Na een paar speelweekenden waarbij de temperatuur niet boven de 10 graden was het afgelopen weekend dan eindelijk lekker weer. Het werd liefst 26 graden en er scheen een heerlijk zonnetje. Nog steeds waren de omstandigheden nog niet optimaal voor spelers en scheidsrechters, want wat was het warm! Het is ook nooit goed met het weer ;). Gelukkig waren scheidsrechters bereid om drinkpauzes in te gelasten, want die waren hard nodig gisteren. 

Er werden gisteren weer mooie resultaten behaald. De eerste kampioenen zijn bekend. KCC/SO natural 3, dat vorig seizoen het kampioenschap op de laatste speeldag verspeelde, was dit veldseizoen oppermachtig en verloor tot nu toe slechts twee keer. Het is na de zaal nog steeds ongeslagen en versloeg in de afgelopen weken haar directe concurrenten. Afgelopen zaterdag speelde het tegen Tempo 3. In Alphen aan den Rijn werd het liefst 12-30 voor KCC/SO natural 3, waardoor het derde KAMPIOEN is. Zij zullen volgend jaar ook op het veld in de Reserve Overgangsklasse spelen. Een ontzettend knappe prestatie! 

Een ander team leek gisteren na het laatste fluitsignaal nog niet door te hebben dat zij kampioen geworden waren. KCC/SO natural D2, gecoacht door Raoul Lavue, speelde gisteren tegen Olympia D2. In de tweede helft keerde de D2 een 3-5 achterstand om tot een 6-5 voorsprong. De D2 is dus niet meer in te halen en is ook KAMPIOEN geworden. De D1e klasse bleek net iets te zwaar voor de D2, maar in de D2e klasse is het oppermachtig! Nu nog het veldseizoen ongeslagen afsluiten!

De teams die strijden om een eventueel kampioenschap, hebben gisteren ook goede zaken gedaan. KCC/SO natural B3 won een hele belangrijke wedstrijd van DVS '69 B1 (8-6). Met nog 2 wedstrijden te gaan hebben zij de koppositie in handen. Het is dus een kwestie van die twee wedstrijden winnen en dan heeft het team van Niels de Gelder en Antine Dorsman de titel binnen. KCC/SO natural B2 is ondanks een valse start goed bezig in de B2e klasse. Zij wonnen gisteren met 15-7 van Avanti B2 en delen momenteel de koppositie met Ijsselvogels B1. KCC/SO natural C3 draaide een moeilijk zaalseizoen, maar zijn na drie wedstrijden spelen ongeslagen koploper in hun poule. Wel wachten er nog een paar moeilijke wedstrijden voor de ploeg van Guido Aarnoutse. 

Ook de selectieteams kwamen gisteren weer in actie. KCC/SO natural 1 en 2 speelden tegen DVO/Accountor 1 en 2, KCC/SO natural A1 ontving zaalkampioen Groen Geel A1, en zowel de C1 als de B1 speelden tegen PKC/SWKGroep 

KCC/SO natural - DVO/Accountor 
Met een schuin oog zag de scheidsrechter op veld 2 hoe KCC/SO natural gisteren een punt pakte tegen DVO/Accountor. De belangen zijn groot voor beide teams, die beide nog niet zeker zijn van handhaving. In de laatste minuut scoorde Stephan Groeneweg de 19-19 gelijkmaker voor KCC/SO natural, en dus blijft ook de tweede ontmoeting tussen KCC/SO natural en DVO/Accountor onbeslist, kunnen beide ploegen tevreden zijn met een punt, en is het afwachten hoe de concurrentie het doet. Uitgebreid verslag van Sander Souren volgt. 

Update: afgelopen zondag speelden Fortuna/Delta Logistiek en LDODK/AH Gorredijk met 14-14 gelijk, terwijl Blauw-Wit oppermachtig was tegen AWDTV (18-29). KCC/SO natural behoudt de vierde plaats met 2 punten afstand op nummer 5 DVO/Accountor en 4 punten afstand op nummer 6 AWDTV. 

KCC/SO natural 2 - DVO/Accountor 2 
Weer is de ploeg van Robin Diepenhorst er niet in geslaagd om punten te pakken. De ploeg startte prima en sloeg in de eerste helft een gaatje. Dat gaatje werd echter gedicht door DVO/Accountor 2, en hierna nam de ploeg uit Bennekom de voorsprong over en gaf deze nooit meer uit handen. KCC/SO natural 2 ging met 19-22 ten onder en pakt dus weer geen punten. Momenteel staat het nog derde, maar LDODK 2 en Fortuna/Delta Logistiek 2 komen zondag pas in actie. 

Update: het wordt nog spannend onderin in de Reserve Ereklasse A. LDODK/AH Gorredijk 2 won met 18-15 van Fortuna/Delta Logistiek en nadert KCC/SO natural 2, Fortuna/Delta Logistiek 2 en DVO/Accountor 2. 

KCC/SO natural A1 - Groen Geel A1 
In de strijd tegen degradatie heeft KCC/SO natural A1 wederom geen punten gepakt. Tegen zaalkampioen en de nummer 1 van de poule Groen Geel A1 leed de ploeg van Wilrik Wassink en Anton van der Heiden een forse nederlaag, en dus zal het de overige wedstrijden nog flink aan de bak moeten om nog kans te maken op handhaving. 
Al snel bleek dat Groen Geel A1 te sterk was voor KCC/SO natural A1. Het sloeg al vroeg in de wedstrijd een gaatje via een 1-4 en 2-9 tussenstand. KCC/SO natural A1 kon niet veel terugdoen en de ploeg uit Wormer liep verder uit naar 3-13. Uiteindelijk verloor de A1 met liefst 9-22 van Groen Geel. Aanstaande zaterdag speelt KCC/SO natural tegen AWDTV A1. Dan zal het echt punten moeten pakken.

KCC/SO natural B1 - PKC/SWKGroep B1 
Voor de B1 staat na de verrassende nederlaag tegen Valto B1 vrijwel niets meer op het spel. Het moet anders heel gek lopen wil de B1 van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers de koppositie pakken. Gisteren speelde KCC/SO natural B1 tegen PKC/SWKGroep B1, dat in degradatiegevaar is. 
Dat PKC/SWKGroep in degradatiegevaar is, betekent niet dat de ploeg uit Papendrecht kansloos is. Sterker nog, het bood prima weerstand tegen de B1 en kwam nog zelfs brutaal op voorsprong (13-14). Toch was het KCC/SO natural dat uiteindelijk de winst naar zich toetrok. Het werd uiteindelijk 22-20 en dus pakt KCC/SO natural weer twee punten. PKC B1 zal zich nog hard moeten inspannen om degradatie te voorkomen, maar het zal ongetwijfeld vertrouwen geput hebben uit deze wedstrijd. 

KCC/SO natural C1 - PKC/SWKGroep C1 
De C1 van Gerbert Schippers en Stefan Dekkers was zo lekker bezig, maar verloor vorige week onnodig van Sporting Delta C1. Hierdoor kon het afgelopen zaterdag slechts de druk verhogen, als het zou winnen van PKC/SWKGroep C1. Dan blijkt maar weer eens hoe onnodig die nederlaag tegen Sporting Delta C1 is geweest. KCC/SO natural C1 versloeg na de verrassende overwinning op Oranje Wit C1 ook PKC/SWKGroep C1. Gisteren werd er met 12-11 gewonnen. KCC/SO natural heeft nog steeds kans op de titel, maar dan moet PKC/SWKGroep minstens twee punten verspelen en KCC/SO natural alles winnen. 

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties