Ik ga het niet over de aanvoerdersband hebben en zeker niet over het verkeerde shirt van de scheidsrechter, nee het gaat maar om een ding en dat is de geweldige beleving die S4 de afgelopen wedstrijd tegen SDO S2 op het veld liet zien. Als interim coach weet je nooit hoe de ploeg ervoor staat op zaterdag. De parttime coach had in ieder geval een goede week gezien op het veld en de beleving van afgelopen donderdag zou iets betekenen voor de wedstrijd tegen SDO. Eerst nog even een ei leggen wie er vandaag "bankcoach" en wie het de "veldcoach" is? Gezien het feit dat onze parttime coach na de wedstrijd van S4 moest spelen is er gekozen voor de interim coach.

We begonnen een stuk fanatieker dan de vorige week waarin we redelijk slap speelden tegen Eibernest S3. Er moest gewonnen worden om niet tegen degradatie, maar om de bovenste plaatsen te spelen. Nu wordt het door de regelgeving lastig gemaakt als je als vierde team in een zondagspoule geplaatst wordt waarbij je regelmatig tegen selectieteams speelt.

Al snel kwamen we met 0-1 achter. Door dit doelpunt wisselden wij de heren van tegenstander, wat uiteindelijk zeer goed uitpakte. Michel werd de speler die verdedigend het grootste aantal gestolen ballen op zijn naar kreeg, waarbij Wesley zijn heer tot in de neus verdedigde. Dit alles was mogelijk omdat de dames goed voorverdedigde en de aangepaste opstelling beter bij het team paste. Na de 1-1 via een stip werd het een lastige periode. SDO liep gemakkelijk uit naar 1-4 en we kregen geen grip op de wedstrijd. Daarna herpakte wij en wisten vrij gemakkelijk via 3-5 terug tot 5-5 te komen. Helaas wist SDO nog eenmaal te scoren waardoor we met 5-6 de rust ingingen.

Na het overleg in de rust was de opdracht duidelijk, het ene vak werden de taken afgestemd en meer in functie gespeeld en het andere vak kreeg de vrijheid om collectief aan te vallen. Dit pakte in eerste instantie niet goed uit. SDO wist de 5-7 te scoren, waarna wij volledig het initiatief naar ons toe trokken. Van 5-7 liepen we uit naar 12-7, waarbij de twaalfde van grote schoonheid was. Je tegenstander dollen en met één hand het doelpunt maken gaf zeer veel respect bij het publiek en zelfs bij de tegenstander. In deze periode was de verdedigingde druk zo groot dat er soms minutenlange aanvallen bij de tegenstander zonder redelijk schot werd afgerond. Even leek het erop dat SDO terug kwam in de wedstrijd door terug te komen tot 12-10. Maar in de laatste minuut scoorde, u raad het al……de 13e, waarmee de wedstrijd op slot was en de overwinning een feit.

Een zeer terechte overwinning van het vierde. Op naar de topper tegen Sporting Delta. Wie er dan coach, ik weet het niet. In ieder geval verdient deze groep een vaste coach!

Een fanatieke interim coach!

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.