selectie op het veld gaat in de herfstvakantie wel gewoon door).

Even leek het er op dat er tegen de honderd darters stonden te trappelen om te spelen. De aKCCie had echter een vossenjacht georganiseerd. De jeugd ging dus buiten op zoek naar de vossen. Nadat alles aan kant was gezet, kon er ingeschreven worden voor het darten. Met 21 deelnemers was het weer ouderwets druk.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Afgelopen woensdag 5 oktober vond de tweede editie van het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi voor groep 3/4 plaats. Als KCC/SO natural organiseren we dit toernooi op eigen initiatief, parallel aan het schoolkorfbaltoernooi voor groep 6/7/8 (georganiseerd door Sportief Capelle).

Het zoemde al een beetje rond in de vereniging en inmiddels is het officieel: KCC/SO natural gaat een samenwerking aan met Voet Medisch Adviescentrum Starshoe. Als club en sponsorcommissie zijn wij verheugd met de voordelen die deze samenwerking oplevert voor onze leden.

De uitzending van het tv-programma Zembla over kunstgrasvelden ingestrooid met rubberkorrels van woensdag 5 oktober jl. heeft veel stof doen opwaaien.

In deze uitzending zijn de mogelijke gevolgen door het gebruik van rubberkorrels, gemaakt van gemalen autobanden, op de gezondheid van de sporters onderzocht. In het verleden is door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoek gedaan naar mogelijke gezondheidsrisico’s van het gebruik van SBR-rubbergranulaat in kunstgrasvelden. Dit onderzoek gaf aan dat de risico’s zeer gering zouden zijn, maar Zembla stelt dat de opzet van de onderzoeken onvoldoende zekerheid biedt om die conclusie te kunnen trekken.
 

Het KNKV erkent alleen zandkunstgrasvelden als ondergrond voor het spelen van competitiewedstrijden. Het kunstgrasveld van KCC/SO natural is dan ook een zandkunstgrasveld. Dit betekent dat korfballen op het kunstgras bij KCC/SO natural veilig is.

Het is weer tijd voor een nieuwe (ietwat late) voorbeschouwing met een mooi programma voor de deur. Alle selectieteams spelen morgen thuis (KCC/SO natural 1 en 2 zijn uiteraard vrij) en er zijn nog een aantal teams die kans maken op het kampioenschap.

Na het einde van de veldcompetitie heeft de selectie niet alleen veel tijd om zich voor te bereiden op de zaalcompetitie, maar ook tijd om andere dingen te doen. Gisteren reisde de selectie inclusief trainersstaf en andere leden af naar Moerkapelle, waar het op bezoek ging bij onze hoofdsponsor: SO natural, de grootste potorchideeënkwekerij ter wereld.

De septemberavond werd verrassend gewonnen door Jan Leeuwenstein. Wie gaat de oktober dartavond winnen? We gaan het zien op vrijdag 7 oktober.

Jij kunt ook meedoen. We darten met een zeer gezellige groep waarbij het speelniveau van de spelers erg verschilt. Toch maakt iedereen kans doordat we verschillende spelletjes spelen. Maar het is vooral erg leuk en leerzaam. De kantine gaat open om half acht. Je kunt dan voor €2,50 inschrijven waarna we rond acht uur beginnen. Aan het einde van de avond delen we drie prijzen uit.

Tot vrijdag?

Het is weer tijd voor een nieuwe nabeschouwing, waarin we terugblikken op de prestaties van de KCC-teams dit seizoen. Dit keer werden de meeste overwinningen bij de senioren en A-jeugd behaald. 5 van de 8 seniorenteams zegevierden afgelopen weekend en ook alle A-teams wonnen. Aangezien ik in Poortugaal was voor mijn examenwedstrijd, heb ik weinig meegekregen van de KCC-wedstrijden. Gelukkig wisten nog een aantal mensen wat te vertellen over hun wedstrijden.

Na een traject van jaren fluiten, dan toch eindelijk oud genoeg om het theorie examen te doen en gelijk geslaagd. Dan het traject in van verenigingsscheidsrechter BCD. Duurt lang omdat ze de opleiding hebben aan gepast, En dan al die heeeeeeeeel veeeeeeeeeel wedstrijden die je intussen gefloten hebt, variërend van de F, E, breedte BCD en de laatste jaren ook lage senioren en de Hoofdklasse D en de C2-klasse als er geen scheidsrechter kwam van de bond.

Ik vermoed dat je op weg naar de dag van vandaag al meer dan 100 wedstrijden hebt gefloten en dat is veel. De moeite waard? Voor KCC/Hijbekeo, KCC/Delta Logistiek en tegenwoordig KCC/SO natural van onschatbare waarde. Je was nooit te beroerd om nog een wedstrijd extra te fluiten (een enkele keer zelfs wel 3 in een weekend en meer dan 20 in vorig zaalseizoen) en ook de nodige KCC teams wisten je te vinden als hun team aan de beurt was om een scheidsrechter te leveren. Tot dit seizoen!

Jeu de Boules LADDERdonderdag 29 oktober 2015
nr.Spelerstotaal p.mnd1-108-1015-1022-1029-10kado 
   SUB201540414243442015mnd
1 Selma Zimmerman 646,5 588 58,5 14,5   21 23   oct 646,5
2 Cees Dommershuijsen 639 509 130 26 28 16 30 30 oct 639
3 Co van Rheenen 622 529 93   24 31 29 9    
4 Henri Knip 588,5 477 111,5 8,5 27 30 25,5 20,5    
5 John Sikkel 586,5 544 42,5   14 16   12,5    
6 Jan Beerewout 585 497,5 87,5 6 19   24 38,5    
7 Nies Beerewout 576,5 505 71,5 17 25   25,5 4    
8 Tineke Ramondt 571,5 551,5 20     12   8    
9 Lia de Haan 563,5 466,5 97   31 24 6,5 35,5    
10 Ton Visser 533,5 508,5 25       4,5 20,5    
11 Marian Walthaus 506 436 70 28 6,5 27 8,5      
12 Koos Persoon 477 445 32 13 2,5   1,5 15    
13 Ans Visser 466 404,5 61,5     16 27,5 18    
14 Henri Smit 453,5 411 42,5 24 1 9 8,5      
15 Lies Termoshuisen 442 376 66 31   35        
16 An Dijkstra 410 355,5 54,5 11 22,5 21        
17 Jan Broomans 403,75 371 32,75   6,5 14 15 30    
18 Anneke Beekman 399,5 322,5 77 14,5 15,5 25 20 2    
19 Henny Kroep 396,5 345,5 51 5 17,5 18   10,5    
20 Koen de Groot 387 332,25 54,75 20 17,5 35 13,5 23,5 140,5 jan
21 Greetje Persoon 381 297 84 8,5 32 26 16,5 1    
22 Marjan Legierse 366 322 44 11 22,5     10,5    
23 Annie Schep 358 340 18         18    
24 Ria de Leeuw 342,5 310 32,5       32,5      
25 Leo Simonis 340 268 72 20 15,5   6,5 30    
26 Conne Nevens 336,5 316,5 20   20          
27 Len Bijkerk 323,5 263 60,5 24 29,5 29   38,5 199 feb
28 Bert Meijer 321,5 287,5 34 20 8,5     5,5    
29 Berta Robbertsen 289,5 245 44,5     21 16,5 7    
30 Ria de Groot 285,5 261,25 24,25 4 21 8 10 5,5 135 jan
31 Theo Legierse 265 195,5 69,5 7 26 35 32,5 38,5 416 mei
32 Carl Bodenstedt 248 248 0              
33 Elza Hooge 240,5 194 46,5       11 35,5    
34 Linda Engelsman 238 162,5 75,5 24 11 28   12,5    
35 Jan van de Berg 233,5 233,5 0              
36 Marianne Kok 232 226,5 5,5 3   2,5        
37 Piet Scherpenisse 204 177 27       22 32 237 feb
38 Kees Gerrese 193 156,75 36,25   12 21 13,5 26 362 aprl
39 Frits Knoppert 183,25 141,75 41,5   29,5 6,5 31 16 397,5 mei
40 Nel Meijer 179,5 108 71,5 29 8,5     34    
41 Margaret Gerrese 170,75 156 14,75   2,5 1 12 14 342,5 mrt
42 Ben van Lit 160 114,25 45,75     32 21 38,5 456 juni
43 Bert Zimmerman 159,75 138 21,75 30   12 1,5   298,5 mrt
44 Carel van Kaam 149,5 149,5 0              
45 Pieter Ploeg 143 125 18         18    
46 Joke Tom 115 46 69 2 4 21 18,5 23,5    
47 John van den Donck 101,25 101,25 0           473 juni
48 Ada Dommershuijsen 94 38,75 55,25   35,5 33 18,5 23,5 559,5 aug
49 Rob Walthaus 88,75 56,75 32 16 33,5 10 4,5   577 aug
50 Jeanne van Veen 88 88 0              
51 Heidi Groppe 84,5 70,5 14 1 13          
52 Hanny van Kooy 82,5 82,5 0              
53 Ria Ploeg 78 61,5 16,5         33 371 aprl
54 Rob Stoutjesdijk 71,5 69 2,5     2,5        
55 Aad Langstraat 62 62 0              
56 Emmy Pijnaker 54 33 21   35,5 6,5     545,5 juli
57 Wil Zwang 49 49 0              
58 Jaap Kroep 46,25 0 46,25 27 33,5 4,5   27,5 636,5 sept
59 Ben Verheijen 43,5 0 43,5 20   12 27,5 27,5 659,5 sept
60 Gerard Lindenhof 26,5 0 26,5 20 5 4,5   23,5 518 juli
61 Joke Wijnia 26 12 14 11     3      
62 Rick Groeneweg 17 17 0              
63 Joke de Jong 13   13   10     3    
    17738,25 15199 2539,25 496 666 666 561 820    

Vandaag is aan alle verenigingen en scheidsrechter een update verzonden met o.a. de volgende onderwerpen omtrent het mobiel Digitaal Wedstrijdformulier (mDWF):

Jeu de Boules LADDERdinsdag 27 oktober 2015
nr.Spelerstotaal p.mnd6-1013-1020-1027-10   
   SUB201541424344 mndkado
1 Emmy Pijnaker 671,5 605 66,5 36 17 3,5 10   okt 671,5
2 Rick Groeneweg 641 591 50 22 19,5 1 7,5   okt 641
3 John Sikkel 638,5 574,5 64 30,5   30,5 3      
4 Tiny van Bregt 609,5 537,5 72 33 12   27      
5 Joke Klapwijk 601,5 591,5 10     10        
6 Pieter Ploeg 599,5 471,5 128 23,5 28 36,5 40      
7 Cees Dommershuijsen 588 555 33 10 8 6 9      
8 Ben Schneiderberg 583,5 506 77,5 25,5   26,5 25,5      
9 Nies Beerewout 578,5 523,5 55 27   20,5 7,5      
10 Ton Visser 576 523,5 52,5     38 14,5      
11 Jan Beerewout 573 552,5 20,5 13,5   6 1      
12 Lia de Haan 560,5 512,5 48 9 24 2 13      
13 Bert Meijer 552,5 479 73,5 25,5 7 12 29      
14 Ans Visser 543,5 476,5 67   16 35 16      
15 Hans Slottje 531,5 481 50,5 28     22,5      
16 Lies Temorshuisen 526,5 475,5 51   18 33        
17 Koos Persoon 522 459 63 7,5   41 14,5      
18 Len Bijkerk 497,5 481,5 16 16            
19 Theo van Bregt 491,5 430,5 61 11 12   38      
20 Frans Erkens 484,5 480 4,5 4,5            
21 Yvonne Stolk 461,5 387,5 74 23,5 4,5 42 4      
22 Gé van Kooy 454,5 359 95,5 1 26 32 36,5      
23 Tom Binnendijk 445 445 0              
24 Leo Simonis 430,5 377,5 53 3 19,5 8 22,5      
25 Greetje Persoon 415,5 338 77,5 12   26,5 39      
26 Marianne Kok 407 355 52 4,5   28,5 19      
27 Conne Nevens 396,5 374,5 22 16 6          
28 Ria de Leeuw 393 359 34     6 28      
29 Jacques Meerveld 389,5 389,5 0              
30 Rick Erkens 376,5 357,5 19 13,5     5,5      
31 Annie Schep 373 373 0              
32 Ben Verheijen 369,75 338,5 31,25 29 3 30,5     jan 148,5
33 Berta Robbertsen 363,5 336 27,5 2 9 14,5 2      
34 Ben van Lit 332 316 16   14,5 17,5     jan 146,5
35 Nel Meijer 318,5 240,5 78 30,5   28,5 19      
36 Koen de Groot 302,5 267,5 35 35 31 24,5 25,5   feb 256,5
37 Theo Legierse 286,5 247,75 38,75   23 24,5 30   aprl 433,5
38 Frits Knoppert 279,25 227,25 52 33   36,5 34,5   mrt 365,5
39 Rob Stoutjesdijk 268 209 59 6 25 22,5 5,5      
40 Gerrit van der Plaat 222,5 159,5 63 7,5 29 14,5 12      
41 Ada Dommershuijsen 205,5 139 66,5 33 27 40 33   juni 508
42 Hanny van Kooy 195 141,75 53,25 37 22 16 31,5   mrt 354,5
43 Aad Langstraat 174,75 158 16,75   14,5 19     mei 492,5
44 Gerard Lindenhof 162,25 139,25 23 19 4,5   22,5   aprl 421,5
45 Thijs de Korte 157,5 154 3,5     3,5        
46 Jaap Kroep 139,75 107 32,75 19 12 12 22,5   juli 139,75
47 Selma Zimmerman 138 138 0              
48 Bert Zimmerman 126,5 126,5 0              
49 Margaret Gerrese 125,25 100 25,25   1,5 17,5 31,5   mei 447
50 Carel van Kaam 113 113 0              
51 Arie Nobel 108,75 66,25 42,5   30 20,5 34,5   juni 503,5
52 Ria Ploeg 108,75 86,75 22   32 12     feb 247
53 Joke Tom 88 0 88 16 1,5 34 36,5      
54 Rob Walthaus 86 86 0              
55 Kees Gerrese 79,75 46,75 33   10 39 17   aug 634,5
56 Piet Scherpenisse 79 58,5 20,5       41   juli 79
57 Corrie Beuckens 52 31,25 20,75 19   22,5     aug 593,5
58 Carl Bodensted 51 51 0              
59 Marina van Rijsbergen 45,5 45,5 0              
60 Wil Zwang 38,5 38,5 0              
61 Ria de Groot 35   35 21 21 9 19   sep 607
62 Henri Smit 11   11       11      
63 Co van Rheenen 6 6 0              
64 John van den Donck 0   0           sep 623,5
    20982,25 18597,5 2384,75 703 528 903 861 0    

Na de laatste selectie wedstrijden van afgelopen maandag in Bennekom hebben bondscoach Barry Schep en assistent bondscoach Hester Heitink een voorlopige selectie bekend gemaakt die tot de korfbal challenge viermaal voor trainingen bij elkaar komt.

De meerderheid van de Raadscommissie Dienstverlening en Economie heeft vanavond een positief advies gegeven op de Zwembad/Sporthal plus variant. Dat betekent dat KCC/SO natural dus blijft korfballen in Sporthal Schenkel. Hulde aan alle KCC-ers die zich de afgelopen maanden hebben ingezet met als uitkomst dit geweldige resultaat!

Later (ongetwijfeld) meer.

Omdat we in de zaal willen werken met live statistieken voor de caoches ben ik op zoek naar een (oude) het liefst platte monitor en een lange monitorkabel.
Heb jij er ergens nog één staan die je kunt missen? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omdat het KNKV bij de zaalindeling meer rekening wil houden met de stand op het veld volgt het zaalprogramma iets later dan normaal.

Beste leden, ouders en supporters!

Een beter milieu begint bij onze eigen club!

Waar gaat dit nu weer over zullen jullie denken? Maar mooier kan het bijna niet.

 • Jullie hebben namelijk allemaal afval wat gerecycled kan worden. Hiervoor moeten jullie op dit moment echter “moeite” doen om het in de juiste milieuvriendelijke afvalbak te krijgen.
 • Jullie rijden allemaal een aantal keer per week naar ons sportcomplex.
 • En als korfbalvereniging hebben we ons aangemeld bij het ECOsupporter concept.

Help afval aan een nieuw Leven

Op het oog zaken die helemaal niets met elkaar te maken hebben. Maar het concept ECOsupporter zorgt er juist voor dat we door deze 3 ingrediënten te combineren met zijn allen onze club financieel kunnen ondersteunen, zonder dat het ons zelf iets kost! Sterker nog, we komen zelfs gemakkelijker van ons recyclebaar afval af.

Containers bij KCCIn te zamelen afvalstromen

Het concept is heel eenvoudig. Er staan 3 containers bij ons op het terrein:

- één container voor verpakt frituurvet

- één container voor textiel in (plastic)zakken

- één container voor elektrische apparaten.

Als jullie thuis, op het werk, bij familie, bij de buren, enz., afval hebben wat bij deze groepen hoort dan neem je dat mee als je naar ons sportcomplex komt en gooit het in de betreffende bak. 

ECOsupporter komt op een vaste frequentie de container omwisselen en maakt daarbij het behorende bedrag over naar onze vereniging. Termen als; win-win-win, kind kan de was doen of 1 + 1 = 3 zijn hierop dus echt van toepassing. 


Help de vereniging

Onze oproep aan jullie is dan ook om aan dit initiatief mee te doen en op deze manier de vereniging te ondersteunen en daarbij ook nog het milieu een handje te helpen.

Op deze manier genereren we groen geld voor onze club!!

Voor meer informatie kun je kijken op de website van ECOsupporter, www.ecosupporter.nl.

Voor de spelregels wat wel en niet ingeleverd mag worden, kan je onderstaande artikelen raadplegen.

Spelregels voor de elektra container

Spelregels voor de frituurvet container

Spelregels voor de textiel container

Waar kun je allemaal zoeken naar recyclebaar afval?

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur

Komend zaalseizoen zal KCC/SO natural de stap moeten gaan maken naar de top van Nederland en daar wil jij als supporter natuurlijk graag bij zijn. De club zal dit seizoen busreizen organiseren naar verschillende uitwedstrijden en jij kan voor een klein bedrag bij de wedstrijd aanwezig zijn!

......starten zonder punten in mindering.

De eerste helft van het veldseizoen 2015-2016 is nog maar net ten einde en we hebben nu al een reden voor een feestje.
Dankzij de fantastische inzet van het arbitrage team kunnen alle wedstrijdteams van KCC/SO natural ook het volgende veldseizoen, dus niet de tweede helft van 2015-2016 maar het nieuwe seizoen 2016-2017 weer starten zonder sportieve sancties / punten in mindering.

Kon je vorig seizoen regelmatig een stukje lezen over de spelregelcursus Basisopleiding B of kortweg BOB vanaf dit seizoen is deze vervangen door Korfbalmasterz!

Dit is een online spelregelopleiding die bestaat uit een vijftal niveau’s en wordt afgesloten met een online-examen en krijg je een spelregelbewijs.

Op vier splinternieuwe dartborden, gesponsord door firma Admidi, werd afgelopen vrijdag weer een pijltje gegooid. Het ging er fanatiek, doch gezellig aan toe. Stephan Groeneweg won ook deze avond en leidt het klassement.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Donderdagavond 15 oktober zijn de leden van KCC/SO natural geïnformeerd over vier uitgewerkte toekomstscenario’s voor de vereniging. In een volle kantine volgden de leden de presentatie door het bestuur, waarbij duidelijk werd gemaakt dat het behoud van Sporthal Schenkel voorwaardelijk is voor een bloeiende vereniging.

Na de herfstvakantie trainen we nog één week op het veld. Vanaf maandag 2 november trainen alle ploegen weer in de zaal.

De zaal trainingstijden voor alle teams vind je onder het menu Korfbal, Trainingstijden of kijk hier.

Een aantal ploegen traint in een andere hal dan Sporthal Schenkel.
- Sportzaal de Gong vind je aan de Gong 1
- Sporthal Oostgaarde vind je aan de Dakotaweg 261 

 

Update 16 oktober 2015: in de zaal gaan ook de breedte seniorenteams hiermee werken en vanaf december ook de A breedteteams.

 

Beste leden van KCC/SO natural,

Het KNKV is vorig seizoen begonnen met het gebruik van een mobiel digitaal wedstrijdformulier (genoemd: mDWF). Dit digitale wedstrijdformulier moet op den duur alle papieren formulieren vervangen en levert zo voor iedereen veel tijdswinst op. Dit seizoen wordt het gebruik van het mDWF uitgebreid.

Vrijdag 16 oktober gaan we weer darten. Na een rustige eerste dartavond zijn we er weer helemaal klaar voor. Al het nieuwe materiaal is ook binnen dus daaraan kan het niet liggen.

Kom dus gezellig meedoen. We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en ingooien kan al vanaf 19:30 uur. Meedoen kost €2,50 en de beste drie darters van de avond krijgen weer een leuk prijsje.

In de eerste ronde voor de Zuid-West beker was KCC/SO natural A1 vrijgesteld. In de tweede ronde, te spelen op 20 april 2016 spelen zij uit tegen Gemini A1.
Klik hier voor de uitslagen in de eerste ronde en de volledige loting van de A beker.

De B1 won in de eerste ronde met maar liefst 1-26 van Ventura Sport B1 en heeft voor de tweede ronde tegenstander ADO B1 geloot. Ook de B1 speelt uit. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 19 april 2016.
Klik hier voor de uitslagen in de eerste ronde en de volledige loting van de B beker.

 

Hallo stoere B'tjes en C'tjes,

Houd jij van spanning en ben jij koelbloedig genoeg om ’s avonds de donkere bossen van Capelle te betreden? Doe dan op vrijdag 30 oktober mee aan de Spooktocht bij KCC/SO natural. We verzamelen in de kantine. Onder begeleiding zal er elke keer een groep het bos in gaan. Dus, heb jij zin om lekker te griezelen? Wacht dan niet te lang en geef je op voor de gruwelijke Spooktocht!

In de herfstvakantie is er voor alle teams geen training, in de week van 3 november gaan we weer in de zaal trainen.

Het trainingsschema volgt binnenkort en zal worden gepubliceerd op de site.

Het korfbalseizoen is weer gestart en ook dit seizoen zal de aKCCie weer leuke activiteiten voor jullie gaan organiseren. Dit seizoen heeft de aKCCie ook een nieuwe samenstelling. Zo moesten we aan het eind van vorig seizoen helaas afscheid nemen van Michael, Milou & Ruth, maar daar zijn een aantal nieuwe leden voor in de plaats gekomen. Deze mensen willen we kort aan jullie voorstellen.

Vanaf maandag 19 oktober gaan Evides (vervangen waterleiding) en Stedin (vervangen gasleiding)werkzaamheden uitvoeren aan de Capelseweg. Ter hoogte van de kruising Bermweg/Capelseweg moet 3 maal de weg doorkruist worden. Hiervoor is het noodzakelijk de weg af te sluiten (maandag tm vrijdag):

Beste KCC leden,

Op de ledenvergadering van juni 2015 hebben wij u geïnformeerd over de gesprekken met de gemeente over de hal aan de Alkenlaan. U heeft het bestuur een huiswerkopdracht meegegeven. Samenvattend: werk een aantal scenario's uit, zodat voor de leden duidelijk wordt wat het betekent als we verhuizen naar de Alkenlaan en wat het betekent als we in de Schenkelhal willen blijven spelen.

Het bestuur nodigt u van harte uit op de ledenraadpleging van donderdagavond 15 oktober aanstaande. Om 20.00 uur wordt u verwacht in de kantine waar we u in een informele sfeer - er wordt getraind deze avond - een update geven over de stand van zaken mbt de sporthal en de uitgewerkte scenario's.

Graag tot de 15e!

Bestuur KCC/SO natural
Bert, Cor en John

Aan alle toppers van de D, E, F en de Kangoeroes!

Het wordt alweer donkerder buiten en zo wordt het ook tijd voor één van de duisterste, spannendste feesten van het jaar: HALLOWEEN! Wij kunnen dit feestje natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan en daarom hebben wij op 30 oktober 2015 een Halloweendisco georganiseerd op KCC/SO natural. Hier kunnen jullie onder het genot van snoepspinnen en toverdrank griezelig leuke spelletjes doen en natuurlijk dansen op de muziek van de DJ.

Tussenstand klaverjassen na 9 oktober.

Tussenstand klaverjassen seizoen 2015/201
 Deelnemers11-sep09-okt13-nov18-dec15-jan12-feb11-mrt08-aprTOTAAL
1
Elly Stubbe
5205
5341
 
 
 
 
 
 
10546
2
Ada Dommershuijsen
5379
4788
 
 
 
 
 
 
10167
3
Kees Dommershuijsen
5221
4807
 
 
 
 
 
 
10028
4
Frits Knoppert
5239
4413
 
 
 
 
 
 
9652
5
Bert Meijer
4182
5253
 
 
 
 
 
 
9435
6
John van de Donck
4970
4429
 
 
 
 
 
 
9399
7
Jeanne Veen
4760
4289
 
 
 
 
 
 
9049
8
Co van Rheenen
4634
4096
 
 
 
 
 
 
8730
9
Nel Meijer
4198
4183
 
 
 
 
 
 
8381
10
Thijs de Korte
4145
4156
 
 
 
 
 
 
8301
11
Len Bijkerk
3765
3827
 
 
 
 
 
 
7592
12
Jaap Kroep
3336
3732
 
 
 
 
 
 
7068
13
Nies Beerewout
3343
3720
 
 
 
 
 
 
7063
14
Henri Smit
 
6297
 
 
 
 
 
 
6297
15
Ton Visser
 
6029
 
 
 
 
 
 
6029
16
Ria de Groot
 
4994
 
 
 
 
 
 
4994
17
Hanny van Kooy
4849
 
 
 
 
 
 
 
4849
18
Koen de Groot
 
4838
 
 
 
 
 
 
4838
19
Jan Beerewout
4799
 
 
 
 
 
 
 
4799
20
Ans Visser
 
4713
 
 
 
 
 
 
4713
21
Gé van Kooy
4123
 
 
 
 
 
 
 
4123
22
Annke Beekman
 
4116
 
 
 
 
 
 
4116
23
Arie Nobel
3944
 
 
 
 
 
 
 
3944
24
An Dijkstra
 
3863
 
 
 
 
 
 
3863

Het korfbalseizoen is weer gestart en ook dit seizoen zal de aKCCie weer leuke activiteiten voor jullie gaan organiseren. Dit seizoen heeft de aKCCie ook een nieuwe samenstelling. Zo moesten we aan het eind van vorig seizoen helaas afscheid nemen van Michael, Milou & Ruth, maar daar zijn een aantal nieuwe leden voor in de plaats gekomen. Deze mensen willen we kort aan jullie voorstellen.

Het korfbalseizoen is weer gestart en ook dit seizoen zal de aKCCie weer leuke activiteiten voor jullie gaan organiseren. Dit seizoen heeft de aKCCie ook een nieuwe samenstelling. Zo moesten we aan het eind van vorig seizoen helaas afscheid nemen van Michael, Milou & Ruth, maar daar zijn een aantal nieuwe leden voor in de plaats gekomen. Deze mensen willen we kort aan jullie voorstellen.

De wedstrijd KCC/SO natural D2 - NIO D1 die gepland stond voor a.s. zaterdag 10 oktober gaat niet door in verband met een sterfgeval van een juniorenlid bij NIO.
Namens KCC/SO natural wensen wij alle nabestaanden en leden van NIO veel sterkte met dit verlies.

De wedstrijd wordt waarschijnlijk ingehaald op zaterdag 17 oktober maar dat is nog niet zeker.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural D2.

Naast het feit dat we bij KCC/SO natural met de selectie op het hoogste niveau spelen, is ook algemeen bekend dat onze jeudgopleiding meer dan uitstekend is. Daar hebben onze jeugdtrainers uiteraard een grote rol in. We zijn er als vereniging dan ook enorm trots op dat er dit seizoen maar liefst 18 talenten van KCC/SO natural geselecteerd zijn voor de verschillende selectieteams.

De wedstrijd KCC/SO natural B1 - Oranje Wit B1 - die oorspronkelijk gepland stond op zaterdag 3 oktober - is opnieuw vastgesteld op donderdag 15 oktober om 19:30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural B1.

De wedstrijd KCC/SO natural B1 - Oranje Wit B1 - die oorspronkelijk gepland stond op zaterdag 3 oktober - is opnieuw vastgesteld op donderdag 15 oktober om 19:30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural B1.

Het korfbalseizoen is weer gestart en ook dit seizoen zal de aKCCie weer leuke activiteiten voor jullie gaan organiseren. Dit seizoen heeft de aKCCie ook een nieuwe samenstelling. Zo moesten we aan het eind van vorig seizoen helaas afscheid nemen van Michael, Milou & Ruth, maar daar zijn een aantal nieuwe leden voor in de plaats gekomen. Deze mensen willen we kort aan jullie voorstellen.

Van 3 tot en met 11 oktober organiseren tien sportbonden verschillende activiteiten om scheidsrechters en officials te waarderen voor hun inzet. Ook konden sportverenigingen op eigen initiatief door middel van ludieke acties hun waardering uiten voor scheidsrechters en officials. Een aantal van deze bonden organiseert in het verlengde daarvan spelregelcafés.
Het doel van de Week van de Scheidsrechter is dat sportbonden, -verenigingen en sporters hun waardering laten blijken aan scheidsrechters, juryleden en andere officials. Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze ook voor in het zonnetje worden gezet.

Vandaag stond in de Ereklasse al weer de laatste veldwedstrijd voor KCC/SO natural op het programma. Na een prima overwinning op Blauw Wit vorige week, speelde de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus vandaag tegen koploper Fortuna/Delta Logistiek die dit seizoen wordt gesponsord door onze oude hoofdsponsor: Fortuna/Delta Logistiek.

Jeu de Boules LADDER dinsdag 29 september 2015
nr. Spelers totaal   p.mnd 1-9 8-9 15-9 22-9 29-9   kado
      SUB 2015 36 37 38 39 40 mnd 2015
1 John van den Donck 623,5 581,5 42 26 16       sep 623,5
2 Ria de Groot 607 518 89 28,5   23,5 25,5 11,5 sep 607
3 Emmy Pijnaker 605 534 71 19 2,5 26,5 23      
4 Joke Klapwijk 591,5 543,5 48 2 8 29 9      
5 Rick Groeneweg 591 497 94 14,5 18,5 4 39 18    
6 John Sikkel 574,5 477,5 97 19 16 31 31      
7 Cees Dommershuijsen 555 466,5 88,5 17 8 19,5 35 9    
8 Jan Beerewout 552,5 485,5 67 32 24 8   3    
9 Tiny van Bregt 537,5 521 16,5         16,5    
10 Nies Beerewout 523,5 464 59,5 14,5 20     25    
11 Ton Visser 523,5 471,5 52       30 22    
12 Lia de Haan 512,5 462 50,5 4 22 12 12,5      
13 Ben Schneiderberg 506 465,5 40,5 13 5,5 22        
14 Len Bijkerk 481,5 428 53,5   5,5 15,5 16 16,5    
15 Hans Slottje 481 420,5 60,5 9,5 26     25    
16 Frans Erkens 480 406,5 73,5   36   32,5 5    
17 Bert Meijer 479 433,5 45,5 5,5 10,5 19,5 9 1    
18 Ans Visser 476,5 454,5 22   8 5 9      
19 Lies Temorshuisen 475,5 437,5 38       18 20    
20 Pieter Ploeg 471,5 426,5 45       14 31    
21 Koos Persoon 459 445 14         14    
22 Tom Binnendijk 445 445 0              
22 Theo van Bregt 430,5 409,5 21         21    
23 Jacques Meerveld 389,5 389,5 0              
24 Yvonne Stolk 387,5 288,5 99 3 18,5 30 28,5 19    
25 Leo Simonis 377,5 309 68,5   13,5 13 35 7    
26 Conne Nevens 374,5 332 42,5 9,5 4 6 23      
27 Annie Schep 373 320 53 24 29          
28 Gé van Kooy 359 302 57 23 29 1   4    
29 Ria de Leeuw 359 351 8 1     7      
30 Rick Erkens 357,5 292 65,5   32,5   19 14    
31 Marianne Kok 355 290,5 64,5     11 28,5 25    
32 Ben Verheijen 338,5 274 64,5 27 38 18 21 25 jan 148,5
33 Greetje Persoon 338 306 32         32    
34 Berta Robbertsen 336 264,5 71,5 34 21 15,5 1      
35 Ben van Lit 316 279,25 36,75 19 12 15,5 2 25 jan 146,5
36 Koen de Groot 267,5 220,75 46,75 30   2 32,5 29 feb 256,5
37 Theo Legierse 247,75 211 36,75 21,5 2,5 10 25,5 14 aprl 433,5
38 Nel Meijer 240,5 199 41,5 34 1   4,5 2    
39 Frits Knoppert 227,25 193,75 33,5 36 31       mrt 365,5
40 Rob Stoutjesdijk 209 197,5 11,5         11,5    
41 Gerrit van der Plaat 159,5 76 83,5 34 23 7 12,5 7    
42 Aad Langstraat 158 123,25 34,75 16 16   37,5   mei 492,5
43 Thijs de Korte 154 139,5 14,5 7   3 4,5      
44 Hanny van Kooy 141,75 92,5 49,25 9,5 34,5 26,5   28 mrt 354,5
45 Gerard Lindenhof 139,25 106,75 32,5       35 30 aprl 421,5
46 Ada Dommershuijsen 139 73,5 65,5 28,5 37 28 37,5   juni 508
47 Selma Zimmerman 138 138 0              
48 Bert Zimmerman 126,5 126,5 0              
49 Carel van Kaam 113 113 0              
50 Jaap Kroep 107 51,5 55,5 25 27 25 27 7 juli 107
51 Margaret Gerrese 100 65,25 34,75 5,5 32,5 15,5 16   mei 447
52 Ria Ploeg 86,75 76,25 10,5       11 10 feb 247
53 Rob Walthaus 86 86 0              
54 Arie Nobel 66,25 23,75 42,5 21,5 34,5 9 20   juni 503,5
55 Piet Scherpenisse 58,5 16,5 42 31 13,5 23,5 16   juli 58,5
56 Carl Bodensted 51 36 15   10,5   4,5      
57 Kees Gerrese 46,75 0 46,75 9,5 29 32 23   aug 634,5
58 Marina van Rijsbergen 45,5 45,5 0              
59 Wil Zwang 38,5 38,5 0              
60 Corrie Beuckens 31,25 0 31,25 12 25 21 4,5   aug 593,5
61 Co van Rheenen 6 6 0              
    19828 17248,5 2579,5 666 741 528 780 528    

Met ingang van de zaal gaan alle wedstrijdteams verplicht over op het digitale wedstrijdformulier (mDW)

Ook breedtekorfbal Senioren en A gaan in het zaalseizoen over.
De rest van de categorieën volgt nog.

Voor de afhandeling van deze digitale wedstrijdformulieren zijn we bij KCC/SO natural op zoek naar tablets of smartphones om scheidsrechters en teams te ondersteunen die niet in het bezit zijn van dergelijk materiaal.

Afgelopen dinsdag 29 september is Jopie de Groot (Elshout) overleden. Jopie was in de periode van de Bermen een zeer gewaardeerd lid die zich met hart en ziel inzette voor de ledenadministratie van de vereniging. Jopie heeft binnen de vereniging ook vele andere functies ingevuld. Zo zullen we haar rol als voorzitter van de feestcommissie en de bijbehorende activiteiten blijven herinneren. Ze wist iedereen te motiveren voor een avondje klaverjassen in de kantine op de Couwenhoek. Een kantine waar zij persoonlijk een  grote bijdrage aan heeft geleverd door als motivator van de bouwlotto iedereen op pad te sturen en de benodigde centen op te laten halen.

Bij BOL.com kun je nu ook terecht voor al je sportartikelen. Als je nog spullen nodig hebt, bestel dan via onderstaande banner.
KCC/Delta Logistiek ontvangt gedurende de maand november maar liefst 10% commissie en het kost jou niks meer!

Alles voor je sport!

Graag wil ik even met iedereen delen dat dankzij de fantastische inspanningen van alle externe fluiters, vlaggers en beoordelaars voor KCC/Delta Logistiek alle punten in mindering (9 stuks) voor het veldseizoen 2015-2016 al zijn weggewerkt.
We hebben nog een stapeltje externe verplichtingen om weg te werken voor de 2e helft van het veld, maar het streven is om aan het einde van dit korfbalseizoen alle externe verplichtingen weggewerkt te hebben.
Ik vind het echt geweldig en hoop dat we in de zaal ook weer op iedereens tomeloze inzet kunnen rekenen.
 
met vriendelijke groet,
Saskia

  Jeu de Boules LADDER dinsdag, oktober 28, 2014  
  nr. Spelers 2014 totaal   p.mnd 07-10 14-10 21-10 28-10 kado    
  SUB 2014 41 42 43 44 2014 mnd  
  1 Theo v.B.   727,50 628,00 99,50 34,00 34,00 4,00 27,50 727,50 okt  
  2 Ton V.   686,00 605,50 80,50 3,00 34,00   43,50 686,00 okt  
  3 Marianne K.   664,50 571,00 93,50 21,00 20,00 7,50 45,00      
  4 Tiny v B.   642,00 584,50 57,50 4,00 31,00   22,50      
  5 John S.   633,50 562,00 71,50 25,50 13,00 5,50 27,50      
  6 Emmy P.   626,50 614,00 12,50 2,00 5,50   5,00      
  7 Hans S.   625,50 625,50 0,00              
  8 Ben S.   612,00 551,50 60,50 12,50 10,00   38,00      
  9 Joke K.   598,50 570,00 28,50 12,50   16,00        
  10 Lia den H.   590,50 542,50 48,00 11,00 30,00   7,00      
  11 Ria de G.   574,50 558,50 16,00   3,00   13,00      
  12 John vd D.   571,50 521,50 50,00 21,00 28,00   1,00      
  13 Berta R.   569,50 505,00 64,50 23,00 8,50 17,50 15,50      
  14 Ans V.   569,00 522,00 47,00   17,00   30,00      
  15 Kees D.   553,00 496,00 57,00 18,00 13,00 5,50 20,50      
  16 Corrie B.   552,00 490,50 61,50   17,00 11,00 33,50      
  17 Bert M.   462,50 414,50 48,00 9,00 27,00 2,00 10,00      
  18 Conne N.   452,00 389,00 63,00   34,00 13,50 15,50      
  19 Nel M.   446,50 376,00 70,50 24,00 22,50   24,00      
  20 Annie S.   442,00 356,50 85,50 27,50 24,50 11,00 22,50      
  21 Len B.   422,00 373,00 49,00 6,50 36,50   6,00      
  22 Nies B.   409,50 373,50 36,00       36,00      
  23 Tom B.   399,00 349,50 49,50   29,00   20,50      
  24 Piet S.   378,75 362,25 16,50   15,00   18,00 123,50 jan  
  25 Ge v. K.   367,00 347,50 19,50   5,50   14,00      
  26 Ria Pl.   336,50 244,50 92,00 18,00 19,00 15,00 40,00      
  27 Marjan L.   332,50 332,50 0,00              
  28 Wil Z.   304,50 286,50 18,00 18,00            
  29 Ben v. L.   299,75 255,25 44,50 35,00 17,00   37,00 206,50 feb  
  30 Theo L.   297,50 246,00 51,50 30,00 32,00   41,00 345,00 mrt  
  31 Koen de G.   289,75 255,00 34,75   22,50   47,00 280,50 mrt  
  32 Greetje P.   235,75 184,00 51,75 32,00 36,50 7,50 27,50 216,50 feb  
  33 Aad L.   229,50 201,00 28,50 36,00   3,00 18,00 422,00 mei  
  34 Frits K.   225,75 185,50 40,25 25,50 38,00 9,00 8,00 414,00 apr  
  35 Jacques M   211,00 203,75 7,25 14,50       126,50 jan  
  36 Joyce M.   186,50 186,50 0,00              
  37 Arie N.   184,25 170,50 13,75 6,50 21,00     457,00 juni  
  38 Ton Z.   179,50 137,50 42,00       42,00      
  39 Ria de L.   178,50 174,50 4,00     1,00 3,00      
  40 Jan B.   143,75 123,00 20,75 5,00 3,00   33,50 413,00 mei  
  41 Ada D.   140,75 101,25 39,50 21,00 13,00 17,50 27,50 419,00 juni  
  42 Carel v. K.   139,50 125,00 14,50 14,50            
  43 Thijs de K.   135,00 110,00 25,00       25,00      
  44 Selma Z.   130,00 130,00 0,00              
  45 Koos P.   128,25 108,50 19,75 16,00 1,00 11,00 11,50 398,00 apr  
  46 Hanny v K.   109,75 73,75 36,00   26,00   46,00 558,00 juli  
  47 Marian W.   103,50 103,50 0,00              
  48 Magda H.   96,50 69,00 27,50 27,50            
  49 Piet Pl.   87,75 54,50 33,25 33,00 24,50   9,00 526,00 juli  
  50 Bert Z.   87,50 87,50 0,00              
  51 Jeanne v V.   86,00 86,00 0,00              
  52 Gerard L.   74,25 48,25 26,00 31,00 3,00   18,00 581,00 aug  
  53 Rob W.   66,00 66,00 0,00              
  54 Jaap K.   62,50 40,75 21,75 1,00 11,00   31,50 598,50 aug  
  55 Jaap B.   60,50 51,50 9,00 9,00            
  56 Rick Gr.   41,25 0,00 41,25 29,00 8,50 13,50 31,50 654,50 sep  
  57 Leo S.   39,00 0,00 39,00       39,00      
  58 Carl B.   33,50 29,50 4,00       4,00      
  59 Lies T.   29,75 0,00 29,75 9,00 7,00   43,50 639,00 sep  
  60 Henri Knip   19,50 19,50 0,00              
        18881,00 16780,25 2100,75 666,00 741,00 171,00 1079,50      

 

Nu het zaalprogramma bekend is, kun je je voorkeur opgeven voor een bardienst.

Mail je voorkeur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

J e u d e B o u l e s L A D D E R donderdag, januari 23, 2014  
  Spelers 2014 totaal vorige p.mnd 2-10 9-10 16-10 23-10   kado mnd  
mnden 2014 40 41 42 43   2014  
1 Ben v. L.   602,50 531,50 71,00 32,00 25,00 14,00     602,50 okt.  
2 Selma Z.   599,00 552,50 46,50     18,50 28,00   599,00 okt.  
3 John S   598,00 532,50 65,50 9,00 9,00 20,50 27,00        
4 Ton V.   575,50 490,50 85,00 24,00 30,50 10,00 20,50        
5 Kees D.   575,00 513,00 62,00   7,00 30,50 24,50        
6 Tineke R.   571,50 507,50 64,00 4,00 5,50 23,50 31,00        
7 Nies B.   553,50 539,50 14,00       14,00        
8 Berta R.   541,50 496,00 45,50   15,50   30,00        
9 Bert Z.   534,00 515,00 19,00     11,00 8,00        
10 Lia den H.   526,50 487,50 39,00 1,00 2,50 2,50 33,00        
11 Ans V.   523,50 455,00 68,50 22,00 26,00   20,50        
12 Jan B.   503,50 483,00 20,50       20,50        
13 Henri S.   487,00 424,00 63,00 3,00 30,50 27,50 2,00        
14 Marjan L.   474,00 461,00 13,00 13,00              
15 An D.   468,00 468,00 0,00                
16 Marianne K.   466,00 437,50 28,50   15,50   13,00        
17 Ria P.   420,50 353,50 67,00 14,00 19,50 33,50          
18 Emmy P.   405,50 379,00 26,50 5,50 21,00            
19 Henri Kn.   385,00 350,50 34,50       34,50        
20 Ria de L.   375,00 319,00 56,00 27,00     29,00        
21 Jan Br.   362,00 342,50 19,50     8,00 11,50        
22 Conne N.   360,50 298,00 62,50 5,50 22,00 30,50 4,50        
23 Henny Kr.   342,00 284,00 58,00 29,00 2,50 20,50 6,00        
24 Theo L.   339,75 290,00 49,75 20,00 13,00 27,50 39,00   222,00 feb  
25 Anneke B.   320,00 255,50 64,50 8,00 29,00 18,50 9,00        
26 Bert M.   310,50 276,50 34,00 25,00 4,00 5,00          
27 Jeanne v V.   291,00 260,50 30,50 2,00 13,00   15,50        
28 Nel M.   283,00 227,00 56,00 28,00 11,00 17,00          
29 Gerard L.   262,75 218,00 44,75 33,00 27,50 29,00     124,00 jan  
30 Koos P.   234,00 199,75 34,25 11,00 23,00   34,50   123,00 jan  
31 Frits K.   220,25 173,00 47,25 23,00 27,50 12,00 32,00   345,50 apr  
32 Elsa de H.   218,50 201,00 17,50       17,50        
33 Piet S.   218,25 205,25 13,00     26,00     301,00 mrt  
34 Koen de G.   198,75 148,25 50,50 31,00   33,50 36,50   432,00 juni  
35 Jaap K.   198,25 151,50 46,75 15,00 17,00 25,00 36,50   395,50 mei  
36 John vd D.   190,25 178,00 12,25 11,00 8,00 2,50 3,00   287,50 mrt  
37 Ton Z.   187,50 166,00 21,50     6,00 15,50        
38 Carl B.   166,50 124,00 42,50 16,50 18,00 8,00          
39 Tom B.   151,50 128,25 23,25     22,00 24,50   203,00 feb  
40 Ineke K.   143,50 104,50 39,00 21,00 5,50 1,00 11,50        
41 Magda H   139,00 114,50 24,50       24,50        
42 Ria de G.   133,00 112,00 21,00 19,00   16,00 7,00   425,50 juni  
43 Hanny v. K.   123,00 123,00 0,00                
44 Heidi Groppe   115,50 96,50 19,00 18,00 1,00            
45 Greetje P.   103,25 85,50 17,75 11,00     24,50   413,00 mei  
46 Co v R.   95,75 73,25 22,50 7,00 24,00 4,00 10,00   459,00 juli  
47 Jaap B   95,50 75,00 20,50       20,50        
48 Annie S.   93,00 53,25 39,75 30,00 13,00 32,00 4,50   392,00 apr  
49 Ada D.   92,75 65,75 27,00     14,00 40,00   489,50 juli  
50 Leo S.   90,50 0,00 90,50 26,00   23,50 41,00        
51 Rick G.   87,00 87,00 0,00                
52 Piet P.   80,00 62,50 17,50       17,50        
53 Rob W.   66,25 40,00 26,25   10,00   42,50   550,00 aug  
54 Wil Zw.   64,50 64,50 0,00       0,00        
55 Nel v Soest   63,00 43,50 19,50   19,50            
56 Annie F.   54,00 54,00 0,00                
57 Marian W.   53,75 53,75 0,00           521,50 aug  
58 Han V.   45,00 45,00 0,00                
59 Jacques M.   42,50 42,50 0,00                
60 Jan vd B.   31,25 0,00 31,25 16,50   8,00 38,00   570,00 sep  
61 Arie N.   21,50 21,50 0,00                
62 Thijs de K.   12,00 12,00 0,00                
63 Lies T.   8,00 8,00 0,00                
64 Len B.   7,50 0,00 7,50     14,00 1,00   572,50 sep  
      16901,25 14860,50 2040,75 561,00 496,00 595,00 903,50        
                           

 


Klik op de foto voor grotere weergave.
Dames
1 Adriënne van Ofwegen
2 Ruth Sprey
3 Mariska Brands
4 Manouk de Vries
5 Jet Ittmann
8 Rosanne Visscher
9 Evelien Staneke
11 Milou Wierenga
12 Sanne Broeksma
13 Demi van Oosten
21 Tessa Noorzij
Heren
6 Michiel Last
7 Sven Wierenga
10 Nik van der Steen
15 Steven Verhoeff
16 Jack Potter
17 Wouter Schippers
18 Michael Wolvers
19 Nolan den Boer
20 Patrick Muurling
22 Stefan Dekkers
28 Mark Behrens
Coaches/trainers: Jan Bongers en Arthur Carolus (S1), Robin Diepenhorst (S2)
Teammanager: Nelis Vaane
Verzorging: Chantal Meijer, Dennis Koole
Assistent verzorging: Wim Sala
 
1 Adriënne van Ofwegen
Geboortedatum: 17-3-1993
Vorige clubs: Korbis
Hoogtepunten:
- veld- en zaalkampioen met Korbis 1 (2010-2011)
- voorselectie Jong Oranje (2012-2013)
- Hoofdklasse finale zaal 2013-2014
- Play-offs zaal 2013-2014
- Kampioenschap veld 2013-2014 met promotie naar de Ereklasse
6 Michiel Last
Geboortedatum: 18-12-1986
Hoogtepunten:
- 1x 4e van NL in de aspiranten
- 1x 2e van NL in de aspiranten
- 2x NL kampioen in de aspiranten
- Hoofdklasse finale zaal 2013-2014
- Play-offs zaal 2013-2014
- Kampioenschap veld 2013-2014 met promotie naar de Ereklasse

2 Ruth Sprey
Geboortedatum: 24-11-1990
Vorige clubs: KC Tietjerk, DFD
Hoogtepunten:
- 1e op Districtskampioenschap met de A1 2009-2010
- Behalen Nederlands kampioenschap als trainer met de C1 2010-2011
- Hoofdklasse finale zaal 2013-2014
- Play-offs zaal 2013-2014
- Kampioenschap veld 2013-2014 met promotie naar de Ereklasse

7 Sven Wierenga
Geboortedatum: 8-1-1992
Hoogtepunten:
- behalen Nederlands kampioenschap zaal met de B1 2007-2008
- 3e bij het Districtskampioenschap zaal met de A1 2008-2009
- 1e bij het Districtskampioenschap veld met de A1 2009-2010
- behalen Nederlands kampioenschap als trainer van de C1 2010-2011

3 Mariska Brands
Geboortedatum: 14-9-1988
Vorige clubs: WION, Deetos
Hoogtepunten:
- Nederlands kampioenschap aspiranten
- Kruisfinale Nederlands kampioenschap junioren
- Kampioenschap in de zaal met promotie naar de hoofdklasse
- Hoofdklasse finale zaal 2013-2014
- Play-offs zaal 2013-2014
- Kampioenschap veld 2013-2014 met promotie naar de Ereklasse

10 Nik van der Steen
Geboortedatum: 6-10-1993
Hoogtepunten:
 
4 Manouk de Vries
Geboortedatum: 3-5-1991
Vorige clubs: Weidevogels
Hoogtepunten:
15 Steven Verhoeff
Geboortedatum: 26-7-1988
Hoogtepunten:
5 Jet Ittmann
Geboortedatum: 16-4-1992
Hoogtepunten:
- Nederlandse Kampioenschappen in de D, C en B
- promotie naar de hoofdklasse in de A
16 Jack Potter
Geboortedatum: 5-3-1986
Vorige clubs: OZC
Hoogtepunten:
- Nederlands team onder 19 jaar
8 Rosanne Visscher
Geboortedatum: 12-2-1987
Vorige clubs: Tempo
Hoogtepunten:
17 Wouter Schippers
Geboortedatum: 8-10-1991
Hoogtepunten:
- 1x 4e van NL in de pupillen
- 1x 5e van NL in de aspiranten
- 1x 3e op districtskampioenschap junioren
- 1x 1e op districtskampioenschap junioren
9 Evelien Staneke
Geboortedatum: 9-12-1991
Hoogtepunten:
 - Nederlands Kampioenschappen in de B, C en D
- Districtskampioenschappen in de A
18 Michael Wolvers
Geboortedatum: 20-6-1991
Vorige clubs:
Hoogtepunten:
11 Milou Wierenga
Geboortedatum: 6-10-1993
Hoogtepunten:
- Nederlands Kampioenschappen in D, C en B
- Kampioen van Nederland zaal en veld D-pupillen 2005-2006
- Kampioen van Nederland veld C-aspiranten 2007-2008
- Kampioen van Nederland zaal B-aspiranten 2009-2010
- Kruisfinales hoofdklasse zaal A-junioren 2012-2013
- Hoofdklasse finale zaal 2013-2014
- Play-offs zaal 2013-2014
- Kampioenschap veld met promotie naar de Ereklasse 2013-2014
19 Nolan den Boer
Geboortedatum: 8-2-1986
Vorige clubs: OZC
Hoogtepunten:
12 Sanne Broeksma
Geboortedatum: 26-5-1985
Vorige clubs: Tempo
Hoogtepunten:
- Play offs seizoen 2011-2012 met Tempo
 
20 Patrick Muurling
Geboortedatum: 12-10-1989
Vorige clubs: DeetosSnel
Hoogtepunten:

13 Demi van Oosten
Geboortedatum: 31-1-1995
Vorige clubs: Fortuna, Eibernest
Hoogtepunten:
- Basis Nederlands team <16
- Nederlands kampioen veld Hoofdklasse C en B
- Play offs Hoofdklasse A 2013 en 2014
- Veldfinale Hoofdklasse A 2013 en 2014
- District NK C zaal en veld (Eibernest)
- Zaal NK Hoofdklasse C en B (2x 2e).

22 Stefan Dekkers
Geboortedatum: 22-1-1993
Vorige clubs: Nieuwerkerk
Hoogtepunten:
21 Tessa Noordzij
Geboortedatum: 29-7-1995
Hoogtepunten:
28 Mark Behrens
Geboortedatum: 20-3-1994
Hoogtepunten:
    
Trainer/coach S1 Jan Bongers
Hoogtepunten als speler:
Vorige clubs: HKV, Ons Eibernest, HKV/Ons Eibernest
Hoogtepunten:
- 5x deelname aan NK's, 5x finale, 1 maal winst in de junioren
- 9 interlands junioren/jong Oranje
- deelname aan EK met jong Oranje in Marbella

Hoogtepunten als trainer/coach:
Vorige clubs: HKV, HKV/Ons Eibernest, Fiducia
Hoogtepunten:
- diverse kampioenschappen met jeugdploegen
- Fiducia kampioen veld (2e klasse)
- HKV/Ons Eibernest: kampioenschap veld overgangsklasse en hoofdklasse;
kampioenschap zaal overgangsklasse;
- 2 x kruisfinales zaal voor promotie naar de korfballeague

Trainer/coach S1 Arthur Carolus
Vorige clubs: HKV/Ons Eibernest
Hoogtepunten:
-2005 Nederlands kampioen veld HKV/Ons Eibernest C1
-2011 kampioen overgangsklasse veld HKV/Ons Eibernest 1
-2011 kruisfinale hoofdklasse zaal HKV/Ons Eibernest 1
-2012 kampioen hoofdklasse veld HKV/Ons Eibernest 1
-2012 kruisfinale hoofdklasse zaal HKV/Ons Eibernest 1
-2014 hoofdklassefinale zaal KCC/Delta Logistiek 1
-2014 kampioen hoofdklasse veld KCC/Delta Logistiek 1

Trainer/coach S2 Robin Diepenhorst
Hoogtepunten:
- diverse Nederlandse jeugd kampioenschappen
Teambegeleider Nelis Vaane
Vorige clubs: OZC, Bolnes
 
Verzorger Chantal Meijer
Eigenaresse Fysiotherapie Schenkel
Verzorger Dennis Koole
Vorige clubs: OVVO/de Kroon (speler en verzorger)
Fysio bij CFMU in Utrecht
Assistent verzorger Wim Sala
Hoogtepunten:
- Nederlands kampioen G-korfbal
 
 

 

Neergestreken op de bank, dekentje over de vermoeide beentjes, laptop op schoot en genieten van een rustige avondje TV.

Vanaf maandag 3 november starten de reguliere zaaltrainingen voor alle teams, de tijden en locaties zijn te vinden onder het menu Korfbal / Trainingstijden of klik hier.

Het was dit jaar een hele puzzel en voor een aantal ploegen betekent het helaas dat ze één keer in de week buiten op het veld trainen, afhankelijk van het weer natuurlijk.

In de week van maandag 27 oktober is er voor een aantal ploegen een zaal geregeld, de overige teams trainen dan nog buiten, daarover vind je hier een apart artikel op de site.

Woensdag 22 oktober werd bij PKC het regioselectietoernooi georganiseerd. Bij de RTC teams Rotterdam <14 en < 12 speelden de nodige KCC/Delta Logistiek spelers mee.

RTC Rotterdam < 12, met als gelegenheids coach Stephan Groeneweg, werd derde. Een goede prestatie zeker ook omdat de districtsploegen van RTC Noord-West en RTC West meededen (het voormalige district Noord-West). Aan het einde van het toernooi werden door de districtscoaches van Zuid-West < 12 de spelers bekendgemaakt die gekozen zijn voor de districtsploeg Zuid-West < 12. Lucas van der Waaij is hiervoor gekozen. Het RTC Rotterdam team <14 werd vijfde op het toernooi. Dennis de Does is gekozen voor het districtsteam Zuid-West < 14 o.l.v. Sander Jacob. Floor Dorsman wist een talentenplek te bemachtigen.

De JTC feliciteert jullie hier van harte mee. Veel succes en plezier dit seizoen!

Het definitieve wedstrijdprogramma voor de zaal is geplaatst, nu ook met vervoer en zaalwachtschema. Dit wordt de komende periode nog aanvuld met de scheidsrechters
Hou de website dus goed in de gaten voor wijzigingen/aanvullingen.

Updates:

 • 26/10 - Vervoer toegevoegd (vervoer voor de F volgt nog). Kan je niet rijden op een datum? Ruil dan zelf met iemand anders uit het team en mail het even, dan passen wij het aan.
 • 27/10 - Zaalwacht toegevoegd (volgt nog voor de F). Kan je niet? Ruil dan zelf even met iemand anders. Bij de senioren ben je zaalwacht voor of na je eigen wedstrijd (als er ploegen achter elkaar spelen) en moet je soms zelf zaalwacht regelen (dat kunnen de reserves zijn of iemand anders die je aanwijst). Neem het schema dus even goed door.
 • 27/10 - Zaalwacht bij de E aangepast (van 2 naar 1 ouder omdat er altijd 2 of 3 teams spelen).

BELANGRIJK:

 • Het vervoer- en zaalwachtschema is dankzij Sander van Houdt geautomatiseerd gevuld, daarna gecontroleerd en handmatig aangepast waar we gekke dingen zagen. Dat is een behoorlijke klus voor 416 zaalwedstrijden. Het kan dus gebeuren dat er iets verkeerds of dubbel is ingepland. Wil je iets ruilen, dan is ons verzoek om dat zelf met de andere ouders/spelers binnen het team te regelen. Uiteraard is het dan handig als jullie dat mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat we dat kunnen aanpassen en op de site altijd de juiste informatie staat.
 • Wil je weten wat je als zaalwacht precies moet doen? Dat kun je hier op onze website lezen. 
 • Trainers let op: de verzameltijden zijn gevuld volgens de ons bekende standaard en soms iets aangepast. Wil je met je team op een andere tijdstip verzamelen, mail dat dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het wordt aangepast zodat iedereen weet hoe laat ze moeten verzamelen.

Er zijn twee handige manieren om het programma te benaderen:
- het programma per ronde
- het programma per team
Je vind deze links ook via het menu onder het kopje korfbal.

Op woensdagavond 29 oktober is er wederom een theorie-avond van de spelregelcursus Basisopleiding B. De uitnodiging en cursusmap zijn verstuurd naar de deelnemers.

Heb jij geen uitnodiging gehad en wil je meedoen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je krijgt de benodigde informatie.

Beste KCC-ers,

Afgelopen maanden hebben wij jullie gevraagd een enquête in te vullen die ons meer inzicht zou geven in ons ledenbestand, ouders/verzorgers van bij KCC spelende kinderen, uw professionele en opleidingsachtergrond, uw interne en externe relaties en zeker ook uw bereidheid om nog wat voor onze vereniging te gaan doen.

Alle gegevens zullen nu verder worden geanalyseerd, waarna wij daar weer overzichten van gaan maken die wij kunnen gebruiken om mogelijke sponsoren over te halen een partnership met onze vereniging aan te gaan of uit welke projecten wij nog meer nieuwe leden kunnen halen. Deze overzichten zullen onder meer bestaan uit leeftijdsopbouw, geografische woonomgeving, opleidingsniveau, beroepsachtergrond en nog veel meer. Ook hebben diverse mensen aangegeven iets binnen KCC te willen doen. Wij zullen deze mensen in de aankomende tijd benaderen over wat er mogelijk is.

Deze enquête is zeer waardevol en wij zullen vertrouwelijk met alle gegevens omgaan. Wij willen iedereen heel erg danken dat zij de moeite hebben genomen om deze enquête in te vullen.

De ledenwerfcommissie en de sponsorcommissie 

Ben jij fan van onze topploegen S1, S2 en de A1. En ben je altijd bij de thuiswedstrijden van deze ploegen aanwezig? Dan ben jij misschien wel de aangewezen figuur die een positieve bijdrage kan leveren aan het verloop van een van deze wedstrijden. Op mijn vorige verzoek hebben Saskia van Vlaanderen en Wim Sala gereageerd en zij zijn inmiddels aan de club van tafelaars toegevoegd. En nu ben ik nog op zoek naar iemand die tijdens de wedstrijden van S2 de schotklok wil/kan bedienen.

Zeven officiële wedstrijden slechts, plus wat wedstrijden om te oefenen, kost het om KCC/Delta Logistiek zorgeloos de competitie in te laten gaan. Dat moet toch lukken bij zo’n grote vereniging? Ben je geïnteresseerd? Reageer dan zo snel mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kun je nog bij de komende oefenwedstrijden je vaardigheden oefenen. Laten we er weer net zo’n mooi zaalseizoen van maken als het vorige. Met jouw hulp zal dat zeker lukken!!!

Aanstaande vrijdag is het nog herfstvakantie en dan zijn als het goed is nog wel veel leden vrij.
Op vrijdagochtend doen we altijd veldonderhoud en het zou mooi zijn als we met veel leden even nog de laatste vrijdag van deze vakantie een aantal klussen kunnen wegwerken.
Vegen, blazen, maaien, scheppen, knippen, je hoeft er geen speciale opleiding voor te hebben.
Even duimen voor een droge dag, meer hebben we niet nodig.

De koffie (of iets anders) staat klaar om 09.00 uur.

Ik hoop jullie te zien!
Saskia van Vlaanderen-Kanij

In de week van de herfstvakantie wordt er niet getraind.
Het trainingsschema voor de zaal is bekend en zal zo spoedig mogelijk op de site worden geplaatst.
Het was ook dit jaar weer een hele puzzel dus wijzigingen in het schema zijn niet mogelijk.
Houd de site goed in de gaten voor wat betreft de trainingen de komende weken. 

Na een aantal trainingen in de zaal, werd er donderdagavond voor het eerst getest of men na een slopend veldseizoen klaar was voor de zaalcompetitie. De enige weg die bewandeld zal moeten worden is "The Road to the League".

De E2 is KAMPIOEN samen met IJsselvogels.

Van zaterdag 27 t/m maandag 30 december 2014 wordt in het Rotterdam Topsport Centrum de jaarlijkse Korfbal Challenge gespeeld, het programma vind je onderaan dit artikel. Wil je daar ook heen? Wacht dan even met kaartjes kopen. Binnenkort kan dit namelijk hieronder via KCC/Delta Logistiek. Als je kaartjes koopt via de club (net zo duur als via de reguliere weg) krijgt KCC/Delta Logistiek een vergoeding per kaartje. Bovendien krijgen we bij een bepaald aantal verkochte kaartjes een Mikasa korfbal en maken we - als we de allermeeste kaarten verkopen - kans op een clinic voor onze jeugdspelers. Wacht dus nog even met het bestellen van je kaartjes tot 22 oktober 12:00 uur. Binnenkort komt er meer informatie op www.kcconline.nl

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 10). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nr. Deelnemer Totaal 12-09 10-10 14-11 19-12 02-01 30-01 27-02 27-03 24-04 22-05 19-06
1 Stefan Dekkers 29 14 15                  
2 Gert Jan van Dieren 23.5 11.5 12                  
3 Peter van Dieren 22 9 13                  
4 Martin van Dieren 19.5 11.5 8                  
5 David Ruijtenberg 16 - 16                  
6 Willem Knoops 16 16 -                  
7 Wesley Gordeau 15 15 -                  
8 Joost Schellaars 14 - 14                  
9 Daphne Reijm 14 7 7                  
10 Gerard Reijm 13 13 -                  
11 Stephan Mosheuvel 12 2 10                  
12 Michael Wolvers 11 - 11                  
13 Christian Dekkers 10 10 -                  
14 Peter Nieuwelink 10 1 9                  
15 Jan Leeuwenstein 8 8 -                  
16 Gert Kroon 7 1 6                  
17 Marvin Knoops 6 6 -                  
18 Ricardo Knoops 5 5 -                  
19 Olaf Ullersma 4 4 -                  
20 Roy Leeuwenstein 3 3 -                  
21 Cornel van Dieren 1 1 -                  

 

De dartavond in oktober kende een kleine opkomst. Slechts 11 darters wisten de weg naar heb clubhuis te vinden. Lekker rustig en goed voor de concentratie zullen we maar zeggen.

De Jeu de Boules club van KCC/Delta Logistiek had op 12 oktober het niet beter kunnen treffen met het geweldige zomerse weer en een grandioze opkomst op het laatste door KCC/Delta Logistiek georganiseerde Regio toernooi van dit kalenderjaar.

Ben je nog geen 7? Doe mee met de Kangoeroe Klup!

Je kunt gratis trainen op woensdag 15 oktober van 17.00 tot 18.00 uur. Daarna gaan we lekker pannenkoeken eten.

Het was erop of eronder. KCC Delta Logistiek E1 tegen Maassluis E1. Beide ongeslagen, Maassluis een iets beter doelsaldo. Beide in het nieuwe “ four (4) Korfball “.

Ook dit seizoen heeft KCC/Delta Logistiek haar 1e team en de D1 ingeschreven voor de zaalbeker. Vanaf dit seizoen gaat de RTV Rijnmond Korfbal Cup verder onder de naam "Zuid Holland Korfbal Cup". Dit omdat mediapartner Omroep West zich heeft toegevoegd aan het evenement. Ook doen er twee clubs uit NW mee, te weten ONDO (G) en HKV/Ons Eibernest. Ook doet PKC/SKWgroep weer mee aan de beker.

KCC/Delta Logistiek 1 en D1 zijn in de eerste ronde gekoppeld aan KCR uit Ridderkerk. Voor de selectie direct een kraker, want dit is de replay van de 1/2 finale van vorig jaar. 

De 1e ronde zal gespeeld worden op dinsdag 18 november 2014 bij KCR. Wanneer de exacte datum en tijd bekend wordt, zal dit op de site komen te staan.

Zaterdag 11 oktober j.l. speelde KCC/Delta Logistiek 4 haar laatste wedstrijd op het veld voordat de zaalcompetitie begint. We speelden thuis tegen Oranje Wit 5. Een  ploeg die in de middenmoot staat en zou dus weer een lastige middag worden. Zeker ook omdat we de afgelopen zaterdagen mooi (wat zeg ik...) schitterend weer gehad hebben, maar deze keer was dat anders. Het kwam gestaag met grote droppen naar beneden en binnen mum van tijd ben je zeiknat. Gelukkig heeft de tegenstander daar ook last van. Oranje Wit is een ploeg met allemaal spelertjes op leeftijd, maar wel die geslepen en handig zijn met de bal.

In de definitieve eind uitslag van de leukste sportvereniging is KCC/Delta Logistiek op de 4de plaats geëindigd. Aan deze provinciale verkiezing deden wel 40 verenigingen deel. Een geweldige prestatie. Wij danken iedereen die zijn of haar stem heeft uitgebracht.

Afgelopen weekend speelde het 9e hun laatste wedstrijd op het veld, voordat we de zaal weer ingaan. We zijn dit seizoen begonnen in de regen en helaas ook weer afgesloten met regen. Het 9e speelde tegen hun directe concurrent KCR 8, want zij kunnen nog gelijk komen met KCC/Delta Logistiek met verlies van onze kant. Helaas had KCR minder last van het slechte weer en ging er met de winst vandoor, stand 9-11.

Na seizoen 2014/2015 stopt Delta Logistiek als hoofdsponsor van korfbalvereniging KCC/Delta Logistiek uit Capelle aan den IJssel. Het sponsorcontract loopt ten einde en zal niet in haar huidige vorm worden voortgezet. Delta Logistiek, een bloeiende Capelse transportonderneming, heeft de vereniging gedurende een periode van drie jaar gesteund. Bestuurder Bert Wierenga: "de bijzondere samenwerking bestond niet alleen uit een contract, Delta Logistiek ging vaak veel verder dan dat. Mooiste voorbeeld daarvan is extra ondersteuning tijdens de kruisfinales voor promotie naar de korfballeague van afgelopen seizoen".

Voor het seizoen 2015/2016 is KCC/Delta Logistiek dus op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De vereniging speelt tijdens de veldcompetitie zowel met haar gehele jeugdafdeling, als de eerste selectie op het hoogste niveau in Nederland. De club heeft de combinatie van topkorfbal, breedtekorfbal en sociale activiteiten hoog in het vaandel staan. Zo is er bijvoorbeeld een gehandicapten korfbalteam en een bruisende activiteitencommissie. Doelstelling is om ook in de zaalcompetitie met het eerste team te promoveren naar de Korfbal League, de hoogste klasse van het zaalkorfbal. Voor een nieuwe hoofdsponsor behoort een officiële naamskoppeling tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie en/of interviews neem contact op met bestuurder Bert Wierenga via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijdag 10 oktober kun je weer darten bij KCC/Delta Logistiek. Zet ook even de rest van het programma in je agenda.

We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven (en een bakje koffie bestellen) kan al vanaf 19:30 uur.
Voor maar €2,50 beleef je een gezellige avond en, met een beetje geluk, ga je nog met een leuk prijsje naar huis ook.

Tot vrijdag!

Over enkele weken gaan we de zaal weer in en zoals het programma er nu naar uit ziet speelt de selectie haar eerste thuiswedstrijd op zaterdag 15 november 2014. Zoals we bij KCC/Delta Logistiek gewend zijn, betekent dat we er weer een groot feest van gaan maken, met een uitgedoste sporthal Schenkel, de bekende spectaculaire spelerspresentatie en het zoeklicht.

Om dit allemaal te kunnen bewerkstelligen hebben we dit zaalseizoen ook weer hulp nodig van veel mensen. We zoeken mensen voor de functie van onder andere volgspotbediener, opbouwers en afbouwers van de zaal, kassamensen, DJ's en overige medewerkers. We zijn nu maar met een heel klein groepje en de supporters verwachten weer het nodige. De tegenstanders moeten weten dat ze in de "hel van Capelle" zijn.

Wil jij helpen, desnoods geef je je op met je hele team? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje met je voorkeur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zonder jullie hulp kunnen we er wekelijks geen groot feest van maken. Wij zijn er al klaar voor..., julie ook?

 

Afgelopen zaterdag moesten we naar onze  buren in Nieuwerkerk om daar tegen Nieuwerkerk 4 uit te komen. Op een zonovergoten complex en weinig wind moest het een mooi korfbaldagje worden. Wij waren in de winning mood, de scheidsrechter had er zin en de tegenstanders waren er ook, dus korfballen maar.

  KLAVERJASSEN KCC / DELTA LOGISTIEK  
  UITSLAGEN SEIZOEN 2014 / 2015  
  . SEPT. OKT. NOV. DEC. JAN FEB MRT APR MEI TOTAAL  
1 Ria de Groot 5415 4808               10223  
2 Bert Meijer 4898 4446               9344  
3 Nies Beerenwout 5126 4198               9324  
4 Elly Stubbe 4530 4676               9206  
5 Frits Knoppert 4503 4676               9179  
6 Jeanne v Veen 4731 4382               9113  
7 Ada Dommershuijsen 4296 4722               9018  
8 Jaap Kroep 4600 4351               8951