Op 21 november moesten we naar Tilburg afreizen om daar tegen de plaatselijke A1 te korfballen. Voor ons een onbekende ploeg, dus zonder enige kennis van de tegenstander reisden we af.
In een kleine sporthal zonder uitloop(30 centimeter rondom) werd deze wedstrijd afgewerkt.
Warmlopen moest in de gang, wat niet ideaal was, maarja Tilburg had hier ook last van.
De wedstrijd begonnen we goed. Robert schoot er zo 2 van afstand in, dus dat beloofde wat.
Nou…….het beloofde niet veel goeds helaas. Bij Tilburg lukte er gelukkig niets, maar bij ons ook niet meer. Het bleef heel lang 0-2, maar toen Tilburg eenmaal gescoord had gingen ze ook door. Onze kop ging steeds verder hangen. Laten we maar zeggen dat we onze dag niet hadden. Bij de rust was het al 3-9. Alles wat mis kon gaan ging mis en de eindstand werd uiteindelijk een 17-7 voor Tilburg.
 
Statistiek: Robert 4x, Rens, Nick en Esmee 1x.
 
 
Een week later 28 november kregen we Sagitta A1 uit Ridderkerk op bezoek. Een tegenstander waar we al wat van wisten en de A1 op het veld had daar al tegen gespeeld, dus daar konden we de video van gebruiken. Dat hebben we ook gedaan en in de wedstrijd konden we zien dat er goed opgelet was. We haalden ze uit hun spelletje en konden daardoor zelf goed meekomen. Maar Sagitta was nu eenmaal beter. De russtand was 3 – 4 achter, dus de mogelijkheden waren er nog.
De tweede helft liepen we alleen maar achter de feiten aan. Speelden wel een goeie wedstrijd. De strijdlust was er, maar als je niet meer scoort dan de tegenstander kun je nooit winnen.
Sagitta ging met 7 – 11 eindstand met 2 punten naar huis.. Wij hadden toch wel een goed gevoel over deze wedstrijd vergeleken met vorige week. Toen was er helemaal geen strijdlust, deze keer wel en dat is dan wel weer een pluspuntje. We werden niet zoek gespeeld.
 
Statsitiek: Chris 3x , Nick, Simone en Lisette K 1x.We missen 1 doelpuntmaker
 
 
12 December was onze volgende wedstrijd tegen Maassluis A1 in de Schenkelhal. Op het veld had onze A1 er al tegen gespeeld, dus ook hier konden we de videiobeelden bekijken en er ons voordeel mee doen. Dat had Yvonne uitstekend gedaan en ons uitvoerig uit de doeken gedaan waar we op moesten letten en wie tegen wie moest spelen.
Yvonne zou deze wedstrijd moeten missen i.v.m. privé bezigheden. Maar ze had haar deel zeker wel geleverd.
In de voorbepsreking nog eens op gewezen wie wat moest doen en na een korte voorbereiding en korte inschiettijd gingen we geconcentreerd van start.
Deze keer was de start niet zo goed. Na 10 seconden verloren we de bal al weer en moest de boel al op scherp gezet worden. De eerste helft zou moeizaam verlopen. We kwamen met 0-2 achter en moesten alle zeilen bijzetten om niet te kop te laten hangen. Nu al.
Met veel inzet en vele kansen wisten we de schade te beperken tot 3-4 achterstand in de rust.
In de kleedkamer niet veel gezegd. We moesten doorgaan en in ons zelf geloven en niet tever van de korf gaan schieten. De tegenstander liet zich heel ver zakken.
 
Ik weet niet wat ze met zichzelf gedaan hebben, maar de tweede helft verliep buitengewoon voor ons.
Bij Maassluis lukte niets meer(dat geluk mogen wij ook wel eens hebben).
Bij ons des te meer. Christian die zelfs doorloopballen achterover ging scoren(helaas verdedigd) , maar dat wil wel zeggen dat het ons voor de wind ging.
Van een 3 -4 achterstand liepen we uit naar een 10-4 voorsprong. Dit ook dankzij waanzinnige tips van Glenn, die er bij was komen zitten.
Rens was waanzinnig goed bezig onder de korf. Hij had 90% van de ballen, waardoor de rest van het vak lekker kon gaan schieten.
Marcel kwam erin voor Rens, die een publiekswissel kreeg en groot applaus kreeg van het vele publiek.
Met hard werken en en leuk korfbal speelden we Maassluis van de mat.
Mijn complimente naar de A2 en invallers om dit mooie resultaat neer te zetten.
Yvonne, volgende week gaan we met jouw dit resultaat voortzetten.
Met een 12- 6 voorsprong blies de goed leidende scheidsrechter af.
 
Bedankt reserves: Bianca, Tessa, Nick vd Steen, Marcel en Thomas.
Bedankt extra coach: Glenn
Statisktiek: Nick 5x, Chris 4x, Lisette Kr, Esmee en Bianca 1x.
 
Volgende week WION A1 om 15.00 uur uit met Yvonne.
 
Gr Ben

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties