Volgens toptrainer Maarten Medendorp hadden we na vier wedtrijden over alle KNKV poules de meeste doelpunten vóór, namelijk 80. Zouden we na afgelopen zaterdag nog steeds leidend zijn?

Het mooiste is, dat wij de ploeg altijd voorhouden "om het scorebord te vergeten". Cijfers zeggen ons niets over de status van onze ontwikkeling, maar ze helpen wel om bepaalde situaties en omstandigheden te begrijpen. Gemiddeld 20 doelpunten per wedstrijd vóór en 8 tegen, weliswaar telkens tijdens heerlijke en meestal zonnige zaterdagen behaald..... ;-), is een wereldprestatie in de landelijke overgangsklasse!

De voorbije zaterdag was er weer één, die zich qua weer niet onbetuigd liet door weer een verwennend zonnetje. Een spannende wedstrijd wachtte ons immers tegen de eveneens ongeslagen tegenstander Avanti A1. Verrassend voor menigeen was echter de uitslag van 20-8. Alleen bij 0-1 kenden we een achterstand, waarover we ons natuurlijk geen zorgen over maakten. Dat bleek ook terecht, want als een TGV raasde de A1 daarna via 4-2, een ontmoedigende 8-4 naar een 13-4 ruststand: een ongelooflijk tussenresultaat, maar volkomen verdiend.

Onder toeziend oog van een goed leidende scheidsrechter vervlakten we de tweede helft. Het tweede aanvalsvak leed soms weer aan de "score-kwaal", waardoor de schade voor onze tegenstander gelukkig beperkt bleef. Met een 7-4 stand voor deze helft, bereikten wij verdedigend gezien natuurlijk een prima resultaat: twee keer de 4 houden! Ook daarin uit zich alle noeste trainingsarbeid!

Al met al een schitterende pot gezien met goede discipline, mooi en dus snel aanvallend spel, attractief korfbal op hoog niveau en heel veel plezier!

Het resultaat mag er zijn!

KCC/Hijbeko A1    5 - 10 (100 - 41)
GKV A1                   5 - 9 (71 - 49)
Dalto A2                  5 - 9 (85 - 66)
Avanti A1                 5 - 8 (60 - 56)

Nu de overige twee van de drie zeer zware wedstrijden, waarvan de eerste aanstaande zaterdag thuis tegen Dalto A2 met woensdag een tussenstop voor de beker uit tegen WION A1

Dank aan de A2 voor de reserves en invallers, jongedame Jopie Schippers voor de cameravoering als vervanger van vaste (hand) man Wigle Schippers (beterschap!!!) en de supporters aan de kant.

Statistiek: Sven(4),Wouter,Christian(3),Milou,Thomas,Emiel(2),Evelien,Bianca,Nicole,Jet(1)

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties