Op veler verzoek een verslag van KCC Hijbeko F1.
Niet zoals al velen hebben gedaan op rijm maar gewoon een verslag. We moesten vandaag tegen Maassluis F2. We wisten eigenlijk niets  van deze ploeg alleen dat ze 2x verloren hadden met klein verschil. Al heel vlug bleek dat het geen wedstrijd zou worden. De tegen-stander was van een minder kaliber. De kinderen hadden dat zelf al snel door en daardoor werd het spel veel te gehaast en kroop er ook nonchalance in het spel. Vanaf de zijkant probeerden Christan en ik rust erin te brengen en erop te wijzen dat we moesten gaan rondspelen en proberen doorlopers te gaan nemen. Hellaas konden we de kinderen niet "bereiken".  Jammer, want juist in dit soort wedstrijden kun je dat met tegenstander oefenen. Volgende keer beter.
 
Wat de wedstrijd betreft, deze is in 19-0 geeindigd. Ondanks wat ik eerder schreef zaten er natuurlijk ook mooie momenten bij. Zoals een paar mooie afstandschoten van Rick. Prima geschoten maar we gaan er wel  gaan werken om meer oog te krijgen voor ploeggenoten. Ook Lucas had een grote bijdrage met enkele mooie korte kansjes. Maar als hij eraan werkt om nog meer de rust te bewaren gaat het helemaal goed komen met hem. Verdedigend moet hij iets meer op zijn tegenstander gaan letten. Dan Anne en Floor, twee wildebrassen met een eneorme wedstrijdmentaliteit. Ze gaan voor elke bal maar soms te gehaast en te wild, waardoor er vrije ballen voor de tegenstander ontstaan. Als zij deze wedstrijdmentaliteit houden maar iets rustiger / oplettender worden dan komt het ook goed met deze twee. We komen dan bij de laatste van de vijf: Elnathan. Rustige jongen die meer kwaliteiten heeft dan hijzelf denkt. Mag best wat meer de bal opeisen. Technisch één van de betere. Strafworpen neemt hij bijna perfect alleen ook hier geldt vetrouw in jezelf. Als hij wat brutaler wordt gaan we nog veel plezier aan hem beleven. We gaan er samen aan werken dat de rust er komt en dat zal dan in de wedstrijden te merken zijn. Het spel was vergeleken met de andere drie wedstrijden al iets beter maar ik ben ervan overtuigd dat er nog meer uit te halen is. Wat wel heel goed was is dat ze toch bleven doorgaan, ondanks dat het verschil qua score groot was. Dat is ook een kwaliteit. Zie ook de uitslag van de A1 vorige week 38-3. Winnen is één maar de concentratie opbrengen om door te blijven gaan is er ook één.
 
Tijdens de wedstrijd had ik door het score-verloop de tijd om ook even naar de andere twee velden te kijken. Aangemoedigd door vele ouders speelden daar namelijk de F2 en de F3 en het gejuich zorgde ervoor dat ik wel moest kijken. Zowel de F2 als de F3 hebben hun wedstrijd gewonnen en als je die gezichten van zowel ouders als kinderen zag deed dat je erg goed. Een enorme opsteker voor de kinderen maar ook voor de trainers. Ik durf best wel te zeggen dat zij erg veel goed werk verzetten, zeker gezien hun geringe trainerservaring. Het is toch best wel moeilijk om deze kleintjes te
enthousiasmeren, bezig te houden en ervoor te zorgen dat ze het leuk blijven vinden. Zeker de laatste twee trainers die erbij zijn gekomen, Rilana en Femke. Zelf nauwelijks tot geen trainerservaring maar toch aan de slag met de allernieuwsten kinderen.
 
Vanachter mijn computer wil ik aangeven dat ik het erg goed vind hoe de trainers van de F2, F3 en de F4 het doen en ik wil ze dan ook aanmoedigen om zo door te blijven gaan. Als er vragen zijn twijfel dan niet en kom naar Christian of naar mij wij zijn er mede voor om jullie te helpen. Zelf doe ik altijd een rondje langs de teams op trainingsdagen en daar waar nodig geef ik tips. En natuurlijk kan ik onze coördinator Jopie niet vergeten. Zij verricht ook verschrikkelijk veel en goed werk, waardoor het voor ons (de trainers) ook aangenaam werken is. De samenwerking met haar ervaar ik al vele jaren als zeer goed.
 
Ga zo door 
Rob

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties