Afgelopen zaterdag speelden wij 's middags al tegen Phoenix 4 uit Leiderdorp. We staan gelijk in de stand en voor de rest was er niks bekend over deze ploeg. Ze winnen en verliezen weer van tegenstanders. Er is geen peil op te trekken. Dus zoals altijd gaan we uit van ons zelf. Vorige week was onze start heel slecht dus dat was zeker een aandachtspuntje. We moesten gelijk geconcentreerd uit de startblokken moeten komen om zo de tegenstander gelijk onder druk te kunnen zetten.

Wel.... de eerste klap is een daalder waard. Al heel snel liepen wij uit naar een 4-1 voorsprong. Dus de start was goed, maar toen brak er bij  ons een mindere fase aan en lieten we de tegenstander terugkomen tot 5-5. Hierna liep te tegenstander uit tot 5-7 en met nog twee minuten op de klok wisten we de 6-7 te scoren. Gelukkig werd de bal al weer snel veroverd en met zo'n 10 seconden op de klok wist Nick de 7-7 te maken en gingen we de rust in.

De tweede helft zou 2 gezichten krijgen; vrijwel gelijk na de uitworp wisten we alweer te scoren en zo liepen we langzaam uit naar een 15-10 voorsprong.  Op dat moment brachten ze een nieuwe speler in die alleen maar ging afvangen en de rest moest gaan schieten vanaf de middellijn. Dat konden ze wel. Al gauw kropen ze dichterbij en toen ook de scheidsrechter nog eens rare dingen ging doen wisten we het helemaal niet meer. Al hun verre afstandsschoten gingen erin en zo werd het 2 minuten voor tijd 16-17. Bij deze stand werd er niet meer gescoord en stonden we met lege handen.  Zo geef je 2x in een wedstrijd 4 punten voorsprong weg tegen een ploeg die nog niet eens zo goed was. Hoe is het mogelijk!?

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Excelsior 3.

Job Plomp bedankt voor het reserve zitten en Nick Fase bedankt voor het meespelen.

Statistiek: Nick 5x, Wouter 3x, Michelle en Gerbert 2x, Liese, Sheetal, Nouchka en Willem allen 1x.

Korfbalcompetitie

KCC speelt thuis op zaterdag 1 februari 2020 tegen TOP (A) 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties