De C1 van KCC komt in zaal uit in de Hoofdklasse C. Met 2x Eindhoven, Veldhoven, Arnhem, Veenendaal, Bennekom en Dordrecht kan deze worden gezien als een poule van de grote afstanden. Behalve dat, is de sterkte van de poule moeilijk in te schatten. De verwachting is dat Deetos en DSC de grootste concurrenten zullen zijn zonder de andere teams uit te vlakken. Ons doel in de zaal is duidelijk: strijden voor de bovenste 2 plekken.

De eerste wedstrijd moest er worden gespeeld tegen het onbekende SDO uit Veldhoven. Deze ploeg komt op het veld in de 1e klasse uit, maar staat daar stijf bovenaan. Van onderschatting mocht dus geen sprake zijn. Het krachtsverschil tussen KCC en SDO werd echter al snel duidelijk. De C1 legde veel druk op de aanvallen van de tegenstander. Hierdoor kwamen zij moeilijk tot kansen. SDO gaf daarentegen wat meer ruimte weg, maar dit kwam ons spel jammer genoeg niet ten goede. De verleiding om schoten van ver te pakken was groot en het tempo zakte daardoor enorm. Desondanks wisten we er wel 7 in te schieten. Omdat SDO het niet voor elkaar kreeg om te scoren gingen we rusten met een 7-0 voorsprong.
De voorsprong was groot, maar het spel nog niet voldoende. Aanvallend moest de bal veel sneller worden gespeeld en afwisseling zou voor wat meer dynamiek moeten zorgen. Verdedigend was het zaak de schoonheidsfoutjes eruit te halen en ons vooral te focussen op ‘de stap in balans’ waar we zo hard op hadden getraind.
De tweede helft werd er goed gestart. Er werd meteen strak verdedigd en aanvallend wisten de spelers onze woorden goed om te zetten in daden. Veel kansen per aanval zorgde in 15 minuten voor een verdubbeling van de score. Daarna ging de aanvallende storm bij de C1 wat liggen. Bij een stand van 17-0 kregen Jotika, Amber en Niels ook nog wat speelminuten. Verdedigend waren er de complimenten voor de ploeg. Tot op de laatste minuut werd er geconcentreerd gespeeld. Blijkbaar voelde de spelers dat ze vandaag een unieke prestatie konden leveren, namelijk de 0 houden. Toen SDO haar laatste kans de korf uit zag ketsen was het een feit, de C1 had haar eerste competitiewedstrijd hard uitgehaald en zag een 17-0 eindstand op het bord staan. Waar we vooral in de 2e helft een aantal mooie acties zagen, was de tegenstander vandaag niet in staat veel weerstand te bieden.
Statistieken: Stephan 7x, Koen 5x, Matthias 2x, Chantal, Femke en Sophie allen 1x

Natuurlijk zit na een dergelijke seizoenstart de sfeer er goed in. Het was echter wel zaak om beide benen op de grond te houden en geconcentreerd verder te gaan. Afgelopen zaterdag stond namelijk onze eerste ‘reis’ wedstrijd op het programma. Tegen Oost-Arnhem was het de bedoeling om opnieuw 2 punten te pakken. De ploeg uit Arnhem had de vorige wedstrijd ruim verloren van Deetos en onze verwachting was daarom ook dat dit geen problemen mocht opleveren mits we er vol tegenaan zouden gaan.
Desondanks startte we onwennig. In een kleine hal waar de supporters op elkaar gedrukt zaten duurde het een tijdje voor het 1e doelpunt viel. KCC had een duidelijk veldoverwicht, maar wist dit moeilijk in de score uit te drukken. Er werd gestaag uitgelopen naar een 5-3 voorsprong. Voor het rustsignaal konden we zelfs nog de 6-3 er bij schieten. Met gemengde gevoelens zochten we de kleedkamer op. Het spel was niet zoals we zouden willen. Door vaak té snel een aangeef neer te zetten waren we voorspelbaar en kwamen we moeizamer tot kansen dan nodig. Er werd echter wel hard gewerkt en dit was te prijzen.
De tweede helft leverde niet echt een ander beeld op. KCC had het overwicht zonder te imponeren. Oost-Arnhem werkte hard maar kon nooit de aansluiting vinden. Zo werd er langzaam uitgelopen naar een ruime voorsprong. Zonder de heren tekort te doen mag worden gezegd dat de dames deze wedstrijd duidelijk hebben laten zien hun tegenstander de baas te zijn. Dit kan worden geïllustreerd met het doelpunt van Amber vlak voor tijd. Zij passeerde haar tegenstander om de bal vervolgens door te passen op Sophie. Zij werd door 2 dames verdedigd en speelde de bal daarom net zo snel weer terug naar Amber die uitstekend afrondde. Hiermee werd tevens de einduitslag bepaald op 12-6 in het voordeel van KCC.
Statistieken: Sophie 5x, Koen 2x, Anouk, Femke, Amber en Matthias allen 1x

Met 4 punten uit 2 wedstrijden gaan we de 3e competitieweek in. De resultaten zijn goed, het spel echter nog wisselvallig. Desondanks zien we steeds meer stabiliteit bij de ploeg. Dit vormt een goede basis om verdedigend de wil op te leggen bij de tegenstander en aanvallend gevarieerd te spelen. Tegen Rust-Roest zullen we ons opnieuw van onze beste kant moeten laten zien. Deze wedstrijd wordt om 11.00 uur gespeeld in sporthal Schenkel.
Reserves bedankt voor het meegaan en invallen de afgelopen weken.

Michiel

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties