Na een moeizame start met één punt uit twee goede wedstrijden kregen we thuis Vriendenschaar op bezoek. Aan het einde van de wedstrijd konden we twee punten bijschrijven. Je moet je misschien niet afvragen of het met het beste en mooiste korfbal geweest is, maar toch…… binnen is binnen en we gaan gewoon lekker meeballen. 

Wat hebben we ons het moeilijk gemaakt, na een goede start 2-0 en een uitloop naar 5-2 lieten we Vriendenschaar met traag spel in de wedstrijd wandelen en kwamen we na een 6-6 ruststand, door eigen schuld, zelfs op een achterstand van 2 punten. Het koste in eerste instantie veel moeite om de 10-9 op het bord te krijgen, waarna we de wedstrijd weer volledig onder controle kregen en werd het uiteindelijk 14-12.

Goed om te zien dat ook wij met tegenslagen om kunnen gaan en dat we ons niet uit het veld laten slaan als het even tegen zit. We hebben gewoon een degelijke overwinning geboekt. De volgende wedstrijd was het afgelopen weekend thuis tegen Maassluis.
 
Wat een goed gevoel, dat we met goed korfballen ook, gewoon twee punten kunnen verdienen. Een sterke eerste helft waarin we een gedegen voorsprong uitbouwden naar 10-5, en een verwacht eerste deel van de tweede helft waarin Maassluis voor de laatste kans streed en daarbij zelfs nog terug kwam tot 11-10. Ondanks dat we gewaarschuwd waren gebeurde het toch.
Daarna was de wedstrijd weer volledig onder controle en was de uitslag van 17-11 terecht en zeer verdiend. Komt dan eindelijk de trainingsarbeid eruit? Het begint in ieder geval vruchten af te werpen.
Met onze overwinning stijgen we met stip naar de gedeelde derde plaats achter Swift en IJsselvogels. Het wordt daarom een belangrijke wedstrijd a.s. zaterdag. Zeker om te weten waar we staan, gaan we meedoen of meespelen?
 
Henny

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties