Van 17 t/m 20 april werd in Leeuwarden het WK U19 gespeeld. Namens KCC/Delta Logistiek speelde Stephan Groeneweg daarmee met Oranje en werd Wereldkampioen. Iets waar we uiteraard als vereniging enorm trots op zijn. Hieronder een verslag van het toernooi geschreven door Stephan zelf.
 

Van te voren verwacht natuurlijk iedereen dat wij het wel even gaan doen. We waren de favoriet en daar moet je dan nog maar weten mee om te gaan. We kwamen op donderdag middag met z'n allen bij elkaar in het hotel om vervolgens gezellig te gaan eten en het doel van dit weekend te gaan bespreken: wereldkampioen worden! 
 
Vrijdag stonden 3 wedstrijden op het programma, Marokko, Oost <19 en Rusland. We begonnen tegen Marokko dat voor het eerst mee deed aan dit toernooi, een goede eerste wedstrijd en een 24-2 uitslag. Toen kwam Oost <19, een Nederlandse ploeg die voor ons bekend was, een 13-5 overwinning. Als laatste die dag stond Rusland op het programma. Op voorhand de zwaarste tegenstander die dag. Maar na een goede eerste helft met mooie doelpunten werd het uiteindelijk 23-6. Conclusie van de eerste dag was dat we tevreden konden zijn maar dat het niveau nog omhoog kon! Op naar dag 2.
 
Dag 2 zou een wat moeilijkere dag worden omdat de tegenstanders ploegen waren die zeker goed konden korfballen, Duitsland en Chinese Taipei. We begonnen tegen Duitsland. We kenden een moeilijke start mede door het fysieke spel van de Duitsers maar na een moeizaam begin werd er een goede marge opgebouwd voor een mooie overwinning (4-17)! De laatste wedstrijd van de dag was tegen Chinese Taipei. Deze ploeg mochten we niet onderschatten want we wisten dat ze genoeg kwaliteit hebben en altijd maar blijven gaan en vrij rap zijn. Een tegenstander om rekening mee te houden. De eerste helft van de wedstrijd begon ook zo en bij rust stond het dan ook 6-7 voor Nederland. Na een sterke 2de helft waarin het verdedigend op slot werd gezet wonnen we alsnog met 8-15. Op naar de halve finale!
 
De laatste dag, het was een mooie dag voor mij, ik vierde vandaag mijn 18e verjaardag en dat op de dag dat we wereldkampioen kunnen worden, zou een heel mooi cadeau zijn! Na de halve finale tegen Portugal die na een 4-4 tussenstand na 2 minuten werd bereikt wonnen we de halve finale met 26-5 en stonden we in de finale!
 
De finale was een klassieker, tegen de Belgen. De Belgen waren er op gebrand om te winnen en dat zag je in de wedstrijd die moeizaam verliep. Weinig scores aan beide kanten en veel stevige duels. Ook toen 1 seconde voor het rustsignaal vanaf de zijlijn met 1 hand een doelpunt werd gescoord door Nederland floot de Poolse scheidsrechter voor verdedigd. 5-7 voor met rust en dus een prima uitgangspositie. De tweede helft begon goed voor ons en we pakten meteen het gaatje van 4 wat uiteindelijk beslissend was! Uiteindelijk werd het 9-13 en waren we wereldkampioen!
 
Een hele mooie ervaring om mee te maken en super om op zo'n toernooi tegen landen als Marokko en Chinese Taipei te spelen en landen als Brazilië te zien spelen!
 
Stephan Groeneweg
 
NB: kijk hier voor alle informatie, uitslagen, video's en foto's van het WK U19 en hier voor de scores van Stephan.

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 26 september 2020 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties