Zaterdag 19 december, de zaterdagochtend waar de C1 en de ouders zich al op verheugd hadden, speelde de C1 uit tegen DSC C1.
Helaas kon Michiel er niet bij zijn dus het zou wel leuk zijn als we wonnen, dan had die ook gelijk een
leuk verjaardagscadeau.

Maar de C1 kon het met Henk-Jan ook redden. Om kwart over 11 vertrokken we met z'n allen naar Eindhoven.  Met wat files onderweg kwamen we wat aan de late kant aan bij DSC.De één kwam wat later dan de ander, dus een goede voorbereiding zat er niet in.


Wel begonnen we gelijk fel aan de wedstrijd.  Door een mooi afstandschot van Stephan stond de 0-1 al snel op het scorebord. Al snel daarna kwam DSC terug door de 1-1.  Maar KCC liet zich niet wegspelen.  Door mooie doelpunten van Matthias, Sophie & Niels kwamen we voor met 1-5.
Dit had tot gevolg dat er een soort kettingreactie ontstond bij DSC waardoor zij vanaf dat moment echt in hun spel kwamen. Door domme fouten in de verdediging werd het een gelijke stand van 5-5.  Gelukkig antwoordde Koen hier heel goed op en scoorde hij een korte kans dat zorgde voor de 5-6. Met deze stand gingen we de rust in.

Door een goede bespreking in de rust gehad te hebben, begonnen we gelijk fel.  Dankzij de felheid op dat moment, kon Anouk de 5-7 erin leggen.
DSC liet het hier niet bij zitten en scoorde de 6-7.  Dit vond KCC niet nodig en dit kwam uit in een heel mooi schot van Sophie dat zorgde voor de 6-8.
DSC had nog wel een aanval waar ze de 7-8 nog uit scoorde.  Dit was ongeveer twee minuten voor tijd.  Vanaf dat moment was de spanning om te snijden want DSC had nog een paar aanvallen. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en was de hoop een zegen: KCC C1 won van DSC C1

We hebben een heleboel van deze wedstrijd geleerd. Namelijk dat de aanvallen een stuk beter gekund hadden en dat bereiken we door rustig te blijven en door veel snelheid in de passes te hebben. Ook is een sterk punt van ons team dat als we veel wisselen onder de korf, dat we dan veel kansen kunnen creëren.  Tijdens deze wedstrijd kwam dat niet helemaal naar voren maar dat zijn aandachtspuntjes voor de komende wedstrijden. Verdedigend hebben we het de tweede helft een stuk beter gedaan en dus ook talloze vrije ballen weg kunnen laten.

Na deze overwinning staat KCC C1 op de 2e plaats, met 1 wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 1 Deetos.  De tweede dag in het nieuwe jaar moet de C1 uit tegen SKF.  Dit beloofd weer een leuke maar belangrijke wedstrijd te worden.

Ook nog een bedankje voor de reserves. Bedankt voor het meegaan naar deze verre uitwedstrijd

Groetjes twee C1 spelers, Chantal & Anouk.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties