Afgelopen zaterdag werden er drie wedstrijden gespeeld. Tijd voor een nabeschouwing dus. Er kwamen afgelopen zaterdag drie teams in actie, die de punten hard nodig hebben. Aangezien alle teams thuis speelden, kunt u weer een uitgebreide nabeschouwing verwachten!

KCC/SO natural A1 - PKC/SWKGroep A1
In de strijd tegen degradatie heeft KCC/SO natural A1, de ploeg van Anton van der Heiden en Wilrik Wassink, geen goede zaken gedaan tegen de nummer drie uit Papendrecht. Na de 19-15 overwinning op concurrent KZ/Hiltex en de 23-11 zeperd tegen Fortuna/Delta Logistiek A1, wist KCC ook niet te winnen van PKC/SWKGroep A1. 

PKC/SWKGroep is in de A-junioren Hoofdklasse A de 'best of the rest' en dat kwam mede door twee nederlagen tegen lager geplaatste teams. Daarom zou een stuntje voor KCC/SO natural A1 best mogelijk en zeer welkom zijn, aangezien de Capellenaren in een zware strijd tegen degradatie verwikkeld zijn. PKC/SWKGroep liet in ieder geval zien dat het voor de punten ging in Capelle aan den IJssel. Na iets meer dan drie minuten was het PKC/SWKGroep dat de 0-1 voorsprong nam en twee minuten later lag de 0-2 binnen. PKC/SWKGroep bleek deze middag behoorlijk zuiver en scoren ging voor hen gemakkelijk zonder verdedigende druk. Na de 1-2 van Niels de Gelder liep de ploeg uit Papendrecht uit naar 1-3 en 1-4.

Julian Middelkoop en Timo van Dieren waren ook op dreef. Zij wisten KCC/SO natural via hun doelpunten op de been te houden. Timo van Dieren zorgde met zijn tweede doelpunt van de middag voor een 4-6 tussenstand, maar daarna Zag KCC/SO natural PKC/SWKGroep uitlopen naar 4-8. Na een time out aan de Capelse zijde bij een 6-10 tussenstand verkleinde KCC/SO natural het get weer naar twee (8-10), maar door te weinig verdedigende druk kon dat gat niet gedicht worden. Beide ploegen gingen rusten met een 9-12 tussenstand. KCC/SO natural moest verdedigend feller de tweede helft in, terwijl PKC/SWKGroep het naliet om verder uit te lopen. 

De Papendrechters kwamen fel de kleedkamers uit: na een half minuut spelen was het al 9-13 en nog geen minuut later keek KCC/SO natural A1 tegen een 9-14 achterstand aan, na een prachtig doelpunt van PKC/SWKGroep. KCC/SO natural wist het gat maar niet te dichten en na dertien minuten spelen stond het 12-18. Het trainersduo van KCC/SO natural greep in en bracht Quinten van Dieren en Hannah Weeda in het veld voor Niels de Gelder en Frederike Meccanici. KCC/SO natural keek weliswaar tegen een ruime achterstand aan, maar er moest iets gebeuren. Na de 13-19 van PKC/SWKGroep leefde KCC/SO natural op. Timo van Dieren, Renate van der Kooij, Hannah Weeda en wederom Quinten van Dieren zorgden voor de 17-19 tussenstand met nog zo'n 8 minuten op de klok. 

Hierna werd PKC/SWKGroep weer wakker en vergrootte het de marge weer naar vier (17-21), Ondanks de 18-21 van Quinten van Dieren en de 19-21 van Julian Middelkoop leek het, met nog 4 minuten te gaan, te laat om nog langszij te komen. PKC/SWKGroep ging vertragen en in de laatste minuut gooide PKC de wedstrijd op het slot met de 19-22. KCC/SO natural kon met de 20-22 nog eenmaal wat terugdoen, maar hier bleef het bij. 

De Capellenaren zijn er dus weer niet in geslaagd om de punten te pakken, ondanks een goede tweede helft. Zo belandt KCC/SO natural A1 weer op de 8e plaats, want KZ/Hitlex A1 won met liefst 16-29 van TOP/Quoratio A1. KCC/SO natural A1 heeft nu de nummer twee en drie van de Hoofdklasse A gehad. Volgende week spelen de Capellenaren tegen Groen Geel, de koploper. Punten pakken zal moeilijk worden, maar verrassingen zijn mogelijk in de korfbalsport.

KCC/SO natural 2 - LDODK/AH Gorredijk 2
Want KCC/SO natural 2 liet zich gisteren lelijk verrassen door de rode lantaarndrager uit Gorredijk. LDODK/AH Gorredijk 2 had nog geen enkel punt behaald, maar zij gingen er lachend met de winst vandoor.

Het begin was wel voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel: Stefan Dekkers zorgde in de openingsfase voor de 1-0. Lang genieten van de voorsprong kon KCC/SO natural echter niet, want snel was het 1-1 en daarna nam LDODK/AH Gorredijk de leiding over in de wedstrijd (1-2). Via Nik van der Steen (2-2) en Mark Behrens (3-3) en wederom Nik van der Steen (4-4) wist KCC/SO natural 2 nog langszij te komen, maar dat was dan ook de laatste gelijke stand van de wedstrijd, 

De supporters, voor hen waren de weersomstandigheden niet optimaal, werden niet getrakteerd op een doelpuntrijke wedstrijd. De ruststand was 'maar' 5-6. In de tweede helft werd er gelukkig iets meer gescoord. Helaas was het vooral LDODK/AH Gorredijk, dat voor meer doelpunten zorgde. Na de 6-8 van KCC/SO natural 2, liep LDODK/AH Gorredijk uit naar 7-13 en na de 8-13 van Stefan Dekkers liep LDODK/AH Gorredijk nóg verder uit naar 8-16. KCC/SO natural kon nog terugkomen tot 11-16, maar daar bleef het bij. 

Een enorm contrast met de uitwedstrijd in Gorredijk, want daar werd nog met liefst 16-28 gewonnen. Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen DVO/Accountor 2. KCC/SO natural 2 kijkt na de nederlaag naar beneden in plaats van naar boven, LDODK/AH Gorredijk komt dichter bij haar concurrenten in de strijd tegen degradatie.

KCC/SO natural - LDODK/AH Gorredijk
Zo flitsend starten en het in de tweede helft zo uit handen geven. Hoe gebeurde dat? Dat leest u hier in het verslag van Sander Souren. 

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties