Na twee duidelijke overwinningen in de voorbereiding van de zaal, op Avanti (11-2) en Sporting Delta (7-4), laat KCC/Delta Logistiek D1 zien steeds meer te groeien in het seizoen.

Op het veld kenden we een lastige start tegen het sterke Merwede (16-1). Die we overigens in de zaal weer treffen, een wedstrijd waarin we kunnen laten zien hoe we ons ontwikkeld hebben. Na Merwede wachtte KCR. In een sterke wedstrijd voor het oog van het thuispubliek, liet de D1 zien wat het in huis heeft (8-5). Fortuna was onze volgende opponent. Helaas konden we ons goede spel van vorige week niet laten zien, ook door de goede druk van Fortuna (7-1). Maar dat gaf niet, dat betekende: werk aan de winkel voor de trainers en spelers.

HKV/Ons Eibernest was de volgende die met de D1 te maken kreeg. Tegen HKV/Ons Eibernest, onder leiding van Jan Bongers, de hoofdtrainer van KCC/Delta Logistiek 1, liet de D1 zien wat het waard is. In een enorm spannend en aantrekkelijk duel, ging HKV/Ons Eibernest op de valreep met de overwinning naar huis (2-3). Jammer, maar een goede wedstrijd.

Met vertrouwen vanuit de vorige wedstrijden reisden we af naar 's-Gravenzande, voor de wedstrijd tegen Ondo. Vantevoren kregen we een sneu bericht van Brad, hij kon niet spelen vanwege zijn gebroken duim. Gelukkig sluit hij in de zaal weer aan. Na een matte eerste helft bij beide ploegen, lieten de ploegen in de tweede helft zien wat ze in huis hebben. Inzet, energie, afwisselend aanvalsspel en verdedigende druk stonden hierin centraal. Het werd een erg leuke en ook spannende wedstrijd waarin de punten werden gedeeld (3-3).

De laatste wedstrijd op het veld was tegen de Vissen, KVS, onder toeziend oog van vele supporters. We begonnen voortvarend aan dit duel. We creëerden veel kansen in tegenstelling tot KVS, maar we vergaten onszelf te belonen (2-2 met rust). Na de bespreking gingen we zorgvuldig met onze kansen om en liepen we binnen korte tijd uit naar 8-4. KVS kwam nog terug, maar de punten bleven in Capelle (9-8). Hierdoor werden we 5e in onze poule, 1 punt achter de nummer 4. Al met al een goede prestatie.

Nu de zaal in! Als trainers kunnen wij zeggen erg trots en tevreden te zijn over deze ploeg. De inzet op trainingen, de mentaliteit van de spelers maar ook het plezier met elkaar. Zeker na de oefencampagne zijn wij ervan overtuigd dat dit wat moois gaat beloven voor in de zaal!!

Dus KCC-ers houdt de D1 in de gaten en kom kijken, want het zijn gegarandeerd leuke wedstrijden!

Julian & Mariska

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties