Na een paar weken afwezigheid zijn we weer terug met de nabeschouwing, waarin we terugblikken op de gespeelde wedstrijden. Vanaf nu doen we de voorbeschouwingen weer volgens het oude formaat, aangezien elke week aan ieder team aandacht besteden net iets te veel tijd vergde. Dit betekent net als vorig seizoen dat we bij de voorbeschouwing aandacht geven aan een paar teams, en iets uitgebreidere verslagen schrijven over de selectieteams. Wil je jouw team vaker in de voor en nabeschouwing zien? Schrijf dan zelf een stukje en stuur hem door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Zoals altijd veel leesplezier!

 

De jongste jeugd maakte een zeer voortvarende start, wat een uitstekende prestatie is aangezien we een nieuw E-team en een nieuw F-team hebben en dus veel nieuwe leden hebben die nog niet of nauwelijks gespeeld hadden. De F3 liet behoorlijk wat van zichzelf zien door met 8-1 te winnen van Merwede F5. Dat noem je pas goed beginnen aan de zaal! Ook KCC/SO natural F2 won en dat zal zeker een lekker gevoel zijn aangezien de ploeg het lastig had op het veld. Buur KOAG F2 werd met 3-7 verslagen. KCC/SO natural F1 won met 10-6 van Nieuwerkerk F2, waartegen op het veld nog gelijk gespeeld en verloren werd. 

Ook het nieuwste E-team, de E3. pakte haar eerste punten door met 0-5 van Phoenix E4 te winnen. KCC/SO natural E2 was met 8-4 te sterk voor Weidevogels en heeft ook haar eerste twee punten. Alleen KCC/SO natural E1 moest een 4-18 nederlaag incasseren tegen ONDO E4, maar de punten komen er binnenkort vast wel voor de ploeg van Kirsten en Ivette Voordendag. 

KCC/SO natural D2 was in Spijkenisse met 1-10 te sterk voor Olympia D3, en KCC/SO natural A4 won met 10-11 van VEO A1. KCC/SO natural 3 was met 21-20 te sterk voor Die Haghe. 

KCC/SO natural C1 - HKV/Ons Eibernest C1 
KCC/SO natural C1 moest er even flink inkomen tegen HKV/Ons Eibernest C1. De ploeg van Remon Brands en Thom Brandse, gesteund door Rob Fase, keek al snel tegen een 0-6 achterstand aan na slordige aanvallen aan de kant van KCC en zuiver spel bij de Eibers. Een aantal tactische zetten aan de kant van KCC zorgde ervoor dat de Capellenaren langzaam aan terugkwamen. Het was Daan Stubbe die de 5-6 aansluitingstreffer maakte, waarmee KCC/SO natural vlak voor rust terug in de wedstrijd was. 

Na de 6-6 gelijkmaker in de tweede helft ging de amusementswaarde omhoog en was het stuivertje wisselen geblazen. Na 7-7 en 8-8 tussenstanden kwam KCC/SO natural C1 zelfs op voorsprong via Isa Kranendonk (9-8). Lang genieten van deze tussenstand kon het echter niet, want de Eibers keerden de achterstand in een aantal minuten om tot voorsprong (9-10). De 10-10 gelijkmaker bleek voor KCC/SO natural niet genoeg, want met 1 minuut op de klok was het HKV/Ons Eibernest dat voor het slotakkoord zorgde (10-11). 

Zuur voor KCC/SO natural C1, maar wel terecht gezien de openingsfase. "We hebben de wedstrijd eigenlijk al op de eerste minuten verloren. Dan zijn we nog knap terug gekomen," concludeerde Remon Brands. 

Die Haghe B1 - KCC/SO natural B1 
Ook bij KCC/SO natural B1 een opmerkelijk speelbeeld, want het kwam op een 0-5 voorsprong en gaf deze evenzo makkelijk weer uit handen, om vervolgens tegen een 14-9 achterstand aan te kijken. Net als KCC/SO natural C1 wist de B1 nog knap terug te komen, maar het bleek niet genoeg. Die Haghe B1 bleek met 21-19 te sterk voor de Capellenaren, waardoor KCC B1 na speelronde 1 nog puntloos is. 

KCC/SO natural A1 - Fortuna/Delta Logistiek A2 
Wie naar de A1 was komen kijken, had zich waarschijnlijk een ander spelbeeld voorgesteld. KCC/SO nastural A1 acteert in de zaal in de Overgangsklasse en deoel is om zo snel mogelijk weer terug te keren naar de Hoofdklasse, waar het op het veld juist goed meedraait. En waar de A1 het op het veld Fortuna/Delta Logistiek knap lastig maakte, was het in de zaal precies het omgekeerde. De ploeg van Sander Jacob en Niels Molendijk draaide niet lekker en wist niet van de ploeg uit Delft weg te lopen, waardoor de Fortunezsen, vooral in de tweede helft, het vertrouwen kregen in een mogelijke stunt in Capelle aan den IJssel. Uiteindelijk wist KCC/SO natural A1 met 20-18 te winnen, maar van harte ging het niet. Stof tot nadenken dus voor de Capellenaren, die komende zaterdag op bezoek gaan bij Die Haghe. 

KCC/SO natural 2 - Avanti 2 
De wedstrijd tussen KCC/SO natural 2 en Avanti 2 was vrijwel identiek aan de wedstrijd tussen de hoofdmachten uit Capelle aan den IJssel en Pijnacker. Beide ploegen schoten fanatiek uit de startblokken en Avanti nam op 5-6 brutaal de leiding in Sporthal Schenkel. na de 10-12 nam KCC/SO natural de leiding over (13-12) en leek het verzet van de gasten gebroken, toen beide ploegen met een 18-14 stand de rust in gingen. Zeker toen KCC/SO natural uitliep naar 20-14 en 23-17 leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink, maar Avanti kwam langzaam dichterbij en na de 27-23 van Bianca Kalkman scoorde Avanti 3 keer op rij. De gelijkmaker kwam er voor Avanti helaas niet, waardoor KCC/SO natural 2 met 27-26 won en samen met LDODK/Rinsma Fashion 2 bovenaan staat in de Reserve Korfbal League.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties