Afgelopen zaterdag stond in het teken van cruciale wedstrijden en afscheid nemen van enkele spelers, maar deze zaterdag gaat ook de boeken in als de eerste tropische dag van 2017. En dat was te merken ook, want het was als speler, scheidsrechter en supporter zijnde eigenlijk niet te harden. Gelukkig werden er genoeg maatregelen genomen om de hitte (proberen) tegen te gaan, maar dat neemt niet weg dat het erg lastig spelen was. Desalniettemin werden er gisteren weer de nodige wedstrijden gespeeld, dus tijd voor de laatste nabeschouwing van het seizoen!

Te beginnen met KCC/SO natural 4, dat aanvankelijk voor een lastige taak stond om het kampioenschap binnen te halen. Het vierde is in de tweede helft van het veldseizoen uitstekend in vorm, maar moest in de laatste wedstrijd aantreden tegen Fiks 2 uit Oegstgeest, en die ploeg had ook nog een kleine kans op het kampioenschap. Het begin van de wedstrijd deed vermoeden alsof KCC 4 geen moeite had met de gasten, want het pakte al gauw een 10-2 voorsprong en zo leek de wedstrijd al zo goed als gespeeld. Het gaatje van acht werd redelijk lang vastgehouden, waardoor het vierde met een 15-8 stand de rust in ging. 

Echter liet het vierde de teugels in de tweede helft iets te veel vieren. Zou het de hitte zijn? Werd er te makkelijk over gedacht? Liepen de ergernissen te hoog op? We zullen het nooit weten. Feit is wel dat Fiks zich uitstekend knap terug knokte om uiteindelijk tot 16-14 terug te komen. Daarna begon het weer te lopen bij KCC/SO natural 4: door een doelpuntenregen bij KCC en doelpuntendroogte bij Fiks liep het vierde in het laatste kwartier alsnog uit naar een 22-14 eindstand. Hiermee is de ploeg KAMPIOEN Reserve 1e klasse en speelt het zowel op het veld als in de zaal in de Reserve Overgangsklasse. Een mooie uitdaging voor het vierde, dat twee seizoenen geleden nog in de Reserve 2e klasse speelde.

Daarnaast werd ook KCC/SO natural D3 kampioen! Zij moesten afgelopen weekend winnen van Nexus D1 om het kampioenschap op het veld te grijpen en dat zou lastig worden, gezien de eerdere ontmoeting in Capelle aan den IJssel die in 6-6 eindigde. KCC bleek echter in Schiedam de sterkste en won met 2-3 van Nexus D1, waardoor de ploeg van Martin van Dieren het kampioensfeestje mocht vieren. 

KCC/SO natural 6 sloot het seizoen af met een nipte 14-15 overwinning op Nexus 2 en eindigt daarmee op de derde plek. Het heeft een uitstekende tweede helft van het veldseizoen gedraaid met 6 overwinningen en 1 nederlaag. Jammer dat de eerste helft iets minder ging. Anders had er veel meer ingezeten voor het zesde! Desalniettemin een prima seizoen voor het zesde met promotie naar de reserve 3e klasse in de zaal en een keurige top-3 klassering op het veld. 

Waar KCC/SO natural E2 in Nieuwerkerk aan den IJssel nog met 3-3 gelijkspeelde tegen Nieuwerkerk E6, sloot de E2 gisteren op eigen veld het seizoen af met een 12-3 overwinning op diezelfde ploeg. Daarmee is de E2 ongeslagen kampioen in hun poule, en kunnen zij met een positief gevoel terugkijken op een mooi seizoen. 

KCC/SO natural 2 - DVO/Accountor 2 
KCC/SO natural 2 weet het seizoen helaas niet winnend af te sluiten. Het moest de zege laten aan DVO/Accountor 2, dat na een 20-24 overwinning klimt naar de derde plaats in de poule. KCC/SO natural 2 blijft vijfde en zal vooral terugkijken naar het zaalseizoen, waarin het voor de derde keer op rij kampioen werd in de Reserve Hoofdklasse. Het veldseizoen verliep wisselvallig voor de ploeg van Robin Diepenhorst. In totaal werden er slechts 3 van de 10 wedstrijden gewonnen en twee van de drie overwinningen werden voor de zaalperiode geboekt. De 6 behaalde punten bleken uiteindelijk genoeg voor handhaving in de Reserve Ereklasse, waardoor KCC 2 volgend seizoen zowel in de zaal als op het veld op het hoogste niveau speelt. 

KCC/SO natural B1 - Achilles B1 
KCC/SO natural B1 heeft zich gehandhaafd! De ploeg van Remon Brands en Wouter Schippers vocht vrijwel het hele veldseizoen tegen degradatie. Ook al stond de ploeg van Brands en Schippers zesde, bestond er nog de mogelijkheid dat Fortis B1 over de Capellenaren heen zou klimmen. Gelukkig wist de ploeg uit Oost-Souburg niet te winnen van het ijzersterke Fortuna/Delta Logistiek en won KCC/SO natural B1 zelf verrassend met 19-17 van Achilles B1. Door de overwinning op de ploeg uit Den Haag vliegt KCC/SO natural over Oranje Wit B1 heen en eindigt het als vijfde. Daarmee sluit de B1 een lang en slopend veldseizoen af als vijfde. 

KCC/SO natural C1 - Achilles C1 
KCC/SO natural C1 sluit een succesvol seizoen af met de tweede plaats. De ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum maakte geen fouten tegen Achilles C1 en won met 15-7 van de ploeg uit Den Haag. Daarmee houdt KCC/SO natural Oranje Wit C1 en Fortuna/Delta Logistiek C1 onder zich, met 10 overwinningen, 1 gelijkspel en 3 nederlagen. Het einde van een geslaagd seizoen, met als hoogtepunt het kampioenschap in de zaal en deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

KCC/SO natural D1 - TOP/Quoratio D1 
Het is KCC/SO natural D1 helaas niet gelukt om kampioen te worden. De ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange stond al vrij snel met 1-4 achter en moest de overwinning uiteindelijk aan de ploeg uit Sassenheim laten. Zij gaan dus als nummer 1 naar het Nederlands Kampioenschap in Heerenveen en niet KCC, dat helaas net niet tot de beste nummers 2 behoort. Desalniettemin kan de D1 terugkijken naar een prima seizoen waarin veel ontwikkeling werd geboekt.

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 26 september 2020 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties