Waarom dat Nic./Alfa-college de verre reis van Groningen naar Rotterdam heeft gemaakt, ik weet het niet. In ieder geval niet om te korfballen. Tenminste niet op de manier zoals wij ons dat voorstellen.

Verdedigend, puur achterverdedigen (ik heb verleden week al uitgelegd wat dat betekent) en aanvallend met een heer onder de korf, twee dames in de aangeef en een heer die alles omhoog gooit. En dat 2x een half uur. Je moet ze dan gewoon weg schieten maar dat lukte maar niet. En hoe langer die doelpunten uitbleven hoe bedroevender het spel. Gelukkig stonden we vrijwel de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score maar best was het niet. Elke keer als we een gaatje van 3 punten sloegen, sloeg ook de scoringsstress weer toe en kon Nic./Alfa-college weer op gelijke hoogte komen. Gelukkig was dat aan het eind van de vertoning niet het geval en werd er uiteindelijk met 17-13 gewonnen.

Hoera, hoera, hoera. Maar gauw vergeten. Ondanks de winst hebben we niet de koppositie kunnen pakken. Nieuwerkerk pakte tegen DSC, in een spannende slotfase, de overwinning. Andere titelkandidaat Avanti ging kansloos onderuit tegen Deetos. We staan nu wel op 3 punten voorsprong op nummer 3. Volgend jaar beginnen we tegen onze buren in een wedstrijd om de koppositie. Lijkt mij een mooi begin van een nieuw korfbaljaar.

Iedereen hele fijne dagen en een voorspoedig 2015 toegewenst.

Nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties