De zaalseizoenopening van ons tweede was weer als vanouds. De derby tegen onze buren uit Nieuwerkerk stond als eerste wedstrijd op het programma. Wedstrijden, ook al zijn het de reserveteams, die tot de echte klassiekers behoren. Wedstrijden ook, die altijd op het scherpst van de snede worden uitgevochten. Vandaag zou het niet anders zijn. Vaak komt KCC/Delta Logistiek als winnaar uit de strijd al is het steeds nipt. Na een goede voorbereiding met winst op een aantal sterke ploegen gingen wij er vooralsnog vanuit dat het vandaag ook allemaal goed zou komen ondanks dat we een tot op het bot gemotiveerde tegenstander verwachtten.

We zouden van een koude kermis thuis komen. Nieuwerkerk had zijn zaakjes goed voor elkaar. Tempo, pressie, scherpte en de nodige agressie met daar tussendoor wat achterverdedigen. Alles brachten de blauw-zwarten in de arena. KCC/Delta Logistiek kon daar niets tegenover stellen. Zelfs in de rebound konden wij, ondanks onze lange mannen, niet overheersen. Je bent dan blij dat het rustsignaal klinkt. Vier punten achterstand en een donderspeech van de coach moet de Capellenaren weer op het goede spoor zetten. Maar de zwart-witten worden niet wakker en Nieuwerkerk profiteert. Ook de wissels halverwege de 2e helft brengen niet het beoogde resultaat. De laatste 10 minuten zijn van onze zijde van een ongekend laag nivo. Gelukkig is Nieuwerkerk ook niet meer zo scherp zodat we er met een 22-15 afstraffing nog goed vanaf komen. KCC/Delta Logistiek achter de rollator en Nieuwerkerk op de mountainbike. Zo zou je de wedstrijd kunnen typeren.

Zoveel negatiefs heeft ook een positieve kant. Het kan namelijk alleen maar beter. Maar we moeten dan wel veel beter. Ik beschouw dit als een incident. We hebben in de voorbereiding laten zien dat we het wel degelijk kunnen. Dus snel vergeten deze wedstrijd. En hoe kun je dat beter doen dan a.s. zaterdag, onder toezicht van het thuispubliek, de zaken recht te zetten. Tegen Avanti. Ook een ploeg die altijd super gemotiveerd in het veld staat. Ik, de coach en het thuispubliek rekenen erop. Tijd voor de racefiets.

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 26 september 2020 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties