Het gaat goed met KCC/Hijbeko S4, na een eerste plaats op het veld zijn we ook in de zaal goed begonnen. De eerste drie wedstrijden verliepen zoals gewenst en ook hier staan we bovenaan, al moeten we deze plaatst nog wel delen.

Maassluis-3 thuis: de kop is er af en staan we met een kwartier goed korfballen op de tweede plaats. Een uitslag van 15-9, na een russtand van 10-5 is prima, al vind ik wel dat we Maassluis in de wedstrijd gehouden hebben. De eerste discussies waren er alweer, wat mij meteen een gevoel van thuis komen gaf. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd nog goed afgemaakt en kunnen we ons opmaken voor de volgende wedstrijden.

IJsselvogels-3 uit: een taaie ploeg was op voorhand gezegd en het bleek niet aan dovemans oren. We moesten er alles aan doen om deze wedstrijd naar ons toe te trekken. Tot de rust 7-7 ging het gelijk op en moesten we een tandje bijzetten om het uiteindelijk grote verschil van 17-11 op het scorebord te zetten. Een puike tweede helft waarin we degelijk en met goede aanvallen de wedstrijd naar een goed einde wisten te brengen. Trots om te zien dat we na een 7-8 achterstand net na rust het vertrouwen hielden en we via 10-8 uitliepen naar 15-10 om uiteindelijk met 17-11 te winnen. IJsselvogels is geen gemakkelijk ploeg en hier gaan andere het zeker lastig krijgen. Met de wetenschap dat Esther er niet bij was en dat onze Wim gewoon tekort schoot ben ik ervan overtuigt dat we een mooie competitie tegemoet gaan en dat onze doelstelling om kampioen te worden een duidelijk haalbare kaart is!

OZC-3 thuis: wat zijn die wedstrijden toch laat! Zeker als je van te voren afspreekt, ook al was het een eenzijdig afspraak, dat je voor 25 doelpunten gaat en blijkt dat we met de rust er pas 7 in hebt zitten. Een goed herstel met een aantal scherpe minuten aan het einde leverde een duidelijke 17-6 overwinning op.

Of het kwam dat we twee debutanten in de zaal hadden, maar we ontbeerde een stukje scherpte. Je kunt niet zeggen dat er geen kansen gecreëerd zijn, daar waren we op een gegeven moment de tel bij kwijt.

Hoe dan ook 3 gespeeld en 6 punten met een doelsaldo van 49 voor en 26 tegen is zeker niet slecht! We staan er goed voor en staan samen met Oranje Wit, die de topper tegen Nieuwerkerk gewonnen hebben, ongeslagen bovenaan.

Zaterdag zijn we vrij en de week erna 12/12 spelen we weer laat thuis tegen Tjoba-3 thuis.

Tot dan,
Henny

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties