Als trainers wil je zoveel mogelijk vooruitgang boeken in een zo kort mogelijke tijd, door hard te trainen, plannen uit te denken en dit over te brengen op het team. Het is dan makkelijk om de basis van korfbal en de basis van sport te vergeten en opzij te zetten: plezier en beleving. Daarom is het goed om af en toe een pas op de plaats te maken en plezier bovenaan te zetten. Dat is ten slotte waarom iedereen in eerste instantie heeft gekozen voor korfbal, omdat hij/zij het leuk vind.
Met dit idee in ons achterhoofd gingen we een mooie week tegemoet. Allereerst een rustige dinsdagtraining met hier en daar de nodige gesprekken. Een mooi moment om plezier nog eens te benadrukken en extra aandacht te geven in de loop van de week.
De volgende dag stond er een gezellige avond met allerlei spelletjes op het programma onder het genot van een drankje en wat lekkers. Leugens van waarheid onderscheiden, beslissen wat de toekomst allemaal voor Niels K in petto heeft, stoelen sjouwen en met de billetjes bloot. Wat een avond!
Tenslotte was de tweede en tevens laatste training aan de beurt. Voor de trainers herleefde oude tijden. Voor de spelers stond een pittige conditie- en krachttraining te wachten als laatste voorbereiding voor de wedstrijd van zaterdag. Hier was met en voor elkaar werken het middelpunt.
Het moge intussen duidelijk zijn, de hele week stond in teken van plezier, hard werken en samen korfbal beleven.

Zaterdagochtend, het was eindelijk zover. Tijd om het plezier en de beleving met zijn achten te laten zien. Na een ongebruikelijk schokkende voorbespreking en ons standaard ritueel voor de wedstrijd, konden we eindelijk beginnen. Vanaf minuut één was duidelijk merkbaar dat de voorbereiding van voorgaande week zijn vruchten afwierp. Er stond een team, dat met elkaar en voor elkaar knokte en plezier had in de dingen die ze deden in het veld, wat resulteerde in negen doelpunten in de eerste helft en maar twee tegen! Daarnaast (al dan niet nog knapper) het vermogen om de kracht van de tegenstander volledig onderuit te halen door goed binnenkanten te verdedigen. Zodoende maakten we het Rust Roest onmogelijk om een gelijke 2-2 uit de ruimte te verhinderen (net zo ingewikkeld als het klinkt).
De tweede helft was het zaak om de lijn van de eerste helft door te zetten. Plezier houden, werklust, blijven scoren en binnenkanten blijven verdedigen. Dit werd de spelers dan ook op het hart gedrukt. Helaas hadden we de eerste tien minuten na de tweede helft moeite elkaar te vinden en scherp te blijven in de afronding. Gelukkig herstelde de ploeg zich volledig en gingen ze vrolijk verder waar ze gebleven waren, onze complimenten! Na nog een kwartier goed korfbal brachten we het tot de eindstand 13-6.

Wat een plezier!

Tenslotte, reserves bedankt. En voor de statistieken: Stephan 6x, Sophie en Koen 2x, Chantal, Matthias en Niels 1x

Michiel en Henk-Jan

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties