Aangezien de meeste teams mogen genieten van een welverdiende meivakantie, stond er maar een beperkt aantal wedstrijden op het programma. KCC/SO natural 1 en 2 mochten net als vorige week het veld op, terwijl KCC/SO natural A1 na een week pauze weer aan de bak mocht. Tijd voor de nabeschouwing!

 

KCC/SO natural - TOP Arnemuiden - 19-18 
TOP Arnemuiden dacht met een minuut te gaan de buit binnen te hebben, nadat de ingevallen Remco Besemer de Zeeuwen op een 17-18 voorsprong zette. Hierna was het Gertjan Meerkerk die KCC vrij snel op 18-18 zette. Dit leek het maximale haalbare, maar met 5 seconden voor het einde van de wedstrijd was het Christian Dekkers die KCC/SO natural toch de zege bezorgde. De Capellenaren zijn nu zo goed als veilig en spelen aanstaande zaterdag weer tegen TOP/Quoratio uit Sassenheim. 

Lees het volledige verslag hier.

KCC/SO natural 2 - KVS/Maritiem 2 - 19-17 
KVS speelde afgelopen zaterdag om haar laatste kans op handhaving en dat was te merken ook. De ploeg uit Scheveningen schoot uit de startblokken en zodoende keek KCC/SO natural na 8 minuten tegen een 1-4 achterstand aan. Uitblinker was misschien wel Jarmo Jongman, die het Wouter Schippers die middag erg lastig maakte. Na de 2-5 van KVSMaritiem 2 kwam KCC/SO natural via Manouk de Vries, Stefan Dekkers en Tessa Noordzij terug in de wedstrijd (5-5), waarna Wouter Schippers de zwart-witten naar de 6-5 voorsprong schoot. 

KCC profiteerde van de doelpuntendroogte aan de kant van KVS, die al 13 minuten niet meer hadden gescoord, en de Capellenaren kwamen zelfs op 7-5 via Stephan Groeneweg. Hierna antwoordde KVS echter met drie doelpunten in een kort tijdsbestek, waardoor KCC weer tegen een 7-8 achterstand aankeek. Diepenhorst was zichtbaar ontevreden en bracht Steven Verhoeff in het veld voor Wouter Schippers, en uitgerekend Verhoeff wist KCC middels een strafworp op een 10-9 voorsprong te zetten, wat tevens de ruststand was. 

Na de rust liep KCC/SO natural 2 vrij snel uit naar een 13-9 voorsprong, maar de Capellenaren waren nog lang niet klaar met KVS, want na een een 17-14 tussenstand kwam KVS weer terug tot 17-17, en het zette nog een aantal spelers uit het eerste in om toch de broodnodige punten binnen te halen. Dat lukte KVS echter niet, want het was Stephan Groeneweg, hij zou later die dag ook nog een belangrijke rol vervullen in 1, die eigenhandig voor de 18-17 en 19-17 zorgde. Zo was met een minuut te gaan de buit binnen.

KVS/Maritiem 2 heeft er hard voor geknokt afgelopen zaterdag en speelden zeker niet onverdienstelijk, maar het was KCC dat uiteindelijk de zege binnenhaalde. Hoogstaand spel was het niet aan de kant van KCC, maar de twee punten tellen. Met vier wedstrijden te gaan ziet het ernaar uit dat KCC volgend seizoen met zowel 1 als 2 op het hoogste niveau (veld en zaal) uitkomen. Of hebben TOP en KVS nog verrassingen in petto? 

KCC/SO natural A1 - PKC/SWKGroep A2 - 19-11 
KCC/SO natural A1 had in de vorige twee wedstrijden weinig problemen met GKV/Enomics A1 en Albatros A1. Vorige zaterdag trof het in PKC/SWKGroep A1 een tegenstander van groter formaat en daar had het iets meer moeite mee. De ploeg van Sander Jacob, Henk-Jan Schippers en Mariska Vos pakte wel de voorsprong, maar PKC A2 kon in de eerste helft de Capellenaren goed bijbenen. Na een 11-9 ruststand was het Papendrechts verzet wel gebroken en liep KCC/SO natural uit naar een 19-11 voorsprong, wat tevens de eindstand werd. 

Een keurige overwinning, al was het geen gemakkelijke wedstrijd voor de A1. Desalniettemin zijn de twee punten weer binnen en blijft KCC de koploper in de A-junioren Overgangsklasse. Aanstaande zaterdag speelt KCC/SO natural A1 uit in Oost-Souburg tegen Fortis A1, de nummer 3 in de A-junioren Overgangsklasse.

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 26 september 2020 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties