Vroege start deze zaterdag. Gelukkig dicht bij huis. In een goed gevulde Parkzoomhal waarbij enkele tientallen KCC-supporters aanwezig waren werd om precies 10 uur ingefloten voor de kraker in de Hoofdklasse C. De derby van het lage land. Het ging hier om de koppositie op de ranglijst. Nieuwerkerk was de verrassende koploper met 6 punten uit 3 wedstrijden. KCC, door 2 gelijke spelen, stond met 2 punten minder op de 2e plaats. We spreken hier over een zogenaamde 4-punten wedstrijd. Als je verliest sta je meteen 4 punten achter. Als je daarentegen wint sta je weer gelijk. Scheidsrechter Sahai zou een en ander in goede banen moeten leiden.

Ondanks dat Stefan de eerste treffer liet aantekenen begonnen we toch wat slap. Nieuwerkerk was veel gretiger. Via 1-1 maakte Mark vanaf zijn favoriete afstand 1-2. Toen nam Nieuwerkerk het initiatief en dankzij 2 stippen en een afstandschot liepen zij uit naar 5-2. Er waren toen 13 minuten gespeeld. Helaas moest in deze fase Heleen, na een ongelukkig actie, het veld verlaten. Lilly was haar vervangster. Nik bracht direct daarna het geloof weer terug in de harten van spelers en supporters en Emiel met een ongelofelijke afstandtreffer zorgde voor de aansluiting 5-4. In de 20e minuut mocht Bianca een vrije bal nemen en als zo vaak ging ook deze erin. 5-5. Na 20 minuten strijd was hiermee de wedstrijd weer helemaal open. De wedstrijd leek onze kant op te vallen maar een minuut later had Nieuwerkerk de 6-5 erin liggen. Er zouden nog 4 spannende minuten volgen. De ploeg rechtte weer de rug en via een afstandschot van Nik stonden we weer gelijk. Emiel had zoveel moed geput uit zijn 1e treffer dat hij met een wegtrekker en een eenhandige doorloopbal zomaar de ruststand naar 6-8 tilde. Dit moet een enorme klap zijn geweest voor het hardwerkende Nieuwerkerk. Zouden ze hier nog overheen komen. En hoe zou onze ploeg hiermee omgaan. We hebben al vaker een 2-puntsvoorsprong uit handen gegeven. Eigenlijk is het een kwestie van elke aanval meescoren en dan blijf je vanzelf aan de goede kant van de score.

Met wat tactische aanpassingen van de coaches werd de 2e helft begonnen. Meer druk zowel bij het verdedigen maar vooral het uitverdedigen en Mark weer de vertrouwde positie onder de paal en de hardwerkende Tessa en Lilly in de (aan)steun. De hoop was erop gevestigd dat we met de beginbal ook de eerste score zouden bewerkstelligen. Natuurlijk was dat niet het geval want Nieuwerkerk haalde weer op naar 7-8. Jammer maar het kwam de spanning wel ten goede. Om de voorsprong te behouden moest er nu gescoord worden. Nik krijgt een vrije bal. Nieuwerkerk kiest voor de rebound en Mark wordt 3 meter van de korf geheel vrij gelaten. Bal direct naar Mark en die weet daar wel raad mee 7-9. Via 8-9 was daar weer Emiel met een afstandtreffer en daarmee kwam de marge weer op twee. Nieuwerkerk bleef druk geven en steeds weer kwamen ze op 1 punt. Nik van afstand zorgde voor 9-11. Na deze treffer werd er 7 minuten lang niet gescoord. Voldoende gelegenheid om de marge op 3 punten te brengen en daarmee een definitief gaatje te slaan. Toch lukte dat niet. Nieuwerkerk scoorde uit een omstreden strafworp. 10-11 en nog 8 minuten te spelen. Het kon dus nog alle kanten op. Milou die al diverse malen had geprobeerd de mand te vinden had in de 18e minuut wel succes. En toen Mark 3 minuten later de 10-13 maakte was het gaatje geslagen en de overwinning zo goed als binnen. Nog eenmaal trachtte Nieuwerkerk aan te klampen. 11-13. Wouter mocht nog even van de sfeer meegenieten en nam de plaats van Emiel in. Milou had inmiddels ook de smaak te pakken en van afstand scoorde zij in de voorlaatste minuut 11-14. Stefan eindigde zoals hij begonnen was. Wegtrekken vanonder de korf, achterovervallen en dan schieten. En dat vlak voor het eindsignaal. Hij sloot daarmee de wedstrijd passend af. Met een 11-15 stand kwam deze zwaarbevochten maar volledig verdiende overwinning tot een einde.

Het was en aantrekkelijke wedstrijd waar ook het publiek van genoten moet hebben. Het publiek dat zich danig weerde en daarmee een levendige bijdrage leverde aan de sfeer in de hal. Ondanks een wat zwak begin kwam KCC steeds beter in de wedstrijd. En het is waarschijnlijk tot de spelers doorgedrongen dat we het niet meer met alleen mooi korfbal redden. Er moet ook strijd geleverd worden. Gelukkig bracht Nieuwerkerk dat bij ons naar boven. Nieuwerkerk gaf uitstekend partij en moest pas op het laatst afhaken. Ook de coaches hadden hun huiswerk goed gedaan. De ingestudeerde truukjes van Nieuwerkerk vanuit het blok of bij het neerzetten van de rebound konden niet tot nauwelijks aangewend worden. Waaruit blijkt dat KCC heel gedisciplineerd maar ook geconcentreerd kan spelen. En als we dat nu meenemen uit deze wedstrijd en iedere keer voor ogen houden dan moet het toch mogelijk zijn, gezien onze kwaliteiten, bij de eerste twee te eindigen?

Nu even een paar dagen genieten, dan weer keihard trainen en volgende week in onze eigen hal de draad weer oppakken. Om 12.00 uur tegen Tjoba.
Ik hoop dat er minstens zoveel supporters zijn als vandaag.
Heleen, ik hoop dat de blessure niet ernstig is, want ondanks de uitstekende invalbeurt van Lilly, hoop ik dat je er volgende week weer bij bent. Sterkte.
PKC heeft zich door een overwinning op Swift ook bij de koplopers gevoegd. Het wordt nog een hele spannende competitie.
 
Groetjes
Jan

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties