Als start van de zaalcompetitie stond de 1e wedstrijd van de B1, met vele andere topwedstrijden, gepland in onze eigen sporthal Schenkel. De tegenstander was Avanti uit Pijnacker. KCC is ingedeeld in een poule met voornamelijk ploegen die uitkomen in de veld-hoofdklasse C. Daarin staat Avanti op een zevende plaats. Hieruit zou men op kunnen maken dat het een makkie zou moeten worden. Maar omdat ook wij niet al te overtuigend op het veld presteerden was het niet goed in te schatten.

Precies op tijd floot de scheidsrechter in. Meteen nam KCC het initiatief en binnen 3 minuten stonden we met 2-0 voor. Avanti liet zich daarna niet onbetuigd en ook weer binnen 3 minuten stond de 2-2 op het bord. Een sterke periode van KCC volgde en Avanti moest het antwoord schuldig blijven. Zo stond het 6 minuten voor rust 7-2 met o.a. een doorloop van Milou en een afstandschot van Stefan. Helaas zou er de 1e helft niet meer gescoord worden. Zou men de 2e helft hetzelfde nivo kunnen vasthouden? Een uitslag in de dubbele cijfers zou dan tot de mogelijkheid kunnen behoren.

KCC pakte meteen de 1e score via een strafworp van Heleen 8-2. Via een doorloper van Stefan en een afstandschot van zowel Heleen als Stefan was het na 10 minuten 11-4 voor KCC. De wedstrijd was gespeeld. Vraag was nu alleen nog hoe de eindstand er zou uitzien. Met het 4e doelpunt van Nik, het 3e van Heleen en een doorloper van Emiel was het in de 20e minuut 14-6 in het voordeel van KCC. Avanti scoorde daarna nog de 14-7 maar KCC had het laatste woord. Voor de 3e maal in successie mocht Mark, na een doorloopactie van Nik, wegtrekkend vanuit de korf aanleggen voor een schot. En voor de 3e maal in successie scoorde hij uit deze situatie. Hij zette hiermee de eindstand op 15-7. Het was tevens een mooie afsluiter voor deze aantrekkelijke wedstrijd.

Iedereen bikkelde voor een goed resultaat maar ook de schoonheid van het spel werd niet vergeten. Beide vakken zorgden voor mooie acties en ook verdedigend werd er stevig druk gezet. Ook de scheidsrechter droeg, door haar uitstekende leiding, bij aan een leuke wedstrijd. De kleine concentratiefoutjes moeten er nog uit en zo nu en dan een beetje rust er nog in maar dan zijn we wel op ons allerbest en volgens mij een titelkandidaat. We staan door deze uitslag meteen op de 1e plaats en dat moeten we maar zo houden. Of ben ik nu iets te voortvarend??? We zullen het zien.

Groeten
Jan

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties