The day after. Met een kater opstaan en alleen maar terugdenken aan afgelopen dinsdag. In de afgelopen twee seizoenen ging het om een kater na de verloren derde wedstrijd uit de best-of-three series. Ditmaal werd er gewonnen, en er vloeide gisteren veel alcohol in de monden van het Capelse publiek.

Het was niet best gisteren, gezien het vertoonde spel van beide ploegen. De spanning en de sfeer vergoedde echter veel en iedereen ging even zitten voor een heerlijke pot korfbal, met twee ploegen die hunkeren naar de Korfbal League. De start was erg moeizaam voor KCC/SO natural en de Capellenaren vielen al gauw terug in het spel van afgelopen zaterdag. Te gehaast, te slordig en niet effectief.. Typerend was weer de gemiste strafworp van Christian Dekkers, die normaal altijd o zo rustig blijft vanaf de 2.5 meter. "Hij kan de druk niet aan", scandeerde het Dalto-publiek, maar eigenlijk had iedereen daar last van. KCC/SO natural schoot onzuiver en Dalto liet het na om al in de eerste helft uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. Zodoende stond er 'maar' een 7-8 ruststand op het scorebord

Kon KCC/SO natural zich herstellen van die achterstand? Het schoot immers niet met scherp en steeds wanneer het scoorde antwoordde Dalto weer. Het lukte KCC niet om door de drukken. Tot de 12-12 gelijkmaker dan, want vanaf dat moment begon KCC/SO natural steeds overtuigender te spelen. De schoonheidsprijs verdiende het niet, maar KCC/SO natural liet wederom zien over hoeveel veerkracht en doorzettingsvermogen het beschikt, dat de tactische wissels goed uitpakten, en dat het de voorsprong vast wist te houden. Door dit alles trok KCC/SO natural de wedstrijd naar zich toe, om voor het eerst in vier jaar een best-of-three in drie jaar te winnen (de vorige drie best-of-threes die in drie wedstrijden werden beslist gingen verloren), en om voor de tweede keer in de KCC-geschiedenis de Hoofdklassefinale te bereiken.

Zelf heb ik niet heel veel meegekregen van de wedstrijd, want de focus lag vol op de livestream. Het liep in het begin niet soepeltjes, maar gelukkig wisten we een alternatieve stream te maken, die op het hoogtepunt door liefst 2200 mensen tegelijkertijd bekeken werd. Mooi om te zien hoeveel aandacht er was gisteren. Zelfs de DVO-kantine en de TOP-selectie keken mee. Zij zullen ongetwijfeld gezien hebben hoe matig de wedstrijd was, maar hoeveel spanning er was en hoe geweldig de sfeer van beide kanten was.

Het was echt genieten gisteren met de D-side en De Negende man, die zich vocaal en met sfeerartikelen lieten zien en horen. Mooi ook weer om te zien hoeveel vrijwilligers gisteren aanwezig waren, en hoeveel media er gisteren aanwezig waren. We hebben zin in de Hoofdklassefinale. Het zal ongetwijfeld lastig worden tegen Avanti, maar de ontmoeting met de ploeg uit Pijnacker staat in ieder geval garant voor een heerlijke sfeer.

Zo sluiten we de nabeschouwing af met waar we begonnen waren: Met een kater opstaan en alleen terugdenken aan de wedstrijd, met een trots gevoel. Tot zaterdag.

Lees hier het volledige verslag van KCC/SO natural - Dalto/BNApp.nl
Lees hier alle informatie over de kaartverkoop van de Hoofdklassefinale
Bekijk hier de volledige wedstrijd terug.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties