De zaalcompetitie is voor de meeste teams nu echt klaar. We gaan binnenkort weer het veld op. Enkele teams spelen nog een inhaalwedstrijd (de meeste teams spelen volgende week zaterdag nog een keer), en dan heb je natuurlijk nog KCC/SO natural 1 voor wie het zaalseizoen nog even niet klaar is. 

Er werden afgelopen weekend behoorlijk wat nederlagen geleden. Wel wist KCC/SO natural 4 te winnen van Vitesse 3. Het toonde maar weer eens waarom het kampioen is geworden en ging met een 10-31 zege terug naar Capelle aan den IJssel. Ook KCC/SO natural 6 boekte een ruime overwinning. Er werd met 8-22 gewonnen van Futura 3. Hoe verliep het de selectieteams van KCC/SO natural? De wekelijkse nabeschouwing staat weer voor u klaar!

 

KCC/SO natural - TOP (A) 
Het was weer een ouderwets ge-wel-di-ge ambiance in de Sporthal Schenkel. Liefst 800 supporters waren afgereisd naar de hal en beide supportersgroepen lieten zich weer duidelijk zien en horen. De hal zat bomvol. Vol met supporters, spandoeken, ballonnen, sponsorborden, vlaggen en camera's. Scheidsrechter Danny Gerritsen, die vorig jaar ook de eerste kruisfinalewedstrijd van KCC/SO natural floot, gaf als reactie op de hoeveelheid camera's lachend aan wanneer de videoscheids ingeschakeld kon worden. Die is er natuurlijk (nog) niet in de korfbalsport. Wel konden supporters die niet aanwezig konden zijn genieten van de livestream die was opgezet door TOP (waarvoor nogmaals dank).

Er werd weer een hoop rood-witte en zwart-witte confetti het veld opgeschoten en ook de toiletrollen waren niet vergeten. Een groot deel van de sfeerartikelen was gesponsord door onze topsonsors. Ondanks dat er een gigantische hoeveelheid 'zooi' op het veld werd gegooid, lukte het de vrijwilligers om alles weer op te ruimen en het veld zo snel mogelijk speelklaar te maken.

Zo'n 10 a 15 minuten na de originele aanvangstijd begon de wedstrijd. TOP nam meteen het initiatief en via international Anita de Ridder kwam de ploeg uit Arnemuiden al heel snel op een 0-2 voorsprong. KCC/SO natural moest zoals vanouds weer eens wakker worden in het begin van de eerste helft. Dat deed het ook, want via Patrick Muurling en Sven Wierenga kwam KCC/SO natural weer op een gelijke 2-2 stand. Het was Anita de Ridder die al haar derde doelpunt scoorde en dat na een paar minuten (2-3). Mariska Brands had alle moeite met haar directe tegenstander. 

Na de 3-3 door Steven Verhoeff liep TOP via onder andere Kristian Huisman en Peter van Belzen uit naar een 3-6 voorsprong. Het eerste gaatje was geslagen. KCC/SO natural speelde gehaast en veel ballen gingen vrij eenvoudig verloren. Aanvallen waren van korte duur door veel gemiste schoten, alhoewel KCC/SO natural af en toe ook gewoon pech had. Nik van der Steen en Patrick Muurling brachten KCC weer dichterbij (5-6), maar daarna liep TOP Arnemuiden weer uit via Jeanine Marijs en Jurgen Janse. Hierna zakte TOP in. Steven Verhoeff zorgde middels een strafworp voor de 6-8. Patrick Muurling kon wel heel rustig binnen leggen (7-8). Dat zag ook Arco Goedkoop, de trainer van TOP, die zichtbaar gefrustreerd was en met een sierlijke beweging zijn zitplaats omver schopte. 

Via Sven Wierenga en Nik van der Steen pakte KCC/SO natural de eerste voorsprong (9-8). Het publiek juichte uitzinnig. KCC had zich langzamerhand in de wedstrijd gevochten. De vreugde was maar van korte duur want even later legde Anita de Ridder alweer de 9-9 binnen. Nadat Sven Wierenga voor de 10-9 zorgde, scoorde Jeanine Marijs een paar seconden voor tijd de 10-10 uit een vrije bal. Zo gingen beide ploegen rusten met een 10-10 stand en was alles nog mogelijk in Capelle aan den IJssel.

In de tweede helft scoorde Jurgen Janse de 10-11, waarna Steven Verhoeff, de hele wedstrijd ijzersterk in de rebound, voor de 11-11 zorgde. Kristian Huisman kreeg van scheidsrechter Gerritsen de gele kaart getoond en de frustratie groeide aan de kant van TOP. KCC/SO natural ging vrolijk verder en scoorde via Adriënne van Ofwegen en Patrick Muurling de 12-11 en 13-11. TOP was nog niet verslagen en nam de leiding weer via Peter van Belzen, Jurgen Janse en Jeanine Marijs (13-14). Dit was echter wel de laatste voorsprong voor de ploeg uit Arnemuiden, want Mariska Brands en Nik van der Steen zorgden voor de 15-14 voorsprong, waarna KCC/SO natural uitliep. Steven Verhoeff scoorde de 16-14, Stephan Groeneweg, koud in het veld maar o zo rustig, de 17-14, en 'Aadje' van Ofwegen de 18-14. TOP gaf zich nog niet gewonnen en kwam nog eenmaal terug tot 18-16. Daarna waren het Nik van der Steen, Patrick Muurling en Stephan Groeneweg die de wedstrijd beslisten. De KCC-supporters stormden juichend het veld op na de 25-18 overwinning. 

Groen Geel B1 - KCC/SO natural B1
Helaas is het de B1 niet gelukt om een goed vervolg te geven aan de succesvolle reeks. De ploeg van Henk-Jan Schippers en Sander Jacob strandt in de halve finales, waarin het verloor van Groen Geel B1. 

Er waren behoorlijk wat supporters afgereisd naar Maarssen. Er was dan ook een gemoedelijke sfeer. De supporters van KCC/SO natural en Groen Geel gooiden weer eens confetti op het veld, iets wat wel kenmerkend is aan een Nederlands Kampioenschap of kruisfinale. Wat daaraan ook kenmerkend is, is dat er opzwepende muziek is, dat er een omroeper is en dat de spelers netjes aan het publiek worden voorgesteld? Wat zagen wij hiervan gisteren terug? Helemaal niets. De supporters moesten het sfeertje maar zelf maken.

KCC/SO natural B1 begon zeer fel aan de wedstrijd en dat resulteerde in een 0-3 voorsprong. Doelpuntenmakers waren Marleen Taal, Quinten van Dieren en Dennis de Does. Publiek in extase, KCC/SO natural B1 speelde in de eerste minuten uitstekend. De Capellenaren konden zelfs op een 0-4 voorsprong komen, maar de scheidsrechter keurde een bal wel heel erg makkelijk af. Afijn, nog altijd een gat van 3 punten. 

Groen Geel legde de 1-3 binnen, waarna Quinten van Dieren voor de 1-4 zorgde. Na de 2-5 van Timo van Dieren sloop de angst en haast in het spel van de Capellenaren, en Groen Geel kon langzamerhand terugkomen. KCC/SO natural scoorde in de resterende minuten van de eerste helft niet meer, Groen Geel 3 keer, waardoor beide ploegen gingen rusten met een 5-5 gelijke stand. 

Amper na 10 seconden spelen scoorde Timo van Dieren de 5-6. Hierna was het Groen Geel dat de leiding overnam door een benutte korte kans en een prachtig afstandschot van ver. 7-6 dus, en na de 7-7 gelijkmaker van Willem Slappendel liepen ze uit naar 9-7. De KCC/SO natural-spelers en het publiek begonnen zich steeds meer te ergeren aan de scheidsrechter en dit deed niet veel goeds aan het spel. Groen Geel bleef knap rustig onder de omstandigheden. Na de 11-11 gelijkmaker door Willem Slappendel kreeg Groen Geel een discutabele vrije bal en strafworp, die zij ook benutten. Hierna vergrootte Groen Geel het gat. Door twee loepzuivere afstandschoten stond het 15-11 en de tijd ging door. Groen Geel vergrootte het gat zelfs tot 5 punten, maar het slotakkoord was van Timo van Dieren: 18-14 was de uitslag.

Een verdiende zege voor de ploeg uit Wormer, die dit jaar met veel jeugdploegen zijn vertegenwoordigd. Zij nemen het in de finale op tegen Unitas/Perspectief B1, dat verrassend DeetosSnel B1 versloeg. Groen Geel en Unitas succes!

De B1 kan alleen maar met opgeheven hoofd terugkijken op een mooi zaalseizoen en speelde af en toe erg mooie wedstrijden. Helaas lukte het afgelopen zaterdag gewoon niet, maar desondanks zijn we hartstikke trots op jullie!

KCC/SO natural A1 - DSC A1
De A1 speelde haar laatste competitiewedstrijd tegen het Eindhovense DSC A1. Er werd met 31-15 gewonnen en door de verrassende nederlaag van KZ/Hiltex A1 eindigt de A1 zelfs op de vijfde plaats.

KCC/SO natural C1 - ONDO C1
Door een 14-11 overwinning op ONDO C1 heeft KCC/SO natural C1 zich gehandhaafd in de C-Hoofdklasse. Prima prestatie, op naar het veld.

KCC/SO natural D1 - Fortuna/Delta Logistiek D1
Fortuna/Delta Logistiek bleek gisteren met 3-10 te sterk voor de D1 van Milou Wierenga en Mariska Brands.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties