Gisteren werd de een-na-laatste speelronde gespeeld, waarin een aantal teams grote successen boekten, maar ook een aantal teams wat steken lieten vallen. Kampioenen KCC/SO natural 3 en KCC/SO natural D2 wonnen ook dit weekend. Het derde vierde haar kampioenschap thuis met een 27-15 overwinning op SDO 2 uit Veldhoven en de D2 versloeg WION D2 met 6-16. KCC/SO natural B3 hoeft na deze speelronde nog een keer te winnen om het kampioenschap veilig te stellen. Gisteren werd er met 15-9 gewonnen van DeetosSnel B3, waardoor KCC/SO natural nog altijd de koppositie in handen heeft. Volgende week kan de B3 het kampioenschap binnen halen tegen PKC/SWKGroep B4.

KCC/SO natural B2 liet het gisteren helaas liggen tegen Korbis B1 en verloor met 9-8 van de ploeg uit Waddinxveen. Om toch nog kampioen te worden, moet team van Remon Brands en Thom Brandse moet de volgende wedstrijd tegen IJsselvogels winnen en hopen op een stuntje van Avanti tegen Korbis. KCC/SO natural 5 heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Gisteren won het met 12-17 van Nieuwerkerk 4 en loopt hierdoor een puntje uit op nummer 7 Vitesse, dat gisteren gelijkspeelde. KCC/SO natural D3, de ploeg van Maarten Buijs en Tess Dortland, heeft gisteren de eerste overwinning op het veld geboekt. Zij wonnen met 3-4 van Vriendenschaar D4. 

Blauw-Wit 1 - KCC/SO natural 1 
Wat er in de rust gebeurd is, blijft een raadsel. KCC/SO natural begon goed in Amsterdam en ging na een 4-7 tussenstand met 7-9 de rust in. Hierna wist KCC/SO natural nog maar vier keer te scoren, terwijl Blauw-Wit haar doelsaldo, dat veruit het beste is van deze poule, vergrootte. Na een onthutsend zwakke tweede helft werd er met 25-13 verloren van Blauw-Wit 1. Vervelend was nog dat Adrienne van Ofwegen na een botsing tegen de paal naar het ziekenhuis moest. Gelukkig lijkt het mee te vallen, ondanks een snee in de kin en een pijnlijke nek en kaak. 

Uitgebreid verslag volgt later 

Blauw-Wit 2 - KCC/SO natural 2 
KCC/SO natural 2 is nog steeds op zoek naar een overwinning. Gisteren werd er met 31-18 verloren van Blauw-Wit 2. De Amsterdammers zijn hierdoor zeker van een tweede plaats, terwijl KCC/SO natural zakt van de derde naar de vijfde plek. Ondanks de nederlaag heeft de ploeg van Robin Diepenhorst zich wel gehandhaafd. LDODK/AH Gorredijk 2 verloor met 18-19 van DVO/Accountor 2. Weliswaar kan LDODK 2 nog op gelijke hoogte met KCC/SO natural 2 komen, maar KCC/SO natural heeft een veel beter onderling resultaat. Volgende week speelt het de laatste wedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek 2. Worden er dan wel punten gepakt? 

Nieuwerkerk A1 - KCC/SO natural A1 
Na een aantal nederlagen op rij heeft de ploeg van Wilrik Wassink en Anton van der Heiden eindelijk weer eens een zege geboekt. Na een 8-5 ruststand in het voordeel van de thuisploeg pakte KCC/SO natural A1 in de tweede helft met vier treffers op rij de voorsprong (8-9). De A1 wist de voorsprong vast te houden, al werd het na de 11-11 van Nieuwerkerk nog even spannend. Hierna echter liep en de zwart-witten uit naar een 12-16 voorsprong, om uiteindelijk met 14-17 te winnen. Ondanks de derde overwinning van het veldseizoen is de A1 gedegradeerd uit de A-junioren Hoofdklasse. TOP/Quoratio A1 won verrassend met 19-17 van PKC/SWK Groep A1. Hierdoor is de ploeg uit Sassenheim niet meer in te halen door KCC/SO natural en speelt onze A1 volgend seizoen in de Overgangsklasse. Volgende week speelt KCC/SO natural A1 thuis haar laatste wedstrijd tegen TOP/Quoratio. 

Oranje Wit B1 - KCC/SO natural B1
Voor KCC/SO natural B1 staat na afgelopen zaterdag niets meer op het spel. Gisteren bleek Oranje Wit B1 met 20-16 te sterk, waardoor KCC/SO natural de eerste plaats definitief kan vergeten. DeetosSnel B1 is terecht de nummer 1 van de poule. KCC/SO natural B1 en Nieuwerkerk B1 spelen volgende week in Capelle aan den IJssel de wedstrijd om des keizers baard. 

DeetosSnel C1 - KCC/SO natural C1
De C1 draait een uitstekend veldseizoen en na de zaal werd er slechts één wedstrijd verloren. Die wedstrijd lijkt KCC/SO natural echter de das om te doen in de strijd om de eerste plaats. Desalniettemin won KCC/SO natural C1 met 7-14 van DeetosSnel C1 en behoudt het de tweede plaats. Koploper PKC/SWKGroep won met 14-12 van Oranje Wit C1 en hoeft alleen nog van degradant Vitesse te winnen om het kampioenschap van de poule binnen te halen. KCC/SO natural moet volgende week winnen van Tilburg C1 en hopen op een stunt van Vitesse C1 om toch nog de eerste plaats binnen te halen.

Albatros D1 - KCC/SO natural D1 
De strijd om de tweede plaats is na zaterdag beslist. Albatros D1 won gisteren met 7-3 en vergroot de voorsprong op nummer 3 KCC/SO natural D1. Daarnaast heeft de ploeg uit Zwijndrecht nu een beter onderling resultaat. Het team van Mariska Brands en Milou Wierenga kan volgende week de derde plaats behouden bij een overwinning of gelijkspel tegen Fortuna/Delta Logistiek D1.

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 26 september 2020 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties