De derde speelronde is alweer voorbij. Tijd voor een nieuwe nabeschouwing dus. Het was voor de jeugd niet bepaald een succesvol speelweekend. Slechts drie van de vijftien jeugdteams wisten een overwinning te boeken. De ruime overwinningen van de E2, B3, en B1 waren lichtpunten. KCC/SO natural E2 wist in Vlaardingen Twist E3 met liefst 4-15 te verslaan, terwijl KCC/SO natural B3 met liefst 2-20 (volgens betrouwbare bronnen was het 2-19) van Vriendenschaar B2 won. Over de B1 later uiteraard meer. Zowel de A1 als A2 speelden gelijk.

De senioren deden het wederom goed. Van de spelende teams leed alleen KCC/SO natural 4 een nederlaag. Vorige week was dat KCC/SO natural 5, maar dit weekend haalden zij hun eerste twee punten binnen door met 15-13 van ACKC 2 te winnen. KCC/SO natural 7 versloeg Vriendenschaar 5 met 16-10 en gaat aan de leiding in de Reserve 5e klasse. Ook KCC/SO natural 10 staat even bovenaan na de 9-10 zege op Triade 5.

Tempo – KCC/SO natural
Veel Capels publiek was afgereisd naar Alphen aan den Rijn voor een ontmoeting met promovendus Tempo, dat eerder al te sterk was voor Avanti en DeetosSnel. Het leek er eerst niet op dat de geel-zwarten het KCC moeilijk ging maken na een sterke start van de uitploeg. Na de 2-7, echter, haperde de ploeg van Van Vloten en Verberk en kwam het kort voor tijd zelfs op gelijke hoogte. Toch ging KCC met een 9-10 stand de rust in na een vrije bal van Gertjan Meerkerk.

De tweede helft was een kopie van de eerste. KCC/SO natural liep al snel weer uit naar 9-13, maar na de 13-16 kwam Tempo terug om uiteindelijk voor de 19-19 gelijkmaker te zorgen. Tempo kwam zelfs op voorsprong, maar kon niet lang genieten van de 20-19, want daarna was het KCC dat via Gertjan Meerkerk, Mariska Vos, Sven Wierenga en Mark Behrens op 20-23 kwam. Na de 21-24 door Christian Dekkers was de overwinning definitief binnen. Tempo deed nog wat terug en bracht de stand met een minuut te gaan op 22-24, wat tevens de eindstand was.

Een uitgebreid verslag leest u hier.

GKV/Enomics 2 – KCC/SO natural 2
Na de 25-20 uitglijder tegen Nieuwerkerk 2 en de ruime 35-12 zege op Nic./Alfa-college 3 reisde de ploeg van Robin Diepenhorst af naar Gorinchem, waar het speelde tegen koploper GKV/Enomics 2. Zowel KCC 2 als GKV 2 wisten de korf in de vorige twee duels vaak te vinden en dus kon men rekenen op een doelpuntrijke wedstrijd. En die kwam er. In totaal werden er 50 doelpunten gescoord, met 22 doelpunten aan de Gorkumse zijde en 28 voor de uitploeg. Zo wist KCC/SO natural 2 knap te winnen van de koploper en is de weg naar boven ingezet.

KCC/SO natural 2 bezet momenteel de tweede plaats samen met GKV/Enomics 2 en Nieuwerkerk 2. TOP 2 uit Arnemuiden is met 6 punten uit drie wedstrijden de te kloppen ploeg in de Reserve Hoofdklasse B. PKC/SWKGroep 3 heeft 3 punten uit 3 wedstrijden, en dat is op 3 december de volgende tegenstander van KCC/SO natural 2.

TOP/Quoratio A1 – KCC/SO natural A1
De nog jonge ploeg speelt in de zaal op het hoogste niveau en daar krijgt het meer tegenstand dan in de Overgangsklasse op het veld. Na nederlagen tegen Nieuwerkerk A1 en PKC/SWKGroep A1 reisde de A1 af naar Sassenheim voor een ontmoeting met TOP/Quoratio A1. Deze ploeg was eveneens puntloos, dus gingen beide teams op jacht voor de broodnodige punten. Uiteindelijk bleef deze strijd onbeslist. De wedstrijd eindigde in een 17-17 eindstand en dus verdeelden beide teams de punten.

Een prima resultaat voor KCC/SO natural A1, al had er uiteraard meer ingezeten. Het eerste puntje is in ieder geval binnen en dus vinden we de A1 terug op de zesde plaats. Volgende week ontvangt KCC/SO natural A1 Oranje Wit A1, dat gedeeld derde staat.

Vitesse B1 – KCC/SO natural B1
De B1 van Wouter Schippers en Remon Brands begon prima aan het zaalseizoen met een 23-24 overwinning op Sporting Delta B1, maar moest vorige week in DSC B1 haar meerdere erkennen (16-22). Afgelopen zaterdag was de B1 te gast bij laagvlieger Vitesse B1, dat na twee wedstrijden nog puntloos was. Dat bleef na de derde speelronde ook zo, want KCC/SO natural B1 zette in Sporthal de Bongerd een nette 14-21 uitslag neer en boekte daarmee haar tweede overwinning.

Door de zege is KCC/SO natural B1 gestegen naar gedeelde derde plek. Het moet DSC B1 op onderling resultaat voor zich dulden. PKC/SWKGroep B1 en DeetosSnel B1 zijn de lijstaanvoerders, met 6 punten uit drie wedstrijden. Volgende week wacht Oranje Wit B1, dat momenteel vijfde staat.

De Meervogels C1 – KCC/SO natural C1
KCC/SO natural C1 wist afgelopen zaterdag helaas geen goed gevolg te geven aan de overwinning op KCR C1 (17-5). De enigszins gehavende ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum wist in Zoetermeer niet te winnen van De Meervogels C1. Er werd met 15-8 verloren. Door de nederlaag zakt de C1 naar de gedeeld vierde plaats, achter nummer drie HKV/Ons Eibernest C1. Volgende week speelt KCC/SO natural thuis tegen de ‘Eibers.’ Weet de C1 zich dan te herstellen van de nederlaag?

Tempo D1 – KCC/SO natural D1
Ook na dit weekend blijft het aantal punten van de ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange op 2 staan. In Alphen aan den Rijn werd met 19-10 verloren van Tempo D1. Volgende week speelt KCC/SO natural D1 tegen Victum/Warchild D1 uit Houten. Beide ploegen staan momenteel op de vijfde plaats en willen aansluiten bij de top-4. Weet KCC/SO natural dan wel punten te pakken?

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties