Aangezien de vaste verslaggever van de B1, Jan van de Steen, een weekendje weg was, moet u het deze keer met een verslag van de stand-in doen.
Onze B1 had op het veld inmiddels twee keer tegen PKC gespeeld (oefenwedstrijd en competitie) en twee keer makkelijk gewonnen. Op papier zou dit dus een te winnen wedstrijd moeten worden. Hoe anders zou het uitpakken!

De B1 begon goed aan de wedstrijd. De eerste aanval leverde bijna direct een doelpunt van Nik op. Ook daarna kwamen er kansen, maar ook was al snel te zien dat er te slordig werd gespeeld in de eerste aanval. Dit resulteerde ook in slordige plaatsfouten, die ook verder in de eerste helft regelmatig voorkwamen. Toch kwam KCC op een terechte voorsprong uit een afstandschot van Nik. PKC was echter niet van plan zich zomaar neer te leggen bij een verlies. Net als in de veldwedstrijden werd er veel van afstand geschoten. Het rendement was niet hoog, maar uiteindelijk ging er één in. Daarna was het weer aan KCC, Bianca scoorde in de 12e minuut uit de eerste vrije bal voor KCC. Vanaf deze fase werd het spel van onze B1 er niet beter op. Het aantal plaatsfouten nam toe en op het goede voorverdedigen van PKC hadden wij niet het goede antwoord. PKC bleef van afstand schieten, maar had daarmee nog steeds niet veel succes. Maar omdat wij niet scoorden was het toch PKC dat de voorsprong pakte, weliswaar uit een goed verdedigd schot. In de volgende minuut was PKC weer succesvol. Het 2e aanvalsvak deed het beter, want Milou scoorde in de eerste aanval gelijk tegen uit een afstandschot (4-3). Helaas werd er bij een afvallende bal niet goed opgelet, zodat PKC direct daarop weer een voorsprong van twee doelpunten kon nemen. Voor rust kon PKC de voorsprong zelfs uitbreiden naar 6-3, en dat was niet onterecht. Voor de coaches Wilrik en Anton was er veel te bespreken in de rust!

De 2e helft liet een heel ander KCC zien. Vanaf het begin werd er veel feller gespeeld, en dat resulteerde in de 1e minuut in een doelpunt van Heleen (korte kan achter de korf) en in de 2e minuut een zelfde doelpunt van Stefan. Een prima begin dus! In de fase daarna bleef onze B1 de kansen houden, en het was dus wachten wanneer de gelijkmaker zou vallen. Emiel maakte in de 9e minuut deze gelijkmaker op een fraaie manier: uit de paalzone weglopen en de aangespeelde bal uit de draai scoren. Helaas begon toen ook de fase waarin de scheidsrechter in mijn ogen een aantal twijfelachtige beslissingen nam, die zeker niet in het voordeel van KCC waren. Zo kon PKC uit een makkelijk gegeven vrije bal weer voorkomen. Gelukkig lieten onze meiden en jongens zich niet uit het veld slaan en gingen door met het prima spel. Heleen maakte uit een doorloper weer de gelijkmaker, maar weer wist PKC op voorsprong te komen. Dit was in de 12e minuut. Nu brak er een periode aan waarin beide ploegen niet tot scoren konden komen. Je voelde langs de kant dat dit ook de fase was waarin de wedstrijd wel eens beslist kon worden. In de 19e minuut dachten de supporters dat Milou uit een doorloper weer de belangrijke gelijkmaker scoorde, maar de scheidsrechter was van mening dat er sprake was van snijden. Een dubieuze beslissing! Toch kwam direct daarna de verdiende gelijkmaker wel; Emiel behield de rust om uit een strafworp te scoren. Helaas wist PKC direct uit de genomen uitworp weer van afstand te scoren, kort daarop gevolgd door een tweede. Met nog 3 minuten te spelen leek het er dan toch op dat de twee punten in Papendrecht zouden blijven. Onze B1 rechtte echter nog eens de rug en liet zich van haar goede kant zien. Weer nam Milou een doorloper, vergelijkbaar met de eerder afgekeurde situatie, maar nu vond de scheidsrechter het wel goed. In de volgende minuut maakte Bianca uit een afstandschot de gelijkmaker, 10-10. Er was nog één minuut te spelen en de scheidsrechter vond dat hij nog één keer een betwistbare beslissing moest nemen. Hij gaf PKC een strafworp voor een situatie die hij in de hele wedstrijd nog niet zo zwaar had bestraft. De coaches waren het er niet mee eens en lieten dat ook blijken ook. De scheidsrechter liet het gelukkig voor hen toe, en we zullen nooit weten of dit oponthoud de speelster van PKC uit haar doen heeft gebracht. In ieder geval miste ze de strafworp en kort daarna was de wedstrijd afgelopen.

Al met al heeft de B1 een slechte eerste helft ruimschoots gecompenseerd met een goede 2e helft. Het gelijke spel was dan ook uiteindelijk terecht. Het spel van de 2e helft moet vastgehouden worden, want daarmee kan je van elke tegenstander in deze poule winnen. Na dit weekend is Nieuwerkerk de enigszins verrassende koploper; zij hebben als enige beide wedstrijden gewonnen.

Wim Houwerzijl

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties