De laatste ronde van het jaar zit erop. Tijd dus voor een spiksplinternieuwe nabeschouwing, waar we terugblikken op de laatste speelronde en kijken hoe de teams van KCC/SO natural ervoor staan. Lekker extra lang, dus veel leesvoer voor in de feestdagen!

Met om te beginnen het topresultaat van KCC/SO natural A2. Na twee gelijke spelen aan het begin van de zaalcompetitie zijn zij op dreef en verslaan tegenstander op tegenstander. Afgelopen zaterdag speelde het thuis tegen Fortis A1 uit Oost-Souburg, de best of the rest in de Overgangsklasse poule van de A1 op het veld. KCC/SO natural A1 won weliswaar op het veld met 28-13 van Fortis A1, maar zou het de A2 ook lukken? Ja dus, want de jonge, talentvolle ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink won met 24-16 van Fortis A1 en is nog altijd ongeslagen in de poule. Het staat mede door de twee gelijke spelen en door het feit dat het een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de rest tweede, dus de koppositie is voor het grijpen voor KCC/SO natural A2. Waar eindigt het seizoen voor de A2? We zijn heel erg benieuwd! Volgend jaar hervatten zij het zaalseizoen op 7 januari tegen Tjoba A1. 

Een andere ploeg die erg goed meedraait in een hoge klasse is KCC/SO natural 4. Het 'vierde', dat een paar jaar geleden nog het vijfde was, beschikt over veel ervaring en draait inmiddels zonder moeite mee in de reserve 1e klasse. Sterker nog, de ploeg staat met 5 zeges en slechts een nederlaag gedeeld bovenaan samen met Avanti 3. Afgelopen zaterdag moest ook Wageningen 3 eraan geloven. Het werd 21-27 voor KCC/SO natural, en daardoor gaan zij als koploper de feestdagen in. Een uitstekende prestatie voor KCC/SO natural 4, dat alleen van Tempo 2 verloor. In het nieuwe jaar mag KCC/SO natural meteen aan de bak tegen de medekoploper van de poule: Avanti 3.

KCC/SO natural 6 heeft het helaas laten liggen in een cruciale wedstrijd tegen medekoploper Vriendenschaar (H) 4 en moet de eerste plaats afstaan aan de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam. Het staat nu tweede in de Reserve vierde klasse samen met Nexus 2. Dat is de tegenstander op 7 januari 2017 KCC/SO natural heeft nog een appeltje te schillen met die ploeg gezien het resultaat op het veld. Desondanks mag het 6e terugkijken op een prima begin van het zaalseizoen.

Kampioenskansen?
Welke teams strijden er na 6 rondes nog om het kampioenschap? KCC/SO natural 2 is in ieder geval weer goed op weg. Daarover later meer. Zoals hierboven vermeld maken ook KCC/SO natural A2, 4 en 6 nog kans op het kampioenschap. KCC/SO natural 7 staat momenteel bovenaan in de poule maar heeft wel wat meer wedstrijden gespeeld dan haar concurrenten. Het verloor alleen van Nieuwerkerk 7 en de rest werd tot nu toe verslagen. Albatros 10 is nog ongeslagen in de poule, en daar moet nog tegen gespeeld worden. KCC/SO natural 5 maakte een valse start aan het begin van het seizoen, maar heeft zich inmiddels hersteld en staat nog maar 3 punten achter op koploper Reeuwijk 2. KCC/SO natural A4 sluit het jaar ook als koploper af. Het verloor slechts een wedstrijd en houdt de nummer 2 al op 3 punten afstand. KCC/SO natural B3 meldt zich inmiddels ook bij de top-3 en staat slechts een puntje achter op koploper Twist B3. 

DeetosSnel - KCC/SO natural
Veel KCC-supporters keken elkaar na het laatste fluitsignaal opgelucht aan. KCC/SO natural maakte het zichzelf in de tweede helft, net als tegen TOP (A), onnodig lastig. Al snel bleek duidelijk dat de wedstrijd uit zou lopen tot een strafworpenfestijn en mede doordat er fysiek weinig werd toegestaan was men toeschouwer van een matte eerste helft. Pas in de slotfase ging het rendement van beide teams omhoog, waardoor beide teams alsnog met een redelijke 12-15 stand de rust in gingen. 

In de tweede helft liep KCC/SO natural meteen uit tot 12-19, waar DeetosSnel het even helemaal kwijt was. Wedstrijd gespeeld? Men was er nog niet op gerust op met TOP-uit vers in het geheugen. KCC/SO natural liet DeetosSnel dichterbij komen en bij een 16-21 tussenstand riep het duo Van Vloten/Verberk KCC bijeen. Met 6 minuten te gaan en een voorsprong van 5 doelpunten leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter volgde er een bizarre slotfase, waarin DeetosSnel via strafworpen en op eigen kracht terugkwam. 23-24 met een minuut te gaan. Waar KCC/SO natural de wedstrijd had kunnen uitspelen, probeerde Eliza Roest de wedstrijd te beslissen na een vrije bal. Mis, en dus nog 34 lange seconden over voor DeetosSnel om de gelijkmaker te forceren. Het KCC-publiek hield seconden voor tijd nog haar hart vast, als DeetosSnel misschien wel recht had op een strafworp. Deze kwam er niet, tot woede van het thuispubliek. KCC/SO natural komt met de schrik vrij. De punten zijn binnen. 

Hoe staat KCC/SO natural ervoor? Behoorlijk goed, want het heeft de koppositie herroverd in de Hoofdklasse B. Concurrent TOP Arnemuiden verspeelde twee punten bij KVS/Maritiem, dat haar tweede overwinning van het seizoen boekte. KCC/SO natural wipt dus over TOP heen en staat na zes wedstrijden bovenaan met 10 punten. TOP Arnemuiden volgt op 9 punten en Sporting Delta is de verrassende nummer drie met 7 punten. Oranje Wit en KVS/Maritiem moeten in 2017 nog hard aan de bak voor handhaving, al pakt KVS/Maritiem twee zeer belangrijke punten. 

Had KCC/SO natural vorige week gewonnen, dan was het gat met TOP Arnemuiden ook 5 punten geweest. Dat is niet zo, maar in ieder geval staat KCC/SO natural weer bovenaan en we zijn benieuwd naar de komende 8 wedstrijden. KCC/SO natural speelt op zaterdag 7 januari 2017 tegen de nummer 7 van de poule, KVS/Maritiem. Weten de Supervissen ook de Capellenaren te verrassen of wint KCC/SO natural wederom?

DeetosSnel 2 - KCC/SO natural 2
Ook in de voorwedstrijd in Dordrecht was het erg spannend. De belangen waren groot bij beide teams, die gisteren streden om de koppositie in de Reserve Hoofdklasse B. KCC/SO natural 2 als koploper, en DeetosSnel 2 als nummer 2 met een punt achterstand. Het zou een erg spannende wedstrijd worden waar ook KCC/SO natural 2 de wedstrijd enigszins uit handen gaf. DeetosSnel vocht zich daardoor terug en bood de zwart-witten weerstand. Uiteindelijk was het KCC/SO natural 2 dat met een 24-25 eindstand door het oog van de naald kroop en de koppositie behoudt. 

Hoe staat KCC/SO natural 2 ervoor? Net als KCC/SO natural 1 staat KCC/SO natural 2 met 10 punten uit 6 wedstrijden bovenaan in hun poule. De ploeg van Robin Diepenhorst begon stroef aan het zaalseizoen en verloor van Nieuwerkerk 2, maar inmiddels heeft het al vijf wedstrijden op rij geen punt meer verspeeld. Achter KCC/SO natural 2 staat TOP Arnemuiden 2 (één punt acterstand), gevolgd door nummers 3 DeetosSnel 2 en PKC/SWKGroep 3 (7 punten). GKV/Enomics 2 en Nieuwerkerk 2 zijn de nummers 5, gevolgd door nummer 7 KVS/Maritiem, en het arme Nic./Alfa-college 3, dat per wedstrijd gemiddeld 30 doelpunten doorgelaten heeft. 

KCC/SO natural 2 speelt op zaterdag 7 januari tegen KVS/Maritiem 2. 

DeetosSnel A1 - KCC/SO natural A1
Waar KCC/SO natural 1 en 2 DeetosSnel de baas waren, domineerde de DeetosSnel-jeugd in de overige twee ontmoetingen tussen KCC/SO natural en DeetosSnel. De ploeg van Sander Jacob en Mariska Vos wist dat het een zware taak ging worden om van DeetosSnel te winnen, want op het veld was DeetosSnel al te sterk voor KCC (beker). Ondanks dat KCC/SO natural A1 steeds beter ging draaien, was het gisteren niet opgewassen tegen DeetosSnel A1. Er werd met 21-15 verloren, waardoor KCC/SO natural met lege handen achterblijft en DeetosSnel zich meldt bij de top. 

Hoe staat KCC/SO natural A1 ervoor? De jonge ploeg mag in 2017 nog hard aan de bak om zich te handhaven in de ijzersterke Hoofdklasse. Het staat momenteel zevende in de poule, doordat TOP/Quoratio A1 van Nieuwerkerk A1 won. We vinden DeetosSnel A1 en Fortuna/Delta Logistiek A1 in de top-2 terug, met de nummers 3 DeetosSnel, Nieuwerkerk en Oranje Wit op 4 punten achterstand. TOP/Quoratio staat zesde met vijf punten, KCC/SO natural zevende met drie punten, en Achilles A1 is nog op zoek naar de eerste punten. 

Opvallend is dat de A1, op Fortuna/Delta Logistiek A1 na, minst gepasseerde verdediging heeft in de Hoofdklassepoule. Het heeft echter wel de minste aanval in de poule, dus daar zal het rendement in 2017 nog omhoog moeten. Op 7 januari speelt het tegen de sterke nummer 2 van de poule, Fortuna/Delta Logistiek A1. 

DeetosSnel B1 - KCC/SO natural B1
KCC/SO natural, dat keer op keer bleef verrassen in de B-junioren Hoofdklassepoule, was ditmaal niet opgewassen tegen het ijzersterke DeetosSnel B1. De thuisploeg nam al spoedig de 1-0 voorsprong, waarna KCC/SO natural B1 nog eenmaal op gelijke hoogte kwam (1-1). Hierna was het DeetosSnel weer dat de leiding greep en deeze uitbreidde naar een gat van drie. KCC/SO natural kwam nog terug tot 10-9. maar vervolgens trok DeetosSnel vlak voor rust de wedstrijd naar zich toe (15-9). Ook in de tweede helft was de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands niet bij machte om DeetosSnel bij te benen. DeetosSnel liep nog iets uit en won uiteindelijk met 28-19. 

Hoe staat de B1 ervoor? Helemaal niet slecht. Zeker niet vergeleken met het veldseizoen. KCC/SO natural revancheerde zich op PKC/SWKGroep B1 en Oranje Wit B1 en versloeg ook Sporting Delta B1 en Vitesse B1. DSC en DeetosSnel bleken echter net iets te hoog gegrepen voor de B1, maar ondanks die twee nederlagen staat KCC op een keurige vierde plek. Het heeft vier punten voorsprong op nummers 5 Oranje Wit en Sporting Delta. KCR B1 en Vitesse B1 staan gedeeld laatste met beiden 1 punt. PKC/SWK Groep B1, DSC B1 en DeetosSnel B1 lijken te gaan strijden om de kruisfinales. Kan KCC/SO natural zich daar in 2017 toch nog stiekem bijvoegen? Dan moet er in ieder geval wel gewonnen worden van KCR B1 (volgende wedstrijd). 

Fortuna/Delta Logistiek C1 - KCC/SO natural C1
De C1 van Wilco Knops en Yvar van Hijum speelde gisteren tegen oude bekende Fortuna/Delta Logistiek C1. Een lastige tegenstander, waarvan op het veld nipt met 13-14 gewonnen werd. KCC/SO natural C1 keek al snel tegen een 6-2 achterstand aan, maar wist zich knap terug te knokken tot een 7-7 ruststand. Daarna was het Fortuna/Delta Logistiek dat wederom een ruime voorsprong nam (11-8), maar de Capellenaren vochten zich wederom uitstekend terug tot 11-11. In de slotfase hadden beide teams nog alle kansen om de twee punten binnen te slepen, maar de ballen gingen er niet meer in, waardoor beide teams tevreden moesten zijn met een punt. Eindstand 11-11. 

Hoe staat de C1 ervoor? KCC/SO natural C1 is wisselvallig bezig aan het zaalseizoen met 2 zeges, drie gelijke spelen en een nederlaag. De C1 is echter nog lang niet uitgespeeld, want het staat op een nette vierde plaats, met een puntje achterstand op de nummers 2 HKV/Ons Eibernest en Fortuna/Delta Logistiek. De Meervogels C1 is de trotse koploper in de poule, en Achilles en KCR moeten in het nieuwe jaar hard aan de bak.

KZ/Hiltex D1 - KCC/SO natural D1
KCC/SO natural D1 sluit het jaar goed af met een overwinning op KZ/Hiltex D1. Het was de afgelopen wedstrijden toch al lekker bezig en lijkt de vorm te pakken te hebben. Ook in Koog aan de Zaan werden de punten mee naar huis genomen. De ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange won met 8-11 van KZ/Hiltex D1 en staat nog altijd in de top-3. 

Hoe staat de D1 ervoor? KCC/SO natural D1 staat met 4 overwinningen en 2 nederlagen derde in de poule, achter het sterke TOP/Quoratio D1 en Fortuna/Delta Logistiek D1. Fortuna/Delta Logistiek D1 is als enige nog foutloos in de poule en het lijkt lastig voor de Capellenaren om de ploeg uit Delft in te halen. Een tweede plaats is zeker nog mogelijk. Wanneer de D1 volgende wedstrijd van TOP/Quoratio D1 wint, dan neemt het de tweede plaats van de ploeg uit Sassenheim over. Onder KCC/SO natural D1 staan Groen Geel D1 en Tempo D1 met 6 punten, en KZ/Hiltex, Victum en Die Haghe met allen 2 punten. 

KCC/SO natural D1 en KCC/SO natural 1 spelen aanstaande dinsdag nog in de Zuid Holland Korfbal Cup tegen Valto D1. Daarna kunnen ook deze twee teams genieten van een welverdiende kerstvakantie, om fris en fruitig aan het volgende jaar te beginnen.

Hiermee sluit ik ook de nabeschouwing van de laatste speelronde af. Niet de laatste voorbeschouwing van het jaar, want er volgt nog een jaaroverzicht, waarin we terugblikken op de sportieve prestaties, evenementen, en meer. Voor nu: iedereen fijne dagen!

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties