KCC/Hijbeko B1 heeft zich afgelopen dinsdag vrij gemakkelijk geplaatst voor de 4e ronde van de beker.

In Oud-Beijerland werden we om 19.30 verwacht om de plaatselijke korfbaltrots Korbatjo te bestrijden. Op papier en niet al te moeilijk obstakel. Korbatjo heeft geen kunstgras en bijna niemand van de ploeg heeft nog voetbalschoenen dus dat zou nog problemen kunnen geven.

Meteen na het beginsignaal begon het te regenen. Reden voor mij om even de paraplu uit de auto te halen. Bij terugkomst na een minuut of 4 kon ik nog net een doeltreffende doorloper van KCC meepakken. Er werd meteen gewisseld. Dus dacht ik dat het inmiddels 1-1 of 0-2 was. Met een soort hoongelach werd ik door mijn medesupporters aan de zijlijn ontvangen. Ik had wat gemist. Het was namelijk al 0-4. Een droomstart dus. Het vervelende van een droomstart is dat er dan meteen een monsterscore wordt verwacht. Gezien de ruststand van 3-10 was dat nog best mogelijk. Maar de kortstondige regenval had het veld toch wat glad gemaakt dus doorloopacties werden moeilijk en ook de bal werkte niet altijd mee. Zo duurde het ruim een kwartier voordat de eerstvolgende treffer kon worden opgetekend. 3-11 Daarna ging het weer van een leieien dakje en vielen de doelpunten weer evenredig. Tessa mocht ook nog even invallen maar dat was helaas te kort om haar ook nog te laten scoren. Dat had wel leuk geweest want alle andere spelers hadden 1 of meerdere malen de korf gevonden.

De eindstand was 3-16 maar had veel hoger kunnen uitvallen. Er werd soms te gehaast en te onrustig gespeeld. Dat resulteerde in regelmatig balverlies en/of een zwakke afwerking. Dennis, de coach trachtte daarop in te spelen en maande de spelers de rust te bewaren en de aanvallen zorgvuldig op te zetten. En geen trucen uit te halen. En daar heb ik een puntje van kritiek want deze aanwijzingen werden nog al eens in de wind geslagen. Doordat we niet zo'n sterke tegenstander hadden kon het nu geen kwaad, maar als we een sterke tegenstander hebben (b.v. as zaterdag als we tegen Swift spelen) kan dat weleens fataal zijn. Dus op deze momenten luisteren naar wat de coach te zeggen heeft en belangrijker nog, ook zijn aanwijzingen uitvoeren.
Verder heb ik genoten van de mooie en lange aanvallen die ook nog doeltreffend werden afgerond. En ook met de inzet was niets mis. Genoeg om tevreden op deze wedstrijd terug te kijken.
Wie de nieuwe tegenstander wordt is nu nog niet bekend. Het maakt ook niet uit want om de beker te winnen moet je van iederen winnen.

Dan eerst zaterdag maar weer. Het zal niet makkelijk worden tegen de kampioen van verleden jaar. Dennis was toen de coach. En die wil dus zeker winnen. Laat hem niet in de steek.

Tot zaterdag

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 22 december 2018 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 19:30 uur in sporthal Blauw-Withal.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties