De A1 heeft het niet gered tegen topfavoriet OA en loopt de punten terecht mis.

In voorbereiding op deze belangrijke wedstrijd was alles gericht op ontspanning, onderlinge binding en niet al te vroeg in de (bij)zaal aankomen. Onderweg nog gezamenlijk lekker gegeten en toen nog in een klein half uurtje rijden naar de zaal. Het inschieten ging goed, de bespreking was in orde, waarin Stefan en Sven hun tactiek en bevindingen helder aan de groep uiteenzetten.

De wedstrijd begon en ik had een DÉJA VU. Alsof we terug gingen in de tijd en een seizoen terug waren gezet bij de wedstrijd tegen SDO(V). Daar in Veldhoven konden we ook niet echt het verschil maken en was de achterstand zelfs vele malen groter (11-3)! Ook daar kregen we te maken met stevige verdedigende druk, strak uitverdedigen van de tegenstander, getolereerde fysieke weerstand, een niet aflatende inzet en zeer enthousiast publiek. Onze bezieling was er, ook de inzet, maar we waren de eerste helft te lief, maakten meerdere verkeerde keuzes, hadden (weer) beperkte rebound, nauwelijks druk en door plaatsfouten gaven we te vaak het initiatief weg. De ruststand van 9-6 was dan in vergelijking (11-5 tóen) draagbaar en niet onoverkomelijk. Van het tactisch plan om vooral de dames bij OA te laten aanvallen kwam niets terecht getuige de zuivere treffers van vooral hun heren.

Een aantal van onze spelers gaf even niet thuis en ging mee in de “drukte” van wat OA en het publiek veroorzaakte. Te weinig slim spelen, weinig creativiteit en overleg, niet reageren op het spel van de tegenstander, en….. de foute pass was terug! En dat was mede een verdienste van de tegenstander. In de tweede helft kregen we vijf keer achtereen de bal nog geeneens in het aanvalsvak. Met zo’n goede tegenstander, die wel met de omstandigheden wist om te gaan, die zich wel voortdurend inzette, ga je er vanaf en kom je dus simpelweg niet terug in de wedstrijd.

De schade is beperkt gebleven tot een verschil van twee doelpunten mede dankzij de goed invallende B1 spelers. Het wekt overigens bewondering om in zo’n gespannen en beladen wedstrijd zó in te vallen. De eindstand werd net als in Veldhoven 16-14, dus nèt niet gehaald. Frustrerend was, dat er mogelijkheden lagen om langszij en voorbij te komen.

Het zat ons in de slotfase wat dat betreft niet mee. OA bleek een uiterst sportieve ploeg, fysiek, maar absoluut niet gemeen of gericht op bewust schaden van spel of spelers. Dus eigenlijk was het op dat vlak een buitengewoon leerzame en dus héérlijke wedstrijd.

HET IS GOED OM TE VERLIEZEN, dat is namelijk ook iets dat je moet leren. Dan maar tegen de titelkandidaat, want de competitie is nog twaalf wedstrijden lang. We wisten immers tevoren dat het loodzwaar zou worden en dat was (en is) nog steeds een mooi vooruitzicht.

WE GAAN DUS NOG STEEDS VOL VOOR ONZE VOOR ONZE AMBITIE EN DOEL: KAMPOEN WORDEN !!!

We gaan dit seizoen slechts één wedstrijd leren en dat is deze tegen OA. We nemen deze dus als nieuw vertrekpunt, daarna is het leren tot volgend seizoen voorbij. Ik heb er alle vertrouwen in, want we zijn zo gegroeid in de breedte en hebben zo veel kwaliteit en dat verloochent zich echt niet. Nog steeds is “zes uit vier” mogelijk …. ;-)

En nog even voor degenen die “op de scheids blijven hangen”: die gooit niet tegen handen, die laat de bal ook niet uit de handen vallen en hij is ook niet degene, die de verkeerde keuzes maakt en de kansen mist! Dát doen we ècht zelf!

Wigle geweldig bedankt voor alle opnames op deze dag! Rij-ouders Hanneke en Jopie: fantastisch dat jullie zo vroeg mee wilden. Yvonne bedankt dat je met de A2 reserves (Lisette Z, Simone, Nick) het halve land wilde afrijden, Wim voor de support en A2 + B1 reserves (Bianca en Emiel) natuurlijk dank voor jullie bereidheid en inzet!

Statistiek: Evelien!(3), Bianca, Ruth, Wouter, Fabian(2), Sven, Stefan, Emiel(1)

Glenn de Vries

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 22 december 2018 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 19:30 uur in sporthal Blauw-Withal.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties