KCC/Delta Logistiek E1 had het seizoen al afgesloten met een overwinning tegen kampioen IJsselvogels. Helaas konden Annemijn ( amandelen geknipt en Mika (gebroken elleboog) er niet bij zijn. Annemijn zelfs de laatste twee wedstrijden niet. Maar in Isa Kranendonk en Isa de Bode hadden wij twee zeer bekende vervangers. Zij waren nl. samen met Koen Buckmann al doorgeschoven om aan de D te gaan wennen. Ook in de “trainersstaf” was er iets veranderd. Femke Kneppers was met de 3 spelers meegegaan naar de D en daarvoor in de plaats kwam Nina Wierenga. Ook sloot Floor Dorsman aan om het “ vak”te gaan leren. Beide enthousiaste meiden en zij hebben het zeer goed opgepakt. De samenwerking met de kids is zeer belangrijk maar dat ging zo goed alsof het leek dat ze al veel langer met ze werkte. Top!

Zoals gezegd hebben wij de uitwedstrijd tegen IJsselvogels gewonnen het was erg spannend en net voor tijd stonden wij met 6-7 voor toen IJsselvogels nog een strafworp kreeg. Gelukkig voor ons ging deze mis en stonden wij qua punten gelijk met IJsselvogels maar die moesten nog 1 wedstrijd spelen. Dus we konden nog gedeeld kampioen worden. De laatste wedstrijd moest IJsselvogels E1 uit tegen Nieuwerkerk E1 en het toeval wilde dat deze 2 punten achter IJsselvogels en KCC Delta Logistiek E1 stonden. Dus bij winst zouden zowel IJsselvogels E1, Nieuwerkerk E1 en KCC Delta Logistiek E1 kampioen zijn. Reden genoeg om te gaan kijken voor mij. Rick Schravendijk was er ook bij want die wilde dolgraag kampioen worden. Immers fam. Schravendijk gaat (helaas) verhuizen en daarmee gaan niet alleen drie goed spelers ( Alicia, Brad en Rick) “verloren” maar ook zeer betrokken ouders. De kinderen zullen bij Fortuna gaan spelen, iets waar ze bij Fortuna zeer blij mee zullen zijn (en geluk hebben). Vanuit hier wens ik jullie veel plezier en succes toe.

Terug naar de wedstrijd van IJsselvogels en Nieuwerkerk. Nieuwerkerk kwam al vlug op een 1-0 voorsprong. Ze liepen zelfs uit naar 4-1 maar toen kwam IJsselvogels sterk terug en het werd 5-5. IJsselvogels E1 kwam zelfs voor maar uiteindelijk was het toch Nieuwerkerk E1 dat doordrukte. Eindstand 10-7 en een niet zoveel voorkomende eindstand. In een pool van 4 ploegen 3 kampioenen. Allemaal gefeliciteerd.

KCC/Delta Logistiek E1 dus ook voor de derde keer dit seizoen kampioen en dat terwijl we met een eigenlijk heel nieuw team verder zijn gegaan. Caitlin, Annemijn en Mika kwamen van andere E teams over naar de E1. Ze moesten duidelijk wennen. Caitlin nog het meest want Annemijn en Mika hadden al een keer met Rick, stijn en mij getraind/gespeeld. Maar ze hebben het prima gedaan en boekten enorme progressie. Ook mede te danken aan Rick en Stijn. Die moesten duidelijk ook wennen. Maar zoals die 2 begrip toonden en ook hun spel aanpasten is voor deze leeftijd echt ongelooflijk! Klasse jongens. Met als eindresultaat kampioen in de E1 klasse! Een zeer goede prestatie. We zullen het nog gaan vieren met z’n allen!

Floor / Nina en Rob

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties