Kent u één van de 4 volgende termen al:

 • Kasoeflè
 • Mighty Dave
 • Beetje gay
 • Kan-goe-roe

Deze vier termen zijn welbekend bij KCC/Delta Logistiek C1. Wil je een gespannen team aan het lachen krijgen, noem 1 van deze termen en je krijgt ze niet meer stil. U begrijpt het al, het was een ontspannen voorbereiding op een mooie dag.


Na wat goede trainingen, een gezellige zaterdagochtend en een overheerlijke maaltijd, kon er niets meer fout gaan en waren de spelers optimaal voorbereid om te gaan knallen in Enschede. Spelsituaties werden ingestudeerd, “de kiwi” en “de bidon” werden herhaald en uiteindelijk feilloos uitgevoerd. Zelfs eigen bedachte trucballen werden geprobeerd, met wisselend succes…

Om kwart over 6 gingen de wekkertjes, om rond kwart over 7 te verzamelen en half 8 te vertrekken richting Enschede. Het beloofde een mooie dag te worden. ’s Ochtends vlak voor vertrek kregen de kids nog een klavertje 4 mee met een persoonlijke boodschap.

Vooral in de bus van Mighty Dave en de andere mannen was het erg gezellig. Er werd luidkeels gesnurkt en de oogjes vielen lekker dicht, maar de Tour win je dan ook in bed. Bij de meiden was een andere sfeer te bespeuren in de bus. Daar werd hard meegezongen met gouwe ouwen van K3.

Waar de kids, trainers, begeleiders en supporters onderweg waren naar Enschede dook Sven nog even zijn bed in om wat krachten op te doen voor later die dag.

Aangekomen eerst even ontspannen schieten waarna we voor fietsenmaker gingen spelen. Met als doel de KCC/Delta Logistiek C1 fiets hard door het toernooi te laten fietsen. Waar we zouden eindigen maakte niet uit, zolang de fiets maar heerlijk zou blijven fietsen………….. en fietsen deed ie.

We speelden de eerste wedstrijd tegen Vitesse. Een ploeg die de C1 door en door kent van vorige jaren. Aangezien dit omgekeerd ook het geval was, wisten we dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden. Ondanks dat, hebben we heel de wedstrijd niet het gevoel gehad dat we echt in de problemen kwamen. We hebben deze wedstrijd uiteindelijk dan ook gewonnen, door hard te werken en in de laatste minuten als hecht team te blijven spelen. Een mooie en welverdiende 5-4 overwinning. Etappe 1 was behaald, op naar de tweede etappe.

Ondertussen in Capelle: in huize Wierenga werd de laptop aangesloten, twitter geïnstalleerd en de mobiele telefoon opgeladen. Languit op de bank werden de verrichtingen van de C1 via alle mogelijke social media gevolgd. Het is moeilijk rustig te blijven als de wedstrijden gelijk op gaan, verrotte spannend zijn en het enige nieuws wat binnenkomt de gescoorde goals zijn. Gelukkig waren er nog wat die-hard fans die via de whatsapp ‘kleine’ wedstrijdverslagen verstuurden. Dank daarvoor!

Weer terug naar Enschede, waar ondertussen iedereen zich klaar maakte voor de tweede etappe. In deze etappe bleken onverwachts wat bergen de kop op te steken. Het zou een zware rit worden! Na wat spioneerwerk van onze KCC/Delta Logistiek spionnen, wisten we waar de sterke en bovenal zwakke kanten lagen van tegenstander Dos’46. De demarrages waren ingepland, dopingdokter Daan stopte de krachtpatsers wat lekkers toe en na een laatste peptalk, waren we er helemaal klaar voor. Tijdens de wedstrijd bleken de geplande demarrages lastig uitvoerbaar en jammer genoeg ging Dos’46 er in het zicht van de finish nog even vandoor. Maar gelukkig bestaat de KCC/Delta Logistiek C1 fiets uit zeer sterk materiaal en kon er zelfs na een dubbele bandenwissel nog energie vrijgemaakt worden voor een fantastische eindsprint. Via twee goed uitgevoerde aanvallen werd de achterstand ingelopen en kwamen we 10 seconden voor tijd als eerste over de finish, waardoor plek 4 al een zekerheid was. We sloten de 2eetappe af met een 10-9 overwinning. Achteraf zou blijken dat deze etappe, de beste etappe van de dag zou zijn.

Etappe 3, tegen DeetosSnel, was een echte strijd tussen twee grootmachten. Beide ploegen hadden twee wedstrijden gewonnen, dus deze wedstrijd zou beslissen wie zich op mocht gaan maken voor de finale. Het werd een wedstrijd die beide kanten op kon vallen. Helaas zat etappe 2 nog te vers in de benen en trokken we aan het kortste eind. Hierdoor een 5-3 nederlaag. Ondanks de uitslag was het een wedstrijd waar we positief op terug kunnen kijken. De opdrachten werden verdedigend namelijk goed uitgevoerd.

In etappe 4 bleek dat de vorige wedstrijden nog flink in de benen zaten en moesten er dus veel pleisters geplakt worden. Met Jelle als uitstekende vervanger voor Quinten, gingen we moedig de strijd aan. Er werd WEER als team gevochten voor wat we waard waren en de wil was er, helaas was de pit eruit. MAAR…….

DIT BETEKENT DAT WE 4EVAN NEDERLAND ZIJN!!! EEN ZEER GOEDE PRESTATIE WAAR WE TROTS OP MOGEN ZIJN!!!

’s Avonds, na een overheerlijk en gezond drie gangen menu bij de McDonalds, werd er doorgereden naar Papendrecht waar we als groep mee op mochten lopen met het eerste. Timo en Quinten zagen het wel zitten om Nik naar de middenstip te vergezellen, Nik zag echter helemaal niemand meer zitten…

Al met al een fantastische dag waar de doelstelling: een goede teamprestatie neerzetten overduidelijk gehaald is.

Via deze weg willen we nog een aantal mensen bedanken.

 • Theo en Corine: voor het regelen van het vervoer, de extra zaalhuur om te kunnen trainen, het verzorgen van het eten + drinken op de dag zelf en de prachtige woorden vooraf en na afloop van het toernooi.
 • Marc en Carola: voor de overheerlijke maaltijd van vrijdagavond.
 • Gerbert: voor het begeleiden van het team. Fijn dat je bereidt was om last minute Kim te vervangen.
 • Henk-Jan en Leroy: voor het bespioneren van de tegenstanders.
 • Alexander: voor het rijden van het busje. Vanaf nu kan je de K3 liedjes denk ik dromen…;)
 • De ouders: voor de geweldige cadeaus en steun die we van jullie hebben gekregen.
 • De reserves: zonder jullie hadden we nooit kunnen presteren wat we nu hebben gepresteerd.
 • Daan: voor het verzorgen van de spelers en het toedienen van de doping.
 • De C1: voor de geweldige prestatie die jullie hebben neergezet.
 • En natuurlijk niet te vergeten: de supporters! Ook jullie bedankt voor de steun die we hebben gekregen. Dankzij jullie hebben we nog extra van de dag kunnen genieten.
 • Mensen die we vergeten zijn hierboven te vermelden, maar ook een bijdrage aan deze fantastische dag hebben geleverd.

Allemaal hartstikke bedankt!

Sven, Steven en Wouter

 

 

 

 

 

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties