De eerste wedstrijd van de nieuwe en “hogere” zaalcompetitie voor de A1 was er één die er mocht zijn. Tegen één van de titelkandidaten, RWA A1, gebeurde wat de A1 eerder nog maar zelden gelukt was: we kwamen snel op een 3-1 vóórsprong! Meestal lopen we “achter de feiten aan” en poetsen we uiteindelijk de opgelopen achterstand zelfverzekerd weg, maar nu verrasten we onszelf. En vanaf de kant dachten we dat het gat wel groter zou worden…… Helaas kwam RWA door vele onbenutte kansen van onze tweede aanval terug tot 3-3. Daarna bleef de wedstrijd redelijk in evenwicht en konden we het positieve verschil steeds maken. Soms een uitloop tot twee, meestal was het verschil evenwel één punt. Bij 10-10 echter had de ploeg er kennelijk genoeg van en zette toen even aan tot 14-10. Dat verschil hielden we gedisciplineerd vast tot aan het einde. De 17-13 vonden we verdiend. Door vooral inzet en inzicht hielden we onszelf goed in de wedstrijd. Als je daarbij gewoon je “eigen spel speelt” dan weet je dat ’t goed komt, gelukkig.

Volgende week wacht ons de wedstrijd tegen topfavoriet Oost-Arnhem A1. Een gedreven ploeg met heel veel inzet en slimmigheden. Als we die wedstrijd goed doorkomen dan weten we waar we staan en wat we kunnen. Dan volgen nog twee loodzware wedstrijden tegen Rust Roest A1 en het sympathieke SDO(V) A1. Met zes-uit-vier ben ik tevreden, maar wat zouden de spelers daarvan vinden?!?? Het is eigenlijk retorisch…… ;-)

Ondanks (onverwacht) blessureleed en ziekte bij A1 en A2 hebben beide ploegen hun eerste punten binnen. De A2 heeft mij geïmponeerd door van het op het veld veel sterkere Vitesse A1(!) op zenuwslopende en zinderende wijze te winnen. Prachtig en gefeliciteerd!

A2, A2 en B1 reserves: hartelijk dank voor de reserve- en invalbeurten (Lisetten Z en Christian). Wigle Schippers voor het filmen uiteraard, Jet (sterkte met je enkel, kom snel weer terug!) voor de scorelijst en Roy voor de muziek!

Statistiek: Ruth en Wouter(4), Sven(3), Evelien en Christian(2), Melissa en Stefan(1)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties