Het vorige weekend was KCC/SO natural al tot koploper gekroond na het onverwachte verlies van Nic./Alfa-College.nl 2 tegen OVVO 2 wat trouwens ook een geduchte kandidaat is voor het kampioenschap. Afgelopen weekend moesten de punten in Capelle aan den IJssel blijven om deze status te behouden en daarmee het herfstkampioenschap binnen te halen.

20151219   KCC 2   BEP 2Daarvoor moest er gewonnen worden van BEP 2 uit Purmerend. Niet echt een hoogvlieger met slechts 2 punten uit 5 wedstrijden maar met ons tweede weet je het nooit. Het kan vriezen, het kan dooien met deze ploeg. Diepenhorst was er niet helemaal gerust op en hamerde er nog maar eens op dat we de vanaf het beginsignaal de teugels maar stevig moesten aantrekken. Tessa begon, na weken aan de kant gestaan te hebben met een pittige blessure, weer in de basis. De rentree van Tessa was glorieus. Al na 10 seconden had zij met een omdraaibal de mand gevonden. De vreugde was helaas van korte duur. Nog geen 2 minuten later verdraaide zij haar net herstelde knie en moest gedesillusioneerd en mentaal gebroken het veld verlaten. Manouk zou haar plek innemen. Een enorme domper. Niet alleen voor Tessa zelf maar ook voor het team. Zou dit invloed kunnen hebben op het vervolg van de wedstrijd? Coach Diepenhorst nam het zekere voor het onzekere en besloot vanaf de kant constant aanwijzingen te blijven geven zodat de focus niet verloren kon gaan. Dat lukte hem aardig zonder dat de ploeg tot hoogstaand korfbal kwam. Maar na die 1-0 werd de voorsprong wel langzaam verder uitgebouwd via de 6-2 van Jet naar een 13-7 ruststand door een doelpunt van Mark.

In de rust werden de puntjes nog maar eens op de i gezet. Dat leek weinig indruk gemaakt te hebben. Sterker nog, Bep kwam beter uit de startblokken dan de zwart-witten wat na 4 minuten resulteerde in een 15-11 tussenstand. Maar daarmee was het wel gedaan met de dadendrang van de groen-witten en zou er een ware korfbalshow volgen van de Capellenaren. In een tijdsbestek van 2 minuten werd de stand naar 20-11 getild. En het mooiste moest toen nog komen. De 21e en 22e waren echte juweeltjes van respectievelijk Dekkers en Chiel. Niet alleen de afwerking maar ook de prachtig opgezette aanvallen maakten indruk. Met nog ruim 9 minuten te gaan en een 25-14 tussenstand mochten Jack en Michael nog even hun kunsten vertonen. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Beider eerste doelpoging werd omgezet in een treffer. Het werd hiermee 28-14 en met nog 7 minuten op de klok leek de 35 haalbaar. Het zou zover niet komen. Het nieuwe tweetal wilde er nog een showtje van maken. Helaas stierven de weliswaar mooie acties in schoonheid. Wel wist Chantal in deze periode, in het spoor van topscoorders Groeneweg, Dekkers en Behrens, haar vierde treffer aan te laten tekenen. En omdat ook Manouk en Juul (die een week eerder, met goed gevolg, een hele wedstrijd vol in de 1-1 had moeten verdedigen iets wat haar zelden in haar carrière is overkomen) de mand al hadden gevonden was er in deze wedstrijd over alle schijven gescoord. En dat ziet Diepenhorst graag. De eindstand was 33-16.

Het herfstkampioenschap is hiermee een feit en we gaan met een goed gevoel “de winterstop” in. Maar natuurlijk niet zonder Tessa een heel voorspoedig herstel toe te wensen.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en tot volgend jaar.

Veel meer foto's van deze wedstrijd vind je hier.

Korfbalcompetitie

KCC speelt thuis op zaterdag 1 februari 2020 tegen TOP (A) 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties