Het is lastig om die keuze te maken. Na een fantastische eerste 20 minuten waarbij we diverse keren met drie en zelfs tweemaal met vier doelpunten voor hebben gestaan konden we het net niet afmaken.

Eerst laten we IJsselvogels 2 net voor rust van 10-7 terugkomen tot een 10-9 ruststand. Hier zullen we slimmer mee om moeten gaan. Daarna zijn we in de tweede helft niet in staat het goede spel van de eerste helft te continueren. Ondanks het feit dat we de grip op de wedstrijd verloren en er veel verbeterpunten zijn vinden we dat we een puike pot gespeeld hebben met veel inzet en emotie. Na een belangrijk gemaakte strafworp hebben we ons eerste officiële wedstrijdpunt sinds 14 september jl.. Wel lekker als je na gedane arbeid huiswaarts gaat met een punt op zak. Natuurlijk zijn er voldoende verbeterpunten, zo zullen we wel naar ons zelf moeten kijken waarom wij géén vrije ballen krijgen en IJsselvogels ca. 10 in de tweede helft. Tel daar de verhouding strafworpen 1-3 bij op en het betekent dat wij of tekort gedaan worden of wij zullen soberder/slimmer moeten verdedigen. Al waren we wel blij met die ene laatste strafworp! Na de onsportieve 14-15 wisten we toch een punt mee te nemen naar Capelle en hebben we wat ons betreft een punt gewonnen en gaan we gewoon meedoen.

Oh ja de eerste wedstrijd in de zaal werd verloren van Vitesse 2. Een goede eerste wedstrijd die ondanks het geflatteerde verlies van 11-15 voldoende aanknopingspunten biedt voor een positieve toekomst. Kwamen we nu nog net tekort, de wedstrijd duurde een kwartier te lang, hadden we pech met afronden, misten we twee belangrijke stippen en brachten de invallers nog niet wat ze kunnen! Moeten we constateren dat een goede wedstrijdmentaliteit ons ver kan brengen. Tot tweemaal toe kwamen we na rust op 3 doelpunten voorsprong en na een ruststand van 3-2 waren we in het eerste deel van de tweede helft een stuk sterker dan Vitesse. Maar het mocht helaas nog niet zo zijn dat we de punten in Capelle houden.

Zaterdag spelen we thuis tegen Vriendenschaar dat een degelijke overwinning boekte tegen Oranje Wit en zich herstelde na het beschamende verlies van 11-18 in de eerste zaalwedstrijd uit bij Swift.
Het zal wederom spannend worden.

Tot zaterdag!

Henny

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties