In de Overgangsklasse C was KCC/SO natural dit seizoen een maatje te groot voor alle tegenstanders. Alleen Tempo kon nog bijblijven, maar dat kwam met name door een eigen misstap van KCC/SO natural A1 in de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Die Haghe. Verder won de A1 alles met ruime cijfers. Ook de uitwedstrijd tegen Tempo (20-27), zodat vanavond de twee koplopers KCC/SO natural en Tempo zouden uitmaken wie er zou promoveren naar de Korfbal League. Er was veel publiek op de wedstrijd af gekomen die ook via de livestream werd uitgezonden.

Beide ploegen hadden voorafgaand aan dit duel 24 punten, maar gezien het verschil op de ranglijst in doelsaldo had de ploeg van Sander Jacob en Niels Molendijk er alle vertrouwen dat ze het karwei zouden gaan afmaken. Maar dan moet je in de wedstrijd met alle spanning nog wel maar even doen. Die spanning zorgde voor een nerveus begin bij KCC/SO natural en na bijna tien minuten was het 2-3 voor Tempo. Vijf minuten later had de A1 de rollen omgedraaid en was het eerste gaatje geslagen: 8-5. Die voorsprong werd verder uitgebreid zodat er gerust ging worden bij 14-9.

In de tweede helft was KCC/SO natural A1 al haar zenuwen kwijt en liet zien dat er maar één ploeg recht had op het kampioenschap. KCC/SO natural A1 liet het publiek zien wat ze kon en won uiteindelijk met 28-16. Kampioen en promotie naar de A Hoofdklasse, zodat volgend seizoen ook de A1 weer in de allerhoogste klasse speelt! Na afloop barstte er een klein feestje los en de A1 heeft ongetwijfeld de derde helft tot in de late uurtjes gevierd. De start in de kleedkamer was al mooi:

Er zullen ongetwijfeld nog anderen verslagen volgen, maar A1, namens heel KCC/SO natural van harte gefeliciteerd met jullie geweldige prestatie!

Wil je de hele wedstrijd nog een keer terugzien? Dat kan hier.

Kijk hier voor de foto's die Marc van Driel maakte.