Afgelopen woensdag heeft KCC/SO natural C3 het kampioenschap op het veld binnengehaald. Door een overtuigende 9-5 overwinning op directe concurrent Juliana C2 is de C3, met nog 1 wedstrijd te spelen, niet meer te achterhalen.  Een fantastische prestaties van deze groep kinderen aan het einde van een ietwat bewogen seizoen.

20160520   C3 kampioenDe C3 begon in september 2015 met op papier 13 kinderen en er was toen nog geen train(st)er en coach. Uiteindelijk heeft Corine Postma de trainingen op zich genomen en ondergetekende de coaching. Gedurende het seizoen vielen er diverse kinderen om uiteenlopende redenen weg en werd het zaalseizoen aangevangen met 8 kinderen, maar ook  tijdens het zaalseizoen viel er wederom iemand weg, maar kwam er ook weer iemand terug. Het zaalseizoen verliep uiterst moeizaam en de C3 eindigde bijna onderaan. Kon het nog gekker? Ja, want aan het begin van het 2e veldseizoen stopten er weer 2 kinderen en toen waren er nog maar 6 over. Puzzelen voor Wendy om iedere wedstrijd maar weer voldoende invallers te regelen.
 
Maar wat wellicht niemand had verwacht, gebeurde toch. Met de 6 overgebleven kinderen en fantastische invallers uit de D1 en D3 werd de ene na de andere tegenstander overtuigend aan de zegekar gebonden, resulterend in 4 gespeeld, 8 punten en een doelsaldo van +22! Woensdagavond kon dus al het kampioenschap gevierd worden, want met nog 1 wedstrijd te gaan, volgende week zaterdag uit tegen Keep Fit, is de C3 niet meer in te halen. En ook die laatste wedstrijd gaat gewonnen worden en sluiten we gewoon af met 10 uit 5!
 
Ik ben supertrots op de kinderen van de C3 die heel het seizoen door zijn gegaan en elke week weer kwamen trainen en dit seizoen fantastisch hebben afgesloten. Net zo trots ben ik op de invallers uit de D1 en D3 die net zoveel hebben bijgedragen aan dit resultaat. En ik wil Corine danken voor het geven van de trainingen dit seizoen en Wendy om elke wedstrijd maar weer voldoende invallers te regelen.
 
In juni gaan we dit met alle 14 kinderen die mee hebben gespeeld op het veld nog passend vieren met een uitje.
 
Guido Aarnoutse
Coach KCC/SO natural C3

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties