In een soort van ‘revanche-match’ wilde de A1 laten zien, dat de uitglijder tegen OA vorige week een incident was. Gebrand om in eigen huis weer de echte A1 te laten zien, startte de ploeg zeer voortvarend. Tegen SKF A2 stond het na vier seconden al 1-0 en binnen de minuut lag ook de tweede er al in.

De voorbije week zijn er sterke aanpassingen gedaan binnen het team. De coaches speelden al langer met de gedachten om ‘iets te doen’ om een beter balans in het team te krijgen. Het team was te wispelturig in de prestaties. Het ene moment gaf de eerste aanval niet thuis, dan weer stokte de productie bij de tweede aanval.

In de samenstelling van afgelopen zaterdag zullen we het de eerstkomende wedstrijden gaan doen. Prettig was het gegeven, dat we een week zonder absenties(!) konden trainen en ons dus optimaal voor de zaterdag konden prepareren. Goed ook te constateren dat in teamverband deze week toegewerkt werd naar een goede prestatie! Kennelijk door de veranderingen, werd er contact gezocht, gepraat en overlegd met elkaar, deze keer geheel op initiatieven van het team zelf en dat zonder de coaches. Goed voorbeeld van ‘de regie nemen’ zonder het van de coaches ‘over’ te nemen.

Terug naar de eerste helft. Het ging inderdaad gewoon door. Verhoogde en risicovolle verdedigende druk vertaalde zich naar fouten van de Veenendalers en doelpunten aan onze zijde. De 20-1 in de rust op het scorebord was dan ook niet vreemd. In de rust gewezen op ‘de dip’ die er door nonchalance in zulke wedstrijden zou komen. De doelpunten waren niet belangrijk, zeiden we, wel het spel en vooral het teamwork. Doelpunten zijn dan een logische resultante….. En dat bleek.

Gedisciplineerd, geconcentreerd, effectief en met zichtbaar plezier werd de tweede helft afgewerkt. Zonder medelijden voor de beteuterde tegenstanders konden we, door onze aandacht bij het spel te houden en goed te blijven spelen, aan ons doelsaldo werken wat resulteerde in een 38-3 eindstand.

Ik noem niet snel namen, maar in dit verslag alle eer aan het team:
KIRSTEN ZAAL, EVELIEN STANEKE, MELISSA VAN ZEE, RUTH SPREY, SVEN WIERENGA, WOUTER SCHIPPERS(c), FABIAN QUIST, STEFAN DEKKERS.

Volgens Sander Souren zijn er wat records gebroken deze wedstrijd. In ieder geval op doelsaldo en -hoogte…… GOED GEDAAN A1!!!

Volgende week net zo vol aan de bak tegen medekoploper Rust Roest. Dan weten we of de veranderingen ons echt goed hebben gedaan.

Dank Wigle Schippers voor de cameravoering en de reserves uit de A2 (i.h.b. Nick voor de scorelijst)!

Statistiek: Wouter, Stefan (9), Kirsten, Fabian (5), Evelien, Ruth (3), Melissa, Sven (2)

Ook namens Maarten Medendorp,
Glenn de Vries

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 22 december 2018 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 19:30 uur in sporthal Blauw-Withal.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties