De nog ongeslagen status van de B1 is nog steeds een feit. Toch had dat het afgelopen weekend zomaar anders kunnen aflopen. En nog wel tegen het laaggeplaatste Tjoba. Was het onderschatting? Waren we vermoeid? Of hadden we gewoon een off-day. In ieder geval konden we ons niet losmaken van de tegenstander. Alles wat ik verleden week nog noemde miste ik vandaag. Inzet, mentaliteit en vertrouwen. Na een minuut of 10 spelen vroeg het publiek zich af of er nog wel gescoord zou worden. Niets lukte. We kwamen niet eens in de buurt.

De eerste aanval die normaal redelijk makkelijk scoort kon de mand maar niet vinden. Waren de eerste schoten nog luchtprojectielen later gingen ze nog op, rond of tegen de mand. Toen dat gebeurde waren we ook nog de rebound kwijt. Tjoba deed het niet veel beter maar via een stip (volgens ons publiek een schwalbe maar we hebben wel vaker een andere mening dan de scheidsrechter) werd het 1-0. Pas in de 21e minuut wist KCC te scoren. Met een doorloopbal van Nik kwam de 1-1 op het bord. Er was nog maar 4 minuten te spelen en de hoop bestond dat we in die tijd het gaatje maar moesten slaan. In de laatste minuut scoorde Tjoba nog en men dacht met een 1-2 achterstand te gaan rusten. Gelukkig hadden we nog een aanval te gaan. Een overtreding onder de korf leverde een vrije bal op. Bianca had de zenuwen goed in bedwang en scoorde onberispelijk 2-2. En het was meteen rust. 

Na rust verwacht je dan een ander KCC. Het werd wel wat beter wat in de 9e minuut een treffer van Nik achter de korf betekende. 2-3. Dan moesten we nu maar eens doordrukken. Helaas het lukte niet. De afstandschoten raakten wel de mand maar gingen er niet in. Ook de ballen onder en vanuit de korf werden niet benut. Nik had ook nog de pech dat alle ballen werkelijk uit de mand spatten zodat afvangen ook niet meer mogelijk was. Toch hadden we in de 19e minut een gaatje kunnen slaan. Tessa mocht aanleggen voor een strafworp. Helaas ze miste. En zo deelde zij ook in de malaise van het aanvalsvak. De coaches trachtten de bakens te verzetten door eerst Lilly, die de geblesseerde Heleen verving, te wisselen voor Sofie en later Nik te vervangen door Wouter. Ook kwam in de slotfase Chris er nog in voor Mark. Het mocht niet baten. In de 24e minuut kwam Tjoba weer langszij. En een gelijke stand leek het uiteindelijke resultaat te worden. Maar de 2e aanval en met name Milou dacht daar anders over. Eerst werd ze foutief afgestopt bij een doorbraak en later rondde ze weer een prachtige doorbraak doeltreffend af. De strafworp werd benut door Emiel 4-3 waarna Milou dus zelf tot scoren kwam.5-3. En dat allemaal in de laatste minuut.  Gelukkig zijn hierdoor de punten binnen en zitten we nog steeds op koers voor het NK.
Toen ik savonds de uitslagen zag moest ik aan goede tijden slechte tijden denken maar dan andersom. De concurrenten PKC en Nieuwerkerk hadden beiden punten laten liggen. PKC verloor en Nieuwerkerk speelde gelijk. Nu staat KCC alleen aan kop in de Hoofdklasse C met 1 punt voorsprong op Nieuwerkerk.

Zo kan het gebeuren dat een totale off-day in een hele vreugdevolle dag kan veranderen. Desalniettemin zal er volgende week tegen Swift beter gepresteerd moeten worden. Maar daar rekenen we wel een beetje op.
 
Groeten
Jan

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties