Voor de selectieteams is het zaalseizoen bijna afgelopen, maar na afgelopen zaterdag is het zeker dat KCC/SO natural 1 en C1 nog een vervolg aan het seizoen gaan geven. Ook de overige teams naderen het slot van de competitie. Een van die teams is KCC/SO natural 5, dat met 14-20 van het Zeeuwse TOGO won en het zaalseizoen als tweede lijkt af te sluiten. KCC/SO natural F2 won afgelopen zaterdag met liefst 2-22 van Nieuwerkerk F4 en houdt de gedeelde koppositie in handen. Over twee weken speelt de F2 een lastige wedstrijd tegen Maassluis F2. KCC/SO natural E1 won met 3-11 van DeetosSnel E3 en dat is goed nieuws, want datzelfde DeetosSnel versloeg eerder die week koploper PKC/SWKGroep E5, waardoor de E1 nog kans maakt om kampioen te worden. KCC/SO natural A3 verpulverde Maassluis A2 met liefst 4-23, waardoor de A3 van Antine Dorsman en Thom Brandse de derde plek heeft veiliggesteld. KCC/SO natural 4 won met 23-16 van Wageningen 3 waardoor het gat tussen de kampioen en de nummer 2 10 punten bedraagt.

KCC/SO natural 1 - DeetosSnel - Uitslag: 29-16 
Een soeverein spelend KCC/SO natural had afgelopen zaterdag weinig moeite met de nummer 2 DeetosSnel. Het verschil met de ploeg uit Dordrecht was dan ook snel gemaakt. Waar KCC/SO natural het zichzelf in de uitwedstrijd nog onnodig moeilijk maakte, gaf de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk ditmaal geen gas terug, waardoor het uiteindelijk met 29-16 won. KCC/SO natural tankt door de overwinning weer wat zelfvertrouwen voor richting de kruisfinales, want het lijkt haar goede vorm langzamerhand te vinden. DeetosSnel moet volgende week winnen van TOP en hopen op een misstap van Avanti wil het nog kans maken op de kruisfinales. Dan zal DeetosSnel in ieder geval echt uit een ander vaatje moeten tappen. 

Uitgebreid verslag leest u hier

KCC/SO natural 2 - DeetosSnel 2 - Uitslag: 22-14 
Waar KCC/SO natural 2 vorige week haar handen vol had aan TOP (A) 2, ging het tegen DeetosSnel een stuk soepeler. De zwart-witten kwamen gauw op een 3-1 voorpsrong om deze uit te breiden naar een 8-2 tussenstand. In de slotfase van de eerste helft kwam DeetosSnel 2 terug tot 10-7 maar Chantal Kalkman bracht KCC/SO natural 2 net voor de rust weer op een 11-7 voorsprong. 

Waar het tweede het vorige week liet liggen in de tweede helft, maakte het afgelopen zaterdag het verschil. Via Stephan Groeneweg (2x), Manouk de Vries, Stefan Dekkers en Renate van der Kooij liepen de zwart-witten uit van 11-7 naar 16-7, waardoor het gat onoverbrugbaar werd voor de gasten uit Dordrecht. Uiteindelijk won de ploeg van Robin Diepenhorst met 22-14, waarna het feestje nu definitief gevierd kon worden. KCC/SO natural 2 is voor de derde keer op rij kampioen in de Reserve Hoofdklasse en dat is een uitstekende prestatie. Over een aantal weken speelt KCC/SO natural 2 de laatste competitiewedstrijd tegen KVS/Maritiem 2, maar daarna is het nog niet klaar in de zaal. Daarover later meer...

KCC/SO natural A1 - DeetosSnel A1 - Uitslag: 22-28 
KCC/SO natural A1 wist geen punten te pakken tegen de nummer drie van de A-junioren Hoofdklasse B. De ploeg uit Dordrecht bleek met 22-28 te sterk voor het ensemble van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers, waarmee de gasten zich zo goed als veilig stelden voor de derde plaats. KCC/SO natural A1 staat ondanks de nederlaag zesde, doordat TOP A1 met 22-33 verloor van Nieuwerkerk A1. Over een aantal weken speelt KCC/SO natural A1 in Delft tegen Fortuna/Delta Logistiek A1. Thuis zorgde de A1 net niet voor een stunt. Kan de A1 dat wel in Delft? 

KCC/SO natural B1 - DeetosSnel B1 - Uitslag 16-21 
De ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands speelde afgelopen zaterdag helemaal geen onaardige wedstrijd tegen de koploper van de poule. Het bleef de ploeg uit Dordrecht lange tijd bij en steeds wanneer DeetosSnel B1 probeerde het gaatje te maken, kwam KCC/SO natural B1 terug om uiteindelijk zelfs de 13-12 voorsprong te pakken. Uiteindelijk was het de Dordrechtse klasse waardoor DeetosSnel in de slotfase uit wist te lopen naar een comfortabele voorsprong, om uiteindelijk met een 16-21 winst naar huis te gaan. Voor KCC/SO natural B1 stond er toch weinig meer op het spel. Het weet dat het vierde gaat worden in de B-Aspiranten Hoofdklasse en dat is zeker geen onaardige prestatie, gezien de eerdere resultaten op het veld. Over een paar weken sluit de B1 de competitie af tegen KCR B1, om zich daarna vol te focussen op de veldcompetitie. 

KCC/SO natural C1 - Fortuna/Delta Logistiek - Uitslag 17-16
Speciaal verslag leest u hier

KCC/SO natural D1 - KZ/Hiltex D1 - Uitslag: 11-4 
De D1 van Steven Verhoeff en Ilona de Lange deed afgelopen zaterdag goede zaken in de D-pupillen Hoofdklasse C door met 11-4 te winnen van KZ/Hiltex D1. Het kwam al snel op een comfortabele 7-0 voorsprong, waarna KZ/Hiltex de eerste treffer wist te noteren (7-1). Hierna begon het iets minder te lopen bij KCC/SO natural en KZ/Hiltex kwam terug tot 8-3. Hierna nam de D1 het heft weer in handen om uiteindelijk met 11-3 te winnen. In de komende weken speelt KCC nog twee keer tegen TOP/Quoratio D1.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties