Zaterdag 12 december speelde KCC C1 haar 4e competitiewedstrijd in de zaal. De tegenstander was DVO uit Bennekom. Wederom een onbekende ploeg voor ons, waar we gezien hun resultaten maar moeilijk een beeld van konden vormen. Ondanks dat we wel wisten dat het niet een van de topploegen uit de poule was werd de C1 nog maar eens op het hart gedrukt om scherp te beginnen. Snel tot kansen komen en met elkaar communiceren in het vak moest daaraan bijdragen.
 
Hoewel het begin niet zo scherp was als gehoopt nam de C1 toch een voorsprong van 2-0. De 2-1 deed misschien even vermoeden dat er sprake was van een wedstrijd, maar dit werd door KCC al snel de kop ingedrukt. Door strak te verdedigen kreeg de aanval tijd genoeg om doelpunten te maken. Vooral in het eerste deel van de wedstrijd was het spel echter onzorgvuldig, er werden teveel plaatsfouten gemaakt maar toch konden we scoren. Die doelpunten gaven ons vertrouwen, want het spel werd verzorgder en de combinaties werden mooier. We denderden over DVO heen die hier weinig tegenover kon stellen. Het rustsignaal klonk bij een stand van 11-1.
 
Met het vertrouwen dat we dit gingen voortzetten begonnen we aan de 2e helft. Helaas bleek al snel dat de wedstrijd een beetje aan het doodbloeden was. De C1 had moeite om net zo gretig te zijn als in de 1e helft. Aan de ene kant is dat misschien wel logisch, vanwege de grote voorsprong. Aan de andere kant vinden we dat de spelers zo’n 2e helft hetzelfde van zichzelf moeten eisen als de 1e helft. Er was hierbij overigens absoluut geen sprake van onwil, maar het lukte gewoon even niet. Het bal- en het looptempo was te laag waardoor plaatsfouten ontstonden en we een stuk minder uitgespeelde aanvallen hadden. Gelukkig was er nog een periode van 10 minuten dat het wel weer wat beter ging. Dit resulteerde direct in een aantal mooie doelpunten. 15 minuten voor tijd mocht Jotika nog even invallen omdat Anouk bij de B2 moest spelen. In die periode werden er nog wel een paar doelpunten gemaakt en kon DVO ook nog scoren. Dat we uiteindelijk toch nog 6 doelpunten maken in de 2e helft is gewoon prima. Met een 17-4 eindstand heeft de C1 opnieuw bewezen een ploeg te zijn die makkelijk kan scoren.
 
Wat dat betreft zijn we erg tevreden en wat betreft het spel blijven we kritisch. Met vlagen hebben we weer goed en verzorgd korfbal laten zien. Zowel van ver, als dichtbij en via doorlopers wordt er gescoord. Als we het baltempo er in houden en voor afwisseling blijven zorgen worden er veel kansen gecreëerd. Toch zijn we nog te vaak slordig in balbezit. De plaatsfouten ontstaan als we het tempo laten zakken. Er blijft genoeg om aan te werken. De ploeg weet dat zelf ook en we denken dat het alleen maar als stimulans kan worden gezien voor de komende weken. Dan zal de C1 waarschijnlijk voor het eerst op de proef worden gesteld door DSC en Deetos. Deze ploegen zijn aanmerkelijk beter dan de tegenstanders die we tot nu toe hebben gehad. Voor de spelers een uitdaging en een kans om hun ware kwaliteit te tonen en te laten zien ook beter te zijn dan deze opponenten. Het beloven spannende weken te worden waar we met z’n allen naar uitkijken.
 
Reserves wederom bedankt dat jullie erbij waren.
Ben bedankt voor het filmen van de wedstrijd.
Arno bedankt voor het gebruik van de camera.
 
Statistieken: Stephan 5x, Koen 4x, Sophie 3x, Chantal 2x, Anouk, Matthias en Niels 1x . 
 
Henk-Jan en Michiel

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties