In het voorprogramma van de topper in de Hoofdklasse B tussen de hoofdmachten van KCC/SO natural en OVVO/De Kroon stond de wedstrijd tussen de reserves van beide clubs geprogrammeerd. Zeker geen potje op ondergeschikt niveau. KCC/SO natural 2 is koploper in de Reserve Hoofdklasse door een ruime overwinning op Unitas 2 (29-20) en een degelijke overwinning op bezoek bij DVO/Accountor 3 (20-24). Waarbij aangemerkt kan worden dat DVO/Accountor 3 een ploeg is die zomaar bij de top-3 zou kunnen eindigen. Dus voorwaar geen slecht begin. OVVO/De Kroon 2 behoort ook tot de kanshebbers en winst van de thuisploeg zou meteen weer aansluiting bij de top betekenen. Winst voor KCC/SO natural betekent handhaving van de ongeslagen status en behoud van de koppositie.

20151121   OVVO 2   KCC 2

Coach Diepenhorst hamerde er in de voorbespreking nog maar eens op hoe belangrijk de aankomende 2 wedstrijden zijn. (a.s. zaterdag komt nummer 2 op de ranglijst, NIC/Alfa-college, op bezoek) Alhoewel hij natuurlijk zeer tevreden is over de geboekte resultaten gaf hij nog even fijntjes aan dat we toch nog veel beter kunnen en dit vandaag ook zeer zeker zouden moeten laten zien om OVVO/De Kroon er onder te houden.

Ik kan weinig melden over het scoreverloop. Om de doodeenvoudige reden dat ik het niet heb bij gehouden. Maar de ploegen gingen lange tijd gelijk op wat uiteindelijk resulteerde in een minimaal verschil bij de rust. 12-13 Na de rust kwam KCC/SO natural wat beter uit de startblokken wat direct een behoorlijk gaatje tot gevolg had. Twee treffers op een rij van Groeneweg en een stip van Dekkers waren hierin beslissend. 13-18 .

Meestal houdt een tegenstander het dan wel voor gezien. Maar niet OVVO/De Kroon. Het gooide er nog maar eens een schepje bovenop. Nog fellere dames en nog meer druk geven op de tegenstander. Gelukkig hadden de Capellenaren een behoorlijke marge opgebouwd om deze aanvalsdrift in de kiem te smoren. Toch waren we enigszins onder de indruk en volgden er een kleine tien minuten waarin wij de regie niet meer zo stevig in handen hadden. We bleven echter wel gedisciplineerd spelen en onze doelpunten meepakken. Na een prachtige aanval en dito combinatie gooide invaller Jack definitief de wedstrijd in het slot. Met nog ruim een minuut te spelen was de stand 22-26. OVVO/De Kroon zorgde voor het slotakkoord en mocht de laatste treffer laten aantekenen. 23-26

Ik en waarschijnlijk ook het meegereisde publiek hebben genoten van dit optreden. De beste wedstrijd tot nu toe en ook nog eens tegen een goede tegenstander. Chiel en Mark heersten onder de paal waardoor onze spitsen Dekkers en Groeneweg, ondersteund door onze ijzersterke dames, naar hartenlust konden aanvallen en zo aardig wat kansen wisten te verzilveren. Maar ook de dames lieten van zich spreken. Met name Jet en vooral Manouk (5 treffers) waren bijzonder scherp en hadden een belangrijke aandeel in het scoreverloop. Dit niveau moeten we zien vast te houden. Dan mag er verwacht worden dat ook NIC/Alfa-college aan de zegekar wordt gebonden. We zullen het zaterdag kunnen aanschouwen. Om 18.00 uur in de Schenkelhal.

Klik hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties