De wedstrijd tegen DSC A2 konden we tegemoet zien als een moeilijke wedstrijd. In alle vier zaalwedstrijden tot nu toe verloor onze tegenstander van afgelopen zaterdag met slechts één punt verschil. Dat zegt toch iets over de kracht van zo’n ploeg. En waar we in de bespreking juist het thema hanteerden “Cijfers zeggen alles en soms ook niets”, zo bleek afgelopen zaterdag het tweede gedeelte van toepassing.

Al snel zagen we in de eerste minuten het grote verschil in kwaliteit tussen beide ploegen. We konden ons dus opmaken voor opnieuw een monsterscore. Het verschil met de wedstrijd tegen SKF was heel duidelijk: een absoluut gemis aan de juiste scherpte door het ontbreken van korfbalslimheid! De eerste vijf minuten werden legio (100%!)  kansen niet benut!!! En dan weet je het als coach al, want de eerste helft zou dan niet naar behoren verlopen. In zulke wedstrijden is het moeilijk het tij te keren. Het afronden en afmaken van de kansen is namelijk een kwestie van scherpte, concentratie en optimale aandacht. Dat was er in de recordwedstrijd en helaas nu niet. Door de vele missers kwam DSC zelfs met 0-1 vóór, wat wel de wekker was voor de ploeg om op te staan. Tot 5-1 en uiteindelijk een, naar ik meen, ruststand van 10-4 werd de wedstrijd iets dragelijker om te aanschouwen.

In de rust info verstrekt om vooral “de scherpte aan te scherpen” en slimmer te gaan spelen, zodat we een volwassener team aan de slag zouden zien. Qua spel ging het ook beter, alleen de uitslag was te beperkt gelet op de krachtsverhouding. Jammer, ook omdat we elke thuiswedstrijd graag willen vlammen.
 
Waarom dan toch strikt en strak gekeken naar het spel en de teamprestatie?
Dat is heel simpel: zulke wedstrijden maken duidelijk hoe ver je staat in je constantheid en je effectiviteit. Wij zullen het besef moeten vergroten, dat het niet om deze enkele wedstrijd gaat, maar om het overstijgende doel. Allereerst jezelf ontwikkelen door zelfstandig en slim, dus naar eigen inzicht, om te gaan met wat je “voor je neus ziet gebeuren” (actuele spelsituatie). Vervolgens met de pijnpunten van de tegenstander slagvaardig omgaan en ze daar zeer doen, waar het mogelijk is (effectiviteit). Een betere tegenstander maakt ongetwijfeld gebruik van onze missers door wél te scoren, bij te blijven en eventueel uit te lopen……. Daarom is scherpte in alle wedstrijden en trainingen van belang. En ondanks dat het voor elke speler anders is: ook scherpte is ritmisch in je systeem te krijgen.
 
Desondanks een zeer nuttige overwinning (waar we erg blij mee zijn) met de volgende slotconstatering. We hebben de stap gemaakt naar het creëren van vele kansen. Dat zegt ook een heleboel goeds over de ploeg! Nu nog werken aan de zakelijkheid van het simpel benutten van de kansen. Op deze manier blijft de toekomst er zeer zonnig uitzien!
 
Dank gaat uit naar de reserves Lisette Z(A2), Bianca(B1), Chris en Robert(A2), trouwe cameraman en interviewer Wigle Schippers, de supporters en de muziekverzorgers.
 
Statistiek: Sven&Wouter(4), Ruth&Stefan(3), Evelien(2), Kirsten(1)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties