Ja, u leest het goed. KCC/Hijbeko C1 speelde afgelopen zaterdag een spetterende eerste helft. Hiermee doel ik niet op het weer (ook al was dat niet best) maar op het spel van de C1.

De afgelopen weken was het thema: de Capelse Muur. Elke maandag stonden er selectiespelers te trappelen om voor de C1 een training te verzorgen waarbij verdedigen centraal stond. Dit heeft zijn uitwerking niet gemist! De eerste drie competitiewedstrijden werden gewonnen (13-6, 12-1 en 7-6), en uit het aantal tegendoelpunten blijkt wel dat de verdedigingstrainingen gewerkt hebben. Ook zaterdag was hier weer veel van terug te zien. Er werd uitstekend druk gegeven, prima voorverdedigd, en op de momenten dat er een aangeef kwam werd er ook nog eens super 1-1 verdedigd. Dit resulteerde in een 6-0 ruststand.

Maar niet alleen de verdediging was erg goed, de aanval zat ook goed in elkaar. Er werd gespeeld zoals wij willen dat de C1 speelt: een hoog baltempo, iedereen in beweging, wisselen onder de korf en met veel kansen dichtbij de korf.

De tweede helft was ietsje minder goed. Verdedigend gaven we minder druk en aanvallend werden er pas acties gemaakt als er een aangeef stond. Dit resulteerde in een 8-4 eindstand. Dit is niet erg, want dan hebben we de komende weken in elk geval nog iets om aan te werken! Want de komende weken wordt ervoor gezorgd dat de C1 aanvallend een geoliede machine wordt. Er zal (zeker op maandag) hard worden gewerkt aan het aanvalsspel. Het mooie aan dit team is, dat iedereen kan scoren. We willen dan ook zien dat iedereen zijn/haar acties blijft maken, maar dat ze ook door anderen gezien worden. Dit is één van de punten waar we aan gaan werken de komende tijd.

Nog een noemenswaardig feitje: een speler van ons heeft na de wedstrijd de complimenten gekregen van de scheidsrechter vanwege het druk geven. Ze zei dat ze het knap vond dat deze speler zoveel druk kon geven zonder een overtreding te maken. Toch leuk zo’n complimentje!

Tenslotte willen we Ed en Wilrik erg bedanken voor het geven van de verdedigingstrainingen. We waarderen jullie enthousiasme enorm en we denken dat de spelers (en wij ook om eerlijk te zijn) er veel van hebben geleerd. Verder willen we Lise, Nadine en Menno nog bedanken voor het reserve zitten!

Statistiek: Koen 3x, Niels K 2x, Hannah 2x en Niels G 1x.

Sven

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties