Met het naderen van het einde van het seizoen worden de plaatsen verdeeld in de komende weken. Na afgelopen zaterdag doen er nog veel KCC/SO natural-teams mee in de strijd om het kampioenschap. KCC/SO naturalA1 mocht zich na zaterdag in ieder geval de eerste kampioen noemen, en promoveert daarmee terug naar de A-junioren Hoofdklasse. Het was niet het enige team dat goede zaken deed. Tijd dus voor de nabeschouwing, waarin we zoals gewoonlijk terugblikken op de afgelopen speelronde.

KCC/SO natural F3, het jongste spelende team van KCC/SO natural, moet nog wenen aan het echte werk in de competitie, maar laat zien dat het zeker beschikt over talent. Afgelopen zaterdag werd er weliswaar met 4-5 verloren van Nieuwerkerk F8, maar het speelde zeker niet slecht en was dicht bij een punt. KCC/SO natural E2, dat niet alleen qua niveau, maar ook qua ledenaantal flink is gegroeid, staat na de 1-4 overwinning op Nikantes E1 alleen bovenaan in de poule. KCC/SO natural E1 staat ook bovenaan na de 10-7 overwinning op Nieuwerkerk E3, en KCC/SO natural B4 revancheerde zich op de 12-2 nederlaag tegen Weidevogels B2 vorige week. Afgelopen zaterdag werd de koploper uit Bleiswijk met een 17-6 eindstand naar huis gestuurd.

KZ/Hiltex 2 - KCC/SO natural 2 
Ondanks dat KCC/SO natural 2 al zeker is van nog een jaar in de Reserve Ereklasse, draait het een wisselvallige tweede helft veld. Het won met veel moeite van KVS/Maritiem 2, maar moest ook tweemaal de punten afstaan tegen TOP/Quoratio 2. KCC 2 speelt weliswaar nergens meer om, maar wil het seizoen nog wel goed afsluiten met een paar punten. Afgelopen zaterdag was KCC erg dichtbij die punten. Het bood lange tijd partij voor nummer 2 en play-off-ploeg KZ/Hiltex en kwam kort voor tijd nog op een 16-19 voorsprong, maar zag de ploeg uit Koog aan de Zaan uiteindelijk toch winnen met 20-19. Zuur voor de ploeg van Robin Diepenhorst, die komende week afreist naar Papendrecht voor een ontmoeting met PKC/SWKGroep 2.

KCC/SO natural A1 - Sporting Delta A1 
KCC/SO natural A1 maakte haar status als gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap in de A-junioren Overgangsklasse helemaal waar. De ploeg van Sander Jacob, Henk-Jan Schippers en Mariska Vos is heer en meester in de poule en alleen Sporting Delta A1 kon de zwart-witten nog enigszins bijbenen. Tot afgelopen zaterdag, want KCC/SO natural bracht de ploeg uit Dordrecht op een niet te overbruggen achterstand na een 19-10 overwinning in eigen huis. Hiermee is de A1 kampioen en keert het na een jaar afwezigheid weer terug naar de A-junioren Hoofdklasse op het veld. Een uitstekende prestatie voor de A1: 12 wedstrijden, 12 gewonnen en een doelsaldo van +156. Volgende week speelt de A1 in Ridderkerk tegen KCR A1, dat nog moet aanzetten om degradatie naar de A-junioren 1e klasse te voorkomen.

Oranje Wit B1 - KCC/SO natural B1 
KCC/SO natural boekte afgelopen zaterdag in Dordrecht niet het optimale resultaat, maar heeft wel weer een kleins stapje richting handhaving gedaan. De ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands deelde de punten met Oranje Wit B1, na een 11-11 gelijkspel. Zo staat KCC de laatste plaats af aan Vriendenschaar B1 uit Bodegraven, dat de tegenstander is komende zaterdag. Daartegen moet gewonnen worden om van de zevende plaats af te komen.

Oranje Wit C1 - KCC/SO natural C1 
Waar KCC/SO natural C1 vorige keer nog met 15-8 verloor van Oranje Wit C1 verloor, wist de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum in de tweede ontmoeting de Dordtse ploeg op 8-8 te houden. Hiermee behoudt KCC/SO natural C1, met nog twee wedstrijden te gaan, de tweede plaats in de C-Aspiranten Hoofdklasse. Het maximale haalbare, want koploper PKC C1 is op ramkoers en blijft ook na afgelopen zaterdag ongeslagen koploper. Voor KCC/SO natural C1 wachten nog twee ontmoetingen met KCR C1 en Achilles C1 om het seizoen, met het NK in de zaal als hoogtepunt, met een goed gevoel af te sluiten.

KCC/SO natural D1 - KCC/SO natural D1 
KCC/SO natural D1 blijft ook na afgelopen zaterdag koploper in de D-Hoofdklasse. Het team van Steven Verhoeff en Ilona de Lange was met 15-10 te sterk voor Tempo D1 uit Alphen aan den Rijn. Hiermee behoudt KCC/SO natural D1 de koppositie in de poule, maar het voelt de hete adem van TOP/Quoratio D1, dat afgelopen zaterdag met liefst 4-17 won van Nieuwerkerk D1. Volgende week speelt KCC/SO natural D1 tegen datzelfde Nieuwerkerk. Zij zijn nog altijd op jacht naar de eerste punten en zullen die in de komende twee wedstrijden zeker willen pakken.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties