Het einde van het seizoen komt nu echt dichtbij nu de een-na-laatste speelronde voorbij is. Vele beslissingen zijn al gevallen of zijn zo goed als gevallen. Afgelopen zaterdag hebben een flink aantal ploegen zich toegevoegd aan het kampioenenrijtje, waar eerst KCC/SO natural A1 de enige kampioensploeg was. Daarnaast zijn er nog genoeg ploegen die op de laatste speelronde het kampioenschap binnen kunnen halen. Welke dat zijn, dat lees je in de een-na-laatste nabeschouwing van het seizoen.

KCC/SO natural E1 en E2 sluiten het seizoen uitstekend af en lieten zien dat ze dit seizoen flink gegroeid zijn. De E2 won afgelopen zaterdag met liefst 1-14 van Twist E4 en werd kampioen in de E2e klasse, met 4 gewonnen wedstrijden en een gelijkspel. Zaterdag sluit de E2 de veldcompetitie af tegen Nieuwerkerk E6. De E1 won met liefst 15-3 van Vitesse E4 en werd daarmee ook kampioen! Uitstekende prestatie. 

KCC/SO natural 9 is een hecht team dat al lange tijd bij elkaar is, alleen ontbrak dat team nog een kampioenschap. Steeds greep het negende naast de felbegeerde eerste plaats. Tot afgelopen zaterdag, want KCC/SO natural 9 won met 13-7 van Erasmus 4 en werd daarmee kampioen in de Reserve 6e klasse! Een topprestatie. Van harte! KCC/SO natural 8 won vorige week knap van NIO 5 en is niet meer in te halen. Wanneer het aanstaande woensdag van Nieuwerkerk 8 wint, kan het feestje definitief gevierd worden. KCC/SO natural A4 kan woensdagavond het kampioenschap binnenhalen bij een overwinning en ook de F2, D3, D2, D1, B2, A2 (minieme kans) en 4 zijn nog in de race om de titel!

UPDATE: Ook KCC/SO natural A4 en KCC/SO natural 8 zijn definitief kampioen! Van harte gefeliciteerd   

PKC/SWKGroep 2 - KCC/SO natural 2 
KCC/SO natural 2 maakte afgelopen zaterdag geen schijn van kans tegen PKC/SWKGroep 2 en verloor met liefst 26-18 van de nummer 1 uit de Reserve Ereklasse. Het tweede van Robin Diepenhorst staat nog altijd vijfde, en kan bij een zege op DVO/Accountor 2 nog stijgen naar de vierde plaats. 

KCR A1 - KCC/SO natural A1
Het ongeslagen KCC/SO natural A1 is veel te sterk voor de Overgangsklasse en heeft een grote voorsprong op de nummers 3 tot en met 8, en na vorige week woensdag was het verschil met Sporting Delta A1 opeens 6 punten, toen de ploeg uit Dordrecht steken liet vallen tegen PKC/SWKGroep A2. Zelf had KCC/SO natural nog twee wedstrijden te gaan, met als eerste de wedstrijd tegen KCR A1. De ploeg van Sander Jacob, Henk-Jan Schippers en Mariska Vos bleek ook voor KCR een maatje te groot en won met liefst 6-24 van de nummer 5 in de poule. 

KCC/SO natural A1 – Tilburg A1
Afgelopen dinsdag stond voor de A1 de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Tilburg A1 was bereid om op dinsdag naar Capelle aan den IJssel af te reizen, omdat zij op zaterdag op kamp gaan. Voor Tilburg A1 stond er nog iets op het spel, want zij moesten winnen van KCC om zich te kunnen handhaven, maar zij wisten ook wel dat dat lastig ging worden tegen de ongeslagen nummer 1. KCC daarentegen was allang uitgespeeld en wilde het lange seizoen positief afsluiten.

Al na een halve minuut opende Annick van der Kooij de voorsprong en niet snel daarna werd die voorsprong door Julian Middelkoop verdubbeld (2-0). Tilburg A1 gaf zich echter niet snel gewonnen en kwam snel terug tot 2-1 met een zeer fraaie doorbraakactie (2-1). Daarna bouwde KCC/SO natural de voorsprong uit tot 5-2, om vervolgens met 14-3 de rust in te gaan. 

De tweede helft was een stuk minder aan de Capelse zijde, maar KCC hoefde ook niet meer. Sander Jacob en Mariska Vos zagen het rustig aan en de enige keer toen Jacob echt in actie moest komen, was om de bloemen voor Julian Middelkoop te halen. Want hem zien we volgend jaar terug in de senioren. Middelkoop scoorde in zijn laatste minuten als A-junior nog een aantal goals zag KCC/SO natural in de laatste minuten nog uitlopen tot 23-9. 

KCC/SO natural A1 haalde gisteren niet het beste uit zichzelf en Sander Jacob sprak dan ook van een zakelijke overwinning. Feit is wel dat KCC/SO natural A1 het veldseizoen afsluit zonder puntenverlies: Door deze overwinning eindigt de A1 het seizoen als eerste met 28 punten uit 14 wedstrijden, 336 doelpunten voor en 148 tegen. Een prachtige prestatie. Op naar het volgende seizoen! 

Vriendenschaar B1 - KCC/SO natural B1 
Voor KCC/SO natural B1 stond er nog wel wat op het spel, want zij moesten van Vriendenschaar winnen om in de race tegen degradatie te blijven. En dit terwijl er thuis nog verrassend werd verloren werd van de ploeg uit Bodegraven. Gelukkig wist de ploeg van Remon Brands en Wouter Schippers afgelopen zaterdag revanche te nemen op Vriendenschaar. Het speelde als een hecht team en won zo met 10-17, waardoor KCC/SO natural stijgt naar de zesde plaats in de poule. KCC B1 heeft alles in eigen hand, maar moet aanstaande zaterdag wel winnen van Achilles B1 om niet afhankelijk te zijn van de resultaten op de andere velden. 

KCR C1 - KCC/SO natural C1
KCC/SO natural staat nog altijd tweede na het gelijkspel tegen directe concurent Oranje Wit C1 en wist die plek ook afgelopen weekend te verdedigen. De ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum won in Ridderkerk met 6-21 van degradant KCR C1. Aanstaande zaterdag speelt de C1 tegen het Haagse Achilles C1, dat nog een kans heeft om zich te handhaven, maar daarvoor wel van KCC/SO natural C1 moet winnen. KCC daarentegen wil het seizoen goed afsluiten met een overwinning. 

Nieuwerkerk D1 - KCC/SO natural D1 
Zou het dan echt voor KCC/SO natural D1? De ploeg van Ilona de Lange en Steven Verhoeff wist ook haar vijfde wedstrijd in de competitie te winnen, want het bleek met 6-12 te sterk voor Nieuwerkerk D1. Aanstaande zaterdag wacht de ultieme topper tegen TOP/Quoratio D1, alweer de vierde ontmoeting en dit keer eentje waarbij de belangen echt groot zijn. Een interessante wedstrijd dus aanstaande zaterdag om 11 uur. Wees erbij!

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties